Jump to content

phiebe

Super Senior
 • Content Count

  155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Ja, ik heb het gezien. Bedankt voor jullie antwoord. Eerste loonaangifte naar de belastingdienst sinds jaren :)
 2. Dit was de loonstrook van februari inderdaad. Ik zie het verschil nu met juni. Dacht dat de wijzigingen alleen per 1/1 ingingen :). Dank je wel, opgelost.
 3. Ik heb hier jaren geleden een keer de belastingdienst over gebeld. Toen heb ik een computer zelf in elkaar gezet, maar omdat het goedkoper was heb ik het moederbord bij de ene winkel gehaald, de kast in een andere, etc. Omdat het allemaal voor één doel is gekocht mocht ik het als één aanschaf zien, en in dat geval dus ook gebruik maken van de kia. Daar zat ook wel een muis enzo bij, maar printerpapier zou ik ook zien als kantoorartikelen.
 4. Hallo, Wij zijn met ruzie afgestapt van ons administratiekantoor. Wat een zooitje hebben ze ervan gemaakt, ik doe het nu weer zelf (MEAO achtergrond). Maar met de loonberekening kom ik er niet helemaal uit. Ik voer de gegevens in bij Raet pro forma, maar kom nooit op dezelfde bedragen. Doe ik iets fout of heeft het administratiekantoor een fout gemaakt? Met name het bedrag van de loonheffing, arbeidskorting en heffingskortingen komen niet overeen. Dit is hun berekening: En dit is de berekening volgens Raet: Enig verschil wat ik heb opgegeven is de kilometer
 5. Aaah! Helemaal super! Ik ga morgen meteen alle jaren die ik nog mis downloaden. Dank je wel, Sherlock Jongman (gejat van een voorganger :-)).
 6. Hallo, In 2008 en 2009 had ik een eenmanszaak die in 2010 is gestaakt. Nou moet ik de belastingaangiftes over die jaren inzien, maar ik kom niet meer ingelogd op de site van de belastingdienst. Omdat mijn onderneming is gestaakt heb ik daar ook geen username/password meer. Ik heb de aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers nodig. Weet iemand hoe ik nu aan die aangiftesoftware kan komen? Alvast bedankt!
 7. phiebe

  Boeking KIA auto

  Hoi! Ik heb vorig jaar een auto gekocht (zie plaatje links ;D), een zuinige zodat ik gebruik kan maken van de KIA. Nu ben ik mijn VPB over 2010 aan het doen (heb uitstel) en wil ik de KIA boeken. Maar ik weet niet goed hoe, daarom even hier vragen. Kosten auto ex btw 20k (voor het gemak). Bij ontvangst van de auto is 50% afgeschreven, restwaarde 10k Nu zou ik 28% mogen afschrijven (5600 euro), restwaarde 4400 euro Kan ik dan volgend jaar nog een keer 50% afschrijven, dan wordt de restwaarde -5600 Hoe zit dat? Of moet ik die extra afschrijving niet op mindering v
 8. Hoi Frans, Heb er net even op gegoogled, maar zie het voornamelijk in combinatie met de belastingdienst. Het lijkt mij, gezien het rentepercentage, een onzakelijke lening inderdaad. Qua wat er in de statuten staat: Als een directeur een tegenstrijdig belang heeft, met één of meerdere directeuren, dan mag de directeur de vennootschap vertegenwoordigen. Er staat niets over een tegenstrijdig belang met andere aandeelhouders.
 9. Datzelfde vriendje aan wie nu het geld is geleend is vorig jaar in de AVa als statutair directeur aangesteld. Daar hebben de minderheidsaandeelhouders tegen geprotesteerd, maar omdat hij meerderheidsAandeelhouder is, is dit besluit aangenomen. Het feit dat wij tegen waren staat niet in de notulen. Het vriendje bezit geen aandelen. De geldlening is na deze Ava aangegaan.
 10. Het protest is niet vermeld (geen van de protesten). Er zijn nu alleen notulen waarin elk besluit 'met meerderheid van stemmen is aangenomen' zonder dat het echt het verloop van de vergadering beschrijft (eigenlijk meer de conclusie). Helaas is er geen prestatieverplichting opgenomen in het contract. Wel staat er dat de meerderheidsaandeelhouder verantwoordelijk is voor een aantal taken. Die hij dan ook doet door iemand in te huren op kosten van de B.V. en waarvoor wij dus ook betalen. Dat leek ons ook niet zuiver, maar volgens onze advocaat kan dat. Door het te regelen voldoe je aan d
 11. Hallo, Wij zitten in een conflict met een andere BV in dezelfde holdingstructuur. De BV waar het om gaat (waar geen activiteiten meer in plaatsvinden) heeft twee aandeelhouders, beide ook BV's. Wij hebben 30% van de aandelen, de tegenpartij B.V. heeft 70% van de aandelen. De reden dat er geen activiteiten in de BV meer zitten is dat wij al jaren nu in conflict zitten. Al het geld in de BV is door de minderheidsaandeelhouder ingebracht (6 ton ongeveer), de meerderheidsaandeelhouder zou de activiteiten in de BV doen (sales, administratie, kantoor, etc). Van dit laatste is echter
 12. Als in je contract staat dat je x per uur betaald krijgt, heb je m.i. altijd teveel gedeclareerd. Dat het bedrijf niet zo snugger is geweest om te controleren of je ook dit aantal uren hebt gedeclareerd, tsja.. Maar hier kun je nu geen rechten aan ontlenen. Ik begrijp het eigenlijk ook niet. Je hebt toch afgesproken dat je x euro per uur verdient daar, dan is het toch raar dat je veel meer gaat declareren omdat je sneller (en wellicht minder secuur??) werkt. Groet, Phoebe
 13. Ik kreeg elk kwartaal de 'Kwartaalenquête Computerservice- en informatietechnologiebureau'. Ooit een keer tijdens de verbouwing (2004) dit vergeten in te vullen. Kreeg je meteen een brief dat er een boete zou kunnen komen die wel tot 1/2 miljoen zou kunnen oplopen >;( Heb toen ook geprobeerd om ervan af te komen, maar dat was toch geen mogelijkheid. Ik was nou eenmaal gekozen om eraan mee te doen. Gelukkig nu niet meer (was een eenmanszaak die nu is gestaakt).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept