fiislief

Senior
  • Aantal berichten

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door fiislief

  1. Hoi, Ik zit nu met dezelfde vraag. het gehele bedrag (8000,-) is omgezet in een bedrag "om-niet" en in de brief staat dat over dat bedrag nog inkomstenbelasting en premie volksverzekering moet worden afgedragen. Dit moet ik opgeven bij mijn inkomen in het jaar waarin het besluit is gevallen. 2008 dus. Dit zou betekenen dat ik nu achteraf nog een paar duizend euro aan de belasting moet betalen. Is dat niet raar??? Die uitkering is toch netto? Er staat niks over brutering in de brieven.
  2. dank je Marcel, maar wat een goed bericht ook voor jou! jij ook gefeliciteerd!!!
  3. Hallo allemaal, Bij deze een grote update, StevenK heeft voor me opgetreden als advocaat op toevoegingsbasis en een bezwaar ingediend met daarin een logische uitleg en een berekening over enkel de 8 maanden dat ik een uitkering heb gehad. Uit deze berekening bleek dat ik dan maar 16,57 zou moeten terugbetalen. Vandaag kreeg ik het goede bericht van Steven dat de gemeente geheel aan zijn bezwaar tegemoet komt en het gehele bedrag op 16,57 na wordt omgezet in een bedrag om niet! jullie begrijpen...ik ben blijblijblij ;D Steven heeft alles heel snel opgepakt en in het werk gezet met dit geweldige resultaat! Steven, echt super bedankt!!! En bij deze allemaal bedankt voor het meedenken, en met name Karel, dankzij jou berichten ben niet bij de pakken neer gaan zitten en bij Steven terecht gekomen. Ik hoop dat deze " uitslag" voor meerderen een stimulans is om je niet zomaar bij een besluit neer te leggen wanneer je denkt dat het niet terecht is en de moeite te nemen dit aan te vechten. Kom je er niet uit is het zeer zeker de moeite Steven eens te benaderen...wie weet kan hij net zoveel voor je doen als hij voor mij heeft gedaan. Groeten Fiona
  4. hoi, ik schreef :ik denk dat ze mijn verlies niet gaan meetellen en op nihil stellen. Bedoelde hiermee het verlies van dat jaar dus negatief inkomen. Dat zullen ze wel nihil stellen zodat het niet als negatief inkomen gerekend mag worden...en of ik erin geloof? natuurlijk!!! ;D ;)
  5. hoi karel, het eerste was een proforma bezwaar met het verzoek me alle stukken te sturen. daar kreeg ik een bevestiging van met de boodschap om binnen 3 weken bezwaar met motivatie te sturen. hoe schat ik mijn kansen in....gezien de ervaringen die ik lees erg laag. gezien de cijfers is er denk ik een kleine kans. de cijfers die ik geef zijn aantoonbaar en niet gelogen. ik denk dat ze mijn verlies niet gaan meetellen en op nihil stellen, dus inkomen 0,-alhoewel ik nergens kan vinden dat verlies niet meegeteld mag worden....en ik hoop dat ze anders op zijn minst de kosten voor ziektenkosten verzekering in mindering brengen, daar had ik gewoon recht op. dit zou dan in ieder geval 1200 terugbetalen schelen...aan de andere kant heb ik vast van alles over het hoofd gezien waardoor het bezwaar niet gegrond veklaard zal worden. ik weet het niet... ik verwacht woensdag de stukken te krijgen, als daar geen bijzonderheden instaan doe ik dezelfde dag de brief op de post. Ik moet in mijn bezwaar dus niet vragen om uitstel van betaling tot het besluit is gevallen he???
  6. ok, ik wacht nog even tot ik de stukken heb. ik dacht die vandaag op te halen bij het postkantoor maar wat bleek....het was een aangetekende brief met de bevestiging van ontvangst van mijn 1e bezwaar, met daarin een telefoonnummer van iemand die ik moest bellen om de stukken te sturen (dus gedaan) en een folder over bezwaarschrift whaha!!! hoe moeilijk kunnen ze het maken. ik denk dat zoals ik het nu beschreven heb het de enige manier is om misschien iets te kunnen. ik hoef die 274 eurie niet hoor, maar ja, kan moeilijk in de brief zetten dat ik dat laat zitten. ik had op internet enkele uitspraken gevonden in dit soort zaken, maar die gingen ook over de evenredigheid van periode enz...allemaal ongegrond verklaard dus. vandaar nu dit schrift. als ik alles verstuur, krijg ik dan een brief terug? of komt er altijd een zitting ofzo? en als het antwoord langer duurt dan de betalingstermijn van 30 dagen moet ik dus wel betalen he, zoals jij zei onder protest, hoe doe ik dat?
  7. Zoals ik eerder heb geschreven zal ik me volgens het antwoord op de site van rechtenstudenten niet kunnen beroepen op het feit dat alleen de periode van uitkering moet worden meegenomen. Ze moeten dus over een heel boekjaar rekenen. Ik wil proberen dan bezwaar te maken met het verlies uit onderneming en het feit dat ik ten onrechte geen bijdrage heb ontvangen voor ziektenkostenverzekering. Hierdoor zal de jaarnorm hoger uitvallen en mijn inkomen lager waardoor ik ruim 4000,- onder de jaarnorm uitkom (dus eigenlijk heb ik dan te weinig ontvangen maar ze zullen wel niet bijbetalen;-) en dan hopen dat het bedrag wordt kwijtgescholden. Als bijlage heb ik een bestandje bijgesloten dat ik denk ik kan gebruiken als berekening. willen jullie daar misschien naar kijken of dit zo juist is en me helpen met de juiste bewoording van alles? alvast bedankt!! In_2006_een_negatief__inkomen_forum.doc
  8. Karel, ik had de vraag gesteld op een site. een lang duidelijk antwoord, http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=49472 helaas maak ik weinig kans. ik heb nog een terugvraag gesteld of het bedrag kan worden aangevochten omdat ik nooit de vergoeding voor ziektenkostenverzekering heb gehad, en of mijn verlies als negatief inkomen kan worden gerekend...wordt vervolgd...
  9. gemeente hier is snel. was vandaag al pakket van hen bezorgd, ik was helaas niet thuis maar ik kan alle stukken maandag van het postkantoor afhalen. wat zou nu mijn volgende stap moeten zijn? kent iemand de persoon van de site www.repliekadvies.nl ??? is het een optie daarmee in zee te gaan?
  10. hmmm als ik inderdaad recht had op vergoeding van mijn ziektenkostenverzekering hebben ze 1230,- te weinig uitbetaald. ook weer iets om te verrekenen zodat het eventuele te betalen bedrag lager wordt. mijn gedachtengang....er wordt met 2 maten gemeten, en ik hoop oprecht dat alle conclusies die we (en vooral karel) de laatste dagen getrokken hebben waar zijn. zeker de moeite waard om te proberen er iets mee te doen. voor de rest zit mijn hoofd overvol dus veel gedachtengang maar te chaotisch om dat hier neer te kunnen zetten..
  11. ik lees net onderstaande. Onderdeel f De jaarnorm is het bijstandsbedrag dat aan een zelfstandige over de periode van een boekjaar kan worden toegekend indien in dat jaar geen inkomen wordt behaald. Bij de vaststelling van de uitkering moet rekening worden gehouden met de leefsituatie (bijvoorbeeld gehuwden, alleenstaande) en bij jongere zelfstandigen met de leeftijd. Het bedrag is inclusief de aanspraken op vakantietoeslag. Ondergebracht in de bijzondere bijstand is de bijstand voor de woonkosten, de vergoeding voor een particuliere verzekering tegen ziektekosten en de vergoeding voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit betekent dat de verstrekking van deze bijstand geheel tot de verantwoordelijkheid van de gemeente behoort. ik heb vergoeding gehad voor arbeidongeschiktheidsverz, maar nooit voor ziektenkosten verzekering. in 2006 is particulier toch afgeschaft en iedereen ziekenfonds geworden? mijn verzekering was 130,- per maand...kan ik daar iets mee om de jaarnorm te verhogen of te verrekenen? alle beetjes helpen he
  12. Ik heb me, zodra ik het besluit had genomen te stoppen met de zaak, meteen ingeschreven bij het CWI. Mij is toen gezegd dat dat moest om eventueel een uitkering te kunnen aanvragen. (Slechte ervaring trouwens met cwi....ze gaven me weinig kans op de arbeidsmarkt omdat ik "alleen maar" ondernemer was geweest >:(. Ik heb ze gelukkig niet nodig gehad ;D) Ze hebben het daar nooit over uitschrijven bij KvK gehad......
  13. Kleine update, 1e brief is vandaag gepost met de vraag om me alle stukken toe te zenden. Nu even alles laten bezinken :P en de rest van het forum lezen, leuk!. Er zal straks nog genoeg te vragen zijn ??? . Zodra ik wat hoor post ik het.
  14. hallo, ik zal ook even kort mijn verhaal neerzetten. Het ging heel makkelijk. ik las over Bbz toen ik op internet zocht naar de weg om te gaan ,wanneer je bedrijf niet meer levensvatbaar is. Omdat ik het te lang had aangekeken had ik haast. Bbz op internet uitgespit en contact gezocht met de gemeente, op gesprek, een week later alle papieren ingeleverd, en binnen 4 weken kreeg ik al bericht dat ik 6 mnd Bbz zou krijgen, een basis bedrag en zelfs vergoeding voor mijn Arbeids Ongeschiktheids Verzekering. (niet voor gewone ziektenkosten verzekering) Er is mij in het gesprek niet verteld dat ze gaan kijken naar een jaarnorm bij de uiteindelijke vaststelling INCL loon uit loondienst. Dit terzijde. Na 6 maanden bleek dat ik nog een paar maanden extra nodig had, Ik heb een brief geschreven met uitleg, en zonder problemen kon ik er nog 6 mnd bijkrijgen. Dit heb ik uiteindelijk 2 mnd nodig gehad en toen stop laten zetten. Na 6 mnd moest ik eindcijfers inleveren, dit kon ik niet. Lang verhaal, zal ik jullie besparen. Ook uitstel van het inleveren van de cijfers ging makkelijk, wanneer ze wisten dat er aan gewerkt werd wachtten ze rustig af, perfect! Na het inleveren (uiteindelijk een jaar te laat)ook redelijk vlot bericht. Tot dusver vind ik dat ze het echt keurig hebben afgehandeld. Het vervolg...lees het topic.
  15. hoi Karel, tja dat de vraag inmiddels 5 pagina's tekst beslaat...bbz houdt blijkbaar meerdere mensen bezig, daarnaast neemt iedereen gelukkig de moeite om antwoord te geven en zo langzamerhand is het me een stuk duidelijker geworden hoe het werkt. Ik ga als eerste actie inderdaad de stukken opvragen. Dan verder puzzelen en verder....ik ben benieuwd. nogmaals bedankt!
  16. Ik draaide als IT projectleider meer omzet in minder uren, dus verkijk je niet op het tarief. was ook een grapje! alles wat binnenkomt is geen winst. i know.
  17. Gemiddelde tarief ligt op 200 per uur, exclusief omzetbelasting. allemachtig! ik laat me omscholen haha!! onze accountant heeft de laatste jaren alles voor mijn winkeltje gedaan, voor advies krijg ik nooit een rekening (in tegenstelling tot de vorige die 10 jaar voor ons (mijn ouders) gewerkt heeft en 5 keer zo duur was) voor mijn prive belastingaangifte 2007 invullen was ik 47,- kwijt. ik heb niet het idee dat hij graag mensen uitbuit. we hadden door omstandigheden heel 2005 en 2006 niets aan boekhouding gedaan (mijn moeder deed dat ,maar door ziekte en overlijden van mijn vader is het misgelopen) en toen ik ineens met alles wat hij nodig had aankwam heeft hij alles zeer snel ( 2 weken) afgehandeld voor een laag bedrag.
  18. precies, het is duidelijk dat zij niks extra gaan betalen, is ook niet het doel. (alhoewel...dan kan ik meteen de belasting schuld aflossen ghehe, grapje hoor) maar als de 9,61 variant werkt ben ik een bijzonder blij mens! ik ga morgen eens contact zoeken met mijn accountant, ik neem aan dat hij meer weet omtrent negatieve inkomens...ik ga nog steeds nergens vanuit maar wat zou het fijn zijn als we op 0,- uitkomen zeg! p.s geen kinderen, geen eigen huis, goedkoop huur appartementje om de belasting te kunnen betalen;-)
  19. waarschijnlijk een rare vraag, maar hoe duur is een advocaat normaal gesproken?
  20. @karel, ik heb even gekeken, het verlis dat jaar was: 6366,- mag ik dat rekenen als negatief inkomen? zo ja dan wordt het nog mooier, zie onderstaand, wel gerekend over een heel boekjaar, dus incl inkomen uit loondienst: Tot en met juni 2006 € 5.045,04 Juni t/m 3 sep. (65 dagen) € 1.801,97 Premie AO verz. 245 dagen € 1.326,00 Totaal te ontvangen € 8.173,01 Bij: inkomsten uit loondienst € 6146,95 ------------ totaal inkomsten € 14319,96 af negatief inkomen € 6366,00 ------------ totaal € 7953,96 jaarnorm: € 11444,44 ----------- nog terug te vorderen: € 3490,48 En als ik alles bereken over die 245 dagen, loondienst weglaat, maar wel negatief inkomen meereken: Tot en met juni 2006 € 5.045,04 Juni t/m 3 sep. (65 dagen) € 1.801,97 Premie AO verz. 245 dagen € 1.326,00 Totaal te ontvangen € 8.173,01 (8163, 40 gekregen) ------------ totaal inkomsten € 8.173,01 af negatief inkomen 245/365 € 4273,07 ------------ totaal € 3899,94 jaarnorm:245/365 € 7681,88 ----------- nog terug te vorderen: € 4191,40 (dus nihil als ik het goed begrijp uit de wet)
  21. karel, dank je voor je supervoorbeeld!!! (gewone burger? wel een goed meedenkende burger dan;-)hier ga ik zeker wat mee doen!!! in je voorbeeld heb je de aov verzekering omgerekend naar 245 dagen, maar deze heb ik ook maar 245 dagen gehad, dus heb recht op die 1326 euro. bedrijf heeft dat jaar ruim 8000,- verlies geleden. moet een groot deel van de dag weg maar ik ga ermee aan de knutsel later vandaag. de hele brief met persoonlijke motivatie weglaten?
  22. pff ben flink aan het lezen, de oude wet zeg maar, is inderdaad met artikel 12 waar de brief naar verwijst en de iets nieuwere met artikel 10 waar jij naar verwijst karel. de inhoud is nagenoeg gelijk. dus ik kan alles in artikel 10 aanwenden, ook al verwijzen ze naar lid 2 sub c? het is wel raar ja, bij een tekort aan uitkering rekenen ze enkel over de desbetreffende periode in dat jaar, bij een teveel over het hele jaar...djee, ingewikkeld maar erg leerzaam en interessant(vind het bijna leuk). karel en natuurlijk iedereen, super bedankt voor het meedenken en de moeite die jullie nemen om de vragen te beantwoorden en tips te geven!!
  23. ik raak steeds meer gemotiveerd om de strijd aan te gaan. karel, helaas verwijzen ze in de brief naar lid 2 sub c. of is de rest in dat artikel dan wel van toepassing????
  24. geweldig! maar het artikel waarnaar de brief verwijst is -2. Indien de verleende bijstand, vermeerderd met het in het desbetreffende boekjaar behaalde netto-inkomen.c. meer is dan de jaarnorm, wordt de bijstand ter grootte van het verschil teruggevorderd en wordt de rest van de als geldlening verstrekte bijstand omgezet in een bedrag om niet. dit kan ik volgens mij niet gebruiken dus. in het 1e lid van artikel 12 wordt puur over inkomen uit onderneming gesproken. maar ja, in de brief wordt verwezen naar het tweede lid.
  25. ehm ok, nu wordt het pas echt ingewikkeld. moet ik in de brief zetten dat het een proforma bezwaar is en ik graag inzage wil in alle stukken? is dat genoeg? een termijn noemen waarbinnen ze reactie moeten geven? heb de regels/artikelen op internet gevonden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.