Jump to content

Linda Jansen

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  verder eigenlijk nie
 1. Allereerst ben ik op zoek naar ervaringen van mensen met diverse kantoren en ben ik benieuwd wat anderen betalen voor het pakket wat ik heb. Als ik weet of ik hoog of laag in de prijs zit weet ik ook weer waar ik op moet letten.
 2. Ons bedrijf bestaat 4.5 jaar en we zijn ooit begonnen met een klein plaatselijk administratiekantoor in onze woonplaats. Dit kantoor kon ons niet aan toen we groeiden en meer dan 5 personeelsleden kregen. We hadden inmiddels contact met iemand die bij een grote organisatie werkte en daar een onderdeel had opgericht gespecialiseerd in onze bedrijfstak. Daar zitten we nu twee jaar maar de beste man is overspannen geraakt en we krijgen binnen die grote organisatie niet een echt aanspreekpunt terug. De loonadministratie wordt gedaan en als het goed is krijgen we eind van de week eindelijk de jaarrekening en IB van 2007. We zoeken een boekhouder die onze jaarrekening verzorgt en de IB, ik doe zelf de BTW aangifte en de administratie. Ook moet de loonadministratie gedaan worden voor ongeveer 8 a 10 mensen. Het is een eenmanszaak Verder willen we een aanspreekpunt voor alles wat ter tafel komt, soms heb je een vraag die je wilt kunnen stellen. En waar je ook een antwoord op wilt hebben. Wij betalen nu 360 ex per maand. Is dit een redelijk bedrag? Wat betalen jullie en heeft iemand nog een aanrader in het noorden van het land? Als er veel personeelswisselingen zijn geweest krijgen we een extra factuur aan het einde van het jaar.
 3. Van zijn nieuwe werkgever heb ik ook begrepen dat het zo werkt met ww-uitkeringen. Hij gaf ook aan dat als je een vaste baan hebt en een jaarcontract accepteert elders, dat je dan minder WW krijgt als je in de WW terecht komt. Want je had niet van een vaste baan naar een jaarcontract moeten gaan. Maar dan denk ik ook, als dat zo is zit toch de hele arbeidsmarkt op slot. Want dan zou toch niemand zomaar van baan wisselen. Want overal waar je begint krijg je een contract voor bepaalde tijd.
 4. we gaan eerst afwachten waar hij mee komt. Mondeling is al afgesproken dat hij ontslag neemt. Ik denk dat hij dat zelf ook wil ondanks het jaarcontract wat hij daar krijgt. Hij gaat daar veel meer verdienen omdat zijn werkzaamheden niet hetzelfde zijn. Hij zal alleen willen blijven omdat hij een vast contract heeft en dat voor hem meer zekerheid biedt maar wij hebben hem aangegeven dat als hij niet die andere baan aan zal nemen we waarschijnlijk met een half jaar het faillisement aan moeten vragen en dan is hij ook zijn vakantieuren kwijt.
 5. OMdat we hem gewoon graag kwijt zijn en het bedrijf waar hij nu aan verhuurd wordt wil hem graag hebben. Als wij hem blijven verhuren, blijft hij op onze loonlijst waar we de kosten van hebben en het is een erg fijn gevoel om te weten dat hij weg is. Hij is een blok aan ons been zolang hij officieel nog bij ons werkt
 6. Maar als hij dat wil moet hij eerst naar de kantonrechter toch? Wij hebben ons best gedaan, hem tijdig aangegeven dat het niet goed ging met het bedrijf en ook bij het bedrijf waar hij nu aan verhuurd wordt hebben we regelmatig gevraagd of hij daar in dienst kan komen. Officieel kan hij nu geen geld eisen, toch? Oke, het sociale aspect is wat anders. Het is een goede werknemer geweest en we willen m ook niet met gedonder de deur uit hebben maar om er dan nog kapitalen extra aan te betalen (dat zijn 6 maandsalarissen voor ons, kapitalen)
 7. Hij is 4 jaar in dienst en bijna 55
 8. Hij staat nog bij ons op de loonlijst en wij verhuren hem aan een ander bedrijf. Bij dat zelfde bedrijf kan hij nu aan de slag. Wij willen graag zo snel mogelijk zijn handtekening onder de ontslagbrief die mijn accountant zal aanleveren zodat we zeker weten dat het ontslag goed geregeld zal zijn. Als het goed is zal hij vandaag of morgen bij zijn nieuwe werkgever tekenen. Als hij langskomt bij ons gaan we het gesprek met hem aan en bekijken we wat hij precies wil
 9. Er werkt nog wel ander personeel en er wordt ook personeel aangenomen maar dat zijn 0-urencontracters en omdat hij 40 uur werkt is hij moeilijk in te plannen. Het gaat nu een stuk beter met het bedrijf omdat we hem niet meer verplicht 40 uur hoeven in te plannen en eigenaar zelf ook werk kan doen wat hij eerst deed. Volgens mijn accountant kan hij niets eisen want hij heeft nu een andere baan en als hij toch extra geld wil zeggen we gewoon dat hij dan maar moet blijven en zien waar het schip strand....(en dan verwachten we dat hij toch wel gaat)
 10. Dat wilde hij niet en hij heeft ons eigenlijk al vanaf dat hij in dienst is gemanipuleerd met wat hij wil. Uiteindelijk hebben we aangegeven dat we zijn uren uitbetalen. Zijn we goedkoper uit als we hem zijn uren laten opnemen? Als hij een ontslagvergoeding eist dan kunnen we eventueel aangeven dat hij dat kan krijgen maar dat we niet zijn uren uitbetalen maar dat hij ze moet opnemen.
 11. Ik heb een bedrijf wat bijna 5 jaar bezig is. Het laatste jaar liep het slecht en hebben we onze enige vaste kracht aangegeven maar eens verder te kijken omdat we hem geen 40 uur kunnen bieden in de toekomst en we met hem erbij failliet gaan. We hebben hem een tijdje verhuurd aan een bedrijf in dezelfde branch en daar kan hij nu terecht. Hij heeft bij ons een vast contract maar krijgt daar een contract voor een jaar. Wij willen heel graag dat hij daar gaat werken en hebben aangegeven dat als hij niet gaat we waarschijnlijk over een paar maanden alsnog over de kop gaan en dat hij dan niets heeft. Iemand heeft hem verteld dat hij ontslagvergoeding kan vragen omdat het ons voordeel is dat hij weggaat en dat hij er niet beter van wordt. Hij heeft heel veel staan aan vakantieuren die we ook moeten uitbetalen en voelen er niets voor om ook nog extra geld aan hem uit te betalen. Maar hoe sterk staan we??
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept