Jump to content

PokerFlock

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • Company or organization name
  PokerFlock
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Die intentie ligt vast op papier. Getekend en wel. Waarin we verklaren gezamenlijk de boel te hebben bedacht en opgezet. Maar wellicht toch beter om het toch maar als VOF vast te leggen met stevige voorwaarden.
 2. Bedankt voor de reacties! Het is een hypothetische vraag. Er zijn geen problemen. En ik verricht inderdaad werkzaamheden, maar ik krijg daar niks voor betaald, net als de eenmanszaak houder. Alles wat binnenkomt wordt namelijk meteen weer geïnvesteerd. Vandaar dat ik nu meer wil weten aangezien er inderdaad waarde wordt gecreëerd. De waarde zit hem puur in de domeinnamen/websites/webshops die draaien en groeien. We doen het ook beide naast een fulltime baan. (waar we hopelijk ooit afscheid van kunnen nemen.) Het enige wat ik dus graag zeker van wil zijn is dat ik bij een eventueel conflict aanspraak kan maken op mijn deel van de domeinen/websites/webshops. Ik kan namelijk wel prima aantonen welke werkzaamheden ik heb verricht. (verdeling is namelijk : ik: techniek & marketing - hij: inkoop - financiën - klantenservice) Als dat namelijk niet zo is en de EMZ-houder besluit er mee van door te gaan dan zit ik met een probleem ;-)
 3. Ik heb het forum al een paar keer doorgezocht naar vergelijkbare zaken maar ik ben er toch nog niet helemaal uit. Het volgende is er aan de hand: Een aantal jaar terug zijn we met 4 bekenden van elkaar voor de gein een internet project gestart. Dit liep dermate uit de hand dat het noodzakelijk werd om het in een bedrijfsvorm te gieten. Nu was één van ons student, 2 hadden een baan zonder vast contract en één met een onbepaalde tijd vaste baan. We gingen er van uit dat een BV pas vanaf 50k/100k voordelig was, en dat we met een VOF voor elkaars schulden verantwoordelijk waren. Beiden niet aantrekkelijk dus. Daarbij leek het ons niet fijn om alle 4 een eenmanszaak te beginnen vanwege nadelige gevolgen als diegene met een flexcontract wordt ontslagen? Dus hebben we besloten dat diegene met het vaste contract een eenmanszaak zou starten en alles op naam zou krijgen. Wel hebben we toentertijd onderling een contract (intentieverklaring?) getekend waarin we aangeven dat we allemaal voor 25% eigenaar zijn van de eigendommen van de eenmanszaak. Mijn vraag nu is, is dit rechtsgeldig? Of kan diegene met de eenmanszaak op zijn naam alles claimen en ons met niks achterlaten? Intussen zijn 2 van de vier min of meer gestopt met werkzaamheden en zijn alleen ik en diegene met de zaak op naam daadwerkelijk nog 50/50 actief. Wat is nu voor mij het verstandigste om te doen? De omzet/winst is nog niet klaar voor BV. En VOF spreekt ons nog steeds niet aan vanwege de verantwoordelijkheid jegens elkaar. Wat kan ik het beste doen? Wachten totdat we financieel klaar zijn voor BV? Of dat ik ook zelf een eenmanszaak start? Ik weet eigenlijk geen andere opties? Maar wil niet het risico lopen dat ik met lege handen kom te staan. Als de huidige constructie wel prima is dan is dat verder ook geen probleem. Maar ik wil graag verzekerd zijn van mijn aandeel in de eigendommen, aangezien we een harde groei doormaken. (ps. nu is het wel zo dat ik op korte termijn een eenmanszaak start voor mijn eigen projecten. Wellicht is hier ene koppeling mogelijk?)
 4. Ja hebben we inderdaad wel over nagedacht, maar met name het fiscale aspect heeft ons doen besluiten dit niet te doen. Maar er vanuit gaande dat we eerst een eenmanszaak blijven, is er iets mogelijk om toch vast te leggen dat wel alle 4 25% eigenaar zijn ?
 5. Hallo, Met 4 personen zijn we een een tijdje geleden begonnen met een paar websites, eerst gewoon puur voor de lol maar aangezien hier nu inkomsten op binnenkomen en we vaak het verzoek krijgen om een factuur hebben we besloten een eenmanszaak op te richten waarbij 1 van de 4 zich in heeft geschreven bij de kvk. We hebben niet gekozen voor VOF omdat we niet allemaal prive verantwoordelijk willen zijn voor andermans acties. Maar nu vraag ik me af of de andere 3 personen wettelijk gezien nog wel net zoveel aanspraak kunnen maken op bijv. de domeinen/servers/websites en uiteraard inkomsten? Of kan de eenmanszaak er in principe er vandoor gaan met alles? Zou een contract opstellen waarin staat dat alles van ons vieren is een optie zijn? en zou dit rechtsgeldig zijn icm eenmanszaak? Zo ja wat zou er in dit contract moeten staan? (ps. de andere 3 staan ook niet als werknemers geregistreerd in de eenmanszaak, die doen het nu puur op vrijwillige basis)
 6. Hoi Johan , Jij bent neem ik aan dus ook actief in de poker/gambling affiliate business ? Misschien handig om eens van gedachten te wisselen. Jazeker wel. Ik heb al contact gehad met het merendeel van de grote Pokercommunity's in Nederland. PI verwees me bijv. door naar advocaten kantoor Mens en Wisselink. Laat dat nu net een beetje boven mijn budget zitten. maar het is wel duidelijk dat er grote onzekerheid en onduidelijkheid is omtrent het beleid hier in Nederland.
 7. Mijn excuses voor de late reactie. ik zal meteen reageren op de PM. +1
 8. Goede reactie wederom. Thanks ! Ik doe het nu al een tijdje dus "stiekem" en dat is toch niet echt relaxed hoor. ik wil nmlk ook gewoon een huis oid kunnen kopen straks en daarvoor zal ik toch enige vorm van legaal inkomen moeten hebben :D
 9. Zo denk ik er dus ook over. Maar is dit echt zo ? Juridisch gezien ? Waar kan ik dat laten uitzoeken ?
 10. hey bedankt voor je reactie. Ik heb al geprobeerd meerdere community's te benaderen maar ze zijn toch allemaal niet zo happig met het verstrekken van informatie. maar in principe zou het poker zelf toch geen invloed mogen hebben ? want in vergelijking met bijvoorbeeld een affiliate van amazon.com is er toch geen verschil ? We leveren beide klanten aan een bedrijf en maken hier winst mee. Dus ik ben zelf geneigd te zeggen dat ik principe toch geen strafbare feiten bega ? En op dit moment gaat het met het geld wel zo ja. Ik gebruik gewoon de kanalen die ik ook als pokerspeler gebruikte. maar hier wil ik dus vanaf. de mogelijkheden bestaan om het vanaf de poker site te laten storten op je (evt zakelijke) rekeningen. En ook kunnen maandelijkse rapporten worden verkregen.
 11. Hallo allemaal ! Ik ben hier nieuw op dit forum en zal me even voorstellen. Ik ben een 26 jarige student CMD met als bijbaan "online poker". Ik doe al een paar jaar "zaken" op internet maar heb hier eigenlijk nooit echt verder bij na gedacht over het hoe en wat qua belastingen en juridische zaken. Maar om een lang verhaal kort te maken : Ik zit eigenlijk een beetje in de knoop en weet niet verder what to do ! Ik heb al even vlug het forum doorgekeken en denk dat ik hier erg veel informatie kan vinden , maar toch wil ik mijn specifieke situatie even voorleggen aan de specialisten hier ;) Ik ben al 3 jaar bezig als een poker affiliate , wat begon als een beetje bijverdienen naast het pokeren zelf en dus qua geldstroom ook gecombineerd was met mijn online pokerbankroll , is het nu dus uitgelopen op een serieuze bezigheid met een dergelijk opbrengst dat ik het pokeren zelf al min of meer aan de kant geschoven heb. De bedragen die er nu maandelijks mee gemoeid zijn zijn nu ook dermate groot dat ik me toch zorgen begin te maken over belasting/justitie en weet ik allemaal wat nog niet meer. Nu wil ik het dus in een bedrijfsvorm gaan gieten en keurig belasting e.d gaan betalen. Maar nu twijfel ik dus of het mogelijk is om dat hier in Nederland te doen. Om even duidelijk te maken wat ik precies doe / van plan ben te doen : // aanbrengen van pokerspelers bij pokerrooms // het leiden van een pokercommunity // pokerspelers belonen met bonussen en private toernooien op de bewuste pokerrooms waarmee ik zaken doe // promoties/marketing voornamelijk gericht op de buitenlandse markt (in principe de hele wereld met NL en USA als waarschijnlijke uitzonderingen) en uit deze activiteiten mijn winst halen. Mag ik dit doen als een Nederlandse BV ? Of moet ik naar het buitenland ? En hoe moet dat dan ? Kortom , wat moet ik hier mee ? Groeten Nemrah
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept