Jump to content

daand

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Address
  van der slikkeweg 2, Poortvliet, 4693PE, Netherlands
 • First name
  Daan
 • Last name
  Duijm
 • Company or organization name
  Daan Design
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Enthousiast zijn!
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen doe je voor jezelf en maak je zelf mogelijk!
 • My opinion about innovation
  Altijd goed.
 1. Mag ik van nummering veranderen? Ik werk nu met nu met 2 letters die het product aangeven en daarna het nummer van de factuur met een 0 erachter, maar ik wil dit ook graag per jaar en maand organiseren; Dus van FL-020 naar 0907_FL_001 Kan dit of mag ik dit niet zomaar veranderen, want zoals ik het nu hebt werkt toch niet ideaal, ben ik dus nu achter gekomen na een maandje..
 2. Dus overmaken van die bedragen van prive naar zakelijk kan geen kwaad? (Alle bedragen op 1 rekening wordt het wel overzichtelijker van)
 3. Ik heb nu dus een 2e rekening, Probleem.. Er staan nog bedragen van het bedrijf op mijn prive rekening.. Moet ik die gewoon daarnaar toe overschrijven? Of krijg je daar gedoe mee?
 4. Dus als ik een 2e prive rekening open is het geen enkel probleem, en is de administratie doorzichtig, alleen staat misschien wat minder professioneel.
 5. Beste heren en dames, Ik heb nu dus sinds een maand mijn eigen bedrijfje, ik moet nu aangifte doen en ben daarmee druk bezig. Momenteel komt al het geld binnen, en betaal ik alles via mijn prive rekening. Ik weet dat een zakelijke rekening niet verplicht is, dus waarom zou ik een zakelijke rekening nemen? Voordelen zakelijk: -Staat professioneel -Overzichtelijk Nadelen zakelijke rekening: -Kost meer geld dan prive rekening, en zeker om te openen (prive rekening heb ik al) Nadelen prive rekening: -Staat minder professioneel Klopt dit en hebben jullie nog toevoegingen? -
 6. Windows Live mail. een doorstuur email adres welke ik kan openen met windows live mail. Waarom geen andere emailaccount? Ik ben nu tevreden, makkelijke interface, en heb voorlopig nog geen echt e spam filter nodig. Onzin die ik tegen kom laat ik blokkeren via ongewenste email. Ik krijg ongeveer 1 a 2 mailtjes per week die ik het blokkeren waard vindt.
 7. Bedankt Stefan :) Stel dat hij zich inschrijft bij de KVK, hoeveel tijd ben je dan als klein bedrijfje bezig om het papier werk in orde te maken? Er vanuit gaande dat hij dus alleen dingen ontwerpt (websites, flyers enz) en daarmee ong 300-400 per half jaar verdient.. Hij wil hier het liefst zo min mogelijk werk aan besteden (zoals zoveel mensen waarschijnlijk)
 8. Zijn naam is redelijk bekend, en hij wil het toch liever op save spelen. Een domeinnaam heeft ie al, maar als iemand anders in dezelfde business eerdere zijn naam vastlegt, kan hij het schudden.. Stel dat hij zich inschrijft bij de KVK, krijg je dan gelijk de belastingdienst die aan de bel trekt? En zoja, hoeveel werk brengt dat in de praktijk met zich mee?
 9. Beste Heren en Dames, Een maat van me heeft een hobby in Grafisch ontwerpen, hij wil weten wat het resultaat is als je je inschrijft bij de KVK. (Zijn naam is dan beschermd..) Ik denk dat je dan gelijk de belastingdienst op je dak krijgt met een heleboel papierwerk.. We vroegen ons beide af: Hoeveel (papier)werk krijg je in de praktijk als je je inschrijft bij de KVK? Het is voor hem een leuke hobby, en mag blij zijn als het 500 euro per jaar opleverd.. (Wanneer er dus veel uren / gedoe in gaan zitten om alles op papier voor elkaar te krijgen is dit minder aantrekkelijk)
 10. Ik zit me even af te vragen welke BTW ik precies moet vragen over grafische producten. Aangezien deze niet tastbaar zijn.. Bijvoorbeeld een website ontwerp? Ontwerp van visitekaartjes? Ontwerp van flyers? Dit zal vast een stomme vraag zijn, en ik heb al even gekeken op de website van de belastingdienst en ik denk dat dit 19 % moet zijn, maar ik hoorde laatste ook iemand dat diensten (dus geen tastbare producten) maar 6 % BTW zijn..
 11. Bedankt Hans! Vanwaar de identiteitsbewijzen als ik vragen mag? Stel dat Pieter (zo heet klasgenoot) het contract toe mailt, en de klant een mail terug stuurd met het antwoord dat hij het contract gelezen heeft en hiermee akkoord gaat. Is deze dan al rechtsgeldig? #Zo voorkomt hij een boel papier werk, en lange wachtijden op de post als het contract opgestuurd moet worden.
 12. Beste ondernemers, Ik heb een vraag voor een klasgenoot van me, Deze wil graag photoshop afbeeldingen voor klanten gaan ontwerpen, maar hij weet niet hoe hij daarvoor een makkelijk contract moet opstellen. Ik heb even op internet gekeken voor hem, maar daar vindt je alleen maar contracten van minstens 3 kantjes met onbegrijpelijke (voor mij dan) taal. Hij is niet niet ingeschreven bij de KVK, en het zou stom overkomen als hij als particulier met een verhaal van 4 kantjes aan juridische taal aankomt. Wat is het minimale wat in een contract moet komen staan? #Wat er geleverd wordt, en tegen welke prijs? Algemene voorwaarden heeft hij wel, deze wil hij bijsluiten in het contract. Zijn er verder nog bepaalde regels waar een contract aan moet voldoen? Bedankt namens hem, en mij natuurlijk ook, Daan
 13. Hosting: Neem bijvoorbeeld is een kijkje op www.mijndomein.nl Goede service. Of www.webreus.nl Heel goedkoop met goede functionaliteit. Voor website ontwerpers kan je me een pb sturen.
 14. Oke; Ik zag op de website van Edo bij de ene alleen maar filmpjes, en op de andere website ging het kopje presenteren over een workshop volgen, dat lukt niet aangezien de presentatie over 3 dagen plaats vindt. Misschien heb ik dan het stukje informatie over presenteren over het hoofd gezien. #Edit; ik neem aan dat jullie de video bedoelen, bedankt :D Ik keek op verkeerde pagina #Edit, 2 klopt, de link was nuttig!
 15. Bedankt Edo, Ik denk dat ik het met presenteren wel gaat lukken. Ik heb dankzij Nick en zijn link op wikipedia gekeken en daar een aantal suc6 en risico verhalen vandaan weten te plukken. De presentatie is af. Bedankt voor de hulp.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept