Jump to content

2lollypop2

Legend
 • Content Count

  264
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik ben al een poos niet op het forum geweest en weet niet zo goed waar ik mijn vraag kan stellen. Mijn excuus als ik verkeerd gekozen heb. Ik werk als goudsmid (inkoop materiaal en verkoop sieraden). Mijn bedrijf, studie aan de uni, jong moeilijk kindje, huishouden.. een paar maanden geleden werd het te veel en kon ik mezelf amper overeind houden, zo vreselijk moe. Kind en huishouden gaat door, of iig dat wat echt nodig is, maar werk en studie heb ik moeten stoppen. Even een paar weken vakantie inlassen dacht ik en dan weer verder. Dat was eind augustus. .. Durf eigenlijk dit jaar mijn werk niet weer op te pakken. November en half december zijn altijd zo vreselijk bomvol (deze enorme drukte plus het regelen van alles van een overleden persoon afgelopen jaar is het beginpunt van mijn voorbij lopen gweest) dat ik direct weer te veel hooi op mijn vork neem en bang ben binnen no time weer terug bij af te zijn. Voor mijn gevoel doe ik er slimmer aan eerst mijn studie weer te gaan oppakken. Het vak waar ik mee bezig was, was ik doorheen, hoefde alleen nog te gaan leren voor het tentamen. Had daar een maand voor gepland. Heb nog 4 maanden om tentamen te doen, dus zou ik nu 2 maanden kunnen nemen daarvoor. Gewoon op het gemak ergens weer beginnen aan het oppakken van de dingen weer. Als dat goed gaat in 2017 weer het werk gaan oppakken. Kan dat? Mijn bedrijf +/- een jaar op pauze zetten? Er moet immers wel elk kwartaal aangifte gedaan worden. Geen inkoop, geen verkoop, dus dat is 0, maar bijvoorbeeld het abonnementsgeld van de bankrekening loopt wel gewoon door. Er gaat dus steeds geld af en dat is dan weer zonde. Hoe regel je nu deze pauze bij de kvk en belastingdienst enzo? [verandering: titel]
 2. Ik weet niet wat je doet, of in ieder geval wil gaan doen, maar ga mee met bovenstaande. Is er een manier om ergens een start te gaan maken? Zou je bv ergens op een andere locatie een workshop gaan geven? Zou je iets uit de inboedel kunnen verkopen (en later dan maar opnieuw aanschaffen) Heb je thuis nog 2de handsjes liggen die je zou kunnen verkopen (jas, tas, schoen, pan, stoel, ..) Ik denk dat als je perse wilt, dat je dat pand even los moet laten. In die zin, dat je moet gaan kijken of je manieren kunt vinden om geld te verzamelen, zonder daar dat pand voor nodig te hebben. Tenminste, ik begrijp uit je verhaal dat je denkt zonder pand helemaal niets te kunnen en ik denk dat je met wat creativiteit echt nog wel wat ideetjes kunt vinden. Zou het helpen als er met je mee gedacht wordt wat je zonder gebruik van jouw pand nog zou kunnen proberen om geld te verdienen? Ik weet het niet, ik roep ook maar even wat.
 3. Ja he, dus inderdaad eerst sub - korting + verzend en over dat totaal de btw berekenen. Dan gaat alles nog helemaal goed hier. Liever een keer teveel checken dan teweinig. Dank je voor je hulp.
 4. Ik ben bezig met het op de juiste manier instellen van het factuur overzicht in de winkelwagen van de webshop. Btw is altijd 21% Ik verzend mijn producten binnen de EU landen. Onder de streep ziet het er zo uit: subtotaal kortingscode verzendkosten incl 21% btw totaal Momenteel wordt de btw berekend over het subtotaal en de verzendkosten. Dus voorbeeld: subtotaal 10.00 verzendkosten 2.00 incl 21% btw 2.08 totaal 12.00 Maar hoe zit het nu als er een kortingcode in wordt gevuld. Zeg 5 euro of 5% subtotaal 10.00 kortingscode 5 euro 5.00 verzendkosten 2.00 incl 21% btw 1.21 totaal 7.00 subtotaal 10.00 kortingscode 5% 0.50 verzendkosten 2.00 incl 21% btw 2.00 totaal 11.50 Is het juist dat er ook btw over de korting moet worden berekend of moet ik het toch anders doen?
 5. Niet fulltime (ben fulltime peuter mama ernaast ;D) heb uren punt net niet gehaald.
 6. Maar daarin vindt ik niet duidelijk wanneer je qua bedragen nu kiest voor winst uit onderneming of overige werkzaamheden. Waar ligt dat oversteek punt?
 7. Ik zal de titel even uitleggen. Voorgaande paar jaar heb ik de IB op gegeven als inkomsten uit overige werkzaamheden. Daarbij hoeft saldo begin boekjaar niet ingevuld te worden.(alleen bedrag inkomst, bedrag uitgaaf) Nu ben ik een paar jaar geleden begonnen met een andere (kleine)onderneming die ik eind 2012 heb gestopt. De huidige onderneming deed ik daar een paar uurtjes per maand naast. Sinds eind 2012 dus nog alleen deze onderneming en in 2013 besloten dat dit is waar ik verder mee wil en het ook wil laten groeien. Stel dat, ik noem maar even een bedrag, de netto inkomsten 12000 en de netto uitgaven 5000. Moet er dan weer gekozen worden voor overige inkomsten of voor winst uit onderneming (waar ligt die grens qua bedragen?) En als je dan winst uit onderneming neemt, welk saldo begin boekjaar neem je dan? Begin je met 0 (omdat de voorgaande jaren overige inkomsten waren) of tellen de voorgaande jaren toch mee? Weet iemand toevallig hoe dat zit?
 8. Gekozen voor het kopje groei, want.. Ik maak al een paar jaren sieraden, doe dat ook met plezier. Verkoop dat allemaal zelf. Een poosje terug ben ik begonnen met het maken van een nieuw sieraad, waar ik tussen de klanten door, graag aan werk. Groei, want i.p.v. zelf verkopen zou ik graag willen kijken of ik het in andere winkels, zoals een juwelier, in de etalage zou kunnen krijgen. Omdat ik van deze weg nog geen kaas heb gegeten, weet ik niet waar te beginnen, hoe aan te pakken, wat te doen. Zijn er hier misschien juweliers die mij kunnen helpen? Hoe kom ik als nieuw merk (geregistreerd) binnen? Hoe gaat dat normaal gesproken? Op welke manier worden sieraden op genomen in het assortiment? Wordt er bv een x aantal in gekocht, of gaat dat anders in zijn werk? Hoe moet ik de prijs berekenen? Wat is voor een juwelier een normaal procent/prijs?
 9. Ja hoor, dat kan. Bedenk je zelf dat vele andere die zijn gestart, ook vaak eerst veel hebben moeten aanschaffen om te kunnen beginnen. Stel je gaat spullen verkopen, dan zal je ze eerst zelf moeten inkopen toch? (ik zeg maar even wat he) Zo kan het dus inderdaad zijn dat je begint met meer uitgaven dan inkomsten, maar dat moet zich op den duur dan gaan omzetten in meer inkomsten dan uitgaven.
 10. Heb je zelf ook kennis van programmeren Tim? Zou je het zelf ook kunnen, of deels?
 11. Mag ik misschien heel brutaal zijn Jasper, maar waarom betaal je het niet zelf? Ik snap natuurlijk dat je het geld nu niet hebt, anders ga je niet kijken of je het kunt lenen, maar ik vraag me zo eens af, is er geen mogelijkheid dat je dit zelf bij elkaar kunt krijgen? Ik weet niet wat je doet (iets met evenementen, dat begreep ik nog), maar zijn er geen dingen waar je je extra voor in zou kunnen zetten qua verkoop, waardoor je met dat verdiende geld kunt sparen? Net even wat meer proberen te verkopen als anders? Je wilt iets, go get it. Het zou toch zonde zijn om niet vooruit te kunnen omdat iemand je geen geld kan lenen. Zou dat kunnen? Met jezelf afspreken, dit wil ik, dus dat gaat me lukken ook.
 12. Helaas gebeurt dat ja. Het vervelende is dat als de klant het niet ontvangt, de post er niets mee doet, maar jij wel opnieuw kosten moet maken omdat je een nieuwe moet sturen. Eigenlijk best krom he? Probeer eens te posten op een andere brievenbus? Verpak je spullen ook zo dat hoe goed men ook voelt, of tegen het licht houd, men niet kan weten wat er in zit. Inderdaad geen logo of ander iets waaruit op gemaakt kan worden wat er in zit. Let er ook op dat postbodes niet weten wat er in je envelop zit en dus gewoon andere post er boven/onder op leggen, waardoor je sieraden geplet kunnen worden. Een bubbeltje van de envelop zelf voorkomt dat niet. Dan heb je naast het opnieuw moeten zenden wegens niet aankomen, ook kans op opnieuw moeten verzenden wegens kapot zijn.
 13. Ik denk dat je op het punt moet beginnen wat je in gedachten voor je ziet. Zet dat gewoon eens op papier. Jouw idee. En dan weet je een beetje wat je wilt en kun je verder met uitzoeken en schaven. Ga op internet even op zoek naar een ondernemersplan schema en ga hem voor jezelf uitwerken. Daar ben je wel even zoet mee, maar het geeft je beetje bij beetje meer duidelijk over jouw plannen, de haalbaarheid en de route. Succes!
 14. Ja weet ik. Zoals de naam die ik steeds als voorbeeld gebruik, Vera Luna, is de werkelijke naam ook 2 namen die samen 1 maken. Tot zover niks geks mee, als ik de regeltjes tenminste goed begrijp. Nee, ik heb geen idee, dat staat er niet bij. De naam omgedraaid is een paar jaar later wel door iemand anders, in andere nices geregistreerd.
 15. Dank je wel Highio! Bedenk een paar namen is nog niet zo eenvoudig. Ik was heel blij met mijn naam en wat je dan ook bedenkt, je blijft er toch steeds bij terug komen. Maar ik heb er nu eentje waar ik aan kan wennen en net zo blij mee kan gaan zijn. Heb uiteraard gecheckt bij de kvk, op google geneusd, domeinnaam was alles nog vrij van, maar nog belangrijker in de database van de biop komt hij niet voor. Maar goed, het blijft spannend omdat je naast een Vera Luna natuurlijk wel een Vera Jantje, Vera Pietje, Vera Klara, Vera Vera hebt enz. Welke naam je ook verzint, als je in de database gaat kijken is er altijd wel eentje die er toch weer op lijkt. En al deze kunnen gaan opstaan en zeggen, ik wil niet dat jouw naam ingeschreven wordt. Dat weet je van te voren niet, dus je waagt toch een gokje van 240 euro. Dat alleen al krijg ik het maar warm van ;D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept