Jump to content

Schaapje

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  bizz.nl
 1. Oh, op die manier :) Ja, dat is ook nog wel iets om over na te denken.
 2. We bankieren nu bij Triodos en ABN AMRO. Sorry, ik snap niet precies wat dit betekent. Dat de bank alles wat we hebben of verdienen op één hoop gooit voor de berekening van onze draagkracht?
 3. Nee, alleen mijn mans inkomen blijft in stand. Het plan is (vooralsnog) dat ik me fulltime met het bedrijf bezig ga houden.
 4. Roel, bedankt voor je reactie. Ik ben een beetje bang dat de bank mij geen zakelijke lening wil geven omdat ze mij niet ervaren genoeg vinden :-\ terwijl mijn man die hypotheek zo krijgt. Maar misschien is er met een combinatie van particulier en zakelijk toch iets te regelen. Dat met die percelen zal wel lukken, vaak worden agrarische bedrijven al aangeboden als een setje van meerdere percelen.
 5. Mijn man en ik overwegen om een agrarisch bedrijf over te nemen (vollegrondstuinbouw). Wij zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd. We hebben nu allebei een baan maar ik zou mijn baan op willen geven om me geheel aan het bedrijf te wijden. Het plan is om ook op het bedrijf te gaan wonen. Nu snap ik niet helemaal hoe we dit het beste kunnen financieren. Mijn man heeft een goed inkomen, op basis waarvan hij een behoorlijke woninghypotheek af zou kunnen sluiten. Daar zouden we een heel eind mee komen. Maar wij zouden een woning kopen met grond eromheen met een agrarische bestemming. Ook wel bekend als een boerderij :) Kan je daar gewoon een particuliere woninghypotheek voor krijgen? Het alternatief is een zakelijke hypotheek maar ik krijg de indruk dat de eisen daarvoor strenger zijn en de rente hoger. Of moet ik denken aan een combinatie van particulier en zakelijk? Heeft iemand hier ervaring mee? We hebben nog niet met een bank gesproken maar ik probeer me een beetje voor te bereiden. Waar zullen ze waarschijnlijk mee gaan komen?
 6. Ik vertelde het een beetje onhandig. Ze meldde zich bij het assurantiekantoor omdat ze wilde dat die zou bemiddelen in het contact met de hypotheekverstrekker. Daar was die 240 euro voor. Misschien is het dan een ander verhaal? Tijdens dat bezoek aan het assurantiekantoor kwam ze er pas achter dat die Jubilee polis geroyeerd was. Het assurantiekantoor heeft die claim toen meteen als een verloren zaak beschouwd, hetgeen volgens mij echt niet klopt en puur gemakzuchtig van ze was. Dus dat punt lijkt me wel een klacht waard, maar aan de andere kant: toen ze zo vervelend deden heb ik meteen gedacht "dan doe ik het allemaal zelf wel". Dus ik heb er ook mee ingestemd dat ze ons lieten vallen. Als ik wat meer stampij had gemaakt, waren ze misschien wel in beweging gekomen. En inmiddels is het laatste contact alweer meer dan drie maanden geleden. Zo bezien lijkt een klacht me toch wel een lastig verhaal. Maar ik ga er nog eens een nachtje over slapen. Overigens ben ik enorm blij met je vele bijdragen hier op het forum. Voor mij en ik denk voor vele anderen zijn ze erg leerzaam.
 7. Interessant, daar heb ik nog nooit aan gedacht. Ze heeft via dit assurantiekantoor ook haar hypotheek afgesloten. Toen de moeilijkheden begonnen en ze de hypotheek niet meer kon betalen, is ze bij het assurantiekantoor geweest voor advies. Die hebben meteen 240 euro gevraagd om te bemiddelen (dat vind ik al raar, maar goed, ik heb er geen verstand van). Vervolgens ben ik me ermee gaan bemoeien omdat mijn kennis het allemaal niet goed aan kon. Ik heb de directeur van het assurantiekantoor toen een keer aan de telefoon gehad. Die wist niet hoe snel hij de hele zaak bij mij moest lozen want hij vond het maar lastig allemaal. Toen heb ik gevraagd of mijn kennis die 240 euro dan terug kon krijgen maar dat ging niet, want hij had er al zo veel tijd inzitten... De Jubilee claim liep op dat moment al maar dat vonden ze niet interessant; de polis was immers toch al geroyeerd. Wat zou een klacht bij de AFM op kunnen leveren? Ik ben wel een beetje boos op dat assurantiekantoor maar zij hoeven toch de schade niet te betalen?
 8. Bedankt voor de tips Norbert. Ik zal morgen het UWV bellen. Als de verzekeraar van hun oordeel ook niet onder de indruk is, is de juridische weg natuurlijk een optie. Ik vermoed alleen dat mijn kennis dat niet meer kan betalen. Ik heb zelf ook helemaal geen gunstige indruk gekregen van deze verzekeraar. Om te beginnen vind ik het vreemd dat ze maar drie keer per week "telefonisch spreekuur" hebben. Je kan ze alleen bellen op maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 12:00. Verder zijn ze volgens mij bewust aan het traineren. Ze vragen iets, doen er weken over om te reageren en komen dan opeens tot de ontdekking dat ze nog iets willen hebben wat ze net zo makkelijk meteen hadden kunnen vragen. Mijn kennis is niet zo handig in financiële zaken. Het trieste is dat deze verzekering haar verkocht is door een assurantiekantoor. Daar had men toch beter moeten weten.
 9. Klopt Henk, die verhalen heb ik ook gelezen en daar werd ik niet vrolijk van :( Ik denk wel dat dit een ondernemersvraag is want mijn kennis was zzp'er. Dat is juist de grond van mijn vraag: iemand in loondienst kan terecht bij de arbo-arts voor een uitspraak over zijn arbeidsongeschiktheid. Een ondernemer kan dat - voor zover ik het begrijp - niet.
 10. Hallo allemaal, Ik heb het gevoel dat ik een hele domme vraag ga stellen :) Maar hoe ik ook zoek met Google en hier op het forum, ik kom er maar niet achter. Een kennis van mij is zo'n dertig jaar zzp'er geweest. Op een gegeven moment ging het psychisch heel slecht met haar en is ze een aantal keren opgenomen in een psychiatrische kliniek. Ze had een verzekering die de hypotheek zou betalen in het geval van arbeidsongeschiktheid. Dit was de Jubilee hypotheek Protector. Over deze verzekering zijn veel slechte verhalen te vinden op internet, maar goed, dit was nou eenmaal wat ze had, het is niet anders. Tijdens haar ziekte heeft ze alles laten gaan, de post niet opengemaakt, niet naar haar bankrekening gekeken etc. Er zijn schulden ontstaan en de verzekering is toen beëindigd wegens wanbetaling. Ze heeft echter toch een claim ingediend, voor de periode waarin ze nog wel verzekerd was. Met de afwikkeling van die claim zijn we nu al maanden bezig. Ik help haar hiermee. Het recentste probleem is dat de verzekeraar wil dat de behandelend arts een formulier invult. In dit formulier wordt onder andere gevraagd naar het arbeidsongeschiktheidspercentage. We hebben het formulier naar de kliniek gestuurd maar de psychiater aldaar zegt dat hij het formulier niet in kan vullen, dit moet een arboarts doen. Maar een zzp'er heeft toch helemaal geen contact met een arboarts? Mijn primaire vraag is: hoe vinden we een arts die bereid en bevoegd is om een uitspraak te doen over de arbeidsongeschiktheid van een zzp'er? Andere tips hierover zijn natuurlijk ook van harte welkom. De verzekering stelt zich niet echt bereidwillig op. (Ik heb het AOV topic in dit forum gevonden maar dit probleem wordt daar volgens mij niet behandeld. Dit is natuurlijk ook niet echt een AOV in de klassieke zin des woords, ze geldt alleen voor de hypotheek.)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept