Jump to content

ALH

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo, Ik zit even met wat moeilijke keuzes. De situatie is als volgt. - Ik heb ruim 4 jaar geleden een idee bedacht en uitgewerkt op papier. - Dit idee heb ik ruim een jaar geleden "leven in geblazen" door samen met een club freelancers het idee verder uit te werken naar een concreet concept. - Deze freelancers hebben in hun vrije uren aan het concept gewerkt in ruil voor een achtergestelde betaling uit winst + een bonus ter compensatie. - Er zijn door alle freelancers ruim 750 uur geïnvesteerd, wat ongeveer een investering van zo'n ruim 50K betreft. - Nu een jaar later staa
 2. Investeerders weten dat er geld bij moet. Ik wil dat op mij nemen, alleen leek mij het handig om direct mijn deel storting als onderhandeling te gebruiken dat zij ook nog een gelijk deel meedoen zodat er weer een groter potje is. Heeft te maken dat er nu minder geld in bedrijf is gegaan dan in 1e instantie bedoeling was...
 3. ALH

  Investeerders willen 75%

  Ja, begrijp de nieuwsgierigheid maar vind het prettig om anoniem te blijven zodat ik in alle openheid de vragen kan stellen zonder mij te hoeven druk maken of er eventueel investeerders of andere partijen meelezen. Hopelijk heb je/hebben jullie begrip voor die keuze! Groet.
 4. ALH

  Investeerders willen 75%

  NOg even ter aanvulling, deal is op laatste moment veranderd en ik ben er beter uitgekomen dan ik ooit had kunnen denken. Nogmaals dank voor jullie input!
 5. Investeerders zijn ingestapt op basis van aandelen nominaal + achtergestelde lening. Tegen nominale inbreng hebben zij hun percentage aandelen gekocht en het benodigde bedrag dus als achtergestelde lening aan de BV verstrekt. Nu is er weer geld nodig (totaal zo'n 50K) en wil ik graag zelf bijstorten en hen voor een gelijk deel ook laten bijstorten. (50/50). Alleen aandeelverhouding is niet 50/50 aangezien ik groter belang in bedrijf heb. Kan ik hen (zijn met z'n 3-en) op deze wijze interesseren voor een bijstorting zonder dat ik weer aandelen moet afstaan/verkopen? te? DUs puur alleen als
 6. ALH

  Investeerders willen 75%

  Allen, Dank voor jullie input, erg blij mee en heeft mij zeker geholpen in het maken van mijn keuzes. Inmiddels zijn we tot een deal gekomen waar ik een goed gevoel bij heb. Opties om aandelen terug te kopen tegen een vooraf gesproken bedrag en een bonus bij succes ivv aandelen + zeggenschap goed vastgelegd in overeenkomst. Groet!
 7. ALH

  Investeerders willen 75%

  Dag Ties, Fijn dat je het een leuke case vindt :) Ik kan je/jullie hulp hier goed gebruiken. Wat betreft de managementfee is dit nog zonder de onkostenvergoeding die hier nog bovenop dient te komen, dus dat scheelt. In beginfase vind ik het zo ok, maar zodra de toko begint te lopen dan wil ik daar uiteraard ook beter voor beloond worden. Ik heb absoluut een heleboel aan je/jullie feedback en denk dat ik vooral op mijn gevoel af moet gaan. In het diepe springen is altijd spannend en je weet nooit wat er gaat gebeuren. Toch denk ik dat ik voor een ja ga... Nog 1 nachtje slapen...
 8. ALH

  Investeerders willen 75%

  Dankjewel, daar heb je helemaal gelijk in. De toegevoegde waarde qua kennis, netwerk van deze investeerders is wel heel groot. Ze zijn ook bereid om actief in de operatie mee te denken en te doen. Ik ben zelf nog jong (28) dus vind dit ook wel een belangrijk punt om mee te nemen in de overweging.
 9. ALH

  Investeerders willen 75%

  Wat betreft ontslag.. Er wordt een blokkeringsregeling of iets in die richting opgenomen dat dit niet zomaar kan. Ook worden er afspraken gemaakt m.b.t. zeggenschap middels een prioriteitsaandeel of via statuten e.d. De geletterde aandelen kan ik niet meer voorstellen omdat ze niet meer willen onderhandelen.. :(
 10. ALH

  Investeerders willen 75%

  Dat heb ik ook geprobeerd, maar in principe is dit bedrag wel nodig en moet ik dan alsnog met hen of andere investeerders in onderhandeling....
 11. ALH

  Investeerders willen 75%

  Dankjewel voor je reactie. Wat betreft managementfee vind ik dit voorlopig nog prima. Ik vind het zonde om geld uit het bedrijf te trekken tbv levensonderhoud (alleen noodzakelijke) maar op langere termijn vind ik natuurlijk wel dat mijn arbeid meer mag worden beloond. De zeggenschap wordt ook geregeld middels een prioriteitsaandeel of middels een overeenkomst. Dus volgens mij komt dat ook wel goed. Ik neem je reactie mee in mijn overweging.
 12. Beste allemaal, Ik heb jullie hulp nodig bij het volgende. Op dit moment ben ik in gesprek met 3 investeerders die vanuit 1 (nieuw op te richten) BV willen participeren in het door mij bedachte online concept. Dit concept is al ver uitgewerkt maar om het online te krijgen is er een financiering nodig van 300.000 EU. De investeerders zijn bereid dit te investeren maar willen 75% van de aandelen. Mijn aandeel % wordt dus 25% terwijl ik in totaal al zo'n 50K reeds heb geinvesteerd (in o.a. vormgeving, uitwerkingen/ontwerpen, netwerk en toezeggingen, onderzoek, operationele kosten)
 13. Wanneer ik doorga met de ideeën, dan wil ik hem best compenseren in de toekomst. Maar niet op dit moment. Ik ben bang dat hij gaat eisen dat ik hem nu moet compenseren en dat lukt me nu niet. Het is overigens nog maar de vraag of ik doorga met de ideeën, want daarvoor is allereerst een investering nodig.
 14. Dank voor je reactie, Er is alleen een zeer simpel VOF contract. Er staan geen afspraken in over beeindiging e.d. Wat betreft failiisement, dat is ook niet mijn intentie. Ik wil de boel netjes afsluiten voor elke partij. Alleen ik heb geen geld om mijn voormalig compagnon uit te kopen en dit is wel zijn wens. Hoe moet ik hier mee omgaan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept