Jump to content

Anoniem_2019

Super Senior
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Company or organization name
  CF Diesch
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geen

Vision

 • I'm looking for people who
  houden van zelf zaken aanpakken en vertrouwen op hun gezonde verstand. Die weten dat zakelijk succes niet hetzelfde is als persoonlijk succes.
 1. Ik heb ook allerhande 'cloud' web-based pos-systems onderzocht. Het klinkt leuk: het is onafhankelijk van je besturingsysteem en je kan gelijk aan de slag... alleen voldeet het niet aan de eis van 'het mag niks kosten' : Je bent al snel 30 dollar per maand kwijt. Is niet veel, toegegeven maar je kan het ook in je zak houden. De gratis versies van deze pos systemen daar kan je meestal niks mee (grapjes van dat je maar 10 produkten kan toevoegen... alsjeblieft zeg grappenmakers). Bovendien zijn de meesten alleen geschikt voor de yanks en niet voor europa. Eentje sprong er positief uit en dat is deze: Imonggo pos. Je hebt hier 1000 produkten en 1000 transacties per maand in de gratis versie. Ik kan dat risico echter niet nemen dat ik midden in de zomer echter ineens door mijn transactie-limiet heen ga... wat dan? Ik had nog wat dingetjes onderzocht, daar bericht ik later nog over hier.
 2. Het is al weer een tijdje geleden maar de business (en de geboorte van weer een kleine...) gingen even voor. Dit is 'em geworden: pc: oud dingetje nog nooit gebruikt was stond nog in het magazijn. besturingssysteem: ubuntu. Werkt fantastisch wel veel gelazer met installeren software. pos: dit is IncoPos geworden. Na ook wat installatie-gelazer ging deze ineens als een speer! Als ik toch nog bij windows was gebleven had ik Unicenta geprobeerd denk ik. Dit werkte weer niet in Ubuntu (zucht) dus heb ik maar laten doen. Hier de link naar unicenta
 3. Je advies ter harte genomen en Ubuntu zojuist geinstalleerd. Het is iets langzamer dan PCLinuxOS maar de look en feel zijn duidelijker gebruikersvriendelijker, vooral voor een Windows-overstapper zoals ik. Goede tip!. Het hele software-download-centrum is veel duidelijker (met icoontjes...) en geen gelazer met OpenOffice, want die zit er al bij!
 4. Zo, even weer tijd voor een berichtje over mijn vorderingen. Erg druk geweest: voorbereidingen op de Pasen en een hele bierafdeling in de winkel uit de grond gestampt! Ik heb besloten om Lemonpos als kassasoftware te gaan gebruiken dus ik dacht huppakee, beetje downloaden, executable uitvoeren en gaan met die banaan... maar ik liep tegen wat ernstige Windows-Linux verschillen op. Nu is er wat Linux betreft genoeg documentatie maar ik moet zeggen dat je snel een hoop ingewikkelde tekst voor je neus krijgt met een hoog 'nerd' gehalte. Maar er is gelukkig genoeg hulp op het forum van PCLinuxOS en die zetten je gelijk weer met je neus de goede kant op. Erg fijn! Maar er moet hier dus wel tijd genomen worden om Linux een beetje te leren kennen. Geen nood want dit moet je met Windows ook. De volgende stap is dus om Lemonpos aan de gang te krijgen op de pc.
 5. Zo, op dit punt aangekomen moet je een werkende pc hebben (harde schijf, dvd-cd recorder, monitor en internet connectie) en gaan we kijken naar het besturingsysteem. Dan moet de keuze gemaakt worden tussen Linux en Windows, en het lijkt me al duidelijk welke dat moet worden! Dat wordt natuurlijk Linux. Als jullie zoals ik een luie -Windows gebruiker bent zal je niet weten wat je meemaakt als je met Linux werkt. Misschien is de vergelijking tussen een dikke, trage door luizen geteisterde gorilla een een pijlsnel ringstaartaapje een goede? Bovendien is Linux gratis en dat past precies bij dit project, het moet immers zo min mogelijk kosten. Het probleem bij Linux is alleen? Welke distributie? Kijk hiervoor even op: Linux infosite. Je kan hier informatie krijgen over verschillende Linux distributies. Mijn keuze viel op PCLinuxOS. En dat bleek een prima keuze. Je kan van de website van PCLinuxOS een 'ISO' bestand downloaden en dit moet je branden op een CD. Als je daarna de computer weer opstart kan Linux vanaf de CD runnen en Windows intact laten zodat je altijd terug kunt keren. Ik heb Windows echter gelijk van mijn harde schijf afgeveegd en Linux op de harde schijf geinstalleerd. Het wijst zich allemaal vanzelf, Linux herkent alle poorten en je zit zo op internet. Dat ging makkelijk! Er is ook een prima ondersteuning in de vorm van een forum, dus je kan daar met je vragen altijd terecht. De volgende stap: de kassa-software.
 6. Kijk, je moet aan het einde van de dag en onder invloed van een goede Java-Triple van brouwerij De Halve Maan niet gaan posten hier, want ik ben natuurlijk wat vergeten...: De kassa-lade --------------------- Deze heb ik ook al natuurlijk en na wat onderzoek op internet lijkt het erop dat ik deze ook gewoon kan aansluiten op een andere pc. Het schijnt dat de kassa-lade verbonden is met de bonnenprinter, als deze een printopdracht krijgt wordt daarna de lade geopend. Dat kan bij wel kloppen want als de bon op is wil de kassalade niet open, dat lijkt me een goede indicatie. Goed, al met al kunnen we dus de bonnenprinter, de scanner en de kassalade weer hergebruiken als mijn JBF-kassa moet worden geactiveerd. Avondje-ochtendje pieren dan moet dat toch wel lukken. De JBF-pc --------------- Belangrijk is natuurlijk: welke pc? Dat is ook afhankelijk van welk besturingsysteem we gaan draaien. Omdat ons project zo min mogelijk moet kosten duik ik dus een oude pc op uit het magazijn. Ik heb nog een oudere waar Windows eigenlijk niet meer op draait maar zelfs die zou ik kunnen gaan inzetten. Heb je geen verstand van pc's en vind je het maar enge dingen? Dan zou ik in dit stadium een tweedehandsje kopen. Schaf geen nieuwe straaljager aan want de software die we moeten gaan draaien is vrij simpel. Veel beter is nog om alle onderdelen zelf los te kopen en zelf aan de slag te gaan, je leert daar heel veel van. Een pc is eigenlijk een retesimpel ding: moederbord, harde schijf, processor. Deze JBF-pc die ik voor dit project gebruik heb ik zelf in elkaar gezet. De JBF-pc moet naast de basiszaken ook nog een dvd-writer of cd-writer hebben want anders kunnen we helemaal niks (windows installeert vanaf disk en linux ook). Ik ga nog verder op zoek naar een harde schijf (ik heb er overal liggen) en dan komt het volgende: het besturingsysteem.
 7. Dank voor jullie tips! Ik heb ze allemaal aandachtig bekeken en zo ben ik weer wat verder gekomen. Het uitgangspunt blijft: zo min mogelijk kosten en zoveel mogelijk oude rotzooi proberen te recyclen. Nog goed voor het milieu ook maar slecht voor Dell en Bill Gates. Allereerst ga ik eens kijken naar de hardware. Wat heb ik allemaal al staan en kan ik dit weer inzetten? huidige pc-kassa ------------- Dit is een beetje een geheimzinnig ding. Er komen wat kabels uit en die verdwijnen ergens weer... hmm. Ik ga daar niet aan pielen want dan maak ik slapende honden wakker (ik spreek uit ervaring). En bovendien is dit momenteel mijn kassa. Ik kom pas in actie met mijn tweede JBF (jan boeren fluitjes) kassa als deze het afpikt. Scanner en bonprinter. --------------------------------- Na wat onderzoek op internet blijken deze veelal via usb of paralelle kabel op de pc te zijn aangesloten. Deze kan ik dus hergebruiken! Heb je deze niet dan zijn ze makkelijk tweedehands of zelfs nieuw te kopen. Ik heb prijzen voorbij zien flitsen van 50 piek voor een bonnenprinter en 30 piek voor een usb scanner. Er hangt ook nog een extra scanner aan de server in mijn kantoor dus die kan ik ook altijd hergebruiken. Een hoop ouwe shit ---------------------------- Uit mijn magazijn opgedoken: een ongebruikte pc met amd processor. Tja, die gaan we maar even inzetten. Een hoop kabeltjes en hééé', ook nog een ongebruikte harde schijf. Allemaal resultaat van die projectjes waar nooit iets van komt. Het klinkt misschien raar maar ik heb zelfs geen harde schijf nodig: met een versie van Linux kan je volledig vanaf je usb-stick of DVD-speler draaien! Maar dat komt bij de volgende fase aan de orde: de software. Goed, we hebben een pc, beeldscherm, muis die we gaan voorzien van het juiste besturingssyteem zodat de boel kan draaien. Het project staat op de rails! Leuk maar nu moet ik afsluiten en de honden gaan uitlaten...
 8. Beste forumleden, Zoals ik al eerder gepost heb hier ben ik begin dit jaar weer helemaal zelfstandig winkelier. Nergens lid van en nergens aan meedoen: past precies bij mij! Nu was wel mijn hele kassasysteem geregeld via mijn samenwerkingsverband en de kosten hiervan (netwerk + onderhoud) bedroegen €2000,- per jaar. Daarvoor had ik wel een goedwerkend kassasysteem met backoffice en updates en hulp op afstand. Ook het pinsysteem was hier onderdeel van. Bij het verlaten van mijn samenwerkingsverband mocht ik het kassasysteem houden (was afgeschreven) en het onderhoudscontract bij de leverancier (Valk Software) bedroeg zo'n €1000,- per jaar. Ik heb besloten dit niet te doen. Ik heb simpelweg een te klein bedrijf voor een megasysteem met alle toeters en bellen. Ik ging me afvragen: is dit allemaal wel nodig? Kan ik zelf ook niet zoiets maken? Wat is er te krijgen op internet? En moet het allemaal wel zoveel kosten? Kan ik niet mijn oude zooi hergebruiken? Momenteel heb ik dus een goedlopend kassasysteem maar ik moet rekening houden met het feit dat de techniek je soms in de steek laat (mijn auto start ook wel eens niet). Dus deze kassa kan rustig nog vijf jaar prima doorhobbelen maar kan ook deze zomer ineens de geest geven! En wat dan? Ik moet dus een tweede 'backup' kassa hebben. Met deze onzekerheden kan ik niet leven dus ik ben eens wat gaan googlen en wat blijkt: het barst van de software en info om een eigen pc-kassa te maken. Een uitdaging! Ik heb dus besloten om een kassa te gaan bouwen van een pc. De uitgangspunten zijn: - het moet een volwaardige kassa zijn: scanner en bonprinter. Bediening via toetsenbord maar misschien ook touchscreen. - pinsysteem zal wel apart moeten, maar daar ga ik ook onderzoek naar verrichten. - het belangrijkste: het mag niks kosten. Kabeltje of wat extra hardware is toegestaan. - zoveel mogelijk oude zooi hergebruiken. Waarom wil ik nu deze informatie met jullie delen? Wel, er zijn vast wel jonge honden die ergens een kassa nodig hebben en er eens eentje 'in elkaar willen flikkeren' . Ook gaat mijn veldtocht aan het licht brengen of al die dure kassaystemen voor simpele retailers wel nodig zijn. Want het is natuurlijk fijn als je die kassazooi aan een ander kan overlaten maar 2 mille kan je ook andere leuke dingen voor doen. Ik heb de komende twee maanden de tijd om dit te doen omdat het rustig is in de winkel. Ik kan het gewoon tussendoor op de toonbank in elkaar flansen en jullie op de hoogte houden. Ik zal elke keer posten als ik weer een stapje verder ben.
 9. Ik moet nog even een kanttekening plaatsen bij het inbraakwerende folie wat op het glas kan plakken. Het is mij bekend dat als dit ingegooid wordt het redelijk makkelijk is om het eruit te trappen. Dit omdat het glas aan elkaar blijft hangen. Dit geldt meer voor kleine oppervlakken (bv een deur).
 10. Ter aanvulling nog even wat informatie want ik ben weer wat verder in kassasoftware - pin land! Ik ben even uitgegaan van: wat zal er gebeuren als de kassa het afpikt en natuurlijk mag het niks kosten. Na wat gevogel op internet heb ik genoeg gratis kassasoftware gevonden: Freepos, pcash, posper. Google vooral maar eens op 'pos opensource'. Je komt dan van alles tegen. Nu houdt ik van pieren met computers dus ik ga de komende maanden eens een pc-kassa klaarmaken met zo'n gratis versie. Je kan makkelijk aan een bonprinter en een kassalade komen dus een kassa maken is het probleem niet. Als mijn kassa het afpikt werkt de koppeling kassa-pin niet meer en dan lijkt mij inderdaad die Rabo pinbox de beste oplossing. Ik ga nog eens even op onderzoek wat een tweedehands gedoetje kost maar Rabo biedt een snelle en niet zo'n extreem dure oplossing. Ik ga er nu dus voor zorgen dat ik een 'noodsysteem' heb. Als mijn huidige kassa het afpikt zorg ik dat er een kassasysteem klaarstaat waar ik redelijk mee uit de voeten kan.
 11. Misschien deze jongens eens een mailtje sturen? www.999games.nl
 12. 'de firma is vooral geld waard zolang het leeft.' En daar geef je eigenlijk al een antwoord aan. Niemand heeft er wat aan als je je onderneming stopzet. De belasting niet, de bank niet, je werknemers niet. Je klinkt erg paniekerig maar er is altijd wel een oplossing zolang je maar rustig blijft. Stap eens op iedereen af, je bank, je leveranciers etc en ga praten en onderhandelen. Maak duidelijk dat je bedrijf op het spel staat en dat als je omkukelt iedereen naar zijn centen kan fluiten. Ik heb veel hulp gekregen van de kamer van koophandel. Ga daar eens neuzen want daar zitten ook financiële adviseurs.
 13. Goede ervaringen met Alvira:Website Alvira Kijk ook even naar je plaatselijke kassa-boer. Die kunnen je vaak ook goedk helpen.
 14. Ik als (voormalige) tabakszaak sta natuurlijk erg in de belangstelling van boeventuig. Er zijn in de zeventien jaar dat ik dit nu doe zo'n vier inbraken geweest. De laatste twee in 2006 met een stoeptegel door de ruit. Ik had ook alarm maar mijn ervaring is dat ze zich daar niks van aantrekken! Dus een giga rolluik maar aangeschaft (4000,- geloof ik) en sindsdien slaap ik rustig. Voordat mijn rolluik er was heb ik wat stalen buizen besteld bij de plaatselijke metaalhandel. Gaatje erin laten boren en elke dag 's avonds achter de deuren geschroefd (ik woon boven). Kan je via achteren naar buiten dan is dat misschien een oplossing die niet duur is. Als ze zien dat er geen doorkomen aan is gaat de stoeptegel ergens anders door de ruit. Het zijn vaak figuren die niks te verliezen hebben en er niet om geven dat ze opgepakt worden dus houdt daar rekening mee. Kijk eens naar je zaak door de ogen van een inbreker: die willen snel naar binnen en snel naar buiten met de handel. Ze weten altijd dat ze een paar minuten de tijd hebben.Wel sjouwen met die flessen zeg! Alarm en link naar alarmcentrale: wat mij betreft geldverkwisting. De politie komt nog eens tien minuten later langs en dan zijn ze allang weg. Dus de goedkoopste oplossing lijkt mij inderdaad metaal achter de ramen.
 15. Nog even wat extra informatie: Ik heb nog even informatie gevraagd aan een jan kassa, een locale leverancier van kassa-apparatuur. Voor 500,- heb ik licentie-vrije kassasoftware die werkt op een stand-alone pc. Mocht het dus foutgaan met de hardware kan ik altijd weer makkelijk starten zonder dat ik ergens aan vastzit. De moraal van dit verhaal: flink rondbellen!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept