Jump to content

dr85

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  twinklemagazine.nl
 1. Bedankt voor je reactie! Ik heb inderdaad inmiddels andere topics gevonden. Ik ga eerst maar eens een mail sturen naar de leverancier om te zien of zij kunnen bevestigen dat zij niet importeren van buiten de EU want dan is het dus sowieso geen optie om de producten te gaan verkopen.
 2. Hallo allemaal, Ik kan via een groothandel in het buitenland (maar wel europa) duurdere merken lichaamsverzorging inkopen, deze wil ik verkopen in mijn webshop. Nu vraag ik mij alleen sterk af of dit is toegestaan en wil ik er uiteraard niet eerder aan beginnen voor ik daar een antwoord op heb. Het zal niet onder parallelimport vallen want naar mijn weten is daar alleen sprake van als je inkoopt buiten europa. Maar welke stappen kan een distributeur ondernemen als hij het niet okee vind dat ik de producten online verkoop? Er zijn wel andere webshops die het verkopen maar die zijn voor zover ik tot nu toe heb gezien alleen van de grotere bekende winkelketens.
 3. Bedoel je kawaii spullen met Rilakkuma, Mamegoma etc. er op? Goed gespecificeerd googlen op namen van de bekende kawaii characters en je komt leveranciers tegen. Beperk je niet tot Japan want in Taiwan, Hong Kong etc. verkopen ze het ook en vaak tegen betere inkoopsprijzen. Wil je met containers invoeren of pakketpost? Direct via San-X zelf importeren is mogelijk maar toen ik daar een paar jaar geleden informeerde moest de startorder 8000 euro zijn. En San-X is natuurlijk lang niet de enige producent. Ik ben zelf nog steeds aan het uitzoeken hoe ik invoer via pakketpost (gaat niet om kawaii artikelen) moet gaan verwerken in de administratie. Ik vind de richtlijnen wat vaag, zeker als het om brievenbuspost gaat. Een paar jaar terug heb ik zelf uitgezocht of het importeren van kawaii artikelen lucratief is maar aangezien het om heel veel kleine spulletjes gaat met voornamelijk verkoopprijzen tussen de 2 en 5 euro heb ik het niet doorgezet. Je moet echt heel veel verkopen wil het winstgevend worden en je doelgroep bestaat uit voornamelijk tienermeisjes waarvan sommigen nog 'ouderwets' hun spaarpot omdraaien. Ze zullen vaak niet meer dan 20 euro besteden per bestelling. Bedenk je ook dat er al een paar leuke webwinkels zijn die dit in NL verkopen en de meiden die deze runnen doen dit volgens hun blogs en twitter naast school of werk. Maar als kawaii echt je passie is dan is er een wil en waar een wil is is een weg. Succes ermee!
 4. Ook de belastingdienst maakt wel eens een fout of vergeet wel eens wat. Het is nu gewoon zaak om te betalen zodat je geen last meer hebt van het dwangbevel. Er valt niets tegen te doen. En dat is maar beter ook, anders blijf je er mee zitten.
 5. Vreemd of niet, je zal toch een keer moeten betalen. Geen uitstel vragen, nu betalen en dan ben je er vanaf. :)
 6. Ja toch wel he, ik zie nu echt af van SEOshop. Ondanks de goede service is het voor mij gewoon te duur.
 7. Highlander: Misschien is het volgende iets voor je: Ik had informatie opgevraagd bij goedkope-webshops.nl en ik heb een zeer correcte en uitgebreide mail terug gekregen! Ik ga me hier nu verder in verdiepen. Ik heb ook gekeken bij shoptrader.nl Je betaald daar 199 euro voor het engelse taalpakket extra en de maandelijkse kosten liggen rond de 25 euro per maand. W3media.nl installeerd magento voor je en voor een klein bedrag bouwen ze iDEAL voor je in. Lijkt me ook erg interessant.
 8. Mij ook. Stockfotografie? :) Is verder niets mis mee, daar niet van.
 9. Het is een leuk idee maar je hebt dan wel veel concurrentie. Als ik even google op 'jongeren' en 'wintersport' heb ik al een hele pagina vol aanbieders van wintersportvakanties voor jongeren, o.a. -> dynamicholland.nl simbo.nl winter.husk.nl d-reizen.nl jongeren-op-wintersport.nl neckermann.nl sportura.nl dukeTravel.nl sportiek.com
 10. Erg mooi! Goed dat het muziekje uit kan want daar ben ik niet zo gek op. Ook al stuur je binnen 24 uur een offerte, persoonlijk zie ik toch liever een prijsindicatie, al is het maar één voorbeeld van een flyer op a5 formaat.
 11. Het percentage is afhankelijk van de productmarge, bij een lage productmarge zijn de kosten van de shop rond de 1 a 2 % heb ik begrepen. Stel dat ik producten verkoop met een hogere marge en ik een omzet heb van 5000 euro per maand gaat er dus 200 euro per maand naar SEOshop wanneer ik 4% betaal. Vinden jullie dat duur of is dat waar voor het geld? Ik persoonlijk vind het te veel.
 12. Heeft iemand ervaring met http://www.goedkope-webshops.nl ?
 13. Moeilijk hoor. Ik heb hetzelfde 'probleem'. Ik heb zelf geen programmeer kennis. Het enige wat ik kan is de basis installeren en that's it. Ik heb helaas ook geen groot budget. Ik ben dus aangewezen op kant-en-klare webshop aanbieders. Mijnwebwinkel.nl is erg basis. Er valt weinig aan te passen en het gevolg daarvan is dat alle webshops op elkaar lijken. En dat zijn er nog al wat. Ze bieden alleen een nederlands taalpakket. Biedmeer.nl lijkt mij wel wat maar na wat navraag over het gebruik van meerdere taalpakketen blijkt dat je per taal een aparte webshop moet hebben/onderhouden. Iemand ervaring met deze aanbieder? Prestashop.com is helaas nog niet genoeg doorontwikkeld. Ziet er wel veelbelovend uit. Seoshop.nl vraagt geen kosten voor de webshop maar wel 1 tot 4% van je omzet. Ze zorgen voor een goede vindbaarheid via zoekmachines maar 1 tot 4% vind ik te veel. (Vooral omdat het in mijn branche 4% blijkt te zijn) 123webshop.nl lijkt mij te basis. Magento lijkt mij een veelbelovend systeem (maar zoals al gezegd traag op een gewone server) maar ik heb niet genoeg kennis om dit te gebruiken. Ik heb ook pas 2 werkende nederlandse webshops ontdekt met dit systeem en ik neem dus aan dat ook dit systeem nog doorontwikkeld moet worden. Wizbizz.nl lijkt me prima maar is helaas nu boven mijn budget.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept