Ga naar inhoud

corkarel

Senior
 • Aantal berichten

  36
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

5

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  MKB ondernemers en corporate clients die internationaal zakendoen of willen gaan doen en gebruik willen maken van de expertise van een betrouwbaar en efficiënt wereldwijd netwerk, U bent van harte welkom.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Internationaal ondernemen zit ons in het bloed, de mogelijkheden en hulpmiddelen vollop aanwezig... waar wacht je nog op !
 • Mijn mening over innovatie
  Een absolute must voor internationaal successen.
 1. Bespreek uw nieuwe plannen met Iran in een tijdig stadium met uw accountmanager. Banken kennen naast de wereldwijde sanctie afspraken een intern sanctie en compliance beleid. Dit beleid is uiterst terughoudend gezien de wereldwijde impact bij schending van de huidige afspraken en regels. Een aantal Nederlandse banken zeggen simpelweg dat er geen mogelijkheden zijn. Natuurlijk kennen we een rijke historie van zakendoen met Iran. Het zal een kwestie van tijd zijn wanneer de regelgeving gaat versoepelen. Bedenk dan dat de bank de versoeplingen met gepaste afstand zal gaan volgen. Als uw bedrijf U lief is, ga dan niet aan de slag met ' listige constructies' via sympatiserende landen die hun financie"ele steun aan het land hebben toegezegd. De praktijk leert dat het omzeilen van wet- en regelgeving U tot vele jaren nadien tot forse boetes kunnen leiden. De afdeling Trade van uw bank kan U adviseren bij beproefde en gegarandeerde transacties. Het feit blijft dat ook gegarandeerd trade transacties aan dezelfde (santie) wetgeving dient te voldoen.
 2. NL Exporteert is een prima tool voor de Nederlandse bedrijven met internationale ambities. Joop Wijn van ABNAMRO zegt niet voor niets "waarheen U ook gaat, wij regelen het voor U". Op het gebied van de wereldwijde kennis spelen er tal van bancaire vraagstukken en spelen de banken vaak de rol van "trusted third partners". Mijn Dutch Desk collega's in het buitenland kunnen daar prima bij ondersteunen. Weet ook dan we kunnen introduceren bij tal van gerenommeerde partnerbanken met grote lokale netwerken waarmee we uitstekende afspraken hebben gemaakt om onze klanten lokaal te kunnen introduceren bij één van de specialisten ter plekke. Je kunt per slot van rekening niet op elke door de klant gewenste plaats op de wereld expertise "on the spot" hebben. Onze Dutch Desk International Advisory kan daarbij een rol spelen. Veelal weten de accountmanagers de weg wel te vinden maar rechtstreekse benadering van onze desk kan altijd. Meer weten, inspiratie nodig ? http://ow.ly/Iclsf
 3. corkarel

  Grenzeloosondernemen

  25 november: Groen de grens over je kunt je hier gratis aanmelden: http://livestreams.nu/abnamro-grenzeloosondernemen/ En niet te vergeten, download de tips van andere ondernemers. https://extra.abnamro.nl/internationaal/download-onze-zakengidsen/ Website Naar website van evenement Organisator ABN AMRO Bank N.V.
 4. Meld je aan voor gratis online webinars. Een uurtje interactief bijpraten met specialisten, ervaringsdeskundigen en collega ondernemers tijdens uw luch (12.30-13.30) 19 november: Gezocht: internationaal groeikapitaal 25 november: Groen de grens over je kunt je hier ook gratis aanmelden: http://livestreams.nu/abnamro-grenzeloosondernemen/ Website Naar website van evenement Organisator ABN AMRO Bank N.V.
 5. Meld je aan voor gratis online webinars. Een uurtje interactief bijpraten met specialisten, ervaringsdeskundigen en collega ondernemers tijdens uw luch (12.30-14.30) 12 november: Managen op afstand: hallo, is daar iemand? 19 november: Gezocht: internationaal groeikapitaal 25 november: Groen de grens over je kunt je hier ook gratis aanmelden: http://livestreams.nu/abnamro-grenzeloosondernemen/ Website Naar website van evenement Organisator ABN AMRO Bank N.V.
 6. corkarel

  Grenzeloosondernemen

  Meld je aan voor gratis online webinars. Een uurtje interactief bijpraten met specialisten, ervaringsdeskundigen en collega ondernemers tijdens uw luch (12.30-14.30) 05 november: Succesvol starten in het buitenland 12 november: Managen op afstand: hallo, is daar iemand? 19 november: Gezocht: internationaal groeikapitaal 25 november: Groen de grens over je kunt je hier ook gratis aanmelden: http://livestreams.nu/abnamro-grenzeloosondernemen/ Website Naar website van evenement Organisator ABN AMRO Bank N.V.
 7. corkarel

  Grenzeloosondernemen

  Onderstaand een overzciht van onze webinars die online (interactief) plaatsvinden tussen 12.30 - 13.30 (terugkijken kan ook): 29 oktober: E-commerce en de kansen in het buitenland 05 november: Succesvol starten in het buitenland 12 november: Managen op afstand: hallo, is daar iemand? 19 november: Gezocht: internationaal groeikapitaal 25 november: Groen de grens over je kunt je hier ook gratis aanmelden: http://livestreams.nu/abnamro-grenzeloosondernemen/ Website Naar website van evenement Organisator ABN AMRO Bank N.V.
 8. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 9. Alle oerhollandse kostenbesparende acties met een jaaromzet op dat land onder de ca €500.000 zijn vrijwel zinloos.. De vaak geopperde oplossing, het openen van een rekening in het buitenland met veelal een Nederlandse entiteit, stuitten naast de lokale regelgeving en compliance vereisten vaak ook op fiscale problemen. Overal staat de deur open als je wilt investeren maar is dat nog steeds het geval als de gemaakte winst wil gaan inkasseren ? Besteed je tijd liever aan zaken als heb ik voldoende contacten in mijn eigen netwerk bereid zijn met me te sparren. Heeft bijvoorbeeld mijn accountant en fiscalist netwerken in het land waar ik veel zaken doe ? Geeft mijn bank "thuis" en kan me helpen met het openen van een rekening bij hun buitenlandse vestiging of partnerbank zonder dat ik darvoor dure reizen moet gaan maken, kan ik deze rekeningen wereldwijd aansturen met één pakket én direct overboeken naar de juiste plek van bestemming zonder problemen met registratienummers en vergunningen? Kortom, als je gaat van incidenteel naad structureel zakendoen in het buitenland is de voorbereiding op deze vragen essentieel en levert je uiteindelijk ruim voldoende besparingen op in tijd en geld.
 10. Beste allemaal, wat een hoop commotie over abnamro. Het blijft onze inzet om U zoveel mogelijk van dienst te zijn en daar waar mogelijk, ons wereldwijde netwerk voor u in te schakelen. Bedenk dat uw mede forumleden zitten te wachten op hands-on oplossingen, we werken daar graag aan mee... en dat is blijkbaar even wennen voor sommige leden. Let's get back to business. Ik wens U nu alvast een voorspoedig en succesvol 2013 toe.
 11. De voorgangers van ABN AMRO zijn al sinds 1720 actief in de handel en het bedrijfsleven in Azië. Vanuit kantoren in Hongkong, Singapore, Sydney, Tokio en Shanghai verlenen de ruim 600 medewerkers van de bank diensten aan zakelijke en private banking klanten. Het internationale netwerk van ABN AMRO beslaat 23 landen en gebieden. Met het opsplitsen van ABNAMRO is de bankvergunning voor China terecht gekomen bij de Royal Bank of Scotland (RBS). Clienten maken met veel plezier gebruik van de geïntegreerde dienstverlening in dat land (ons oude netwerk) met het electronic banking pakket Access Online voor hun wereldwijde cashmanagement. Nederland is de op een na grootste handelspartner van China in de EU en ABN AMRO is van oudsher een grote partij in handelsfinancieringen tussen deze twee landen. Het spreekt voor zich dat we met deze ervaring de Chinese propositie opnieuw opbouwen, wij weten als geen ander dat dit gepaard gaat met het verkrijgen van licenties en vergunningen, het traject dat we thans opnieuw bewandelen. Overigens merken we als geen ander dat het Nederlandse bedrijfsleven ons weet te vinden. Graag helpen we de MKB realties wereldwijd op weg in ruim 80 landen, gekoppeld aan één E.B. pakket (access online) en één tool voor de aan en verkoop van welke vreemde valuta dan ook. Dat gekoppeld aan de trade tool (het dokumentaire betalingsverkeer en garanties) biedt de ondernemer alle voordelen en gemakken om zich bezig te houden met waar ze goed in zijn, internationaal zakendoen.
 12. Ik mag op dit forum géén reklame maken maar lees graag om te beginnen even één boekje over china en hongkong op de site van abnamro.nl/internationaal. daar staan praktijkvoorbeelden van ondernemers en contactadressen, het bespaart je een hoop (beginners) fouten en ellende. Om te beginnen is er een wezenlijk verschil tussen zakendoen met HongKong of China. Betalingsverkeer met en in HongKong zal in welke valuta dan ook géén problemen geven. Als je bedrijfsmatig zaken op gaat zetten, loop dan niet in privé te rommelen maar start met een gedegen onderzoek naar de rechtsvorm die past bij je bedrijfsplannen. Er zijn tal van internmediairs die je kunnen adviseren. (staan in datzelfde boekje) Afhankelijk van je thuisbasis (nederland ?) is het een must om met je accountant/fiscalist/jurist de voor en nadelen in kaart te brengen. Dat voorkomt dat je klakkeloos zaken gaat doen en tegen monetaire autoriteiten aan gaat lopen die je geld niet 'vrijgeven'. De meeste starters kunnen zich vaak geen KPMG of E&Y permitteren maar kunnen uitstekend terecht bij partijen als hlb.nl met een wereldwijd netwerk en gespecialiseerd in juist dit soort zaken. Terug naar de case. Zoals gezegd is zakendoen met China (mainland) een geheel ander verhaal. Zoals de Nederlandsche Bank toezicht houdt in Nederland, bepaalt de centrale bank in China, The People's Bank of China (kortweg PBC of PBOC) het monetaire beleid. Ik beperk me even tot het betalingsverkeer wat te maken heeft me in en uitvoer van goederen en diensten. Iedere grensoverschrijdende transactie met China is onderhevig aan vergunningen en registraties. Niet in de laatste plaats om ook de juiste fiscale tarieven door te berekenen. Dat er tegenwoordig ook de mogelijkheid bestaat om in Renminbi's te handelen doet aan dit vergunning/registratie systeem niks af. Een betaling of ontvangst die 'cross border' China gaat komt langs het loket van de PBOC. Als daar de zaken niet correct zijn geregistreerd, dan loopt deze transactie vast zoals ook thans blijkt uit dit verhaal. Alle tot nu toe genoemde suggesties zij absoluut af te raden, ze varieeren van persoonlijke risico's (met geld over straat) t/m vervolgd worden door de officiële instanties. Als je zaken wilt blijven doen met China, het dringende advies om contact op te nemen met een fiscalist/jurist om te bezien op welke manier er nog reparatie mogelijk is. Zoals gezegd, referenties staan er voldoende in deze zakenreisgids HongKong/China. Klanten die al geruime tijd zaken doen met China, enige omzet genereren en interesse hebben om met Renminbi's van start te gaan in hun onderhandelingen help ik graag verder.
 13. corkarel

  Wereldweken 2012

  tot
  Van 5 tot 15 november 2012 organiseren wij de Wereldweken. Een kennis en netwerkevent voor de ondermener die internationaal zaken doet of wil gaan doen. Noteer het alvast in uw agenda, de opening (door Joop Wijn) vindt plaats op maandag 5 november a.s. te Amsterdam. Binnenkort wordt het programma voor de Wereldweken bekendgemaakt. Website Naar website van evenement Organisator ABNAMRO Bank N.V.
 14. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
 15. Maak van uw onderneming in het buitenland een succesverhaal. Wij hebben alvast huiswerk voor u gedaan. Onze internationale zakenreisgidsen zijn onmisbaar voor uw zaken over de landsgrenzen. Vol informatie van insiders en handige weetjes over het land en het zakenklimaat. En niet te vergeten tips van andere ondernemers. Dan heeft u meteen een voorsprong. U kunt ze hier gratis downloaden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.