Ga naar inhoud

Dick Marjot

Super Senior
 • Aantal berichten

  204
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Geslacht
  Male
 • Adres
  Boekweit 12, Muiderberg, 1399JN, Nederland
 • Voornaam
  Dick
 • Achternaam
  Marjot
 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Marjot MultiSoft
 • Websiteadres
 • Skype

Bedrijfsinfo

Dick Marjot's trofeeën

 1. Ook nog even gebeld, deel van de cataloguswaarde opgeven en klaar. Dank!
 2. Nee, ook dan cataloguswaarde (bij forfaitaire regeling) En bij niet een compleet boekjaar gebruik van de auto (aanschaf oktober), moet een evenredig deel van die cataloguswaarde worden ingevuld?!
 3. Nee, ook dan cataloguswaarde (bij forfaitaire regeling) Ah, klopt, je hebt gelijk.
 4. Het betreft een youngtimer dus dat zou dan de dagwaarde worden... maar als je ook nog andere prive correcties zou uitvoeren zou daar dus een geenszins herleidbare combinatie van 'omzet' en BTW komen te staan?!?
 5. Wellicht ooit al behandeld maar ik vond het niet terug... Ivm het privé gebruik van een auto van de zaak wil ik bij OB4 een correctie btw opgeven zoals hoort. Maar dan vraagt het formulier om ook wat in te vullen bij het "omzet" vakje op die regel... Wat zou daar in moeten dan? Bij voorbaat dank.
 6. Precies wat de BD mij ook meldde idd, verwijzend naar een fout in de aangifte. Desalniettemin voldoet mijn RSIN niet aan de standaard elfproef, maar wel aan een andere. Quote BD: "Bij de RSIN is de elfproef enigszins aangepast. Het nummer dat je geeft voldoet daar wel aan." [link ingebed - mod] [excuus voor de lange link die de layout van de site niet ten goede kwam ;)]
 7. Al opgelost? Ik heb twee weken terug een vers uittreksel van het handelsregister opgevraagd en daar staat onze RSIN in maar die komt ook niet door de applicatie heen. Voldoet niet aan de 11-proef klaarblijkelijk...
 8. Ook nog even bij de belastingdienst gevraagd en die geven aan dat de BTW volgt bij de daadwerkelijke facturatie, zie bijlage.
 9. Het betreft een stuk software wat wel afgenomen gaat worden maar achteraf gefactureerd gaat worden op projectbasis. Er zijn echter al behoorlijk wat uren in gaan zitten en we zouden een deel van de winst alvast in 2013 willen laten vallen omdat er in 2014 voldoende andere winst verwacht wordt. Vandaar een boeking op onderhanden werk... Facturatie gaat dus wel plaatsvinden maar pas over aan paar maanden, na (op)levering.
 10. Ivm een langerlopend ontwikkeltraject wil ik een deel van de inkomsten opvoeren als onderhanden werk (OHW) voor 2013 in het kader van "het voortschrijdend nemen van winst". Dat opnemen in balans en W&V is geen punt maar moet er dan ook BTW over afgedragen worden al of kan dat wachten op de feitelijke facturatie aan de klant in de loop van dit jaar?
 11. Euhhh... maar in die 10,- zat toch ook al BTW die de fietsenmaker gewoon mag aftrekken van de belasting? Dus feitelijk kostte de fietsbel hem 8,40. Om 'm dan voor 11 te verkopen ex BTW is een toegevoegde waarde van 2,60. Daar 19% bij op is 3,09. Als je dit toevoegt aan het inkoopbedrag incl. BTW dan zit je weer netjes op de 13,09...
 12. Je doelt waarschijnlijk op dit: http://belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_investeren/ondernemen_investeren-07.html Voor deze tijdelijke regeling hoef je inderdaad niet startersaftrek te genieten.
 13. Zondag is de site van snelstart natuurlijk dicht, even geen online vraagbaak... Betalingsverschillen is een rekening op de W&V, bij afronding van het jaar maak je alle W&V rekeningen toch leeg en gaat de winst naar het EV? De rekening betalingsverschillen moet in dat proces gewoon meelopen als elke andere W&V rekening...
 14. BTW afdragen gaat in hele euro's, BTW in rekening brengen/krijgen in euro's en centen... zal dus wel vaker voorkomen dat je aan het eind van een periode wat centen tot een euro moet wegboeken om de periode qua BTW af te ronden.
 15. Heb je niet een rekening "Betalingsverschillen" of "Afrondingsverschillen" op je W&V waar je het heen kan boeken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...