Jump to content

pmagistra

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Misschien nog ter aanvulling wat administratieve punten. Ook bij deelnemingsvrijstelling hoor je wel aangifte te doen van de divident uitkering middels het formulier daarvoor. Je kan dan aanvinken dat het bedrag onder de deelnemings vrijstelling hoort. Je betaald dan geen dividentbelasting, maar wel het divident aan je holding. Verder dien je formeel ook binnen een maand na de beschikbaarstelling van het divident (dat gebeurt bijv. middels notulen van een jaarvergadering (ja die moet je ook maken, al ben je DGA) na opstellen van de jaarrekening het bedrag daadwerkelijk betaald te hebben en eventueel de 15% voor de fiscus. Dat binnen een maand is mogelijk niet van toepassing tussen je bv's met deelnemingsvrijstelling, maar als je naar prive uitkeert 100% zeker. http://www.elsevierfiscaal.nl/fiscaal-actueel/nieuws/nieuws/910/wanneer-belasting-verschuldigd-bij-uitkering-dividend
 2. De huidige financiele crisis vloeit voort uit een demografisch pyramidespel. We hebben zoveel credit en fiscale/pensioen/aow/ hypotheekrente aftrek en andere omkeerstelsels stelsels gegenereerd dat degenen die nu instappen in het spel, zeg maar de NL-ers die nu geboren worden dat niet meer kunnen opbrengen. Ze komen ook nog eens in de minderheid door vergrijzing. Game over dus. De rek is er uit. Tel daarbij op de depletie van grondstoffen, een gebrek aan echte grote nieuwe technologische innovatieve aanjagers voor de economie (zoals we hadden mobieltjes, internet, flatscreens, navigatie, de.d.), een gebrek en aan banden leggen van nieuwe innovatie financiele producten ( de leaseauto, aflossingsvrije hypotheek, beleggings en pensioenproducten, etc). En mocht dit er allemaal toch komen, dan is er nog een gebrek aan vertrouwen bij de consument die daar boven op komt. Was bij een klant, die medewerkers waren over een eigen moestuin aan het praten. Hoezo vertrouwen nul komma nul. Tot slot onze eigen overheid die we niet meer kunnen betalen en de staatsschulden en rentes die nog terugbetaald moet worden! Dan is mijn antwoord, ja dik het moeras in en waarbij ik hoop dat het inderdaad langzaam is. Dat hangt van de politiek af. Tot slot kort. Griekenland 444 miljard, dat is met 400 miljoen europeanen 1000 euro p.p.. Hoe gaat in de EU een pools of roemeens gezin met 3 kinderen en een inkomen van 500-600 euro per maand en zelf al in de schulden even 5000 euro ophoesten voor Griekenland?? Success ermee.....
 3. Om de ja/nee stickers te omzeilen zie je ook steeds vaker dat drukwerk met tientallen adverteerders in 1 cellofaantje wordt gestopt en dan aan je geadresseerd wordt en via de gewone post wordt verspreid.
 4. Weet iemand zo even uit de losse pols wat er bedoeld wordt op het belastingformulier " aangifte vennootschaps belasting" met de volgende twee datums? vrg 2a: Op welke datum heeft uw vennootschap dividend beschikbaar gesteld. (toelichting formulier: het gaat om de dag dat het dividend is vastgesteld en niet de dag van uitbetaling) vrg2 2b: Over welk boekjaar heeft uw vennootschapsbelasting beschikbaar gesteld. Tot slot is er sprake van een volgnummer: Dit stelt u als volgt samen: 01 bij de eerste aangifte in de maand van de dividend uitkering. 02 bij de tweede etc. Ook dat is lekker duidelijk, want ik wil jaarlijks dividend uitkeren. [titel aangepast - mod]
 5. Nee, accountant (overigens wel echt accountant, RA dus) had mij snelstart aanbevolen.
 6. Marjan helder, kan inderdaad niet met btw aan de bv verkopen. Dus de inruil is voor wat betreft de BTW niet interressant. Het enige is nog beide auto's scherp te taxeren. VES helder, factuur met BTW. Klopt dan ook, omdat ik bij import van de auto alle BTW heb afgetrokken. Zou te mooi zijn als de voor de route naar prive dan geen BTW meer hoeft te worden berekend. Anders richt iedereen ff snel een BV op. VES jij hebt wellicht nog een punt, heb inderdaad een rekening courant prive met de BV? Dacht puur vanwege gemak om die in te zetten voor de betaling, zie je daar een verschil?
 7. VES, Bedankt, zat al aan emigreren te denken, dacht even dat ik in een fiscale dictatuur leefde (alhoewel...??.). Die factuur aan prive mag zonder BTW toch? Heb nog een andere auto die op prive staat. Die is bijna 15 jaar oud en gebruik ik zelden (<500KM/jr). Na 15 jaar betaal je een miniscule bijtelling 35% van de economische waarde. Zat te denken om die naar de BV te brengen. Kan je dan aan inruil doen net als een dealer. Zodat de BTW van de verkoop die van de inkoop opheft?
 8. VES, Ben daar ook achtergekomen dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Op een gegeven ogenblik begreep ik de door mijn accountants opgestelde jaarrekeningen en snelstart boekingen niet meer en wist ik niet meer hoe ik er financieel voor stond. Zo'n Snelstart administratie wordt een heel eigen ding van de maker, maak maar een GBrek. " actieve latentie VPB" of desnoods "grove fluviatiele sedimenten". Kreeg daarnaast ook communicatie problemen. Accountant boekte bijv. dividend uitkering, maar dan moet hij wel vertellen dat ik bedrag X moet over maken. Want destijds als leek kon ik dat niet uit de periodebalans halen. Toen ik er uiteindelijk achter kwam dat mijn accountant een kneppel van een fout maakte was voor mij de maat vol. Ik doe het zelf en op zo'n manier dat ik het begrijp. Nu is het "mijn" snelstart met mijn administratie ;D Maar begrijp je punt, ik zal niet van de dealer verwachten de oplossing op maat te krijgen voor mijn geval.
 9. Beste mensen, Heb een BV, ben DGA en had een auto op de zaak. Die heb ik overgeschreven op prive. Denk ga dat eens even in de boeken netjes regelen. Heb een taxatie van de garage e.d. Dus nog even op het forum kijken hoe dat zit met BTW. Kom ik dit tegen: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=16;action=display;threadid=28947;start=0 Geloof mijn ogen niet, heb je een dwingende reden nodig omdat je anders je auto niet aan prive mag verkopen?? Dat geloof ik niet, mijn dwingende reden was (echt waar) een fiscale, heb een tweede hands BMW en moest een sluitende KM administratie bijhouden. Dat lukte wel, maar zat altijd te denken stel ik maak een fout en je krijgt over zo'n auto met dagwaarde " niks" maar met nieuwwaarde van 70-80K een naheffing van van 24% over enkele jaren. Dan is je faillisement nabij. Had daar geen zin meer in. Maar even terug naar mijn vraag, lees ik dit nu goed dat je je auto niet aan prive mag verkopen of wordt hier iets anders bedoeld?
 10. Ik heb een dealer, zal die van de week eens verwittigen. Laat het resultaat weten.
 11. Beste Dick en VES, Inderdaad op zondag is ook de website dicht :). Ik respecteer dat dan maar. Maar heb ook nogal slechte ervaringen met de helpdesk. De data in snelstart. Omschrijving 4502, betalingsverschillen, functie= 102 betalingskorting, balans= W&V Opvallend is dat dit het enige grootboekrekening (van de 100 ofzo) waarbij het veld rubriek blanco is??? Daar is niets geselecteerd (foutje software?), je kan daar kiezen tussen VenW-Kosten, VenW-inkopen, VenW-verkopen of VenW bijzondere baten en lasten. Dick, je geeft volgens mij antwoord op mijn vraag, ik kan inderdaad op de beginbalans van het volgende jaar die paar centen op het eigen vermogen (overige) reserves wegboeken. Die staat alvast. dan maar zo. Maar waarom doet snelstart dat zelf niet via de winst en verlies rekening, gelijk in het jaar zelf zodat het bedrijfresultaat erop aangepast wordt, dat zal het eigen vermogen uiteindelijk ook corrigeren? Moet ik dan nog met een memoriaal een tegenboeking doen zoiets als 4502 betalingsverschil 1ct versus 4403 bijv autokosten -1ct. dan poets ik hem ook weg. Of maak ik nu een denkfout?
 12. Heb al nuttige dingen gelezen over betalingsverschillen over dat enkele centen niet relevant zijn tov afronden op hele euro's en dat de belastingdienst ook niet bovenop de btw terug of af zit. Perfect, maar misschien kan iemand mij helpen. Boek in snelstart in het bankboek keurig de betalingsverschillen op de factuur en de rest op 4502 betalingsverschillen. Eitje. Echter snelstart zet het bij de tussenrekeningen en ziet het als winst verlies. Maar als je dan het jaar afsluit, zit wel die " ene cent" een kloppende openings balans in de weg en ik wil dat graag weg hebben. Moet je dan toch nog die cent ergens tegen weg boeken. Het eigen vermogen, reserves ofzo?
 13. Beste allemaal, Bedankt voor de reacties. Eigenlijk was mijn probleem dat ik niet wist wat snelstart allemaal automatisch uitspookt met de beginbalans. Deze twee wist ik niet. Inderdaad gooit snelstart de winst van vorig jaar op de tussenrekening. Eigenlijk logisch, hij moet toch wat met die winstcenten als jij hem niet verteld wat er mee te doen. Maar ik dacht echt dat ik iets verkeerds deed. Ik doe iets anders dan VNIS, de winst gaat niet naar prive, maar naar de holding. Boek af op als kortlopende schuld op "nog te betalen dividend" en bij op overige reserves. Je ziet dan aan het einde van het jaar de reserves (winst plus wat er nog in de pot zit). Maar omdat de winst van dat jaar naar de holding gaat, haal ik de winst van de overige reserves handmatig uit de beginbalans van het volgende jaar. Hou je over de nog te betalen dividend, en die boek ik weg rechtstreeks tegen het bankboek als de dividend betaling daar is. BTW doe ik nu zo, wat snelstart berekent aan het einde van het jaar maak ik in de balans inderdaad BTW vorig jaar, als start voor het nieuwe jaar. De eerste btw betaling is uiteraard nog btw 4KW van vorig jaar. Die boek ik op "btw vorig jaar" en de overige kwartalen op 1690 " afdracht omzetbelasting". Op die manier krijg ik een goed overzicht van wat er nog openstaat. Deze twee acties maken dat mijn balansen begin eind weer nul zijn. Bedankt...
 14. Zit al te lang te stoeien met een Snelstart Classic probleem, waarschijnlijk voor anderen doodeenvoudig, maar ik wordt er niet goed van. Hopelijk kan iemand op dit forum mij helpen. De winst en verlies van mijn boekjaren gaat helemaal goed. Het gaat om de balansen. Ik laat de jaren door Snelstart afsluiten en een begin balans maken. Het saldo daarvan is niet 0, en dat wil ik uiteraard wel graag. Hetzelfde bedrag staat bij 2100 tussenrekeningbalans. Heb uitgevonden dat dit bedrag elk jaar precies bestaat uit de som van 1) het bedrag dat staat op de periode balans helemaal onderaan staat als "resultaat periode" van vorig jaar en 2) 1612 BTW te vorderen hoog (inkopen). Dit zijn bedragen die toch door Snelstart zelf worden uitgerekend? Waarom neemt hij die mee naar volgend jaar op deze manier. Moet ik die dan alsnog handmatig gaan compenseren in de beginbalans? Bij 2 moet ik nog opmerken dat in de beginbalans wel 1625 staat "BTW vorige jaren". Wat logisch klinkt, maar dat zou ik met de hand moeten aanpassen met het bedrag van 1612 om het te laten kloppen. dat kan toch niet de bedoeling zijn? Als iemand mij weer op weg kan helpen, super....
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept