Jump to content

marianna

Senior
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. @nael: onderstebuiten (.nl gewoon vrij) landgoed (aangezien het landgoed op de .nl verkocht is, is de domeinnaam misschien te koop?)
 2. Hai Lianne, Misschien kun je ons wat inspireren door uit te leggen wat je precies gaat doen in je praktijk? Is dat homeopathie, fytotherapie, Bach Bloesems, voedingsadviezen? Bepaalde behandelingen? Is er een specifiek gebied waar jouw kracht ligt, of ben je juist breed opgeleid? Wie zijn je klanten en hoe komen ze bij jou terecht? Worden ze doorverwezen of komen ze via een eigen zoektocht? Als we meer weten kunnen we je waarschijnlijk beter helpen.
 3. Hai Ekris, Ik heb Magento gekozen vanwege de zeer uitgebreide mogelijkheden van deze software. Ik had nogal veel eisen :), en hier zit zo ongeveer alles in. Wel beetje knappe hosting erbij nemen anders wordt het nog niks. Ik heb voor Byte gekozen (ook nog 'groen', zoals ik dat graag wilde). De winkel wordt - naar tevredenheid - (althans van mijn kant; ik weet niet of Emile er inmiddels ook nog zo over denkt ;)) gebouwd door Younify.
 4. Dank je wel, octrooi. Ik heb de toestemming gekregen van de importeur; neem aan dat zij hier gerechtigd zijn dit namens de fabrikant te regelen.
 5. Hai Janneke, Bedankt voor je reactie. Ik ben zelf inmiddels dat stadium van software kiezen allang voorbij, maar er zijn vast andere starters die wat aan jouw ervaringen hebben. Ik heb zelf uiteindelijk ook voor Magento gekozen maar laat de winkel bouwen met een uniek design. Had jij genoeg keuze om een goede template te kunnen kiezen? En misschien wat OT op deze plek: Is je winkel al open? En zo ja; hoe gaat 't?
 6. @djluc: uiteraard moet ik bij een redirect wel zorgen dat de bezoeker ook direct op de pagina met het betreffende merk landt, anders is het voor de klant irritant en voor mij een gemiste kans (want dan zijn ze zo weer weg ook). Als die merken het hier net zo goed gaan doen als in de VS en enkele ons omringende Europese landen, en ik zou exclusieve rechten weten te bemachtigen....hoei! :P @Highio: de ene Europese merkhouder is de fabrikant en direct mijn leverancier, de ander is de distributeur van het merk voor Europa. Zoals gezegd heb ik nog geen exclusiviteit (ga dat natuurlijk wel proberen te krijgen zodra het kan). Twee andere merken hebben überhaupt geen Europees merk vastgelegd. @TwaBla: ik ben vooralsnog maar een kleine reseller. Je hebt ongetwijfeld gelijk maar zo bijdehand ben ik echt (nog) niet. :-\ Voor mij is het worst kaas scenario; fabrikant weigert mij nog langer producten te leveren. Zit ik mooi met m'n merk en m'n domeinnaam waar ik niks mee kan.
 7. Dank je wel TwaBla, ik koop deze producten idd volkomen legaal in natuurlijk. Rechtstreeks bij de fabrikant/merkhouder dan wel bij hun officiële distributeurs. Fijn te weten dat ik niks twijfelachtigs doe als ik deze domeinnamen registreer. Eerst nog even spitten op domjur, maar ik als ik daar geen andere geluiden opdoe, dan ga ik er maar gewoon voor. Overigens zou het registreren van een merk dat niet 'van mij' is, ook als is het tactisch juist, voor mij wel als vals spel voelen. Daar begin ik dan ook maar niet aan: ik hou de relaties met mijn leveranciers liever goed. ;D
 8. Beste HLers, Ik ga voor mijn webwinkel een aantal cosmeticamerken importeren die geen van alle nog in NL te koop zijn. Enkele van deze merken hebben een europese merkenregistratie, enkele niet. Van al deze merken zijn de .nl en .be domeinnamen nog vrij. Mijn webwinkel gaat natuurlijk gewoon draaien onder mijn eigen domeinnaam, zijnde ook mijn handelsnaam en - als alles goed - gaat binnenkort ook een geregistreerd benelux merk. Ik overweeg nu de .nl en .be domeinnamen te claimen van de merken die ik ga importeren om te voorkomen dat een ander er, als deze producten ook in NL succesvol worden, een merkgerichte site op zet. Ik heb voorlopig voor deze merken namelijk nog geen exclusieve rechten. Voor een van deze merken heeft de Duitse importeur, hoewel actief onder de naam van diens webwinkel, dit ook al gedaan. Die domeinnaam verwijst automatisch door naar zijn webwinkel, waar ook andere merken worden verkocht. Mijn vraag aan jullie is: mag ik dit doen en is het wel verstandig? Ik zou er geen moeite mee hebben de domeinen af te staan aan de merken zelf als ze daar om zouden vragen (kunnen degenen zonder europees merk dit trouwens wel eisen?), het gaat mij erom mijn positie te versterken en eventueel vanaf deze domeinen dus te redirecten naar mijn site als dit zou mogen. Iemand advies?
 9. Dank je wel Hans! Ik zal even bedenken hoe ik die boodschap netjes kan verpakken naar de importeur (de afspraak is immers al gemaakt en ik heb het eerder niet genoemd, bedacht het namelijk pas toen ik met al dat werk bezig was; noem het een beginnersfoutje) en ik zal het in elk geval heel duidelijk opnemen op de site!
 10. Hoi TwaBla, Dank voor je reactie! Ik stel de vraag omdat het maken van die vertalingen een behoorlijk tijdrovende bezigheid is. Ik hoop echter dat het geven van meer informatie een positieve invloed op de verkoop van deze producten zal hebben en dat het mij zal onderscheiden van concurrenten (zijnde niet de importeur of diens webwinkel) voor zover ik dat al niet op andere manieren doe. Het zou dus balen zijn als ik straks mijn vertalingen doodleuk bij een concurrent op de website geplaatst zie (of zij ze dan rechtstreeks van mijn site gehaald hebben of dat ze ze via de importeur hebben gekregen kan ik natuurlijk niet bewijzen) en ik wil daarom graag vooraf weten of ik daar iets tegen in zou kunnen brengen. Ik denk eigenlijk niet dat ik ten opzichte van de importeur een onderhandelingspositie heb. Ik mag hun teksten plaatsen, wat ik om genoemde redenen niet wil, of ik mag vertalingen maken. Andere smaken zijn er niet en ik wil die producten gewoon graag verkopen. Als het auteursrecht van vertalingen bij de fabrikant en daarmee bij de importeur rust, dan zal ik me daarbij neer moeten leggen. Maar als ik er wel aanspraak op kan maken lijkt het me handig te weten wat mijn rechten zijn.
 11. Beste Allemaal, Ik ga in mijn webwinkel een productlijn verkopen die ik inkoop bij een Nederlandse importeur. Deze importeur heeft zelf ook een webwinkel. De productbeschrijvingen vind ik daar erg summier en aangezien er van oorsprong productbeschrijvingen in het Engels bestaan heb ik de importeur toestemming gevraagd deze teksten te vertalen en gebruiken. Die toestemming heb ik gekregen. Mag de importeur straks mijn teksten overnemen en ze naar believen gebruiken (en voor gebruik aanbieden aan anderen die hun producten verkopen)? Het auteursrecht van de Engelse teksten berust bij de fabrikant lijkt me, maar ik kan me er iets bij voorstellen dat via hen de importeur er dan ook aanspraak op kan maken...(ze hebben mij immers ook de toestemming kunnen geven de teksten te vertalen). Ik kan er hier op HL weinig over vinden. Weten jullie hoe dit zit?
 12. Accoraat (maar je hebt al aangegeven geen Cor in de naam te willen) Helping Hands (Secretary Service)
 13. Geldt er niet gewoon dit: ? (bron: http://www.uitvinders.nl/voorlichting/FAQmerken.htm, maar dit soort uitleg kun je overal vinden) 5. Kan een logo als merk beschermd worden? Ja, een logo kan als merk worden beschermd, omdat een logo eveneens dient om de waren en diensten uit een bepaalde onderneming te onderscheiden. Het logo kan in combinatie met de naam worden gedeponeerd, maar het kan ook los worden vastgelegd. Vaak heeft het logo, ook zonder de merknaam, een merkfunctie. De schelp van Shell is zo’n merk. 14. Waarom is het verstandig een merk registreren? a. Het recht op een merk ontstaat niet door het eerste gebruik. De gebruiker van een merk dat niet is geregistreerd, geniet geen bescherming. Met andere woorden: zonder registratie, geen recht. b. Het uitsluitend gebruiksrecht van het merk wordt verkregen door het eerste depot verricht bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom: 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. c. Zonder depot kan men zelfs niet optreden tegen een derde die een identiek of soortgelijk teken gebruikt voor dezelfde of soortgelijke waren of diensten. Dus als je het niet hebt vastgelegd is het wodka....tomatensap....? Ik zou dan alsnog maar gaan registreren, voordat de volgende met jouw logo aan de haal gaat en 'em wel vastlegt.
 14. @Lot: FairFab (als afkorting van fabric, met hint naar fabulous) Fair & Fab Green&Fair (greenandfair.nl bijv. vrij) Green&Fab Of voortboordurend op TwaBla: Goed Goed Mooi Goed Geweven voor het leven (met een dubbele hint naar duurzaamheid). Geweven voor het goede leven (landelijk) @ZZzzpiedie: Familienaam Audicien - Ongehoord goed! Familienaam Audicien - Hoorbaar beter!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept