Jump to content

J_style

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  KVK.nl
  Belastngdien
 1. Natuurlijk, helemaal mee eens. Belasting moeten we allemaal betalen, maar zo'n specifiek import probleempje kan lastig zijn. Stel je koopt voor 100 euro aan elektronica in, in HK. Deze worden opgestuurd en komen zonder aanslag door de douane. Je verkoopt deze zending daarna door en draagt daarvan netjes btw af. Op dat moment loopt de staat 2,7% van 100 euro aan invoerrechten af (afgedragen btw aan de douane kan namelijk weer als voorbelasting opgegeven worden aan de bd). Vraag is dan, wat te doen. Het netst is misschien om zelf contact op te nemen met de douane, een formulier invullen en opsturen en daarna een aanslag krijgen van eur 2,70, of gewoon lekker doorgaan met ondernemen en die invoerrechten laten voor wat het is. Het (na)heffen van die invoerrechten kost de staat per saldo namelijk meer dan het oplevert. Weinig zinnig dus. Maar zoals al eerder geopperd, welke kleine importeur neemt er even contact op met de douane voor specifieke info? OKE, maar stel dat ik dat niet doe. Wat voor probleem krijg je dan met de belastingdienst? Ik moet immers (in geval van controle) papieren overleggen waarop ik aan kan geven waar/hoe ik mijn producten inkoop? ??? Het zal overigens om maar 50 producten (formaat: afstandsbediening) per keer gaan, ik verwacht 2-3x per jaar.
 2. Lijkt me dat iemand hier op het forum er ook wel ervaring mee heeft. Briefpost gaat niet meer zo snel tegenwoordig ;)
 3. Inderdaad. Wat is de regelgeving omtrent betalen als de douane het pakketje toch doorlaat :) Overigens vraag ik me af of mijn uitleg in de post (over inkomstenbelasting) etc. wel klopt. Heb ik dat goed?
 4. Heb het topic doorgelezen en denk dat ik de Belastingdienst anders even ga bellen deze week :) Bovenstaande blijft me eigenlijk wat onduidelijk ??? (hoe op te geven, hoeveel te betalen, wat in geval dat de douane het pakketje 'doorlaat', stel dat de douane het pakketje aanhoudt)
 5. Oftewel: gewoon bestellen via een handelaar in Hongkong/Ebay; wanneer het pakketje wordt opengemaakt: betalen, zo niet dan heb ik geluk en hoef ik er voor de belasting in eerste instantie niets mee te doen>?
 6. Ik heb eigenlijk maar één specifiek product waar 3 soorten van zijn. Daar wil ik groot mee adverteren en heb ik over nagedacht. Omtrent de douane kosten: wanneer ik iets uit HongKong bestel, krijg ik hier geen factuur bij en vaak zullen dit maar 10 producten o.i.d. zijn, waardoor ze ook niet door de douane worden gecontroleerd. Hoe verloopt het dán met invoerrechten etc.? Aangezien het maar zo'n kleine schaal is. Moet ik dan én aangifte van invoer doen, én BTW betalen én nog eens invoerrechten heffen? + Klopt mijn overige tekst wél (omtrent de belastingen)
 7. Deze bovenstaande vraag stel ik omdat het nog redelijk onduidelijk is, ook hier op het forum :-[
 8. Collega’s! Ik ga een webwinkel opzetten waar ik een aantal producten (elektronica) op ga verkopen. Het zal in eerste instantie gaan om 2-3 producten in eerste instantie. Nu wil ik d.m.v. dit topic nagaan of de samenvatting die ik hieronder gemaakt hebt, klopt of niet klopt?. Dit is wat ik in mijn hoofd heb, maar misschien maak ik een fout: ------------------------------- Ik ga mezelf inschrijven bij de KVK en krijg daarbij dus gelijk een BTW nummer. Nu heb ik te maken met twee belastingen: 1. Aangifte inkomstenbelasting. (elk jaar voor 1 april) 2. Aangifte omzetbelasting. (elk kwartaal) Aangifte inkomstenbelasting: Dit moet ik opgeven onder ‘Overige belastinginkomsten’ en moet dus jaarlijks. Hier geef ik mijn winst op minus de voorbelasting en de BTW op. Aangifte omzetbelasting: Dit is de BTW, 19% per product wat je in principe elk kwartaal opgeeft. Stel ik verkoop 100 producten van 10 euro in het jaar is mijn omzet 1000 euro, inclusief BTW. Hier moet ik dan 190 euro BTW over betalen aan de belastingdienst. MAAR…… aangezien ik onder de 1883 euro BTW blijf, val ik onder de ‘kleineondernemersregeling’. Hierdoor hoef ik geen BTW af te dragen (behalve de eerste maand) en moet ik alleen de administratie bijhouden. ------------------------------- De vragen die ik heb op dit moment ook heb zijn: Vraag 1: Ik wil per 2 maanden +/- 30 producten uit Hongkong invoeren. Deze producten (afmeting: afstandsbediening) zullen een totale waarde hebben van 200 euro. Onder welke regelgeving val ik, hoe moet ik dit aan de belasting opgeven? Ik heb namelijk geen factuur o.i.d. en ik handel nu via marktplaats, worden mijn producten nooit gecontroleerd. Kan ik hiermee doorgaan (met het ‘gratis’ invoeren/geen heffing betalen) of moet ik wat opgeven. Zo ja; wat? Vraag 2: hoeveel belasting moet ik betalen over mijn winst onder ‘Overige inkomsten’. Ik verdien met mijn werk 24.000 bruto per jaar. Volgens mij is dat: 42%? Stel dat ik 1000 euro winst maak, moet ik 420 euro afdragen/opgeven? Vraag 3: Moet ik nog met andere zaken rekening houden? Alvast bedankt! :)
 9. Ik heb hier ook een vraag over: Ben je verplicht om BTW en invoerkosten te betalen over je aankomen? Wat gebeurd er als de douane je pakketje niet controleert en je daarom geen invoerkosten hoeft te betalen? Krijg je dan later proberen met de belasting? Deze vraag stel ik omdat ik voor mijn webwinkeltje per maand misschien 10 tot 20 kleine producten (totale waarde max. 150 euro) uit Hongkong importeer. Voorheen verkocht ik deze via marktplaats, en heb nog nooit invoerkosten of BTW hoeven te betalen. Nu wil ik een webwinkel openen, en vraag ik me af wat ik moet doen? En vooral: hoe ik het moet doen? Iemand een goede uitleg, want het is me nog niet helemaal duidelijk? ???
 10. Hier ook een vraag m.b.t. importeren vanuit China/Hongkong, maar dan kleinschalig: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=44;action=display;threadid=21667;start=15
 11. Hier heb ik ook een vraag over. MOET je voor de inkomstenbelasting of omzetbelasting persé douanekosten hebben? Want als ik producten uit China/Ebay importeer kan ik daar geen BTW vanaf trekken, aangezien je in 9 vd 10 gevallen geen factuur meegeleverd krijgt. Mijn vragen zijn concreet: - Als ik bijv. voor 150 euro producten bestel uit China of Hongkong, moet ik dat dan bij de douane of belasting aangeven, of niet? Want als ik het als 'gift' laat zenden en er zit geen factuur bij, dan is er grote kans dat de douane het pakketje doorlaat. Hoe kan ik dat 'verklaren' aan de belastingdienst? Want ik moet wel opgeven wat ik inkoop en verkoop, toch? ??? - Wat als ik producten via EBAY bestel? moet ik die producten opgeven aan de belasting? Zo ja; hoe? Over het algemeen gaat het dus over kleinschalig inkopen uit China/Hongkong: hoe dat geregeld zit i.v.m. belastingen/invoerkosten etc. etc.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept