Jump to content

praten

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl
  www.mark
 1. Met inzet van Compagnon is op zijn manier weinig mis, alleen ben ik van mening het alleen net zo goed te kunnen! Winst hoef ik dan niet te delen, en werknemer is goedkoper. Uiteraard wil ik de helft van de rekening, maar als ik voorstel de helft van de klanten mee te nemen is dit toch een goede deal?? Hij zal mij toch niet met € uit kunnen kopen, ik hem wel maar zal hij niet willen. Wat als hij niets wilt?
 2. Geachte Deelnemers, Al een tijdje heb ik het niet meer naar mijn zin in onze vof en ben van mening dat als ik dit zonder mijn vennoot zou doen ik hier nog meer resultaat uit kan halen. Situatie als volgt: Bedrijf is opgericht begin 2007, ontwerpen en bouwen van eenvoudige maar ook complexe websites, grafische vormgeving, hosting. Geen VOF contract, 50/50 verdeling altijd geweest, dus dat is wel duidelijk. We zijn gewoon samen eigenaar. We hebben als bedrijf inmiddels een kantoorpand (huur), Hostingcontracten, erkenningen en vele vaste klanten. Het bedrijf loopt goed, geschatte winst 2010, € 160.000. Ik doe de gehele verkoop, administratie, financiën en alle algemene zaken. Maar compagnon is vanaf het begin verantwoordelijk geweest voor het bouwen van de websites. Inmiddels hebben we full-time stagelopers aan het werk die ook websites bouwen. Hierdoor kunnen we de kosten laag houden en redelijk veel werk aan. Verder nog wat personeel op 0-uren contracten etc etc. totaal elke dag groepje van 5 personen inclusief mijn persoon en Compagnon. Inmiddels ben ik erachter dat mijn compagnon niet zakelijk is ( heeft prive ook BKR), afspraken met klanten zeer slecht nakomt, etc. Kortom niet meer als een normale werknemer. Kortom ik eruit, of hij eruit. Ik neem het initiatief dus ik eruit, hoe gaat dit in zijn werk? En waar heb ik recht op? Ik zat zelf te denken aan helft van de klanten meenemen, kan ik nog goodwill eisen etc? Veel op forums gezocht naar antwoord maar kom eigenlijk alleen verliesgevende (of starters) tegen. Ik hoop dat jullie me willen helpen hiermee! Alvast bedankt! Groeten Marcel.
 3. Beste Allemaal, Ik heb al vaak zitten kijken op dit forum, en geweldig wat een informatie is hier op te vinden! Maar zoals u al verwacht geen antwoord op mijn vragen. Situatie-schets: Ongeveer 3 jaar geleden ben ik met mijn studiemaat een bedrijf begonnen. Het begon eigenlijk als een goede bijbaan maar het is behoorlijk gegroeid. Wij doen het bouwen van websites, grafische vormgeving, marketing en advies. Inmiddels hebben we een eigen kantoor ( huur) van 100 vierkante meter en hebben we fulltime 2 stagelopers in dienst en 1 iemand 1 dag in de week in loondienst. Verder zijn wij allebei gestopt met de studie en fulltime aan het werk in de zaak. De verdeling is als volgt: ik doe de gehele verkoop/inkoop en aanverwante zaken. ( zoals personeel etc) Compagnon: het bouwen van de websites etc . Kortom het is een goeie verdeling het het gaat goed met het bedrijf. Wij hadden in 2008 een winst van 120.000 en een omzet van 250.000. Nu kwam ik er pas achter dat mijn compagnon een BKR registratie heeft, hier was ik niet blij mee en dit gaf mijn vertrouwen een deukje, verder ben ik de laatste tijd veel voorgelogen, en blijkt hij al zn geld kwijt te zijn. Kortom we hebben een VOF dus ik heb er geen vertrouwen meer in en heb dan ook mijn vertrouwen in hem opgezegd. Ik wil niet meer met hem verder, er is geen VOF contract dus wat nu? Ik heb hem een voorstel gedaan om hem uit te kopen en in loondienst terug te nemen, dit wilde hij niet. Nu moet ik beslissen of ik ga weer een nieuw bedrijf opstarten of het blijft zoals het is. Hij wil namelijk alles bij het oude laten, maar ik wil geen zakenpartner die ik niet vertrouw. Maargoed om een lang verhaal kort te maken, wat zouden jullie mij adviseren en waar heb ik recht op! Het is nu namelijk zo of hij eruit of ik eruit. Ik wil hem best uitkopen maar dat wil hij niet. Ik hoop dat jullie er nog wat mee kunnen! Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept