Jump to content

conny

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  financiering
  juridi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Zibb
 1. Ik ben al een tijdje op zoek naar de juiste oplossing van mijn probleem en iedereen lost het op zijn eigen manier op. Ik heb een restaurant, waar ik samen met mijn vennoten dagelijks aan het werk ben. Er wordt door een ieder gegeten en gedronken. Daarnaast breekt er wel eens wat en moeten er nog wel eens produkten worden weggegooid. Het is mij duidelijk dat dit kosten zijn en dat ik deze met een vast bedrag kan boeken. Ik gebruik overigens Snelstart XD. Vragen: Is dit nu een correctie op de inkoop of op de omzet en als het gaat om boeken moet ik dit bedrag dan uit de kas betalen/halen? M.a.v. is het een negatief bedrag op de verkoop of de inkoop? Wat is een normaal bedrag p.p.?
 2. conny

  Inbreng VOF

  Ik begin een restaurant met mijn zoon. Ik breng al het geld in. Laten we zeggen 50k. Mijn zoon brengt niets in (behalve kennis). Ik heb de boekhouding opgezet en zit met het volgende. Ik wil de inbreng storten als prive storting en wil dit waar mogelijk weer opnemen als prive opname. Aan het eind van het boekjaar zal er nog meer gestort zijn als opgenomen. Hoewel ik ook maandelijks een bedrag wil opnemen. Nu komt de vraag: Stel dat Omzet-inkopen=brutowinst-bedrijfskosten uiteindelijk 10.000 nettowinst oplevert. We delen dit en tellen daarbij de prive opnamen op. Hier moeten we dan belasting over betalen. Mijn storting is echter nog steeds meer als opgenomen en winst, dan hoef ik toch geen belasting te betalen?
 3. Ja maar de BTW heb je toch al bij de inkoop daarvan verrekend
 4. dank jullie voor je antwoord. Echter nog niet geheel beantwoord. Zonder BTW ok, maar boek je het nu inkoopprijs of verkoopprijs ex BTW?
 5. 0,19 cent is toch altijd onbelast, een vriend van mij is ambtenaar en die krijgt 0,19 onbelast en 0,28 belast
 6. Hallo, Ik heb het antwoord nog niet gevonden en heb dus een vraag. In mijn restaurant wordt door personeel en mijzelf gegeten en gedronken. Dit is eigen gebruik en als zodanig weg te boeken als bedrijfskosten. Echter tegen welk bedrag? Nmm tegen inkoopsprijs zonder BTW. Klopt dit, immers de BTW heb je al verwerkt in de aangifte,
 7. Ik heb een nieuw horecabedrijf en wil in de aanloop en verbouwing van het pand diverse vrienden en familie een kilometervergoeding betalen. Zij zijn dus niet in dienst. Kan iemand mij aangeven hoe ik dit legaal kan boeken
 8. Ik kan dan toch mijn storting gewoon terugbetalen en die terugbetaling boeken als bedrijfskosten voordat we de netoowinst verdelen?
 9. Bedankt, ja nieuwe onderneming en snel en geen zin in ondernemingsplannen. Het is me nog niet helemaal duidelijk. Ik stort het bedrag in de VOF. Boek ik het daar als langlopende lening of beginkapitaal? Kan ik dan de rente EN aflossing maaandelijks naar prive overmaken en boeken als bedrijfskosten of alleen de rente?
 10. Bedankt Fred voor je snelle reactie. De rente is toch wel aftrekbaar van de brutowinst als kosten?
 11. Hallo, Ik heb zojuist een VOF opgericht (Horecabedrijf). Ik heb prive een lening geregeld van 50K en wil deze inbrengen in mijn bedrijf. Is dit nu een langlopende rekening van de VOF of is het een privestorting? Bij het laatste ga ik dan in de VOF pas IB belasting betalen als de prive opnamen groter zijn dan de storting? Ik neem vervolgens aan dat de rente die ik betaal aan de lening kan aftrekken als kosten in de VOF.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept