Nino11

Junior
  • Aantal berichten

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male
  • Voornaam
    Bert

Nino11's trofeeën

  1. Beste Marvin, Je heb een luxe probleem. Toch moet je voor 1 idee kiezen. je just eat idee kan werken in bepaalde streken wassenaar gooi enz. Toch denk ik dat het logistiek lastig te realiseren is (slappe friet koude maaltijd) Geen slecht idee dat zeg ik niet maar zal veel kosten zowel als investering als tijd. Met idee 2 volg je anderen en kan je je niet blijvend onderscheiden je concurrenten zullen je site schaamteloos kopiëren. Idee 3 kun je naar mijn idee kun het beste te realiseren. De kosten zijn te overzien en je kunt hiermee (startende)ondernemers in contact brengen met investeerders. Dit idee zou ik verder uitwerken Succes Groet Bert
  2. @Hans Bedankt voor de tip ik ga me hierin verdiepen. En kijken wat de mogelijkheden voor mij zijn.
  3. @ groeneg Klop je kunt twee kanten op rekenen om uit de problemen te blijven weet ik dus al van dag 1 hoeveel mensen ik binnen moet hallen bij een gemiddelde besteding. De kassa verteld me dan of dit gelukt is. Niet de boekhouder na 3 maanden. vandaar het rekenwerk.
  4. Klopt ik ben opzoek naar een vergelijkbare formule in een vergelijkbare omgeving. Er zit een nadeel aan deze manier als deze ondernemer zijn werk goed doet dan heeft hij ook zijn vaste klanten gecreëerd. Een vaste klant wil nog wel eens een stukje omlopen voor een goed product. Passant kun je hem dan niet meer noemen. Ik ga er vanuit dat ik de komende jaren vaste gasten creëer waarmee ook de omzet wordt verhoogd. Alleen om het startjaar te bepalen zou ik willen weten hoeveel % passanten er zou stoppen en of hier formules of onderzoek naar is gedaan.
  5. Beste Paul, Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik heb al deze gegevens over wijk samenstelling gemiddeld inkomen enz. Onze gemeente brengt hier ieder jaar een mooi overzicht van uit. Dit neem ik ook allemaal mee in mijn inschatting. Ik ken nog net niet iedereen bij naam. Deze inschatting, die dus niet helemaal met de natte vinger is gedaan,zou ik graag afzetten tegen de ervaringen van anderen of informatie putten uit onderzoek. Later als ik gestart ben kan ik deze prognoses gebruiken om bij te sturen. Ik heb dus ook al een scenario gemaakt waar ik berekend heb wat minimaal de opbrengst moet zijn om te kunnen voldoen aan alle lasten + een redelijk bestaansniveau te kunnen waarborgen. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik veel tijd aan mijn ondernemingsplan kan besteden. Ik weet dat ondernemen risico nemen is maar het zou onverstandig om de risico's niet op verschillende manieren af te wegen. Vandaar dat ik deze vraag stel, om te kijken of anderen hetzelfde hebben gedaan en of hoe zij tot een realistisch percentage zijn gekomen en of dit later ook met de praktijk overeen gekomen is. Of dat er gedegen marketing onderzoek is gedaan en of iemand weet waar ik die informatie kan vinden. Ik ben je erg dankbaar voor je antwoord want want het geeft mijn inzicht over de wijze waarop een ander dit zou onderbouwen. Ik zie dat ik op de juiste weg ben. Ik ben startend ondernemer en probeer dus mijn gedachten te toetsen aan anderen met meer ervaring. Aangezien ik de onderbouwing van mijn omzet zo goed mogelijk wil hebben voor mijzelf mijn medefinancier en de bank. de andere topics ben ik aan het doorlezen ze zijn zeer nuttig ik heb er al meerdere nuttige zaken uitgehaald. Groet Bert
  6. Heel graag René. Ik heb de gehele bibliotheek, van de stad, op dit onderwerp doorgelezen ik kom alleen omzet berekeningen op basis van,FTE per periode,per gerecht,per M²/ per M² verkoop oppervlakte, per tafel, zitplaats enz. Ik geef niet op en ga straks weer kijken of er andere boeken op het gebied van omzet berekeningen zijn. Tot nu toe geen succes. De onderstaande formule zou ik graag in mijn ondernemingsplan willen gebruiken: X% van de passanten x gemiddelde besteding x openingstijden= geschatte jaaromzet. Het probleem zit hem in de onderbouwing van het percentage van de passanten. Je kunt natuurlijk een natte vinger opsteken en zeggen dit is ongeveer 5%. Maar als je dit later niet goed bij een bank kan onderbouwen zak je door het ijs. Gezien de huidige situatie ziet de bank liefst startende ondernemers die beslagen ten ijs komen. Vandaar dat ik graag mijn ondernemersplan met een zo gedetailleerd mogelijke omzet schatting aan een bank wil overleggen. Hierna kun je overleggen met een bank of dit in hun ogen een realistisch percentage is. Vooraf naar hun percentage vragen kan natuurlijk. Maar wil ik zou, als ik bankmanager was, graag zien dat de startende ondernemer zelf de moeite nam om een goede inschatting van zijn omzet te maken. Binnenkort wordt ik aspirant lid van de branche vereniging en zal dit ook zeker daar bespreken om een zo breed mogelijke onderbouwing te krijgen. Ook hier geld eigenlijk dat ik graag zo compleet mogelijk ondernemingsplan wil overleggen om dit met hun te bespreken. Vandaar dat ik op zoek ben naar een rekenmethode die onderbouwd is met onderzoeken zodat ik dit met een bron vermelding kan aangeven. Ik kan me niet voorstellen dat dit nooit is onderzocht. Alleen ik kan het niet vinden vandaar dat ik hier ook mijn vraag stel of iemand anders me een duwtje in de juiste richting kan geven. Ter aanvulling, ik weet dat dit percentage te beïnvloeden is door de stop-kracht / uitstraling van je zaak en door middel van promotie. Dit neem ik mee in de omzet schattingen van de volgende jaren. Met vriendelijke groet, Bert
  7. Beste mensen, Ik ben nieuw op dit forum en loop met het plan in gedachten om in de fast-food sector een formule te beginnen met koffie en bake-off producten. Het ondernemersplan is in grote lijnen klaar. Ik blijf echter met vragen zitten over de omzet inschatting. Langs de locatie waar het pand (60 M²) is gevestigd passeren op een werkdag 7000 mensen. Ik heb hier zelf handmatig een aantal dagen tellingen voor uitgevoerd.en desk onderzoek bevestigd mijn waarnemingen. Er zijn geen winkels in de nabijheid van deze locatie dus van daaruit kan ik geen schatting maken. Mijn vraag is dan ook : Welk percentage van deze 7000 passanten kan ik als klant verwachten? Ik heb me suf gegoogeld en kan nergens een omzet berekening vinden die hier enig zicht op geeft. Is hier iemand op het forum die ervaring met een soortgelijke vraagstelling heeft. Of kan iemand mij een tip geven hoe ik dit realistisch kan inschatten/onderzoeken. Alle tips zijn welkom. Groet Bert
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.