Danoontje

Senior
  • Aantal berichten

    86
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Danoontje

  1. Ik weet het ook niet. Heb hier geen kennis van, ik kan mij hooguit laten adviseren. En als 2 partijen hetzelfde stellen, dan neem ik aan dat daar waarheid in zit :-) Ik heb even emails teruggezocht: "Vanaf 2017 dan ieder jaar het forfait aangeven in het laatste tijdvak. Na verloop van 10 jaar stoppen met het forfait." Dat was het advies welke ik kreeg en dat doen wij ook braaf. Maar nu verandert de boel per 2020.
  2. Oei, inderdaad 2020. Stomme fout. Sowieso bedankt voor uw reactie. Wij hebben de VOF ingeschreven op ons huis adres. Omdat wij privé zonnepanelen hebben (via een zonnepanelen plan van de gemeente) zijn wij door 2 partijen welke voor de gemeente informatie verstrekken geadviseerd om géén 2e BTW nummer te registreren op één adres. Het advies was om de BTW van de zonnepanelen af te dragen op onze kwartaalaangifte van de VOF. Beide partijen zagen problemen wanneer er 2 BTW nummers op één adres kwamen. Zodoende loopt de BTW afdracht dus via het BTW nummer van de VOF, ondanks dat de panelen privé aanschaf zijn. Wij betalen te veel BTW om vrijstelling te krijgen voor de oude regeling, daarom dat we wel BTW moeten afdragen. Met de nieuwe regeling zouden wij wel recht hebben op BTW vrijstelling voor de VOF. Het is alleen onduidelijk voor mij of wij dan meteen ook vrijstelling hebben voor de zonnepanelen BTW (wat wij ansich sowieso hebben, zouden we een 2e BTW nummer hebben). Jullie hebben dus een VOF met een (structurele) jaaromzet inclusief (terug)leveringen van energie via de zonnepanelen die in privé gehouden worden lager dan 20.000 excl. BTW? => Ja. (maar is dit werkelijk - gezien je eerdere topics - het geval... heeft de VOF zo weinig omzet? JA, laatste maanden/jaren is e.e.a. verandert in de privé situatie. zijn de zonnepanelen, qua BTW dan, werkelijk van de VOF? het is toch privébezit lees ik...) Klopt, zijn privé. Zie mijn bovenstaande uitleg :-)
  3. Vanaf 2019 verandert de KOR. Betekend dat wij vrijstelling BTW kunnen aanvragen. Op dit moment hebben wij de vrijstelling niet. Prive hebben wij zonnepanelen. Jaarlijks betalen wij de zonnepanelen forfait in Q4. (Onderneming en privé zelfde adres, 1 btw nummer.) Vanaf 2019 voor de VOF dus BTW vrijstelling. Maar betekent dit dat de zonnepanelenforfait dan ook onder de vrijstelling valt?
  4. Oei, Ik geloof dat ik niet helemaal duidelijk bent geweest :-) De eerste aanbouw (slaapkamer) zal 100% privé zijn. Die zal niets met het bedrijf te maken gaan hebben. De twee aanbouw wel. De locatie van de voorraad ruimte (begane grond of verdieping) maakt niet uit., Het betreffen allemaal kleine spullen. Dat hebben we jaren ook gedaan op de kamer wat nu de kinderkamer is. Ging perfect (zelfs makkelijker dan de boel ergens anders te hebben ondergebracht). Mijn vraag gaat niet om vergunningen maar om het financiële deel (zie ook de bijlage uit mijn eerste post). Is het mogelijk om beide uitbouwen te financieren uit privé geld, maar dan de tweede uitbouw puur zakelijk te gebruiken en dat op te geven als zakelijk gebruik incl bijhorende vergoedingen en mogelijke afdrachten? Wij hebben tevens nog meer ruimtes zakelijk in gebruik. We hebben nog 15m2 en 20m2 in gebruik t.b.v. het bedrijf. Valt hier financiëel ook iets mee te doen? (Wordt nu gewoon gebruikt). En mits dat mogelijk is, kunnen dan ook verbouwingskosten van deze tweede uitbouw zakelijk opgedragen worden? Bijvoorbeeld dat we het bouwwerk privé betalen, maar de inrichting om deze zakelijk te kunnen gebruiken weer zakelijk te financieren? En daarmee dus BTW voordelen etc kunnen behalen?
  5. Dit is een veel besproken onderwerp, maar ik kom er toch niet uit :'( Wij zijn van plan om privé op de eerste etage een stuk uit te bouwen en zo een extra slaapkamer te bouwen. Zakelijk huren wij een ruimte t.b.v. opslag voor de webwinkels. Nog even los van vergunningen hebben wij praktisch de mogelijkheid om de gewenste aanbouw te verlengen om daar nog een ruimte aan te bouwen. Het geld van de zaak zou dan in de 'eigen' woning gestoken worden i.p.v. dat het naar de verhuurder van de opslag gaat. Ik weet dat er toekomst technisch wat onhandigheden zijn wij waarde stijging etc zouden we de bedrijven ooit opheffen of de boel verkopen. Van de andere kant: het erin gestoken geld is niet in huur opgegaan, maar in bakstenen, bitumen etc. Ofwel in de extra aanbouw. Nu loop ik vast op de mogelijkheden. De ruimte zal gebruikt worden t.b.v. opslag van voorraad. Kijk ik op internet dan kom ik naast de standaard constructie van een gescheiden ruimte met separatie ingang en toiletvoorzieningen ook uit op alternatieven. E.e.a. wordt hier beschreven. Daar snap ik eigenlijk niks van: http://www.inzakengaan.nl/fiscus/eigenhuis.html Het is ook mogelijk om op de website van de belastingdienst een tool in te vullen: Rekenhulpen > Werkruimte in de woning. Daar komt uit dat wij recht zouden hebben op kostenaftrek. Betekent dat de waarde van de werkruimte op de balans komt. % van de hypotheek komt op de balans. Jaarlijks kunnen kosten afgetrokken worden van de werkruimte. Maar hoe zit dit als wij de ruimte speciaal aanbouwen t.b.v. de webwinkel? Kunnen we de bouwkosten dan ook aftrekbaar maken? Of betreffen de verbouwkosten privé kosten. En is het een eigen beslissing om de ruimte daarna zakelijk te gebruiken; dus eigenlijk twee fases. Eerst privé aanbouwen en dan zakelijk gebruiken. Het is wel zo dat we voor een privé lening aan moeten gaan voor de aanbouw. Dit zou dan haalbaar worden doordat we de huur van de opslag op kunnen zeggen. Ps. Ons bedrijf is nu een VOF, maar wordt einde dit jaar eenmanszaak met meewerkende partner. Werkruimte.pdf
  6. Klopt allemaal! Zij het niet dat het in mijn geval puur om inkoop - verkoop gaat. Waarbij de adverteerders dus géén KVK inschrijving hanteren, verkopen zonder algemene voorwaarden en zèlfs adverteren onder de privé naam 'Albert' (als voorbeeld, is geen echte naam uit respect voor de betreffende personen zelf). Goedkoper werken kan in mijn geval op één manier: geen kvk inschrijving, geen BTW afdragen, geen winstbelasting betalen, geen jaarlijkse aangiftes doen en geen importkosten betalen.
  7. Hoihoi! Gefrustreerd ben ik niet hoor :-) Ik weet waar die andere inkoopt, bij dezelfde leverancier als waar ik ze inkoop. Goedkoper inkopen gaat helaas niet; we hebben allemaal dezelfde producten, dezelfde inkoper en dezelfde prijzen. Het is niet onze broodwinning, dus we vallen niet om zou het stoppen. Maar ik vind het gewoon niet fair dat hier vrijwel niets aan te doen is. Dit kost de overheid toch uiteindelijk ook geld?
  8. Hoi Joost! Je hebt gelijk met je afsluiter 'focus op de eigen handel'. Dit probeer je natuurlijk zo veel mogelijk. Maar het is gewoon super frustrerend; ik zie inkomsten flink dalen en kan niet tegen deze prijzen op. Sommige prijzen liggen nu dusdanig laag dat ik, na winst- en BTW-aftrek ik hier niks meer op verdien. Dit betekent gewoon stoppen met de handel uiteindelijk. En dat is gewoon super frustrerend :-(
  9. Wellicht heb ik er overheen gelezen, excuses dan hiervoor, maar wat kunnen wij als ondernemer eigenlijk effectief doen tegen particulieren welke handel drijven op grote schaal? Zij vragen onmogelijke prijzen, betalen geen belasting, dragen geen winst af en steken dus elke euro direct in eigen zak. Ik adverteer veel op marktplaats. Ik merk dat er een aantal particuliere verkopers zijn met 300 verschillende producten in de aanbieding. Het kan niet anders dan dat deze over de belastingsvrije marge gaan. Zo heeft eentje bijvoorbeeld een webshop, zonder algemene voorwaarden, zonder KVK, niets. Verkoop direct vanuit huis en alle winst direct in de broekzak De ander verkoopt van de slaapkamer. Biedt super veel aan, laat klanten ook aan huis afhalen. En wederom: alle winst in de broekzak. Feitelijk is dit belastingsfraude en wellicht handelen ze ook tegen de gemeente-eisen een. Maar hoe kan je hier als ondernemer mee omgaan? Je probeert alles zo eerlijk mogelijk te doen, maar wordt in feite volledig onderuit gehaald door dit soort handelaren. Natuurlijk zijn wij ook klein begonnen en ook als particulier. Maar wij zijn wel direct, toen alles iets groter werd, naar de KVK gegaan om de boel te regelen zoals het hoort. Een opstartfase hoort er natuurlijk bij (zie discussie vooraan deze topic). Maar deze personen zijn al een paar jaar aan het handelen, verdienen aardig wat geld, en zoals gezegd: alles in eigen broekzak.
  10. Neuh, wakker lig ik er niet van :-) Maar ik kan mij een bepaalde verwarring voorstellen: naamgebruik vs. juridische status en vandaar mijn vraag. Maar we hebben samen, n.a.v. jullie antwoorden (waarvoor dank!) besloten om een simpele tweede shop op te zetten met bulkverkoop. We kijken hoe en of dit loopt en van daaruit kijken we of we de website groter maken of niet. Hartelijk dank voor jullie antwoorden!
  11. Dank voor de zeer (!!) snelle antwoorden :-D Wij willen inderdaad niet onze hele administratie en alles omgooien; daar voelen wij niets voor. Wat wij wel graag zouden willen is een tweede webwinkel waarin bij batch verkopen aanbieden. Deze zouden we dan het woord 'groothandel' in de domeinnaam willen geven. Maar we willen juridisch geen groothandel zijn. Dus gewoon grotere aantallen tegen gereduceerde prijs verkopen aan zowel bedrijf als particulier. Helaas kunnen we onze website niet aanpassen naar deze wensen. Is een gehuurde website, dus we zijn gebonden aan de standaard opmaak en mogelijkheden. Mijn 'angst' (om het zo te omschrijven) was dat we het woord 'groothandel' niet mogen gebruiken wanneer je geen juridische groothandel bent.
  12. Dag heren en dames! Mag je als (productie)bedrijf (v.o.f.) een groothandel (in hetzelfde product) runnen naast je eigen website waar je gelijke producten verkoopt aan particulieren? Wij maken nu mdf figuren en letters en leveren aan zowel bedrijven als particulieren. Wij verkopen nu per stuk en maatwerk op bestelling. In onze zoek top10 zag ik dat wij ook vaak gevonden worden met de zoekterm 'groothandel'. Nu zijn wij dit niet. Maar het heeft ons wel aan het denken gezet. Mogen wij, vanuit ons originele bedrijf waar wij dus ook aan particulieren verkopen een groothandel opzetten met dezelfde producten? Een groothandel mag alleen aan bedrijven verkopen? Op zich willen wij niet zozeer een groothandel worden (juridisch), maar een tweede webwinkel opzetten waar wij dezelfde figuren verkopen in bulk (tegen gereduceerde prijzen). De naam zou dan wel groothandel bevatten, maar juridisch zijn we dit niet. Mag dat?
  13. Oef. Volgens mij wel. Maar om dit zeker te weten moet ik tussen de papieren gaan spitten. Maar volgens mij was deze definitief. Gr! Daniel
  14. Goede avond! Wij wonnen in de woning sinds 2008 en in 2010 zijn wij begonnen met beiden.
  15. Goede dag! Mijn partner en ik runnen samen een bedrijf met productie incl webwinkel en nog een webwinkel erbij. De eerste neemt een deel van de garage in beslag en een deel van de kelder. De tweede neemt voor de opslag een hele slaapkamer in beslag. Mijn belastingadviseur gaf aan dat wij het % woonoppervlakte gebruikt voor de bedrijven mogen omrekenen naar % hypothecaire kosten en dit kunnen aftrekken van de winst. Ik lees op internet dat dit alleen mag mits de ruimte een eigen toegang hebben + sanitaire mogelijkheden. Wat is nu waar? Zowel kelder als garage hebben eigen ingangen, maar geen sanitair. Wat mag wel en wat mag niet?
  16. Dag samen! @ Dennis: ik kies er niet voor om op trustpilot te staat. De eerste klant schrijft een beoordeling en vanaf dat moment sta je erop. Daar kun je verder niets aan doen. Verwijderen gaat ook niet. @Norbert: ik heb antwoord van Trustpilot: "We zullen als Trustpilot nooit de exacte reden voor verwijderen van reviews die verdacht zijn van fabricatie. Reden hiervoor is simpelweg omdat dit kwaadwillenden inde hand kan spelen." "wil ik er tot slot op wijzen dat het Trustpilot vrij staat om wanneer dan ook beoordelingen te verwijderen." "We hopen dat u zult begrijpen dat we dan ook niet op verdere vragen omtrent verwijderde beoordelingen kunnen ingaan." Iemand die nu nog geloofd dat het hier kosher aan toe gaat? :-S
  17. Inschrijven bij Trustpilot levert mij nooit €950 minimaal op. Dat zijn nogal kosten voor een bedrijfje welke je naast je werk runt :-( Natuurlijk snap ik ook dat Trustpilot ergens iets buffers kwa scores omdat een 1 ster meteen dan een 1 ster score is. Wat ik gewoon erg vervelend vind is, en zo beleef ik dat zelf ook: als ik ergens een slechte score zie en ik heb óók een slechte ervaring; dan deel ik doe: zit emotie achter en ik vind dan lotgenoten. Heb ik een goede ervaring; die deel ik niet. Ik ga dan niet zoeken naar een review. Wij hebben zoveel werk gedaan m.b.t. leveringen verbeteren en bestellingen op tijd en communicatie. Heeft echt super veel order geduurd eer wij een paar positieve reacties hadden. En zonder pardoes worden ze verwijderd. Reden: onbekend.
  18. Ik geef je gelijk. Alleen is het juist nu het verschil tussen gele sterren en een acceptabele score en rode sterren, ofwel een slechte score. En dát kan ik gewoon niet accepteren. Dat klopt gewoon niet. Het gaat mij er niet om om Trustpilot te bashen. Ik vraag mij alleen af of er meer mensen zijn met gelijksoortige problemen.
  19. Hoi Robbert! Ik ben het met je eens dat we voor reviews andere wegen moeten bewandelen. Het probleem is alleen dat ik op zich geen problemen heb met eerlijke reviews. Maar ik vind het oneerlijk dat Trustpilot reviews die gewoon voldoen aan de voorwaarden verwijderd. Op de vraag waarom krijg ik een lullig antwoord, maar geen motivatie. Ik lees op internet dat Trustpilot meer van dit soort praktijken hanteert. Enerzijds met negatieve reactie van klanten verwijdert door bedrijven , maar ook andersom gelijk mijn ervaring. Andere feedback sites (zover ik weet) zijn wel eerlijk: 2x 5 sterren = 5 sterren score en niet 4. (bijvoorbeeld) Het frustreert mij gewoon enorm :-( @ Norbert: excuses, mijn voorgaande reactie was niet bot of aanvallend bedoeld.
  20. Hallo Norbert! Helaas vind ik dat een heel voorbarige conclusie. Tevens het verdraaien van de vraag. Mijn vraag was niet hoe zorg ik voor goede reviews. De vraag was hoe kan het dat Trustpilot zomaar (positieve) reviews mag verwijderen, een zeer raar rekensysteem voor scores mag hanteren en tevens een beleid mag voeren waarbij gepoogd wordt niet betalende bedrijven zo laag mogelijke scores te geven. Jij hebt duidelijk net gekeken op Trustpilot. De laatste 4 reviews waren allemaal positief. Deze heeft Trustpilot verwijdert. Dat staat los van het geven van een korting als men een review plaatst (ongeacht of deze + of - is) Dat wij sneller moeten leveren etc weet ik ook wel. Helaas zijn de reacties van de klanten ook niet allemaal naar waarheid. Wij hebben ene langere levertijd (bijvoorbeeld) dit weten de klanten; wordt elke keer erbij vermeld. Desondanks zijn sommigen al boos na 4 dagen wachten. Resultaat: slechte review waar je niets aan kunt doen.
  21. Dank je voor het antwoord. Ik geef geen kortingen voor positieve reacties. Ik geef kortingen voor überhaupt reacties. Dus als mensen, naar aanleiding van een email een negatieve reactie plaatsen, dan krijgen ze alsnog deze kortingscode. In de email vraag ik ook om een eerlijke reactie van de klant. Helaas kan ik mijn bedrijf niet van deze website halen; dat gaat niet. Ik zie inderdaad achteruitgang in de omzet door deze slechte score. Ook krijg ik wekelijks reacties dat men graag wilt bestellen, maar twijfelt door deze score. Als je ons op google zoekt staat trustpilot ook, inclusief zichtbare score, op de 2e plek; direct onder onze website :(
  22. Dag allen! Wij hebben nogal wat wrange gevoelens bij Trustpilot. Iedereen kent Trustpilot wel: review site voor webwinkels. Het probleem: abbonementskosten zijn super hoog, gratis kun je als bedrijf niets. Wat gebeurt nu: enkele (in eerste instantie!) ontevreden klanten beoordelen de website slecht. Geen probleem; goed recht. Als volgt lossen wij alle problemen op, maar de klanten passen de score niet aan. In emails geven alle klanten aan tevreden te zijn, maar wij behouden een lage score. Trustpilot doet niets. Onze enige oplossing is: positieve reviews krijgen. Helaas neemt niemand zich, zonder motivatie, de moeite om positieve reviews te plaatsen op trustpilot. Zelfs kortingen na plaatsen van leveren niets op. Met moeite krijgen wij een gemiddelde beoordeling uiteindelijk. Wat blijkt nu: je kunt alleen reviewen op trustpilot met een facebook account. Onze klanten zijn vaak iets ouder en die hebben dit niet. We kunnen dus niets. Wat doet facebook nu ineens: ze verwijderen zomaar, zonder melding naar ons of naar de betreffende klanten, enkele positieve reacties. Poef; score naar een onvoldoende. Contact met Trustpilot: beleidsregels waren geschonden. Watblief? welke regels? Ze kunnen niet gericht motiveren welke regels geschonden zijn. Antwoord trustpilot: als wij een betaald account openen dan kunnen wij klanten lokken middels emails. Het lijkt erop dat Trustpilot er dus gebaad bij is dat bedrijven betaalde acounts aanschaffen en dat ze daarvoor zorgen voor zo negatief mogelijke scores. Dus verwijderen van positieve scores waar mogelijk. Tevens nog een leuke: onze andere website heeft 2 beoordelingen. 2x maximale score 5 sterren. Gemiddeld levert dit 4 sterren op met een score van 7,7. Dat klopt toch ook niet? Ben ik de enige die dit niet snapt? Of zijn hier meer mensen die dit probleem hebben. Ik heb het gevoel te worden opgelicht en het ruikt voor mij zelfs naar smaad. Trustpilot maakt ons kapot door de score kunstmatig laag te houden en te maken. Hoe kunnen wij ons hieruit helpen?
  23. Goede dag! Ik bedoel natuurlijk niet dat ik zeg wat zij ervoor moeten vragen. maar ik kan natuurlijk wel de inkoopprijs voor doorverkopers dusdanig houden dat het niet erg aantrekkelijk is een lagere prijs te vragen. Dat is eigenlijk wat ik bedoelde. Maar als iemand verlies wilt maken of minder wilt verdienen, ik houdt ze niet tegen. Als ze daardoor meer verkopen verkoop ik indirect ook meer :-)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.