Jump to content

domeinfonds

Senior
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Leuk idee. Zelf vind ik de website niet helemaal duidelijk, ik zou wat minder vage taal gebruiken en duidelijk uitleggen (voor de leek) wat hij krijgt. Zelf ik begijp de toegevoegde waarde niet helemaal en ik zit toch aardig in het internetwereldje. Is het niet erg kostenintensief om B2C bedrijven gratis te behandelen? Ik vraag me namelijk af of je dat met B2B makkelijk terugverdient. B2B is namelijk wel moeilijker als klant binnen te halen dan B2C... Verder succes!
 2. Hallo allen, Even een update van de vorderingen: Wellicht zijn er een aantal die wel eens een update willen lezen. Zie LINK voor meer informatie. Reacties hoor ik natuurlijk graag!
 3. B2B? Lees het volgende eens ;) : In elke vaste relatie, zakelijk zowel als privé, is de eerste kennismaking cruciaal. Om die reden kun je een handgeschreven liefdesbrief versturen naar een vooraf geselecteerde groep bedrijven. “Ik wil jou” is de boodschap. In deze “liefdesbrief” wordt het belang van de eerste kennismaking toegelicht zonder dat daarbij de identiteit wordt prijsgegeven. Onderaan de brief kondig je het bezoek aan dat die week nog plaats gaat vinden. Twee dagen later klop je (met een promotieteam) aan met een grote bos rode rozen. Missie: een afspraak maken voor de buitendienst. De opluchting is dan van veel gezichten af te lezen als blijkt dat het om een promoteam gaat in plaats van een stille aanbidder. Het resultaat dat 6 jaar terug werd gehaald: Bij ongeveer 70% van de bedrijven, leverde deze spraakmakende actie ook inderdaad die felbegeerde afspraak met de buitendienst op. De insteek van deze afspraak was natuurlijk het leggen van de relatie. ik ga nog wel eens verder denken...
 4. Met dat laatste heb je wellicht een punt! Maar ik heb het wel duidelijk aangegeven :-[ Oh ja... en ik was er vanaf start bij... is toch ook iets van ondernemen?-: @ norbert: dat zit er als vast salaris niet in als ik mijn contract bekijk..... Helaas moet ik nu weer op pad richting het Oosten van het land. Vanavond (laat) ben ik weer terug op deze draad. Met groet!
 5. Hoeft ook niet Highio. Volgens mij kun je alles beter nog even nalezen, want als je je echt zou/ wil verdiepen in alles, dan kom je erachter dat Sales Profits niet veel transparanter kan zijn dan het nu is. Gegroet en succes met alles!!
 6. hahaha, kijk nog eens:) tja ik doe het ook maar uit mn hoofd :-[ ps. dank voor de back-up
 7. kleding.mobi > wel relatie.mobi > wel horloges.mobi > wel lening.mobi > wordt nu overgezet lenen.mobi > wordt nu overgezet vastgoed.mobi > wordt nu overgezet hypotheken.mobi > wordt nu overgezet bedden.mobi > niet deposito.mobi > wel beleggen.mobi > wordt nu overgezet assurantie.mobi > wel stroom.mobi > wel wonen.mobi > wordt nu overgezet winkel.mobi > wordt nu overgezet pensioen.mobi > wordt nu overgezet De aangekochte domeinnamen (500 stuks) worden na 10 jaar verkocht. De overige domeinnamen vallen weer terug bij de verhuurders die ze voor een minimale prijs (zeker als inflatie toeslaat) 10 jaar hebben afgestaan, om de BV te laten profiteren van de exploitatie opbrengsten. ps. wat zijn de namen mooi he? ;) P.s hou het gewoon op 1000 namen (500 huur/ 500 koop) De andere namen worden alleen door de BV aangehuurt (voor max 55 pjr) als er zich een partner voordoet die toevallig in die branche actief is. Ik wilde ermee zeggen dat Sales Profits naast de bekende domeinnamen ook nog de exclusieve beschikking heeft over ongeveer 2000 andere generieke namen.
 8. De aangekochte namen zitten in de BV. De complete lijst met namen is beschikbaar voor de (potentiele) investeerders. Een gedeelte is te downloaden op de site. De gehuurde namen blijven op naam staan van de verhuurders (huur is max. 55 euro per jaar per domein/10 jaar). De huurprijs van de domeinnamen is gelijk aan de huidige marge-omzet die in de bv via die namen binnenkomt. Ter informatie: De bv heeft eigenlijk nu al de beschikking over 3000+ generieke .mobi namen. Maar hier zitten veel meervouden bij; (denk bv aan tapijt.mobi en tapijten.mobi)
 9. Als je het aanvraagt dan hoef je de losse pols niet te gebruiken... Je kan er ook niet vanuit gaan dat iedereen FT werkt. Gegroet! (50k per jaar is toch een kleine 3k per maand bruto - als je van FT uitgaat; dat wordt er bij ons niet betaald)
 10. Moge heren. Even kort dan. Het is niet zo dat iedereen bij ons zo'n wereldsalaris krijgt. Daarnaast is het zo dat ik alleen in de eerste jaren zoveel collega's heb (i.v.m. ontwikkeling websites)... ps. je kunt altijd de prospectus aanvragen bij Sales Profits, daar staat alles wat duidelijker.. Gegroet!
 11. Gelukkig neemt bijna niemand 1 participatie. Daar sturen we ook op aan. De meeste investeerders doen mee vanaf 10 stuks en sommigen meer, dus dat scheelt weer veel tijd:) We redden het met zn 2-en en we hebben dit traject alleen dit jaar gepland. Het traject met de partners loopt tot 2011 en dat zullen er ongeveer 250 worden (dit traject loopt ook anders). Als investeerders het eenmaal begrijpen (en dat doen ze pas vaak na een gesprek op locatie) stappen ze in de meeste gevallen in. Wij bezoeken ook pas bij echte interesse en pas als wij denken dat de investeerder meer dan een meerwaarde in euro's heeft. We zitten er bv ook weer niet op te wachten dat investeerders die 10 participaties hebben, 'iedere week' op de koffie komen.... En je komt mensen tegen... en dat kost gewoonweg teveel tijd die er niet is. Uiteindelijk moet je het ook 'elkaar gunnen', en dit zullen weinigen begrijpen/ geloven. Maar... om tot een gesprek te komen kost meer moeite dan verwacht. Komt door de huidige tijden. Bijna iedereen met geld, is wat verloren de afgelopen periode. En bij sommigen doet dit erg veel pijn (vooral bij de vrouwelijke partners). Ik ken nu ondertussen miljonairs die niet meer kunnen pinnen. Wie had dat gedacht begin 2008 (behalve al die boeven die ze van het geld hebben afgeholpen)? --- Ik zeg bedankt voor alle input van allemaal! Weltrusten en wellicht tot de volgende keer.
 12. Met investeerders wordt in alle gevallen een persoonlijk gesprek aangegaan. Dit doe ik o.a. zelf ook. Dan komt eigenlijk alles op tafel. Van achtergronden, tot partners, tot huidige contacten, tot visie en doelstellingen. Voor investeerders is alles open boek, aangezien ze direct een belang hebben in de betreffende b.v. Maar het lijkt me niet geschikt om alles te melden op dit forum, ook omdat ik dan toestemmingen zou moeten vragen. Binnen 2 jaar is alles sowieso bekend bij het grote publiek. Wat ik wel kan vermelden: Medewerkes Sales Profits (ex. directie): In totaal 9 mensen. De volgende functies worden hiermee opgevuld: Webdesign : 4x Accountmanagment : 2x Teleservice : 2x Vormgeving: 1x Boekhouding/ Applicaties/ Telesales/ Verwerking en nog een aantal zaken worden aan externe bedrijven/ personen overgelaten en binnenkort komen 2 stagiairs Sales Profits assisteren. Businesspartners Hierbij kan ik alleen verwijzen naar de partners die vermeldt staan op de website van het domeinfonds. Achter de schermen speelt er veel, denk aan een grote stroomleverancier voor stroom.mobi/ electriciteit.mobi/ etc., denk ook aan een landelijke bekende organisatie voor korting.mobi, een bekende leningleverancier voor lening.mobi/ lenen.mobi/ hypotheken.mobi en een bekende beddenleverancier voor bedden.mobi/ dekbed.mobi/ matrassen.mobi/ enzovoort. Track record Is er (nog) niet voldoende. De b.v. is pas officieel gestart in April 2009. Is dat zo? Dat lijkt mij een te nauwe focus op "WAAR" beleg ik in, in plaats van aan "WIE" vertrouw ik mijn geld toe. Zie ook reacties van Highio: poppetjes, businesspartners, track record et cetera. Dat willen we weten. Daar moet je als investeerder toch wel je vinger achter kunnen krijgen: kwestie van (door)vragen lijkt mij.
 13. Hahaha, Ok Seb, wat wil je weten, ik ga het erop gooien voor zover mogelijk. Ik had namelijk niet echt het idee dat het geheimzinnig is allemaal. Tenminste zo wil ik het niet laten overkomen, want eigenlijk is alles open boek. Alleen lijkt het mij niet goed om met naam en toenaam alles te melden.
 14. Beste Frans, Het klopt dat er nog heel veel werk is te verzetten en bedankt voor je input. Je ziet het ook direct goed dat het voor investeerders ALTIJD extra uitleg behoeft. Dus zeer scherp en dat geeft aan dat je er een goede kijk op hebt. Wij zijn er ook duidelijk achtergekomen dat investeerders denken in stenen, plantages, stukken grond, aandelen op de beurs en andere zaken waar je als investeerder nooit de vinger achter kunt krijgen. Natuurlijk hoop ik ook dat mensen het lezen en het zien zitten en wellicht een meerwaarde zouden kunnen hebben voor Sales Profits, maar ik heb deze draad geopend om eens te kijken hoe alle reacties en opmerkingen zijn. En volgens mij heb ik voldoende input bij onze volgende vergadering :) Deze draad schiet voor mij niet zijn doel voorbij en volgens mij vinden anderen het ook best interessant allemaal aan het aantal lezers te zien. Wel had ik zelf het idee dat ik alle vragen beantwoord heb. Maar ik zal alles nog eens nalezen. Groet!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept