Jump to content

TomMarissen

Junior
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Address
  Rolklaver 120, Kampen, 8265KZ, Netherlands
 • First name
  Tom
 • Last name
  Marissen
 • Company or organization name
  Marissen | creatieve communicatie
 • Website address
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Zoek de dialoog, niet de confrontatie
 1. Hoi Yvonnitos, Het begint met het benaderen van vooral de juiste blogs. Alleen blogs die voor jou de juiste doelgroep aanschrijven en/of die jou nieuwtje als (misschien) wel nieuwswaardig zien. Je kunt ze natuurlijk extra triggeren door wat te beloven, een promotiecode of iets dergelijks. Maar ik vind het dan wel weer gelijk minder onafhankelijk/objectief, wat natuurlijk voor de inhoud van het bericht juist weer heel goed kan zijn ;) Voordat je ze benadert is het erg belangrijk om over een goeie tekst na te denken. Ga er "even" voor zitten en benader het in de eerste plaats op een creatieve manier, zodat je ook gelijk een bepaalde mate van onderscheidenheid over brengt. Wellicht is het dan een stuk interessanter voor een blog om er dan een stukje op te baseren. Ik heb laats met een collega-ondernemer een zogenaamde App (ik zal niet zeggen welke) ontwikkeld en die met bovenstaande punten gepromoot. Gevolg was dat we met de juist hits (publicititeit via blogs) binnen 2 dagen al meer dan 500 downloads hadden en hoog genoteerd stonden in de relevante lijstjes, met alle bijkomende voordelen van dien. Belangrijke boost was een vooraanstaand blog, waarbij ik moet vermelden dat het nog niet eens een bijzonder positief stukje was, maar wel duidelijk persoonlijk gekleurd. Dus iedere lezer kon hier goed zijn of haar oordeel op baseren en bepalen of ze behoefte hadden om op z'n minst te kijken of het wat is. Als je graag wil weten welk bericht we de deur uit gedaan hebben moet je me maar even pm-en. Onder deze link is het artikel te vinden: http://bit.ly/ctIPvR Het illustreert misschien wel aardig hoe het zou kunnen en wat een direct en indirect gevolg kan zijn. @mod: als het niet mag, mag je het gelijk weer weghalen. Post of Online is ook een goeie vraag. Het is natuurlijk wel zo, dat online veel makkelijker en bovendien sneller verspreid. En het vijver-rimpel-effect is bovendien veel groter, omdat er een lagere drempel is. Uiteindelijk bevindt je business zich ook in online omgeving, dus het lijkt mij dat er al snel genoeg argumenten zijn om voor voor een online benadering te kiezen. Als ondernemer maak je via de post misschien nog wel eens kans bij de KvK. Verder: het staat los van het genereren van publiciteit, maar een webshop is natuurlijk op ontzettend veel andere (betere) manieren te promoten. Uiteindelijk gaat het je natuurlijk vooral om het aantal conversies en daar is dit een onderdeel van wat niet direct zoveel oplevert. Op de lange termijn is het echter wel een wezenlijk onderdeel. Veel succes en als je nog ideeën hebt; gooi ze er maar eens in... Gr.Tom
 2. Inmiddels heb ik het opgevoerd voor in ieder geval de BTW-aftrek. Een evenredig deel, welke ik uitgebreid heb onderbouwd en opgeslagen als een apart document, mocht de belastingdienst naar vragen. (ik ben nu een beetje druk, maar als ik tijd heb zal ik proberen mijn bron te vermelden. Heb dat zo 123 niet bij de hand) Voor de aftrek inkomstenbelasting heb ik nog steeds geen eenduidig antwoord (met bron gevonden)
 3. @ nick, jeroen en jaimes De meest genoemde oplossingen gaan over backups en daardoor krijg je ook aardig hoge kosten omdat je ook betaald voor de backup-service. Kpn is zeker goedkoop, maar nog altijd 3 x zoveel als google Docs, bijvoorbeeld. Ik moet eigenlijk alleen m'n bestanden ergens opslaan, het liefst zo dat ik vanaf meerdere werkstations toegang heb tot deze bestanden. Dan is AmozonS3 wel aardig inderdaad, dat was ik nog niet eerder tegen gekomen. Het lijkt behoorlijk op iets waar ik me gister meer in verdiept heb: GoogleDocs. Ik ben wat huiverig vanwege de privacy, maar dat telt waarschijnlijk ook wel voor Amazon. Groot voordeel zijn de GoogleApps, er zijn meer goede services zoals de grote mailboxen, een goede interface, etc. Ik ga me eens verdiepen in AmazonS3. Thnx!
 4. Beste Higher-levelers, Misschien niet helemaal de juiste plek, maar mijn probleem heeft toch zeer veel te maken met internet én automatisering. Na wat zoeken op het forum over online archiveren, kwam ik vooral oude (2003) topics tegen over het digitaliseren en online opslaan van fysieke archieven. Ik zelf werk als grafisch ontwerper en zodoende worden er toch aardig wat bestanden opgeslagen en ben ik gewend om eerder te werken met dvd's om bestanden op te archiveren, later ging dit naar externe hd's. Nu is dit werken met harde schijven eigenlijk best een kostbare aangelegenheid, maar vooral blijft het kwetsbaar voor zaken als waterschade, brand, etc. Mijn gedachte is om dit archiveren toch online te doen, net zoals er nu al wel massaal bestanden worden opgeslagen. Nadeel is dat ik het na verloop van tijd wel over zo een 2 terabyte heb, dus nog wel wat nodig heb. Wie heeft er ervaring met deze wijze van archiveren en kent er partijen die dit aanbieden? Ik ben benieuwd!
 5. Hmm...dus zolang ik niet aan het verbouwen sla kan alleen maar ik een percentage van de BTW over mijn energierekening en dergelijke in mindering brengen. Dat tikt niet echt hard aan... :( Zo, dit onderwerp is alweer even een hele tijd geleden. Maar de vraag die ik heb is nog steeds uiterst actueel. Wat Jimson hierboven stelt, het in mindering brengen van BTW over energierekening e.d., klopt dat? Ik werk vanuit huis, een kantoor ingericht zonder eigen ingang en sanitair. Zodoende ga ik er vanuit dat mijn werkruimte niet als zakelijk te markeren is. Daarentegen brandt de kachel toch wel heel wat meer sinds ik thuis werk, mijn lieve Mac lust ook wel wat stroom en dan over de liters water die ik drink nog maar te zwijgen. In het kader van "alle beetjes helpen" wil ik de voordelen toch zo goed mogelijk benutten, maar echt veel duidelijkheid kan ik er niet over vinden. Tot een half uur geleden was ik in de veronderstelling dat Jimson gelijk had, maar net lees ik weer iets over gewijzigde wetgeving wat mij toch weer aan 't twijfelen brengt. Wie kan het vertellen? gr.Tom
 6. Precies mijn situatie, zoals velen met mij ws. Ik combineer het alleen met billings.
 7. Ik boek nu trouwens het incl. bedrag, maar volges mij klopt dat nog niet...
 8. Aha, ik ben juist alle inkopen aan 't inboeken :) Zal zo het resultaat eens even bekijken, sommigen geeft ie wel aan dat ie BTW boekt (overigens te weinig geloof ik) maar, ik moet dus het incl.bedrag boeken.
 9. Ik heb al wel een eerste foutje ontdekt.. of het ligt aan mij. De btw rekent hij niet goed uit... geen 19% van het bedrag... maar minder. Ook al tegen gekomen?
 10. Inderdaad er is heel veel gratis troep. Maar dit is wel perfect, mooie balansjes en overzichten ook... perfect.
 11. Prachtig! Simpel, doeltreffend en gratis :) Perfect in combinatie met mijn Billings... Wel jammer dat het windows is, er is namelijk juist een grote groep mac-gebruikers die dringend op zoek zijn naar zoiets als speedbalance. Bedankt!
 12. He Rembo! Ik ga het meteen proberen... zit er al een tijdje tegen aan te hikken om mijn uitgaven maar gewoon in excel te boeken :) Mijn hoop is nu even hierop gevestigd... Gr.Tom
 13. Ach, maakt niet uit. Ik hoop dat een mooi lijstje het resultaat is. Ook groot voordeel is dat Kleisteen bijna ten alle tijde op te zeggen is en ook ten alle tijde up te graden. Ik heb nog geen werkervaring met Kleisteen, maar dat komt misschien nog. Komend project is voor mij osFinancials online. Dus ook een online toepassing. Verslag volgt nog wel.
 14. Nou, plempen... :P Er zijn zoveel lotgenoten (mac-gebruikers en op zoek naar iets voor hun administratie) volgens mij... Misschien kunnen we er een mooi lijstje van maken. Kleisteen. Ben ik indd ook al tegen gekomen. Maar wat zijn de eisen waar het aan voldoet? Wat kan men er allemaal mee? en wat kost het?
 15. Heb je de ontwikkelaars al gevraagd of dit gemaakt gaat worden, danwel een aanbeveling? Die vraag zal toch wel vaker gesteld zijn aan hun? Nee, eigenlijk niet... weet je wat: ik ga het gelijk doen! Alleen wil ik wel op korte termijn een keuze maken, maar voordat ik oordeel dat mij zoiets te lang duurt, zal ik eerst eens even checken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept