Jump to content

pins

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  ede
 1. Leuk hoor, In het land zijn diverse goede ideeën die navolging krijgen. Zo ontstaan er weer wat meer "bakkerijen". Schrik niet van de investering die nodig is om de boel te kunnen produceren. Mocht het plan navolging krijgen, ben je welkom bij me. Ik heb een pand vol met apparatuur. Ben van beroep bakker, dus als je andere dingen wil weten over het vak op zich... laat maar horen.
 2. Hallo ondernemers, bij deze wil ik me even (her) voorstellen. (ik was een tijd lid, maar niet actief hier.) Geschiedenis; Toen ik mijn studie afgerond had ben ik als groentje begonnen in de bakkerswereld. Mijn ouders hadden toen een middelgroot ambachtelijke bakkerij waarin ik de mogelijkheid had om dit in toekomst over te nemen samen met zuster. Na jarenlange stress/strijd en negatieve energie en werkweken van 70+ heb ik 2 jaar geleden besloten die deur dicht te gooien. Wat mijn zus nog wilde met de zaak zou me een biet wezen. Privé konden en kunnen we prima door een deur maar zakelijk gezien tegenpolen. Om een lang verhaal kort te maken is het hele circus verkocht aan een collega bakker in de omgeving 31/12 jl. Ik zou daar een jaar werkzaam zijn in dienstverband, maar dat hebben ze maar 8 maanden volgehouden. (het kon niet op en te grote schoenen aangetrokken). Omdat ik op gegeven moment de productie ging leiden en zuster het verkoopkanaal, had sr de laatste 15 jaar vooral zijn pijlen gericht op zijn uit de hand gelopen hobby; handel in bakkerij apparatuur en aanverwante artikelen nieuw en gebruikt. Het komt neer op nieuw import en ingeruilde apparatuur vaak export. En met succes. Doordat ikzelf na 8 mnd nu vrij onverwachts in de ww zit ,ben ik me meer gaan bemoeien/verdiepen en merk dat er persoonlijke potentie in zit. De aspecten van vraag en aanbod bij elkaar brengen staan me zeer aan en gaat dan ook niet zonder succes. Op dit moment ben ik bezig met een starters regeling van het UWV. Ik ga zelfstandig en ben het zat om met anderen rekening te houden. Het word tijd dat m'n bovenmatige inzet... loont. Het beste zou het scenario zijn dat ik compagnon van sr zou worden. Hij is inmiddels 68 jaar en niet zo actief mbt internet etc. waar progressie te behalen valt. De combi van mijn expertise op gebied van social media etc enerzijds en zijn opgebouwde connecties en voorraad aan de andere kant. Helaas door faillissement van de bakkerij, worden er € misgelopen en zit sr op dit moment met een schitterend opgeknapt pand.. maar wel leeg. Jullie snappen dat dit stevig op alle budget drukt. Dus een extra persoon in de bestaande apparatuurhandel zit er nu niet in. Dan maar zelf opstarten...ik wil niet nog eens door de situatie tegen gehouden worden! Ken de markt inmiddels, ik kan goed aan bakkers verkopen doordat ik goed kan inschatten hoe mijn doelgroep denkt omdat ik uit hetzelfde hout gesneden ben. Ben me nu nog aan het oriënteren hoe we het in een vat moeten gieten, ik wil eigenlijk niet concurreren met sr maar elkaar versterken. Maar daarover maar verder in een ander topic! Gr jan
 3. Je kunt het ook zo zien: Wie bepaald er dat er goed werk is verricht en wat voor "prijskaartje" daaraan gehangen mag worden. Iedereen word sowieso betaald omdat diegene werk verricht, in de basis gaat iedere werkgever ervan uit dat dit goed gedaan word! Voor juist handelen en goed werk word dus al betaald. Wat mij betreft zou het andersom moeten; slechte prestaties, lager salaris. Helaas is dit binnen de grenzen niet mogelijk. Vergelijk; een bouwbedrijf dat zijn werk correct uitgevoerd heeft -waarvoor deze de klus had aangenomen- geef je ook geen bonus mee. Echter bij slechte prestatie beding je wel korting!
 4. Verwar een broodjeszaak niet met horeca.! De bakker zegt: informeer beter bij het NBC te wageningen. (Nederlands Bakkerij Centrum) Zij kunnen je super helpen op allerlei vlakken. Succes! Ps) heb je verder nog specifieke vragen over werken met voeding of brood specifiek, kun je me altijd berichten op mijn PM
 5. O ja vergeet helemaal dat modedit : spam verwijderd
 6. Hallo, ik zit zelf al een jaar of 20 in de dagverse producten. Met de huidige technologie van apperatuur kun je al rijdend je verse koffie bij je hebben. tegelijkertijd je fruit etc. koud houden en ga maar door. Zorg dat je je broodassortiement zo gaat samenstellen dat je het de middag ervoor kunt klaarmaken of iig kunt voorbereiden. Dit scheelt je erg veeeeeeeeeeel nachtrust. Zorg dat je je ontbijtjes niet per klant maar per dag gaat klaarmaken, zo verhoog je de continuiteit. Maar vooral: denk niet te makkelijk over het werken met versproducten. Er zijn alleen al heel veeeeeeel regels omtrent hygiene ed. Allemaal indirecte kosten waar de onervarenheid even om de hoek komt kijken. Werken met voedsel is "hard voor weinig" Ik praat uit ervaring, zet de roze bril alsjeblieft af. Kortom ik kan nog wel een paar A4 velletjes vol tikken Mocht het allemaal wel lukken, kom ik bij je in de leer. Ik zeg hiermee overigens zeker niet dat het niet mogelijk is, heb wel m'n vraagtekens of je alle facetten overziet. m.vr.gr. Pins Ps, Als je adviezen wil van oa een bakker dan weet je me te vinden!
 7. De stap was idd heftig en toch ook nog emotioneel voor meerdere partijen, maar ik heb het idee dat ik veel meer kan dan dat ik tot nu toe gedaan heb. Ondernemend als ik ben ga ik de onzekerheden zeker niet uit de weg, ik ga ze te lijf! "praten" met veel mensen ben ik zojuist mee gestart. gr pins
 8. Hallo, sinds kort ben ik dit forum tegengekomen. Na een aantal zaken gelezen te hebben heb ik me dan ook direct aangemeld. Hulde! Ik zit inmiddels ca. 10jaar op de werkvloer als produktie-leidinggevende binnen onze familie bedrijf. Nu heb ik na vele strubbelingen (geen ruzies) de knoop doorgehakt en aan m'n ouders verteld dat ik niet verder ga in de zaak. Reden: Ik zie het in de toekomst niet goed gaan als zij er niet meer zijn. (puur op het gebied van samenwerking tussen broer zus en zwager!) Het was kiezen uit 2 moeilijken: 1 zo doormodderen en hopen dat het goed blijft gaan, ook als het opperhoofd wegvalt uit het bedrijf. 2 een nieuwe toekomst aangaan maar absoluut niet weten wat je zal gaan doen. Ik heb geen haast ik ga ze nml niet laten vallen als een baksteen. Ik moet me echter nu wel gaan orienteren op de toekomst. Wat ga ik doen!! Op zich ben ik ondernemend genoeg om zelf wat op te starten. Heb hier ook wel een aantal ideen voor. Ik merk nu wel dat mijn koppie even tijd nodig heeft voor de omschakeling, ben er nml zo ongeveer de laatste 20 jr vanuit gegaan dat ik mede de zaak zou overnemen. Hierdoor heb ik eerlijk gezegd ook nooit zoveel over andere opties nagedacht wat mijn toekomst betreft. Ik zit me nu eigenlijk in eerste instantie af te vragen: hoe en waar zal ik beginnen met m'n zoektocht voor mijn toekomst. Gelukkig ben ik pas 31jr en dus nog alle kansen te benutten. Zijn er hier mensen met goeie tips en of suggesties? Gr pins ps) hoop dat ik voor dit onderwerp het juiste forumdeel heb benut.
 9. Hoi, je zou het eens via Lowland-fasion in Veenendaal!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept