Jump to content

z0rc

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Zibb
  Intermediair
 1. Zelf zit ik al behoorlijk lang met een goed idee op de proppen alleen heb ik te weinig kapitaal om hetgeen te financieren. Uitkomst is een informal of venture capitalist, alleen staan die überhaupt wel te trappelen op een jonge knaap die enkel een goed idee heeft maar nog geen ervaring heeft met ondernemen en geen geld heeft? Daarnaast zit er natuurlijk ook een kans in dat mijn idee wordt 'gejat' en dat ik buiten kom te staan. Kortom, weet iemand hoe ik dit het beste kan aanpakken en hoe ik het beste een informal of venture capitalist kan benaderen en onderhandelen? Wat moet je kennen en kunnen wil je een goede indruk achterlaten bij deze mensen? En kan iemand mij tot slot ook nog uitleggen wat doorgaans de werkwijze is? Column van Ties heb ik al doorgenomen ;)
 2. Imap is mooi als je outlook gebruikt maar persoonlijk heb ik liever een online cliënt waar ik overal bij kan. Daarnaast hoef ik bij online clients geen rekening te houden met de processor kracht van mijn notebook als ik een mail zoeken. Dus een online client heeft echt mijn voorkeur. Google apps in combinatie met Google Mail is dus de ideale oplossing met een hele goede online client, iets wat voor mij heel belangrijk is. Google weet al genoeg van mij maar hoe gaan jullie daarmee om? Weerhoud het je om voor Google apps te kiezen?
 3. Google adverteert al een tijdje met hun 'Apps' softwarepakket, speciaal voor bedrijven met wat premium functies voor Gmail. Nu maak ik me toch enigszins zorgen betreft dat privacy toch niet gegarandeerd is. Omdat ik toch gehecht ben aan privacy en Google al genoeg weet is het misschien handig om opzoek te gaan naar een andere mailprovider. Kunnen jullie mij misschien vertellen hoe jullie dat geregeld hebben en welke email provider jullie gebruiken in combinatie met cliënt?
 4. Bedankt! Handig om het achter de hand te houden. Wel hoop ik dat iemand deze documenten ooit eens wil vertalen naar het Nederlands.
 5. Omdat ik het desbetreffende onderzoek niet meer kan vinden.
 6. Misschien een beetje ongelukkige vraagstelling maar ik ben meer benieuwd hoe de meeste bedrijven zich gefinancierd hebben. Ik had ooit ergens gelezen dat de meeste bedrijven door middel van zakelijke kredieten worden gefinancierd maar dat kan ik mishebben.
 7. Wat moet ik me daarbij voorstellen qua schuldsanering? Marco kan vanwege zijn bekendheid nog wat aandacht vragen via de bekende media en wat concerten geven om zo weer inkomsten te genereren, maar hoe zit het voor de kleine ondernemer die door een lening dan tot over zijn nek in de schulden zit? Die BBMKB regeling is bedoeld voor ondernemers zonder onderpand of andere zekerheid maar als het dus fout gaat heeft de ondernemer dus een groot probleem want die heeft dan een torenhoge schuld bij de staat. Nu Marco nog een schuld heeft van enkele miljoenen en de veiling slechts een druppel op de gloeiende plaat is vraag ik me toch af hoe dat verder moet met hem. Huis verkopen en in een goedkope huurwoning? privéauto verkopen en voortaan met de fiets? Ik vraag me toch een beetje af of hij dan nog wel zo luxe kan leven met een miljoenenschuld boven zijn hoofd. Die schuldeisers willen natuurlijk ook zo snel mogelijk hun geld hebben. Dirk had voor zijn museum een lening afgesloten bij de ABN AMRO, die hebben inmiddels de kunstcollectie in beslag genomen wat als onderpand diende maar nog steeds staat er een fikse schuld open bij abn en andere schuldeisers dus ik vraag me toch af hoe die man dat gaat oplossen... Mocht hij ergens nog privegeld hebben staan in het buitenland en gaat ermee aan de haal lijkt het me toch voor de hand dat schuldeisers daar ook hand op proberen te leggen of is Dirk persoonlijk niet failliet en enkel de holding?
 8. Wellicht dat deze vraag meerdere keren hier de revue gepasseerd is maar ik wil hem toch stellen omdat ik toch wat vragen heb. Het gaat om het volgende, zoals jullie wel weten zijn onlangs grote namen zoals TEG van Marco Borsato en DSB van Dirk Scheringa failliet gegaan. Zover ik weet hebben beide een zakelijke lening lopen bij een bank waarbij ze persoonlijk garant staan mocht het fout lopen. Nu het schip éénmaal gezonken is probeert men (lees bank) door alles te verkopen inclusief huis toch zoveel mogelijk geld terug te krijgen maar er blijft een restschuld over van x miljoen. Ik vraag me dan toch een beetje af wat dan de normale gang van zaken dan is mocht alles al verkocht zijn en hoe diegene de restschuld van tig miljoenen gaat afbetalen. P.S Hoe zit dat dan met de zogeheten BBMKB regelingen waarbij de staat garant staat en de zaak loopt mis?
 9. Ik zie veel mensen met dit probleem worstelen, zeker nu in tijden van kredietcrisis waarbij banken toch een stuk terughoudender zijn met het tot stand brengen van een zakelijke lening. Startende ondernemers zijn nu aangewezen op andere bronnen zoals Business angels en venture capitals. Voor velen jonge ondernemers is het vinden van financiering juist een knelpunt omdat een bank vooral zekerheden zoekt, en wil je bij een informal investor in de smaak vallen moet vooral een goede klik hebben tussen beiden en goede verkooppraatjes hebben zodat je angel wil investeren. 'Verkooppraatjes' bedoel ik trouwens niet negatief. Omdat er hier veel ervaren ondernemers zitten die inmiddels hun schaapjes al op het droge hebben staan vraag ik me af hoe jullie je zaakjes in het begin voor elkaar hadden, daarbij doel ik vooral op de seed of (pre)startfase het vergaren van startfinanciering. Ben je begonnen door te werken om zo aan het benodigd startkapitaal gekomen, of heb je een lening weten los te krijgen bij de bank, of een rijke informal aan de haak geslagen? Brand maar los!
 10. Om maar met de deur in huis te vallen ben ik op het moment bezig met een ICT project, een Windows based design programma waar ik verder niks over kwijt wil en wat voor de rest niet echt relevant is. Het enige probleem is dat ik zelf een totaal andere achtergrond heb en dus niet bekend ben met het produceren van Windows programma’s. Ondanks dat ik weinig afweet van het technische aspect van het scripten van een programma heb ik wel ervaring in mijn vak en ben ik van plan om een leidende rol te gaan verzorgen aan de uitvoerende bedrijven. Daarmee bedoel ik een rol van het aansturen van diverse freelancers en bedrijven met specifieke expertise zoals het schrijven van programma’s en productie daarachter. Wat mij nog zorgen baard is dat het om een nieuw concept gaat, iets wat misschien niet revolutionair is maar toch vrij nieuw is in deze sector. Omdat het dus vrij nieuw is probeer ik het idee toch te goed te beschermen met de vrees dat een freelancer of bedrijf met het idee van door gaat. Ook zal het zelfs kunnen dat (informal)investeerders er met het idee er vandoor gaat. Dat is eigenlijk ook de rode draad van het topic, hoe ga je om met vertrouwen tussen opdrachtgever en uitvoerder. Ik bezit de specifieke kennis niet om het programma zelf te produceren maar zit wel met het idee en uitwerking. Het zou overigens vreemd zijn als ik zelf het complete programma schrijf, dan zou dat betekenen dat ik me zou moeten specialiseren in alle aspecten wat hier rond speelt en dat kan natuurlijk niet. Samenvattend: Hoe kan ik het beste mijn idee beschermen tegen bedrijven / freelancers die toch een essentiële rol spelen binnen het produceren van een programma. Ik zou het absoluut niet chic vinden als een freelancer of bedrijf zich even later op de markt komt, met onze source code zich als concurrent op de markt presenteert.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept