Jump to content

omgevallen

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Hoe gaan banken om met een grote restschuld waarvoor prive borg is gestaan? ING 250k Rabo 350k Sorry, nu begrijp ik de laatste zin. Schuld in prive vanuit zakelijk is weer wat anders dan onze hypotheek. Dit is nu ineens secundair ook een bijkomende probleemschuld geworden.
 2. Hoe gaan banken om met een grote restschuld waarvoor prive borg is gestaan? ING 250k Rabo 350k
 3. In theorie wel, ja. In de praktijk zullen veel leveranciers en banken de schulden afboeken als oninbaar. Is ook ondernemersrisico. De fiscus en UWV, zo heb ik begrepen, kunnen wel blijven terugkomen. Let op: ik ben geen specialist op dit gebied! mmm. In mijn geval zitten schulden aan UWV en belastingen in de back office BV waar nog mijn holding boven zit. Mijn priveschulden zijn borgstellingen voor financieringen vanuit de holding aan prive en directe financiering aan een VOF. Kan UWV en belasting dit toch bij mij in prive gaan halen? De curator is niet geneigd bestuurdersaansprakelijkheid te gaan halen omdat wij prive failliet zijn. Hoe zit het met banken? Als het om tonnen gaat?
 4. Volgens mij is het geen schenking omdat het huis dan op de BV staat toch? Zouden de curator en de bank niet gevoelig zijn voor een borgstelling van vader tijdens WSNP? Stel dat vader het verschil van de toegestane huur en de resthypotheek bijlegt gedurende de WSNP? Bijv 700 euro uit het vrij te laten bedrag en de rest door vader?
 5. Daar heb je toch je eigen insolventieadvocaat voor, om dat uit te leggen? In het kort: een faillissement duurt totdat de schulden zijn afbetaald, of totdat het wordt opgeheven wegens gebrek aan baten, maw er isgeen uitzicht op dat de schulden afbetaald kunnen worden. Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Failliet en http://nl.wikipedia.org/wiki/Faillissement_%28Nederland%29 Fred. Voor faillissement kun je een insolventieadvocaat betalen. Na prive faillissement mag dat niet meer. Alleen voor noodzakelijke dingen en met toevoeging. Ik snap wel hoe een faillissement werkt. Alleen herleven de schulden als je niet in de WSNP kunt en het faillissement wordt opgeheven. Dan blijft dit 20 jaar aan je plakken. Dus lijkt me vrij uitzichtloos. Ook is er nu niets geregeld tijdens het faillissement. Niet hoeveel we mogen houden van de inkomsten die we gaan maken. Helemaal niets. Ik hoop zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen. Duurt nu al 6 weken en de bankrekeningen zijn geblokkeerd en leeggehaald. We kunnen niet eens boodschappen pinnen. Vind ik zo vreemd dat men een gezin met kinderen gewoon laat hangen. Gelukkig springen ouders bij. Maar stel voor dat dit niet kon. Johan. Het voor te weinig verhuren van de woning kan niet want schenken mag niet tijdens WSNP. Alle schenkingen komen ten goede aan de schuldeisers. De rest van het huis zal zakelijk en wellicht aan nog een huurder moeten worden verhuurd. Ook al is dat mijn vader zelf. De afstand van zijn huis tot het bedrijf is erg groot en van ons huis tot het bedrijf niet. Dit kan een plausibele reden zijn zodat hij wellicht zelf een stukje kan huren in prive. Niet?
 6. Odeon, in de WSNP krijg je een vrij te laten bedrag toegewezen. Dit is het bedrag voor levensonderhoud dat je mag behouden. Hier zit een huurberekening in. De huurlasten aan vader mogen dus niet hoog zijn. Ik schat in dat een bedrag van 650-700 euro echt de grens is. De rest moet dus uit de winst van zijn BV komen zodat hij geen derving heeft. Stevenk, Ik twijfel ook soms of ik eerst de WSNP in moet. Het lijkt mij wel een prioriteit om de WSNP zo snel mogelijk in te kunnen. Dit vanwege de hoge schulden in prive. Mijn priolijstje: - WSNP - In dienst bij Vader tijdens WSNP - Akkoord aanbieden aan banken. Mocht dit lukken weer uit de WSNP en huis proberen te behouden. Wat zou het voordeel zijn om voorlopig uit de WSNP te blijven? Ik begrijp nog niet goed de situatie van in faillissement zijn. Lijkt uitzichtloos.
 7. EVEN TUSSENDOOR Hey Marcel, ik heb je PM gelezen. Hiervoor mijn dank. Wij hebben ook eea meegemaakt in ons gezin en ik kan er dus over meepraten. Ook ik ben verschrikkelijk verkeerd geadviseerd door een accountant. Maar goed, daar zal ik nog eens een bericht over plaatsen. Ik zou een boek kunnen schrijven over de afgelopen 5 jaar. 4000k omzet, BV's. LTD in Azie. Prive alles voor de zaak gedaan en geen zelfverrijking. Pure groeistrategie. Kon allemaal net..........niet. Crisis en andere omstandigheden. Allerlei frauduleuze managers, dure adviseurs en andere rotzooi. Dit jaar was prognose ineens -30% en dus einde oefening. Bank wilde niet mee en heeft geen vertrouwen in herstel in 2010. Stekker eruit en langzaam opnieuw beginnen.
 8. Fijn dat zoveel mensen reageren. Door mijn insolventie-advocaten is volgende traject geadviseerd: - Prive viel niet te redden ivm onderlinge RC verhoudingen (geld lenen onderlinge BV's en VOF). Grote kans op bestuurdersaansprakelijkheid ivm te laat MBO pensioen en belasting. Bij bestuurdersaansprakelijkheid kun je niet in de WSNP. Door hoge financieringen van totaal 2000k, onoverkoombare borgstellingen in prive. Allemaal klassieke valkuilen dus. - Door zelf prive faillissement aan te vragen voorkom je een lange lijdensweg zonder uitzicht. - Bij prive faillissement kan je bij de aanvraag invullen dat je de WSNP in wilt. Het faillissement kan dus omgezet worden in WSNP mits je ter goede trouw hebt gehandeld en geen fraude hebt gepleegd. De rechter wacht de omzetting tot WSNP af totdat de curator hem adviseert. De curator lijkt positief. Bestuurdersaansprakelijkheid gaan halen heeft financieel gezien geen nut. - Vanuit de WSNP mag je altijd een dwangakkoord aanbieden zodat je weer eerder uit de WSNP kunt tegen finale kwijting. - De omzetting faillissement naar WSNP voorkomt een lange procedure met de stadsbank en gaat sneller voor ondernemers. Wel blokkeer je meteen alles in prive. Dit gaat via artikel 284 en 285. De curator wordt dan bewindvoerder. Voor Marcel: Je vraag faillissement voor een (oude) VOF aan (ik en echtgenote) met verzoek toetreding WSNP, hierdoor ga je automatisch prive failliet. Faillissement voor onze holding hebben we ook meteen aangevraagd. Vervolgens laat de curator alles verder omvallen. Wij hebben onoverkoombare schulden in prive (+/- 600k). Dit zal met een salaris nooit meer betaald kunnen worden. Hierdoor is een dwangakkoord wellicht toch een optie. De leveranciers zitten in de backoffice BV. Dit valt dus niet in prive. De pensioenen en meeste belastingen ook. Ik heb dus bijna geen schuld aan leveranciers en belastingen in prive anders dan aan 3 banken( ABN, ING, RABO). Dit is zakelijke financiering VOF en borgstellingen in prive voor de diverse BV's. De hypotheek van het huis loopt bij ING. De vraagstelling is dus hoe wij het huis kunnen behouden. Na de WSNP heb je een BKR registratie en kun je voorlopig (+/-8jr na WSNP) een hypotheek wel vergeten. Behouden van het huis is dus erg belangrijk. Via het bedrijf van mijn vader zal ik de lasten kunnen gaan verdienen voor hem. Hij zal dit dus kunnen gaan opbrengen uit zijn bedrijfswinst. Zie het als een verkapte doorstart. De curator is hier van op de hoogte en ziet het als positief dat ik en mijn vrouw meteen weer een redelijk salaris inbrengen. Probleem is dat ons huis heel moeilijk verkoopbaar is op dit moment. Vervolgens zouden wij bij een verkoop weer wat moeten huren en inrichten. Is kapitaalvernietiging.
 9. Hartelijk bedankt voor uw antwoord. Uiteraard heb ik een goede insolventie-advocaat. Deze kan ik alleen niet meer betalen. Nu heb ik er een met toevoeging ingeschakeld maar vraag me af of dit gaat werken. Een akkoord is dus erg moeilijk begrijp ik uit uw reactie. Dan ligt de oplossing voor mijn probleem (huis behouden) wellicht toch in de verkopen en terughuren sfeer. Tenzij iemand hier andere ervaringen mee heeft?
 10. De relatie met de curator lijkt tot nu toe goed. Zeker ook omdat wij al ons privebezit hebben opgegeven. Het huis zou verkocht kunnen worden aan de BV van vader en dan een deel zakelijk verhuren en wij met het gezin een deel huren in prive. Bijv 640 euro. Een dwangakkoord ga ik zeker ook proberen. Het probleem is echter een priveschuld van 600k ofzo. Lichtpuntje is wel dat het vrijwel allemaal bancair is. Borgstelling zakelijk vastgoed en zakelijke leningen. Mijn gedachte hierin is om eerst het faillissement om te zetten naar WSNP en vanuit deze positie te proberen een akkoord aan te bieden. Ik ben bang dat als ik dat voor WSNP doe men het gevoel heeft er nog meer uit te kunnen halen en de bank niets wil horen. Daarentegen als men de mededeling krijgt dat er een WSNP regeling is en dat men niet zo veel krijgt, de bank eerder geneigd is te kijken naar een voorstel. Of zie ik dit verkeerd?
 11. Hallo Jesse, Bedankt voor de snelle reactie. Er lijkt geen overwaarde op ons huis te zitten. Het huis op prive laten zitten is helaas geen optie meer omdat wij prive failliet zijn...
 12. Hallo, In mijn studietijd heb ik hetzelfde gedaan als jij wilt doen. Vaak krijg je veel vage mensen over de vloer. Dat moet je willen. Let op dat je niet in aanraking komt met het criminele circuit. 80% van alle interessant geprijsde laptops die aangeboden worden op internet zijn gestolen of op een of andere manier niet legaal. Laat iig altijd een verkoopbewijs met naam en adres tekenen om jezelf wat in te dekken. Ook wordt er door stille agenten veel gejaagd op dit soort handel. Voordat je het weet heb je heling aan je broek en dan kom je na je studie in de problemen ivm je geschiedenis. Ik ben er toen mee gestopt omdat het me maar niet lukte om er zeker van te zijn dat alles wat ik occasion kocht legaal was. Wat je al helemaal moet vermijden is partijhandel. Dit zijn vaak duistere organisaties die ergens een vrachtwagen of loods hebben leeggehaald. Daar wil je echt niets mee te maken hebben. Waar handel in zit is laptoponderdelen. Als je dat een beetje onder de knie krijgt kun je voor goed geld reparaties uitvoeren. Ook kun je als je de juiste kanalen weet te vinden defecte laptops opnieuw opbouwen en met veel winst verkopen. Wat erg interessant is is om laptops te kopen op veilingen via internet in de VS. Refurbished. Succes!
 13. Hallo allemaal, We hebben faillissement aangevraagd in prive zodat al onze BV's zijn gaan omvallen. Voor de VOF en bijna alle BV's is het faillissement inmiddels uitgesproken. Helaas zijn we dus zo slecht geadviseerd dat prive niet meer te redden viel. Nu proberen we het prive faillissement om te zetten naar de WSNP wat zoals het er nu uit ziet gaat lukken. De grote vraag is nu: Hoe behouden we ons huis? Het is zo belangrijk voor mijn gezin dat we er letterlijk alles voor over hebben. De hypotheeklast is nu 1550 euro bruto. Aflossingsvrij deel en spaar/beleg. Hypotheek is dus nog net zo hoog als bij aanvang. Verkoop van het huis aan de ouders lijkt geen optie ivm kosten koper en alle ellende die er bij komt. Ook vinden zij het een te groot risico dat ze de lasten niet zouden kunnen opbrengen. Rente voor een tweede huis is niet aftrekbaar. Vader heeft een BV waar mijn vrouw en ik in dienst zullen gaan. Deze BV willen wij na de WSNP weer overnemen. Is het een optie om het huis door de BV over te laten nemen? In dit geval moeten mijn vrouw en ik zorgen dat de BV genoeg winst maakt om de hypotheeklasten te kunnen dragen. Zou de ING hier oren naar hebben? Wat zijn de haken en ogen? Wat zijn de voordelen? 1/3 vh huis kan als afsluitbaar kantoor dienen met een aparte ingang. Zijn er nog andere opties? Graag jullie inzicht. Wij liggen er wakker van.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept