Blackdog

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Blackdog

  1. De container is goed toegekomen. :) De kwaliteit van de meubelen zelf was OK, al zaten er wel diverse fouten in. De specificaties die we besteld hadden waren dikwijls wel iets anders dan hetgeen er verscheept werd... Al bij al zijn we echter wel gewoon blij dat er "iets" is toegekomen. De aanpassingen die er moeten gebeuren, kunnen we zelf doen in ons meubelatelier. Er is wel nog geen nieuws van de rest van ons voorschot.
  2. Klopt, maar ik ben er zo aan gewoon dat dit voor mij zo goed als hetzelfde is. Zeker als de documenten komen van de rederij. Als de Indonesische leverancier betrapt wordt op fraude met deze documenten, is hij zijn export vergunning kwijt. :)
  3. Het gaat om scans. Originele papieren worden ook door onze eigen import al jaren niet meer gebruikt...
  4. Na een lange discussie is er het volgende uit de bus gekomen. Ik heb een original BL en invoice ontvangen, evenals foto's van alle geladen goederen en het loaden van de container. De BL komt niet helemaal overeen met wat eerder was aangegeven, maar is wel grotendeels OK. De rederij zal de transportkosten aan ons factureren en de demurrage aan de NL leverancier. Levering van de container is voor aanstaande dinsdag voorzien. Voor ons overgebleven voorschot zal er een oplossing gezocht worden. Als ik de foto's van de goederen bekijk, ziet dit er allemaal OK uit. Ik hoop dus dinsdag goed nieuws te kunnen brengen. ;D
  5. Net alle adviezen even herlezen, ik denk dat jullie gelijk hebben. :) Ik heb juist een kopie van de original invoice en bill of loading gevraagd...dit zou voldoende bewijs moeten zijn voor het al dan niet bestaan van deze container met onze goederen er in. Ik heb overigens ook de inklaringsfirma momenteel in BCC gezet in de hoop dat zij dit bewijs aan ons kunnen doorgeven. Bij gebrek hier aan tegen vanavond (het dossier heeft voor de leverancier namelijk "de hoogste prioriteit" - dus het zou snel moeten gaan), ga ik morgen achter een advocaat aan om het geld terug te vorderen en de order te cancellen (kan er iemand een NL advocaat aanraden voor zulke gevallen, ik vind er tientallen op internet maar het is een beetje een "blind search"?).
  6. Gisterenavond een goed, verhelderend gesprek gehad met de leverancier. Het probleem is dat zij met hun Indonesische fabrikant grote problemen hebben. Ze hebben ginder verschillende projecten lopen, waarvan niet alles vlot verloopt. Soms slechte kwaliteit, grote vertragingen e.d... De container met onze goederen staat wel degelijk in de haven (en ik heb alle gegevens ondertussen gekregen), maar de Indonesische fabrikant wil deze niet vrijgeven aangezien er onbetaalde facturen zijn van een aantal projecten. Mijn leverancier gaat deze facturen niet betalen, aangezien deze betwist worden (slechte kwaliteit e.d.). Volgens onze leverancier zijn alle facturen betreffende de container in de haven wel voldaan. Men probeert nu via de Indonesische kamer van koophandel een vrijgave van de container te bekomen. Ondertussen lopen de demurrage charges van de container wel op...momenteel is de Indonesische shipper (dus fabrikant) wel nog verantwoordelijk voor de container aangezien deze nog niet werd overgedragen. Kan iemand ons, als eindklant, hier advies in geven? Is er iets wat wij kunnen doen?
  7. De leverancier heeft zich net, als ik de email correct interpreteer, akkoord gesteld met het verrekenen van de voorschotten en zal de inklaringsfirma rechtstreeks de transportkosten laten factureren aan ons door de container over te laten dragen. Is dit een goed idee? Op mijn vraag wat er met ons overige voorschot van 775USD zal gebeuren, werd nog niet gereageerd. Wel zegt men niet verder te zullen produceren zonder een voorschot op de bestelling...iets waar ik in principe geen probleem mee heb. Ik heb wel nogmaals gesteld dat, indien er toch reeds goederen correct geproduceerd werden voor ons of indien er reeds een productie bezig is, wij deze goederen zullen aankopen (het betreft maatwerk). @twabla, we hebben wel de gsm nummers van de zaakvoerders. Het gaat inderdaad om "tuin verzekering". Hun website is sinds begin dit jaar reeds offline.
  8. We hebben de namen van deze personen en ik ben toen ook zelf naar hun magazijn gegaan te Wissewege (Nieuw Zeeland) om de kwaliteit van hun goederen te bekijken. Het ging wel degelijk om een echte firma die import deed/doet. Ook op facebook is een natuurlijk persoon van de firma actief, en het gaat op zijn pagina ook om goederen uit Indonesië. Dit alles doet me toch geen echte oplichting vermoeden.
  9. Waarschijnlijk staat de BL op naam van de NL firma, maar dit weten we niet zeker aangezien we deze nog steeds niet hebben ontvangen. Er werden wel een aantal foto's van de goederen in productie doorgemaild, maar lang niet alles, helemaal niet in detail en zeker niet voor en na packing of voor verzending.
  10. Ik heb om de containerdocumenten gevraagd inmiddels. Een maand geleden zouden deze inderdaad doorgestuurd worden (de volgende dag) maar we hebben deze nooit ontvangen.
  11. Dit was onze eerste bestelling bij deze firma. Het ging dan ook om een "test" die zou kunnen leiden tot bestellingen van zo'n 10 à 15 40ft containers/jaar. Nu u het zegt, we hebben al eerder om de BL, containernummer enzo gevraagd maar deze nog nooit ontvangen...ik begin me plots ernstige zorgen te maken.
  12. Op zich wensen we gewoon de goederen uit de container die reeds in de haven staat...en daarmee is voor ons de kous af. Het kleine verlies wat we dan lijden op het teveel betaalde voorschot (800USD) nemen we voor lief. Enige slechte kwaliteit van de verscheepte meubelen zullen we met onze eigen meubelmakers wel oplossen. We zijn dit verhaal eigenlijk gewoon beu en wensen er zo weinig mogelijk tijd en moeite in te steken. Gerechterlijke acties om het voorschot te recuperen zonder de goederen te laten leveren lijken mij voor beide partijen geen goede zaak. Dit kan lang duren en brengt alleen extra kosten met zich mee. Tot nu toe is het enige argument (in emails) van de leverancier om de voorschotten niet te verrekenen een "boekhoudkudige onmogelijkheid, aangezien voorschotten gekoppeld zijn aan facturen en bestellingen". We hebben dan maar geantwoord dat ze dit in hun boekhouding dienen aan te passen en dat we bij gebrek aan akkoord een kortgeding zullen aanspannen. Kent hier iemand een goede Nederlandse advocaat die ons kan helpen?
  13. Aangezien we nooit opdracht tot shippen gaven, noch de transporteur konden kiezen lijkt me dat de NL firma zal gebilled worden door de rederij of inklaring firma...ze beweren ook de BL, Invoice, fumigation documents enz reeds te hebben dus deze zijn waarschijnlijk op hun naam opgesteld. Hier had ik inderdaad nog niet over nagedacht, de dringendheid om tot een oplossing te komen ligt dus vooral bij hen lijkt me. Demurrage charges van de rederij kunnen na een tijdje hoog oplopen.
  14. Misschien even een correctie: Het totale betaalde voorschot overschrijdt het saldo van de containerbetaling...en er blijft zelfs nog een (klein) voorschot over op de rest van de order. We willen maw helemaal niets extra betalen voor het vrijgeven van deze container.
  15. Hallo allemaal, In oktober 2012 bestelden wij als Belgische BVBA bij een Nederlandse firma een aantal meubelen op maat. Deze zouden door de Nederlandse firma in Indonesië bij een lokale fabrikant worden geproduceerd en dan via containertransport rechtstreeks naar ons komen. We bestelden de meubelen onder een aantal voorwaarden zoals een maximale levertijd, bepaalde kwaliteitseisen e.d. Een andere voorwaarde was het feit dat, alvorens een container te laden, wij van alle meubelen detailfoto's zouden krijgen zodat eventuele foutjes nog gecorrigeerd konden worden alvorens de container te laden. Wij betaalden 30% voorschot aan de Nederlandse firma. Na maandenlang alleen maar smoesjes gehoord te hebben over de productie, geen statusupdates te krijgen e.d. werd er begin april een 20ft container geladen. Dit zonder ons medeweten, zonder ons op voorhand te contacteren of zonder het sturen van detailfoto's. We zijn hier uiteraard niet mee gediend aangezien deze Nederlandse firma niet onze enige leverancier is, en we ook een "huistransporteur" hebben waar we graag mee werken. In principe versturen we altijd 40ft containers omdat dit goedkoper is. Onze totale order was ongeveer 1 40ftHC container. We kregen uiteindelijk ook te horen dat er grote problemen zijn met hun Indonesische fabrikant en dat men naar een oplossing zoekt via de Indonesche kamer van koophanel...de rest van onze bestelling zou nog niet eens in productie genomen zijn. Nu, een maand later, staat de container in de haven en wil de Nederlandse firma de container niet vrijgeven zonder eerst de volledige betaling van de goederen die in deze container zitten, te hebben ontvangen. Wij hebben hier in principe geen probleem mee, ondanks het feit dat de kwaliteit niet gegarandeerd is (foto's ontbreken), maar willen wel het volledig betaalde voorschot van het te betalen saldo aftrekken en niet enkel het voorschot betaald voor de goederen die in de container zitten. Met andere woorden: we willen de 30% voorschot van de totale order aftrekken van het saldo dat we moeten betalen op de 20ft container zodat er geen voorschot blijft staan op de rest van de order, aangezien we niet zeker zijn of dit ooit geleverd kan/zal worden en het vertrouwen volledig zoek is. We zijn zelfs bereidt om, indien er snel schot in de zaak komt, de rest van de order nog af te nemen...maar dan zonder een voorschot er op te laten. Mijn vraag is nu, aangezien ik geen idee heb hoe het Nederlands recht in elkaar zit, of wij dit via 1 of andere snelprocedure kunnen regelen bij een Nederlandse rechtbank (gezien het feit dat de container in de haven staat en hier kosten aan zijn verbonden) en hoe dit in zijn werk gaat. Kan er iemand advies of informatie geven? Alvast hartelijk bedankt!
  16. De CIC bank in Frankijk krijgt dit voor elkaar. De vestiging in Noord Frankrijk heeft een Nederlandstalige desk en een account manager die klanten in Nederland en België bezoekt. CIC Nord Ouest 33 avenue Le Corbusier 59800 Lille Cedex Phone : +33 (0)3 20 12 64 64 Fax : +33 (0)3 20 12 67 42 Onze rekening is sinds vorige week geopend! Bedankt Higherlevel! ;D
  17. Naar onze eigen bank hebben we natuurlijk al gebeld, maar ze kunnen ons niet helpen. Zoals hierboven gezegd hebben we al een aantal banken (ook in de grensstreek) gebeld, maar zonder resultaat. Ik zou natuurlijk liefst een afspraak hebben ipv op goed geluk een aantal banken binnen te stappen. Natuurlijk ben ik bereid om naar daar te gaan, maar dan liefst na afspraak met de benodigde documenten reeds op zak... Is hier niemand met een rekening in Frankrijk die ons in de juiste richting kan wijzen?
  18. Een vestiging in Frankrijk is geen optie. De extra kosten (in tijd en geld) die dit met zich mee brengt wegen niet op tegen het (beperkt) omzetverlies dat we nu hebben omdat we geen kredieten kunnen aanbieden aan Franse klanten.
  19. Hallo iedereen, Onze firma biedt al een aantal jaren een financiering aan met 0% interest voor onze klanten via een bekende bank. 1 van onze vestigingen ligt echter zeer dicht tegen de Franse grens in België en er komen daar dan ook vrij veel Fransen over de vloer. De financieringen die wij momenteel aanbieden, mogen echter alleen aan Belgische klanten (inwoners) worden toegekend. We gingen dus op zoek naar een firma die dit ook kan voor Franse klanten en hebben deze na een korte zoektocht ook gevonden. De contracten liggen klaar, maar wat blijkt: deze firma kan/mag enkel betalen op een Frans zakelijk rekening nummer. Om dus ons geld te krijgen dienen wij (een Belgische BVBA) een Franse rekening te openen. De firma die de kredieten aanbiedt kan ons hier niet verder mee helpen. Hier zit dus het probleem. We hebben al naar een aantal Franse (en Belgische banken met Franse vestigingen) gebeld, maar worden telkens met een kluitje in het riet gestuurd of gewoon niet teruggebeld na een aantal eerste contacten. Blijkbaar dien je om een Franse zakelijke rekening te openen ook een adres te hebben in Frankrijk. Heeft iemand hier ervaring mee of een andere oplossing? Zijn er mensen met reeds een zakelijke rekening in Frankrijk zonder ginder een vestiging te hebben? Met welke bank is dit wel mogelijk? We zijn hier nu reeds een aantal maanden mee bezig maar raken geen stap verder... Alvast bedankt!
  20. Is het een optie om deze klanten een "ja" te verkopen door een bestelling aan te nemen en bijvoorbeeld een gratis levering te voorzien bij hun thuis binnen de 24 of 48u? Maw bestellingen opnemen en hun beloven om het de volgende avond zelf even langs te brengen (eventueel met een verhaaltje er rond als "dit artikel is nét uitverkocht maar ik krijg het morgen weer binnen, zal ik het morgenavond na sluitingstijd even langsbrengen")? Als het gaat om lokale klanten moet dit op een uurtje te doen zijn en de meeste hardware groothandels leveren franco vanaf een relatief klein bedrag, dus je kan eventueel je inkoopfrequentie verhogen (desnoods met transportkosten zeer kleine bestellingen doen bij je leveranciers om alzo de omzet te verhogen).
  21. Hoi allemaal, In onze 3 meubelwinkels bieden wij al een aantal jaren een financiering aan voor alle aankopen aan 0% interest via een kredietmaatschappij. We dienen dan een aantal persoonlijke gegevens op de beveiligde site van de bank in te vullen en krijgen dadelijk een antwoord of dit krediet al dan niet wordt geaccepteerd. Laatst kwam ik op het idee om bij deze financiering andere zaken 'gratis' aan te bieden. Het is een kleine moeite om aan de klanten die een financiering wensen te vragen of ze hierbij nog andere 'gratis' producten wensen zoals bijvoorbeeld een Visa kaart. Zowiezo dienen we al een heleboel persoonlijke gegevens van de klant te vragen ter goedkeuring van het krediet...dus het is in principe een kleine moeite om deze gegevens ook in een ander systeem in te voeren voor bijvoorbeeld de aanvraag van zo'n visa kaart. Persoonlijk weet ik echter niet of dit zomaar kan en of bepaalde banken of aanbieders wel staan te wachten op nieuwe "verkopers" van hun visa kaart. Bestaan er zo'n aanbieders die op zoek zijn naar nieuwe markten om hun financiële producten aan te bieden? Mag dit zomaar? We hebben wel een 'kredietnummer' van de Belgische overheid (het gaat om Belgische winkels) die ons toelaat om kredieten aan te bieden aan de consument. Wat is het eventuele verdienmodel? Zou dit werken per verkochte kaart of een bepaald klein percentage op de toekomstige aankopen via die kaart? Of nog een andere manier? Alle info is welkom! Alvast bedankt,
  22. Uit mijn eigen ervaring en kennis van collega's is dit in de meubelsector dikwijls tussen de 10% en de 15% van de omzet. Maar ik ga volledig akkoord dat je zelf een optimum dient te zoeken. Ik kan me voorstellen dat een outlet winkel iets lagere marges heeft dan een gemiddelde meubelwinkel. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de tijd van het jaar. De zomerperiode is voor vele meubelwinkels traditioneel kalm...je dient dan zelf een afweging te maken of je in die tijd van het jaar net wil investeren en eventueel een groter bedrag wil spenderen om toch een redelijke omzet te kunnen draaien waarbij het reclamebudget misschien wel 20% van de omzet bedraagt...of net niet en het gespaarde budget liever gebruikt in maanden waar elke gespendeerde euro "meer" opbrengt. Je kan x euro spenderen in een bepaalde rustige maand voor Y omzet en net dezelfde campagne voeren in een maand waar het net heel druk is. Op dat moment kan datzelfde x gespendeerde bedragt het dubbele van Y opbrengen. Dit zal je pas ondervinden door zelf te experimenteren, er zijn geen stelregels voor.
  23. Weinig reacties, maar ik heb zelf ondertussen natuurlijk niet stil gezeten. Ik ben er in geslaagd om de verhuurder zo ver te krijgen om het huurcontract te laten overnemen door de BVBA! Het contract wordt over een aantal dagen getekend, dus dat is al een pak van m'n hart!! Na afspraak met de bank blijkt het overzetten van de leasewagen ook geen probleem en het laatste personeelslid van de ltd krijgt maandag normaal ook zijn ontslagbrief in de bus...maar hij heeft ondertussen al wel een nieuw contract getekend bij de BVBA. :) Volgens de BTW administratie wordt het tegoedbedrag, na een controle natuurlijk, overigens ook gewoon teruggestort. Een afspraak voor deze controle wordt voorzien ergens eind september. Ik hoop dat dit verhaal dus zonder veel erg afloopt voor me met het ontbinden van de Ltd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.