Jump to content

Cijfers

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen
 1. Als overname van de rekening in de akte niet specifiek vermeld is zou je je niet kunnen beroepen op dat punt, omdat het dan separaat zou moeten worden opgegeven. De oude eigenaar moet dat accorderen. oude eigenaar heeft de rekeningovernameovereenkomst getekend. bank heeft dit alleen enorm vertraagd Dat geldt ook voor uw verzoek, de accountmanager kan wel zeggen dat hij dat regelt, maar zal toch accordering van de oude eigenaar moeten hebben wil het rechtsgeldig zijn. Wellicht kreeg hij dat niet of is hij het vergeten? bank wou pas alles regelen zodra OOK de oude eigenaar notariele aktes zou sturen. al met al een berg tijd en moeite, voor een formulier Als u de oude eigenaar wijst op de gemaakte afspraken en verzoekt om terugbetaling, zou hij dat verzoek inwilligen? Kan het niet zijn dat 't om een automatische incasso ging (derhalve misverstand?) het ging echt om betaling met een acceptgiro. een automatische incasso kan ik zelf eventueel terugboeken. Mij gaat het nu puur om het feit: waarom een betaling uitvoeren als de rekening is geblokkeerd. Waarom een betaling accorderen als er een overname van de rekening op handen is ?
 2. Misschien kunt u wat extra informatie geven? - Is e.e.a. schriftelijk met de bank gecommuniceerd? Begin december netjes doorgegeven dat de BV zou worden overgenomen. Ze hebben de aandelenoverdrachts-akte gevraagd en deze netjes naderhand ontvangen. - Zo niet, wie heeft opdracht gegeven de rekening te blokkeren en wie heeft u dat meegedeeld? Rekening is geblokkeerd op mijn verzoek. Accountmanager heeft hiervoor zorggedragen - Wat zegt de oude eigenaar hierover? niks. afschrijving ging om een prive-betaling van hem die hij heeft geauthoriseerd. - De opmerking "stap maar naar de rechter" vind ik een hele vreemde, niet iets voor een bank om te zeggen, banken zeggen namelijk doorgaans liever niets of laten 't in het midden. inderdaad. vond het ook maar een vreemde opmerking Dat de BV op uw naam stond maakt m.i. niet uit, het gaat er om op wiens naam de rekening stond en wie er bevoegd was er op betaalmoment over te beschikken. De bank kan zich verschuilen achter het feit dat zij niet op de hoogte waren van het feit dat u nieuwe eigenaar was (tenzij voor betaalmoment gedocumenteerd). Dan nog gaat m.i. de bij bank bekende bevoegde persoon voor (maar daar kan een jurist wellicht een beter antwoord op geven). bank wist begin december wat er speelde. begin januari heb ik alle akten afgegeven. half januari hebben de afboekingen plaatsgevonden. Banken kunnen zich vreselijk verschuilen achter hun interne regels, ik heb ook wel meegemaakt dat ik een bankemployee (ook inzake een machtiging) niet zover kreeg een mondelinge toezegging op papier te zetten. Hoi Karci Zie dikgedrukte tekst hierboven.
 3. Beste HL'ers Een tijd geleden heb ik een BV overgenomen met alle activa en passiva. Er zou ook een rekening worden overgenomen, en dit is tijdig doorgegeven aan de bank. De rekening is toen geblokkeerd voor alle uitgaande geldstromen, zodat alle formaliteiten zouden worden afgewikkeld. Alleen is er tussen de formaliteiten door toch een betaling verricht door de oude eigenaar. Nadat ik de bank hierop aangesproken heb, zeiden ze dat ik maar naar de rechter moet stappen om mijn gelijk te krijgen, want ten tijde van de betaling was ik nog niet ingeschreven als gemachtigde van de rekening....maar de BV stond wel op mijn naam ? Kan iemand mij nu uitleggen hoe deze casus het beste aangepakt kan worden ? Naar mijn mening mocht deze afschrijving niet plaatsvinden. Bank trekt zich terug en...... wat kan ik nu het beste doen ? (Edit door moderator: even de titel wat verduidelijkt)
 4. suppletieteruggave staat niet in de wet, maar suppletiebetaling wel ? Dat is dus de enige optie .. ?
 5. en wat kan iemand doen als een boekhouder een suppletieaangifte heeft gedaan over 2008, die achteraf helemaal fout blijkt te zijn ? Kan men daar nog iets tegen doen ?
 6. Heb ondertussen contact gehad ( meerdere malen ) met de oude eigenaar, en deze wil de rekening overdragen. Was het blijkbaar vergeten. Zit nu met de bank die enorm vervelend doet en zich niet aan de afspraken houdt. Lijkt erop alsof ze mij niet als klant willen hebben of iets dergelijk. Rekeningovername-overeenkomst willen ze maar niet sturen. Heb ze de originele akten verzonden, en deze tot op heden niet retour ontvangen. Ze willen nog aanvullen akten zien van de verkopende partij etc etc etc. Dit duurt nu nog steeds voort, en als ik ze verzoek om haast te maken willen ze er niet op in gaan. Kreeg ineens een mail met daarin kortgezegd: Als het je niet zint, zeg je toch de rekening op ? ( in het plat-hollands dan ). Procedure duurt volgens de bank nog minimaal 3 weken. Kredietfaciliteiten die op de rekening stonden op naam van de BV worden trouwens ook allemaal ingetrokken.
 7. is het mogelijk om alleen de vorderingen over te nemen dan...of alleen de schulden ?
 8. Heb dit gisteren gedaan, maar Bank wil niet meewerken omdat er blijkbaar nog steeds transacties op plaatsvinden. De bank vind het maar raar, dus ze willen persoonlijk contact opnemen met de oude eigenaar van de BV. Ik ga vandaag schriftelijk de rekening met al haar tegoeden opeisen.... Is dit verstandig ? Hoelang kan de bank tegenwerken ? Wat zijn de grenzen van een bank op dit gebied ? Ik ben volgens de papieren de directeur / eigenaar ....
 9. Ben erachter gekomen dat bij de belastingdienst een rekeningnummer bekend is, die niet bij mij bekend is. Navraag gedaan, en blijkt een rekening op naam van de BV te zitten. Wat te doen nu ? De bank kan mij geen informatie geven, maar kan wel bevestigen dat de rekening op naam van mijn BV staat.
 10. Ik ben nog in afwachting van mijn nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord voor het beveiligde gedeelte van de belastingdienst. dan pas kan ik daadwerkelijk iets uitvoeren helaas :(
 11. Bedankt Sander ! Ik ben al enorm wijzer geworden nu. En stel ik dien een investeringsfactuur / inkoopfactuur telaat in ? Bijvoorbeeld kwartaal 3 dien ik telaat in. Krijg ik de voorheffing dan ook terug, of duurt het tig weken + onwijs veel boetes ?
 12. dus als ik op 1 januari mijn OB kwartaal 4 indien, krijg ik 2 a 3 weken later bericht ? En bij eventuele vragen gaan er ongeveer 6 tot 8 weken overheen.
 13. Als dit dus niet zo is, dan kan de belastingdienst dus je voorbelasting niet goedkeuren. Wees daar dus alert op zeker omdat het om een aanzienlijk bedrag gaat! Bij de financiering van de aankoop, kan je bij de verstrekker ook aangeven dat je een langlopende financiering nodig hebt (investering) en een kortlopende investering (BTW van de van de financiering). Die laatste is meestal wel duurder, maar je kan hem ook inlossen wanneer de BTW terug ontvangt en daarmee je solvabiliteit snel verbeteren. Ik heb al een afspraak met de leverancier dat ik inprincipe de goederen op rekening krijg, met een uitstelling van betaling tot ik de koop definitief rond heb. Scheelt me rente e.d. en ik kan in ieder geval al wat winst maken. Op die manier stukje voor beetje probeer ik mijn kapitaal uit te bouwen. de BTW betaal ik direct zodra deze is ontvangen. Hoelang duurt het verwerkingsproces van een BTW aangifte ongeveer ( na indiening bij de belastingdienst ).
 14. Als de belastingdienst de voorbelasting wilt controleren, dan vragen ze jou om een kopie van de factuur. Als die goed is, dan wordt de voorbelasting goed gekeurd. Een gesprek daarover met derden komt volgens mij niet voor. Je bent het van plan, maar sinds dat je de aandelen bezit, ben je DGA en kan je dus 'in aanmerking komen' voor het DGA loon. Daar is hier al aardig wat over geschreven, dus ik raad je aan even daar een zoekopdrachtje van te maken. factuur moet voldoen aan de wettelijke vereisten van de BTW ( dit opgezocht op de website van de belastingdienst ). Ik zal hier zeker een zoekopdrachtje maken ! Bedankt ;)
 15. Niet echt, of helemaal niet? Je kan, als de BV BTW plichtig is, gewoon de BTW terugvragen via de aangifte. Als het bedrag erg hoog, bestaat de kans dat de belastingdienst graag een kopie van de factuur ziet, om na te gaan of het daadwerkelijk wel zo is dat er BTW betaald gaat worden. Verwacht je wel om binnenkort dan omzet te gaan maken met de BV? Een boekhouder hoeft niet duur te zijn, maar het is wel aan te raden om er een te nemen omdat de belastingen die met de BV en je privé situatie soms ingewikkelder zijn als dat je nu denkt. Als jij de DGA van de BV bent, houd je dan wel rekening met het fictieve loon van de DGA of heb je de belastingdienst kunnen overtuigen dat er geen noodzaak is voor het gebruikelijke loon of een lager dan gebruiklijk loon? Facturen toezenden is totaal geen probleem, alleen ik weet niet hoe die rakkers te werk gaan. Gaan ze dan echt de leverancier bellen om een afspraak te maken met ons 3'en ( belastingdienst, mij en de leverancier ) ? Ik ben van plan om een contructie op te zetten en mezelf managementfee te rekenen. Vanuit een andere BV / eenmanszaak laat ik me dan uitbetalen en betaal de belastingen... Dat kan ook toch ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept