Jump to content

lcp

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.inc.com

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Allemaal hartelijk dank voor de reacties. Wat een schat aan informatie. Ik zal dit eerst allemaal goed door moeten lezen en de geboden links ook. De conclusie dat ik niet thuis ben in de bouwwereld is helemaal juist. Verder dan wat behang en een keuken renovatie ben ik nog niet gekomen. Het is ook nog allerminst duidelijk of de gemeente wil meewerken aan mijn plan. Maar daarvoor verzamel ik juist nu informatie. Ik had wel al contact opgenomen met een bouwbedrijf om een schatting van de bouwkosten te krijgen. Ik heb toen gekozen voor 3 2-onder1-kappers, maar heb ook gedacht aan 10 rijtjeshuizen. Ik ben daar nog niet helemaal uit. Ik ben van plan makelaarskantoren in de buurt te bellen om te vragen waar vraag naar is. BTW of geen BTW. Dit zal ik allemaal uit gaan zoeken. Ik wil eerst maar weten waar ik precies aan begin en of het rendabel is. En of het verstandig is met de huidige huizenmarkt. Zo'n optie als een bouwdepot lijkt me wel interessant. Maar mijn idee is dat ik best goedkoop een huis kan aanbieden, vanwege de gunstige grondprijs. Ik zal zeker nog meer vragen krijgen, maar ik ga nu eerst maar verder met alle informatie die jullie mij gegeven hebben. Nogmaals dank.
 2. Beste hl-leden, Momenteel ben ik aan het onderzoeken of ik een drietal 2-onder-1 kapwoningen kan bouwen op een stuk grond van ongeveer 60 bij 35 meter. Ik ben begonnen een ondernemingsplan te schrijven. Hoewel het eerder een project is ipv een onderneming. Aan wat voor kosten moet ik allemaal denken? Ik heb nu de volgende: - legeskosten - bouwkosten (incl. architect, etc) - aanleg tuin - bestrating - verzekeringen? Omdat hier toch een behoorlijk som geld mee gemoeid is, vraag ik me af of de bank mij dit leent. Is het mogelijk de grond als onderpand te gebruiken? Aangezien de grond nu nog agrarisch is en straks dus omgezet zou kunnen worden in wonen wat een aanzienlijke waardevermeerdering is. Ik snap dat ik dit bij de bank kan navragen, maar wil me eerst zelf wat meer verdiepen. Zijn er verder nog tips die jullie voor me hebben? Hartelijk dank, Chris [titel aangepast - mod]
 3. Er zijn verschillende payment processors actief in NL. Bijvoorbeeld: Buckaroo, Mollie, Ogone, GlobalConnect. Ik denk dat dit voordeliger voor je is, dan direct bij de bank. Bij de meeste ben je een maandtarief kwijt en vervolgens een bedrag per transactie. Mollie heeft geen maandelijkse tarieven, maar alleen per transactie. Deze bedragen per transactie zijn wel hoger, maar daarvoor heb je geen kosten als niemand bestelt. Verder zou ik in verband met verzendkosten misschien wel overwegen hier een servicekantoor in te richten. En hoe ga je om met retourzendingen? Succes in ieder geval. LCP
 4. Welke test je specifiek moet aanvragen, weet ik niet. Maar TNO kan heel wat testen uitvoeren. Daarnaast heb je in Duitsland STFI. Ik dacht dat die wel iets goedkoper zijn. Zij kunnen in ieder geval stoffen op brandbaarheid testen. Ik denk dat zij je ook kunnen helpen of doorverwijzen om je hele product te laten testen. Succes ermee. LCP
 5. Hoi Stef, Je moet doen wat op dit moment goed voelt. Als je nu het idee hebt om te gaan ondernemen en het kan. Lekker doen. Studie is absoluut belangrijk, maar aan de andere kant.. zodra je onderneming niet meer goed gaat, kun je alsnog de studie afmaken. Ik zou dus wel een spaarpotje maken, voor het geval je weer moet gaan studeren. Maar je studie over 10 jaar nog afmaken, zal meestal moeilijk worden, dan moet je weer opnieuw beginnen. Maar met de meeste opleidingen valt wel te praten. Bijvoorbeeld stage lopen bij je eigen onderneming. Al is het feit dat je geen vrijstelling krijgt voor het andere vak niet zo'n goed voorteken. Toch zou ik dat eerst proberen, zodat je stage en werk kunt combineren. Succes met je keuze.
 6. Mensen willen van te voren weten wat ze kwijt zijn. En achteraf een factuur sturen voor webhosting is nadelig, met problemen (downtime etc) willen sommige al gauw niet meer betalen. Dus je zult wel een pakket of meerdere moeten samenstellen. De meeste websites die jij zult bouwen, zullen niet al te groot zijn, neem ik maar aan. Maar het voorstel van 1 groot webruimte pakket (1000MB) vind ik zo slecht nog niet. Ze kunnen die ruimte natuurlijk ook voor hun e-mail gebruiken. En aan 15GB dataverkeer zullen ze dan, hoop ik, genoeg hebben.
 7. Ik zou het meer als service zien naar je klanten toe. Zij laten door jou een website ontwikkelen en vinden het meestal wel zo makkelijk dat jij dan gelijk de webhosting voor je rekening kan nemen. Maar ik zou het zo eenvoudig mogelijk houden. Dus voor drie pakketten gaan. Een S, M en L. Hooguit 4. Dat is voor je klanten makkelijker te begrijpen. S zou ik dan maar 1 of 2 mySQL databases geven. Dat is meestal wel genoeg. Zo niet, dan moeten ze een grote pakket afnemen. Voor het aantal e-mails geldt hetzelfde. Daar willen mensen nog wel een grote pakket voor nemen. Maar van 150MB webruimte naar 200MB te gaan omdat je meer ruimte nodig hebt, zie ik niet zo snel gebeuren. En zoals hierboven aangegeven zullen de meeste van je klanten geen 40 FTP accounts gebruiken. Dus communiceer vooral de verschillen in webruimte, e-mails en dataverkeer op je website en bij je voorlichting.
 8. Bedankt voor zo snel zoveel reactie's. Momenteel ben ik wel nog bezig met de eventuele aanschaf van nieuwe landbouwgrond in de omgeving. Echter heb je nu de kans om in een andere branche te investeren. Vandaar dat ik daar wel graag even de aandacht aan wil besteden. Al ben ik wel locatie gebonden, de boerderij is immers door overgrootvader gebouwd, een ontwikkelingsfonds zou op zich wel kunnen. Ik ga maar eens kijken of dat misschien een optie is. WUR. Hoe hadden jullie dat dan in gedachte? Zij specialiseren zich toch voornamelijk op onderzoek? @Muscat. Geld wegzetten.. ik ben nog onder de 35. Wil voorlopig nog wel ondernemen. Daar komt bij dat ik via mijn ouders weinig goede ervaring heb met de beurs (instappen met AEX op 700 punten) Al zeggen alle experts dat nu het perfecte moment is om in te stappen.
 9. Beste forumleden, Eerlijk gezegd vraag ik mij af of ik de vraag hier moet stellen, maar sinds het om een nieuw op te starten onderneming gaat, leek me dat wel te verantwoorden. Zo niet, dan vraag ik de moderators het te verplaatsen naar de juiste locatie en wil ik gelijk mijn excuses aanbieden. Ik ontvang straks een flinke som geld (meer dan een miljoen) voor de verkoop van agrarische grond. Hierover moet ik belasting afdragen (52%). Echter met een herinvestering kun je dit uitstellen (Wib, Artikel 3.54). Dit moet tevens een agrarische investering zijn waarover in meer dan 10 jaar pleegt te worden afgeschreven (agrarische gronden of tractor, o.i.d). Je hebt 3 jaar de tijd voor die herinvestering. Als je het dan nog niet gedaan hebt, moet je alsnog afrekenen. Er bestaat ook zoiets als brede herinvestering (Wib, Artikel 3.64). Je mag je te conserveren inkomen dan doorschuiven naar een andere onderneming. Echter heb je hiervoor maar 12 maanden de tijd. Wat ik vreemd vind, want hierin ben je uiteraard minder thuis dan je eigen branche (in mijn geval de agrarische). Echter is het lastig om hier in de omgeving (randstad) nog agrarisch ondernemer te blijven. En ben ik op zoek naar een andere kapitaal krachtige onderneming. Alleen nu zijn de meeste van mijn ideeën, redelijk goedkoop uit te voeren. Het enige 'dure' wat ik kan verzinnen is vastgoed. 1) Is vastgoed wel verstandig om nu in te stappen? 2) Zo ja, wat wordt aangeraden om zelf te financieren en hoeveel door de bank? 3) Ik wil voornamelijk kopen en verhuren. Commentaar hierop? 4) Kan ik 'zomaar' een 'bank' beginnen? Ik bedoel hiermee een onderneming starten die kleine bedragen geld uitleent aan bedrijven die dat nodig hebben? 5) Hebben mensen nog andere ideeën om het geld zinvol te investeren? Misschien is het een luxe probleem, maar ik vind het toch heel lastig. Bij voorbaat dank voor alle reacties.
 10. Wil ik alleen nog even opmerking dat mensen via een iPhone, een Flash site (nog) niet kunnen bezoeken..
 11. Zojuist kom ik een spel tegen dat er extreem veel op lijkt ook. Uitgebracht door een andere ontwikkelaar en op een ander platform. Ik ga er van uit dat het dus wel mag, maar meer zekerheid of betere informatie ontvang ik graag. @djluc: bedankt voor je snelle reactie. het is wel net iets anders. Maar ik geloof dat dit tweede spel wel datgene heeft wat ik wilde veranderen! Maar ik kan natuurlijk altijd nog wat andere elementen veranderen. Maar probeer het te vergelijken met Mortal Kombat / Tekken / Streetfighter. Dat zijn toch ook in weze allemaal dezelfde spellen? Ik wilde aanvankelijk niet te veel titels e.d. noemen, aangezien niet iedereen daarmee bekend zal zijn op dit forum.
 12. Beste HigherLevel-bezoekers, Sinds een tijd kijk ik regelmatig op higherlevel.nl. Het is uiterst informatief en de discussies die met respect worden gevoerd, lees ik met plezier. Maar nu had ik toch een vraag, waar ik nog niet een duidelijk antwoord op heb gevonden. Ik heb een idee voor een spel voor de iPhone. Dit idee is wel heel erg afgeleid van een bestaand spel op de PlayStation. Dat spel wordt echter niet meer gemaakt en niet meer verkocht. Het spel staat ook niet meer vermeld op de website van de ontwikkelaar en uitgever. Nu vroeg ik mij af of ik 'mijn' spel mag laten ontwikkelen en uitbrengen. Het spel lijkt qua belevenis (gameplay) en opzet, heel erg op het bestaande spel. Het zal er wel anders uit zien. En een online functionaliteit hebben, die het bestaande spel niet had. In dit topic staat dat auteursrechtelijke bescherming op software beperkt is. https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=41;action=display;threadid=17401;start=msg191529#msg191529 Hier staat echter dat softwareprogramma's en games wel degelijk onder auteursrecht vallen. http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/pagina.asp?pagkey=22253 Het spel zal via de iTunes AppStore wereldwijd verkocht gaan worden. Ik wil geen problemen krijgen met de oorspronkelijke fabrikant, als die vind dat het teveel erop lijkt. Zelf wil ik het verder niet gaan beschermen. Ik wil gewoon een ontzettend leuk spel maken en hopen dat het gewaardeerd wordt. [*]Weet iemand hoe er met spellen omgegaan wordt? Moet er veel/weinig aangepast worden? Ooit in de krant gelezen dat TV-formats met 1 kleine verandering uitgebracht mogen worden. [*]Maakt het nog uit dat het voor een andere console is (iPhone vs PlayStation)? [*]Als de fabrikant niets meer met het spel doet, geeft hun dat ook minder recht op claims? [*]Zijn er nog overige zaken waar ik aan moeten denken? Alvast dank voor alle mogelijke reacties.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept