Jump to content

b.runo

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  diverse nog nooit vi
 1. aangezien ik een werkelijke kneus ben in veel opzichte, ik zal dat zeker niet onder stoelen of banken steken, Maar dit forum heeft mij wel geholpen om puntjes in mijn onderneming te helpen begrijpen, opgelost nee, wijzer geworden ja, discussies, zeer leerzaam. De uiteindelijke vraag hoevaak geholpen? nog niet.
 2. ongeschoold ja klopt allemaal, nooit eerder aan de hand gehad. Te laat met hulp zoeken, klopt ook, is allemaal kwestie van teweinig financiele middelen geweest. Hoe dan ook. Over dat laatste van steunvorderingen, mjah mag er toch vanuit gaan dat een advocaat snapt wat ie verkoopt. Het uiteindelijk accepteren van het vonnis. Kan ik op geen enkel punt tegen spreken, ik kan ook niks anders dan mijn wonden likken, eigenwijs ondernemerschap ja ook dat klopt als een bus. Maar daarom is een eenzijdig email verkeer ook lastig. Het is mijn verhaal en meer dan mijn verhaal zal er niet komen tenzij de tegenpartij een reactie geeft. De adviezen om hulp van Jurist of advocaat in te schakelen is gedaan een ander advies kon niemand geven. Maar zelfs dan ook met behulp van een advocaat is een faillissement zitting niet de geschikte zitting voor tegenspreken van een vordering. En daar hoef ik geen hoogleraar voor te zijn om dat te zien, wat blijft staan is het feit dat doormiddel van allerlei communicatiemiddelen schrijven, bellen, emailen enz dat dehoofd vordering van dit faillissement, waar het tenslotte allemaal om draait, zal worden weggestreept nadat de curator zijn werk heeft gedaan. En dan zal opnieuw gekeken worden wat de totale schuld is en die moet betaald worden. De curator zal ook kijken of er nog geld te halen is om zijn salaris te halen en of er dan nog iets overblijft voor de crediteuren. En wie zegt mij dan dat wanneer er duidelijk aantoonbaar een vordering van mij op de hoofdeiser ligt dat deze niet zal worden opgehaald om bij de boedelrekening op te nemen? En dan zijn we waar ik liever voor uitspraak failliet had willen zijn. maar dat kon dus niet. Correct me if i'm wrong
 3. resultaat bereik je meestal buiten de zaal. Niet iedere schuldeiser is bereid tot overeenstemmen. En vertellen wat er allemaal is gebeurd: 1) brieven gestuurd 2) emails verzonden 3) telefonisch contact geprobeerd te krijgen 4) rechtbank op de hoogte gebracht van het feit dat de tegenpartij alle manieren van contact vermijd 5) aanhouding afgewezen omdat de tegenpartij dit moet aangeven bij de rechtbank 6) tegenpartij is 4 dagen voor aanvang van de zitting niet op kantoor bereikbaar 7) zelfs de eiser zelf is niet bereikbaar. 8 ) advocaat vraagt om die redenen om medewerking van de rechtbank 9) we krijgen het niet 10) doen verhaal tijdens de zitting 11) uitspraak is failliet en de zitting leent zich niet voor het betwisten of over en weer vorderen op te schorten. wat hebben we niet gedaan: bij de eiser op de stoep gewacht bij de advocaat voor de deur en in de wachtkamer gewacht Opeisen van de vordering op de tegenpartij vooruit betalen van de steunvorderingen (want dat was dan de enige oplossing om dit te voorkomen) Betaalafspraken waren eral en worden ook nagekomen, dus dit had geen steunvordering mogen zijn. Maar dat ter zijde.
 4. Niks aan gedaan? Dat is niet zo prettig om te horen, zoals Ruben al zei, deze zitting leent zich daar niet voor. En dat moet ik dus toegeven ondanks verhaal en pleiten van Advocaat veranderde daar niets aan. Kosten heel veel opgelost? NOg niet. Het gevecht is nog niet verloren, in een hoger beroep is in eens wel de gelegenheid om het verloop aan te vechten. Ik kan die regel echt niet veranderen. Maar goed het is ook lastig om het via een eenzijdig email verkeer na te trekken of iets wel of niet is behandeld. Maar neem maar van mij aan dat het allemaal is meegenomen.
 5. eerlijk? Nee, geen verrassing. Maar door schade en schande achter moeten komen. :P
 6. 16 maart, 4 weken aanhouding zijn voorbij, failliet is het vonnis. Curator belde eind van de dag. Morgen gesprek op kantoor. Sjah moet ik zeggen, de vraag of het aan te vechten is? achteraf, ja dat kan. In mijn geval zal dit in handen vallen van de curator, de zitting leende zich niet voor het betwisten van de kwestie of het over en weer te vorderen zich kon laten gelden. Wel blijkt dus, over het stukje mijn vordering en de vordering op mij, er is een regel in de wet, als ik iets van jou te vorderen heb, en jij ook van mij. In het geval van mij is de grote vraag of er na betaling van de vordering aan de tegenpartij, ook een betaling gaat plaats vinden van de tegenpartij aan mij? Nou, het is een kwestie van twijfel, ik achte de kans minimaal. De rechter had dan kunnen zeggen dat ik daardoor wettelijk gezien een opschorting kan vragen. In het faillissement is dit helaas niet de juiste zitting. De enige vraag die er is, is kan ik nu die vordering betalen. De vraag of die vordering klopt ook dat zal de curator moeten gaan beoordelen. Mjah wat kan ik nog meer zeggen? Niks, volgende week weten we meer en tevens voor een hoger beroep, waarin alles weer wel ter zitting besproken mag gaan worden??? Rare wereld.
 7. b.runo

  startfoundation

  :-[ Klopt hoofd loopt over.
 8. b.runo

  startfoundation

  duidelijk. thnx. de toekomstige onderneming wil ik niet zo zeer alleen mensen op weg helpen in het arbeidsproces. Het is de bedoeling dat ik mensen in mijn branche wil scholen, dan uiteindelijk (mits mogelijk) ook in dienst houden. Net even anders als scholen en naar concurrenten sturen. Uiteindelijk is mijn doel het niveau verhogen van scholing en praktijkervaring bij de MBO studies welzijn: uiterlijke verzorging/sport. Momenteel is die gewoon triest. maar dat is andere topic. Geloof ik. Vanuit een vestiging in gelderland naar meerdere la ma zegge. Met als nevenfunctie (maar wel belangrijk) minder bedeelden aan het werk krijgen. Ik weet het het is bijna moederoverste gedachte maar af en toe word ik zo simpel van dit bureaucratische land.
 9. b.runo

  startfoundation

  Maar informatie over werkwijze van start foundation heb je niet. Ik heb extra financiering nodig om alles te kunnen waarmaken. Al die regeltjes van subsidie word ik helemaal gek, ben wat ouderwets als ik gewoon wil weten wat ik uiteindelijk kan krijgen en wat het uiteindelijk kost. UWV had ik al gelezen. Sociale dienst is akkoord met plannen en UWV ook (tenminste als doorstart gaat plaatsvinden)
 10. b.runo

  startfoundation

  Hey, Kent iemand van jullie of heeft ervaring met de werkwijze van startfoundation? Waarschijnlijk vinden jullie me Dom maar afgelopen jaren heb ik altijd iemand begeleid in een loopbaan. Op een of andere manier vond ik dat ik iets moest doen en eigenlijk op een enkeling na is dit gelukt. zelfs nu blijf ik ze volgen dat is gewoon leuk. keerzijde is wel dat ikzelf een aardige puinhoop heb gekregen na foutieve beslissingen van een gemeente. maar dat terzijde. Ben iig blij dat ik ze heb geholpen. Nu blijkt dat er ook subsidies zijn voor dit soort begeleiding is daar iemand die mij kan vertellen waar ik moet zijn? Od is dit weer ander topic? ik vind dat ze erg dicht bijelkaar staan, maar meningen verschillen nogal.
 11. en toen kwam die g...d..k post via de altijd vriendelijke postbezorger nu persoonlijk afgegeven binnen.. Wat the F### en ze zouwe meewerken aan de doorstart en nu ineens een toontje lager gaan zingen.. Onbegrijpelijk, U krjgt tot 2 april 2010 de tijd om de kredietfaciliteit terug te balen. Ohja en of het nou toeval is of nie.. boedeltaxateur wil afspraak om boedel te taxeren. en dan ook nog heel snel. ??? ???
 12. Hey, Ja helaas heb ik die poging gedaan en met de juiste papieren en afspraken ondertekend en wel in de zitting verschenen. Maar dit was niet de juiste zitting en ze deed er gewoon helemaal niks mee. (ja in een blauw archief mapje stoppen) De eis is zoals ie is. en kun je die nu betalen? dat was de vraag.
 13. Al met al dankzij jullie reacties komt het neer, vertrouwen hebben in een curator die de zaak nader zal bepalen! Ik beloof hierbij de verdere gang zo nu en dan zal up daten.. Wie weet voorkom ik daarmee wel andere faillissementen. Laat ik het maar hopen! ik blijf het een vreemd verhaal vinden dat een faillissement aanvraag op losse schroeven is aangevraagd. To be continued allemaal thnks.
 14. ah oke, eigenlijk blijft het een langdurig proces wat ik heb begrepen van 1,5 tot 3 jaar? Gewoon de gehele juridische weg bewandelen? Nah weet iig wat er komen gaat.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept