Jump to content

NL2010

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Even een update. Ik heb antwoord van de belastingdienst en voor mij niet echt positief. De inspecteur geeft aan dat de pensioentoezegging niet ongedaan gemaakt kan worden. "Een eenmaal toegezegd pensioen kan zeker na een aantal jaren niet meer worden herroepen. In uw geval is er geen sprake van een dwaling waarop u zich zou kunnen beroepen. Het was een weloverwogen keuze." Ik had al gedacht dat er zoiets gezegd zou gaan worden, maar goed daarna schrijft de inspecteur ook nog het volgende: Hem viel op de hoogte van de voorziening. Deze hoogte zou alleen mogelijk zijn in
 2. Wederom bedankt voor het antwoord. Zodra ik bericht heb van de belastingdienst laat ik het weten.
 3. Ik heb overigens nog één vraag. Verwachten jullie niet dat de heffing zal zijn over de commerciele waarde ipv de fiscale waarde (waar nu vanuit wordt gegaan)? Hier wordt namelijk ook veel over gesproken op de website die ik hierover heb bezocht. Dan wordt het namelijk een veel hoger bedrag. Alvast bedankt.
 4. Ja ik laat het zeker weten! Gisteren de brief gestuurd, dus antwoord zal nog wel even op zich laten wachten. Ik hoorde dat het ook vaak voorkomt dat je helemaal geen antwoord krijgt op zo'n brief... maar goed daar ga ik dan wel achteraan bellen.
 5. Prima dan wacht ik eerst het antwoord van van de inspecteur op de vraag van het terugdraaien van de pensioenregeling en als dit niet mogelijk is dan ga ik dit verzoek indienen.
 6. Klopt zo had ik het ook wel bekeken. Het kost me dan idd die 2200 euro, is wel zonde van het geld maar ook niet extreem veel. Makkelijkste manier om eraf te komen. Hoe gaat zoiets eigenlijk in zijn werk. Kan ik dit gewoon aangeven bij de belastingdienst dat ik het pensioen wil afkopen? Sorry voor de vele vragen, maar ik ben er (nog) te weinig in thuis.
 7. Ok bedankt, het wordt nu allemaal helder voor mij! Er is inderdaad wel een pensioenbrief aanwezig. De afspraak is dus in 2010 bedongen, dus ook dat valt waarschijnlijk mee. Zelfs als ik 72% zou moeten betalen dan is het minder dan de overige opties, nadeel is dat ik het pensioen kwijt ben, maar het gaat hier toch maar om een klein bedrag. Zo kan ik de BV opheffen. Ik had tevens ook gehoord dat je er nog een boete over kunt krijgen, maar dat zal wel loslopen zo te lezen. De revisierente is dan dus de 'boete'. Geweldig om hier zoveel heldere uitleg te krijgen.
 8. Bedankt voor de antwoorden. De laatste optie is misschien voor mij dan de beste aangezien ik er vanuit was gegaan dat ik belasting moest betalen over de complete 50000 euro die ik moet hebben aan het einde als ik stop met werken. Ik heb de informatie altijd zo gelezen: 'Wordt er toch afgekocht, dan wordt de gehele aanspraak progressief (tot 52%) belast en is revisierente (tot 20%) verschuldigd.' Ik dacht dat er met de 'gehele aanspraak' het bedrag werd bedoeld welke er dus aan het einde moet staan (dus inclusief oprenten). Ik begrijp nu dat dit niet zo is en ik dus max ongeveer 800
 9. Bedankt voor je antwoord! Zou ik dit zelf kunnen vragen aan de belastingdienst? Of moet dit via een tussenpersoon? Ik zal mij goed buigen over de 3 mogelijkheden, maar als ik het goed begrijp als ik af wil zien van mijn pensioen dan betaal ik dus inkomstenbelasting over die 50000 en nog eens 20% extra? Dat is inderdaad ook wel heel veel. Pfff.. vind dit inmiddels wel echt een probleem worden, maar goed ik ga er volop aan werken om het opgelost te krijgen.
 10. Ik heb nu een aantal jaren een BV. Wegens omstandigheden is daar 1 jaar pensioen in opgebouwd en daarna ben ik (had ik van tevoren niet voorzien) weer in loondienst gegaan bij een ander bedrijf. Nu staat dit pensioen in de BV en ik wil hier van af. Het gaat om het jaar 2010, toen stond er aan het einde van het jaar 10600 voor pensioen gereserveerd. Na 2010 is de pensioenopbouw stopgezet. Nu wil ik eigenlijk van deze BV af. Ik kan dit pensioen wel onderbrengen bij een verzekeringsmaatschappij maar dan ben ik ongeveer 28000 euro kwijt. Ik heb de offerte net binnen gekregen. Weet
 11. Op dit moment heb ik zelf een eigen Beheer BV. Hieruit stuur ik een factuur naar de werkmaatschappij voor mijn management fee. Mijn salaris betaal ik mijn Beheer BV (deze structuur is nog maar net opgezet, hiervoor zaten we beide (collega en ik) alleen maar in de werkmaatschappij. Nu verdien ik een salaris waarin ik in het 52%-tarief val. Dit is al een aantal jaren het geval. Nu zou ik het op zich wel met wat minder per maand af kunnen. Ik zat te bedenken of ik dan mijn salaris zou kunnen verlagen, zodat ik in het 42%-tarief ga vallen. Dat scheelt aanzienlijk belasting. Mogelijk kan ik da
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept