Jump to content

Max de Gave

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Da's mooi Joost, onafhankelijkheid is belangrijk. Maar ik heb toch een donkerbruin vermoeden dat ik wat naïef was. On verra...
 2. Heren, dit draadje tussen de regels doorlezend ben ik bang te weing acht te hebben geslagen op Norbert’s derde post. En te gemakkelijk verondersteld dat iemand een boekje zou opendoen. Indien ik het wel heb, een wellicht wat laat inzicht, maar evengoed heb ik nuttige dingen gelezen, waarvoor dank. Ik ga mij hierover elders proberen te vervoegen (tips? :) ). [edit] Ik lees ook net: "Higherlevel.nl wordt gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie welke op non-for-profit-basis faciliteert." Ik ben dom.
 3. Dennis, ik begrijp uit je reactie dat je er al meer kaas van hebt gegeten dan ik. Misschien is dan nu het moment daar dat in dit draadje geprobeerd zo goed mogelijk de exacte Cyprus-route in kaart te brengen en hoe je er het beste mee kunt omgaan? En dat wellicht daarnaast de bemiddelende rol van HJC te sprake komt en in hoeverre deze handig, betrouwbaar en aan te bevelen valt?
 4. Dank voor je inbreng Dennis. Voor wat betreft het overhevelen van geld; HJC maakt, voor zover ik begrepen heb, een constructie waarbij je je bedrijfskapitaal uit handen geeft. Daar is wat mij betreft psychologisch moeilijk mee om te gaan. Maar als je een goede afroomconstructie kunt maken, is het wellicht toch te overzien. Maar nu ga ik zelf speculeren, terwijl ik dat graag juist van ervaringsdeskundigen zou lezen. Ik heb overigens een PM gekregen van iemand die het zelf heeft geregeld op Cyprus, dus zonder HJC. Ik heb om meer info gevraagd, misschien krijg ik die nog. Ik respecteer uiteraard de keuze dat 'afgeschermd' te doen. Maar leuker zou zijn natuurlijk als diegene dat op het forum zou kunnen posten :)
 5. TwaBla ; Geef mij eens één post uit dat draadje waarbij een ondernemer spreekt uit eigen ervaring met HJC.
 6. Joost ; dank, interessant om te lezen! Norbert ; bovenal vraag ik of zich hier op het forum ondernemers bevinden die al langere tijd ervaring hebben met het HJC en daarover positieve en negatieve punten kwijt zouden willen. Dus wil ik meer reacties? Jazeker. Zijn mijn vragen nog niet beantwoord? Inhoudelijk niet nee.
 7. Norbert ; ik stem alweer jaren VVD, al ben ik het niet met alle standpunten eens en vind ik de partij niet 'groen' genoeg. Heb overwogen politiek actief te worden, maar vind de politiek te stroperig en daarmee te frustrerend. Daarbij denk ik dat ik als ondernemer meer kan betekenen voor de wereld. Emigreren: zodra het kan. Ik ben veel in Duitsland bijvoorbeeld en vind dat ze het daar een stuk beter doen dan in NL. Als ik mijn bedrijf kan verplaatsen doe ik dat zonder omhaal. Ik denk dat ik bovenstaand voldoende argumenten heb gegeven voor mijn visie, dus ik wil de discusie over de morele kant van de Cyprus route van mijn kant verder laten rusten. Maar als anderen daar op in willen gaan: welkom! Terug naar mijn aanvankelijke vragen, wat mij betreft :)
 8. Wat betreft moraal.. tja... Ik draag graag bij aan een maatschappij die helder omgaat met geld en besluiten. Maar dat vind ik hier volstrekt niet meer het geval. Het is me hier veel te veel een Robin Hood-achtig klimaat waar (her)verdeel en heers het motto schijnt te zijn. De belastingdruk is die van een socialistische heilstaat, de revenuen voor de burger langzamerhand marginaal. Maar ook de magere politieke daadkracht op alle mogelijke gebieden dragen aan mijn visie bij. Wat betreft schone energie, misdaadbestrijding, immigratie enz. En wat te denken van het peperduur redden van banken die vervolgens zowel geen hypotheken meer verstrekken alsook het MKB in de kou laten staan. De op handen zijnde aanschaf van de JSF, grondspeculatie door gemeenten die huizenprijzen torenhoog hebben opgedreven, bizarre accijnzen (benzine bijvoorbeeld), BPM, hoogste parkeergelden ter wereld... hoeveel voorbeelden wil je hebben? Bakken geld die naar landen als Griekenland verdwijnen (terwijl daar een kapitaalvlucht van minstens 350 miljard heeft plaatsgevonden). En de extra bestuurslaag, geheten Europees Parlement die ook klauwen met geld kost en zaken denkt te moeten regelen als rechte komkommers, verbod op rauwmelkse kazen (die waren juist zo lekker), antislipzolen voor kappers, en de dag voor het ambachtelijke schepijs. Zich nu onledig houdt met een verbod op internetporno. Egypte een toezegging doet van 5 miljard. Ik ben lang zeer pro-Europees geweest, maar dat is over. Eerst moet de club daar grondig worden gesaneerd. Maar ook; als je op een rijtje zet wat je bij elkaar moet verdienen om een normaal huis met een lekker tuintje te hebben, je eigen pensioen te regelen (want dat is straks echt niet meer collectief geregeld) en de vrijheid te behouden je zonder hordes te bewegen door Europa, is NL niet meer een leuk land maar bijna een financiële gevangenis. Dienovereenkomstig voel ik de overheid ook niet meer als instituut dat er is voor de burger, maar als autonome kracht in de maatschappij die overwegend aan zichzelf denkt. Mijn loyaliteit is langzamerhand rond het vriespunt. Alles en iedereen die de kans krijgt (lees: voldoende middelen heeft), zorgt dat-ie zoveel mogelijk de belastingdans ontspringt. Grote bedrijven als Apple, Google, Amazon, Hewlett-Packard, Microsoft, Dell, Rolling Stones, Starbucks, om er een paar te noemen. Maar ook onze eigen prinses Christina via een kanaaleilanden-constructie. En vast een heleboel meer mensen van wie het niet boven water komt. Ik werk vaker wel dan niet zestig uur per week, wring klanten financiëel niet uit en lever een mooi product waar de wereld m.i. beter van wordt. Maar ik moet ook voor mijzelf zorgen, want dat doet de overheid niet. Dat vind ik overigens ook niet erg, maar de belastingdruk moet dan ook naar beneden. Als de overheid dat niet doet, moet je ook dat zelf regelen nietwaar? (Dat er twee Toine Manders' zijn is me bekend.)
 9. Iwan van Geelen ; Mijn eigen profiel bekeken en ook gezocht. Kan mijn eigen post (?) uit 2010 niet vinden. Maar zou best kunnen. Hoe vind ik mijn oude post? Ik ben een paar jaar geleden naar een voorlichtingsmiddag geweest van HJC, met een tamelijk slaapverwekkende presentatie en uiterst ingewikkelde constructies met Curaçao en Dubai in de hoofdrol. Daar kwam nog bij dat je in principe je gehele bedrijfskapitaal uit handen gaf aan HJC. Al-met-al schrok ik toen terug - en enkele medebezoekers lieten overigens ook zulke geluiden horen. Vervolgens kwam er een failissement in 2011 en leek het verhaal over te zijn. Maar HJC blijkt uit haar as herrezen, ik ben in toenemende mate internationaal bezig en ik wil proberen de fiscale eetlust die op termijn zal opdoemen wat te dempen. Behalve de presentatie van HJC heb ik eigenlijk nooit concrete ervaringen gelezen van ondernemers over constructies van HJC, anders dan wat geping-pong over Ltd's en Euro-BV's. Hoop dat dat je eerste vraag een beetje beantwoordt Iwan. De tweede begrijp ik niet, wat bedoel je met "(...) of dezelfde constructie?"
 10. Maar kijk dan eens hoe hier in NL tienduizenden bedrijven als postbusfirma zijn gevestigd om bijvoorbeeld royalties onbelast te houden. Daar is wel gemor over, maar vooralsnog lijkt er niet veel te gebeuren.
 11. Norbert Bakker, dank voor je reactie. Ja, het Cyprus-circus staat onder druk, maar Sprout/HJC schrijft hierover: "Ierland heeft een vennootschapsbelasting van 12,5 procent en wist de poot stijf te houden. Op Cyprus is iedereen, van rechts tot extreem links, overtuigd van het existentiële belang van een aangenaam fiscaal klimaat. Het zal de rug nog méér recht houden dan Ierland." [mod edit : reactie op inmiddels verwijderde off topic discussie verwijderd]
 12. Op het blog van Sprout staat vandaag [2013-03-14] een artikel over het Haags Juristen College. Ik dacht dat de club in 2011 ter ziele was gegaan, maar da's dus klaarblijkelijk niet zo. Ik ben benieuwd of hier ondernemers zijn die al langere tijd ervaring hebben met het HJC en daarover positieve en negatieve punten kwijt zouden willen. M.n. de Cyprus-constructie lijkt mij interessant bij internationaal ondernemen; meer bewegingsvrijheid en niet zwaar afrekenen met de fiscus bij bedrijfsbeëindiging etc. Maar is HJC betrouwbaar? Is het werkelijk zinvol? Gaat de NL-fiscus mauwen? Kun je gemakkelijk geld van Cyprus overhevelen naar een bank in een ander land? Dat soort zaken.
 13. Tien man lunch = €60,- tot €100,- lijkt me zo. Aan jou de afweging of je het administratief interessant genoeg vindt om voor deze bedragen facturen te schrijven. Lijkt me wel toch? Database met je producten, snelle invoer in je factureersysteem, paar minuten werk! Zelfde geldt m.i. ook voor lunch voor vijf man. Je kunt trouwens, net als allerlei (grote) bedrijven ook doen, je factuur als PDF emailen. Veel tijd kwijt aan bezorgen? Dat zal afhangen van de drukte die je met brommer of auto kwijt bent en of je dit zelf doet of laat doen. Heb je een rekenmachientje? ;D Personeel. Zolang je ze een slechts paar uur nodig hebt, kun je gebruik maken van oproepkrachten. Ik weet niet helemaal precies hoe dat juridisch zit, maar volgens mij zit je dan niet vast aan allerlei loonbelasting etc. Maar dat weten andere Levelers hier vast wel. Zie ook: www.belastingdienst.nl en via Google kom je vast ook wel e.e.a. te weten.
 14. Levelers, Ik ben aan het werk met het onderstaande. M.n. de structuur die het moet krijgen in juridische zin heb ik geen kaas van gegeten. Maar ook andere adviezen, tips en meedenkwerk zijn uiteraard welkom. • Soort onderneming Trainingsbureau. Primair gericht op particulieren. Specifiek, door mij geschreven programma(‘s). Ik leid docenten op om onder mijn ‘paraplu’ (maar niet in dienstverband) mijn cursussen overal in klasjes te doceren. Tevens trainingsweekenden en -weken ‘op locatie’ (vnl in buitenland, denk aan België en Frankrijk). Op termijn zou ik in meerdere landen actief willen zijn, wellicht met eigen vestigingen en/of met mensen die onder licentie o.i.d. werken. • Winstniveau Indien programma aanslaat, hoog. Maar het gaat me om het uitdragen van kennis en ben zelf (vrijwel) niet geïnteresseerd in persoonlijk financiëel gewin. Maar er moet evengoed (veel) geld verdiend worden om het bedrijf te laten groeien, te perfectioneren en lange levensduur te geven zodat zoveel mogelijk mensen bereikt kunnen worden. Er moet (dus) zo min mogelijk naar de fiscus, van welk land dan ook. • Structuur Het bedrijf bestaat nog niet, maar zal vermoedelijk vanwege de omzet binnen afzienbare tijd een BV danwel Ltd o.i.d. moeten worden. Holding wellicht interessant? Zodra e.e.a. loopt (en de mogelijkheid er is), wil ik het bedrijf verplaatsen naar België of Duitsland. Weer later wellicht naar elders in Europa. Ik zou het ‘t liefst het zo vormgeven dat voorkomen wordt dat ik bij 'emigratie' telkens ‘bij de grens moet afrekenen’. Vragen * Kan ik mijn te kiezen juridische structuur op bovenstaande plannen aanpassen? * Kan ik dat ook vanuit een ‘groeimodel’ doen, of moet ik van meet af aan al voor een bepaalde juridische structuur kiezen? * Stel dat ik met een NL-rechtsvorm start, hoe moet ik dan omgaan met in het buitenland verdiend geld (maar dus onder NL vlag)?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept