Jump to content

koekebakker

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  financiering
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. De lening van privé aan mijn BV is nooit wat in veranderd. Het is de lening van mijn BV aan het bedrijf die omgezet is (maar dat doet hier niet echt ter zake). Het gaat er om dat ik circa 5 jaar geen renteschuld heb opgebouwd in mijn BV aan mijn prive. Kan ik dat nog herstellen?
 2. Middels een BV ben ik aandeelhouder in een bedrijf. Ik heb privé geld geleend aan mijn BV, en met mijn BV geld geleend aan het bedrijf. Het bedrijf betaalde rente aan mijn BV, en mijn BV betaalde rente aan mijn privé. Ergens rond 2015 had het bedrijf het zwaar, en was het onzeker of het zou overleven. De leningen die het bedrijf had aan de verschillende BV's van de compagnons werden omgezet in eigen vermogen. En er kwam geen rente meer binnen in mijn BV. Sterker nog, er kwam helemaal niets meer binnen. Dus heb ik de rente betalingen aan mijn privé destijds ook stop geze
 3. Ik ben bezig met aangifte van eenmanszaak bij inkomstenbelasting. Ik kom er alleen niet helemaal uit, want de winst uit de W&V rekening verschilt van winst volgens de balans (verschil begin en eind boekjaar). Volgens mij komt het door de investering in inventaris die ik heb gedaan (EUR 1317). Ik schrijf dat in drie jaar af, 439 per jaar. In de balans heb ik het restant van inventaris (EUR 878) bij de activa staan. Moet ik dit bedrag ook in W&V rekening ergens opvoeren? en zo ja, waar?
 4. ja je mist iets want ook voor de ib aangifte is een balans verplicht onderdeel. Dus als je IB aangifte hebt gedaan dan gebruik je gewoon de balans uit die aangifte en dan heeft de bank wat zij nodig heeft. Nou, een balans gebruiken we niet want zonder assets behalve liquide middelen. Dan kun je toch gewoon alles bij elkaar optellen voor VRH en inkomsten voor IB?
 5. Ik heb natuurlijk gewoon IB aangifte gedaan. Dus winst en verliesrekening klopt. Maar of ik nu wel of geen geld naar de prive rekening heb overgeboekt, doet toch niet ter zake voor de balans? Ik voer wel wat in, maar verder... mis ik iets?
 6. Voor een hypotheekaanvraag moet ik de winst en verliesrekening van de psychologiepraktijk van mijn vrouw aanleveren. Simpele eenmanszaak, en in de afgelopen drie jaar geen assets. En medische zorg, dus geen BTW. Omdat het een eenmanszaak is, houden we niet exact bij wanneer precies geld naar prive rekening wordt overgeboekt. Maar hoe verwerk ik dit nou in de winst en verliesrekening en de balans? Ik kan voor de bank opgeven dat al het geld op de bedrijfsrekening is blijven staan. Dan neemt de balans wel toe. En ook "prive opname" er in zetten, maar ach - dan maakt het de zaak alleen
 7. Hallo, Ik wil mij graag terugtrekken als bestuurder van de BV van het bedrijf dat ik heb opgericht. Iemand anders mag het doen. Moet een dergelijke wijziging per se via de notaris verlopen? Dank!
 8. Ik heb een personal holding, en via deze BV heb ik geinvesteerd in het bedrijf dat ik met een aantal compagnons heb opgezet. Vanuit mijn privé heb ik geleend aan mijn holding, en deze heeft dat geld weer geleend aan de onderneming. Mijn holding draait "winst" omdat ik meer rente krijg in de holding vanuit het bedrijf, dan ik aan mezelf uitbetaal. Helaas gaat het bedrijf moeizaam, en is het sterk de vraag of ik die lening ooit weer terug ga zien. Om te voorkomen dat ik aangeslagen word voor vennootschapsbelasting, kan ik de lening aan de onderneming in mijn PH eventueel afschr
 9. Dat je er een stapel relevante risico's bijkrijgt. O.a. [*]Verregaande werkgeversaansprakelijkheid [*]werkgeversaansprakelijkheid verkeersrisico's [*]loondoorbetaling bij Ziekte [*]verplichtingen Arbobesluiten [*]Wet Verbetering Poortwachter [*]Verregaande werkgeversaansprakelijkheid [*]werkgeversaansprakelijkheid verkeersrisico's Werknemers komen de deur niet uit voor ons. Struikelen over een kabel is het ergste wat kan gebeuren. Als dat nu gebeurt moeten we ziekte kosten dokken? En als het bedrijf dat niet kan, dan de bestuurders? Laatste twee zeggen mij niet
 10. Mja, we hebben wel een klein aantal werknemers (3). Wat is het verschil?
 11. Hallo, Ik ben mede eigenaar van een bedrijf in de financiele sector. Wij handelen op de beurs, en hebben geen klanten want we doen zaken op de beurs zelf. Een soort hedge fund, maar dan met ons eigen vermogen en geen participaties oid. Nu een kleine vraag : we hebben geen enkele verzekering. Ook de bestuurders hebben dat niet. Enerzijds is ons risico laag want we hebben geen eigen pand (we huren), geen auto's of ander materieel. Wat zijn onze bedrijfs risico's? We kunnen natuurlijk failliet gaan. En misschien hebben we dan wel iets slordigs wat we gedaan hebben of iets dergelijks.
 12. Ik heb in 2009 geen inkomsten gehad uit mijn personal holding. Dus die 18k investering valt buiten box 3? En in box 2 vallen alleen daadwerkelijke inkomsten, dus mijn aanmerkelijk belang heeft over 2009 geen enkele impact als ik het goed begrijp? Verder heb ik een gerelateerd vraagje. Als ik het goed begrijp, zou ik dus al mijn geld in december kunnen lenen aan mijn personal holding. En in januari weer terugstorten ("het project ging niet door"). In de praktijk zal de belastingdienst hier tegen optreden neem ik aan. Maar verder klopt dit verhaal - in theorie - wel?
 13. Hoi, Ik heb met een aantal compagnons een bedrijf opgericht. We hebben hierin geïnvesteerd vanuit onze personal holdings, die allemaal een BV zijn. Naast de 18k oprichtingskosten hebben we geld geleend van prive aan de personal holding. We keren 4% rente uit vanuit onze PH aan prive. De vraag is nu : in welke box valt de rente? Box 1 ; dan betalen we progressief inkomstenbelasting over de rente. óf Box 3 : dan betalen we de vermogensbelasting van 1,2% Nog een tweede vraag, de aandelen van de personal holding ; moet dat opgevoerd worden in Box 3 of valt het buiten de belastin
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept