Phoenix

Senior
  • Aantal berichten

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Den Bosch

Phoenix's trofeeën

  1. Zelfs GeenStijl besteed aandacht aan zelfmoord, weliswaar op de bekende GS wijze maar toch. De duistere kant van Boer Zoekt Vrouw Het artikel op GS gaat over zelfdoding onder boeren als gevolg van eenzaamheid maar vooral het harde werken zonder dat daar iets tegenover staat. Niet goed voor iemands zelfbeeld, niet goed voor iemands eigenwaarde. Andere linkjes uit het artikel. Boer zoekt touw - zelfmoord op het platteland Boerenzelfmoord, een onderschat verschijnsel Dan liever de schuur in
  2. Themaweek: preventie van zelfmoord In de week van 6 tot en met 12 september besteed de NPO extra aandacht aan het onderwerp zelfdoding. Van zaterdag 6 sept tot en met vrijdag 12 sept 2014 op NPO Doc
  3. Kun je iets meer vertellen klinkt vriendelijker, vind je ook niet? Het heeft alles te maken met dit event. Uit de as herrezen? Ding mee naar de Feniks Award Ik heb de initiatiefnemer een mail gestuurd met de vraag of de informatie die mij gisteren is toegestuurd al gedeeld kan/mag worden of dat er een officiële bekendmaking komt.
  4. Je conclusie is te voorbarig, ik doel niet op de site in mijn onderschrift maar op een ander initiatief dat een directe relatie heeft met ondernemerschap. Mijn betrokkenheid gaat daarin nu niet verder dan dat ik goede contacten onderhoud met de initiatiefnemer en haar initiatief als dat zinvol is onder de aandacht breng. Op dit moment is zij samen met een compagnon bezig op te schalen. Ik verwacht dat er binnenkort inhoudelijk te berichten valt over dit initiatief. Het ligt voor de hand dat er ook HL'ers actief betrokken zullen raken bij dit initiatief.
  5. @Christine Jouw wens zou wel eens sneller in vervulling kunnen gaan dan jij denkt. Net vandaag een mail uitgedaan aan een groep mensen waar je binnenkort ook op dit forum meer van zult gaan vernemen. Het ligt daarbij voor de hand om samen met hen en enkele HL'ers de handen ineen te slaan en jouw en ook hun idee te realiseren. Ondersteuning zal bestaan uit praktische en geestelijke ondersteuning. #pesten Bij pesten gaat de aandacht nu vooral uit naar kinderen en jongeren maar ik vind dat je pesten veel breder moet trekken. Ook volwassenen zijn heel goed in pesten, de ander niet het licht in de ogen gunnen. Het verschil met kinderen is dat de pesterijen voornamelijk op het psychische vlak liggen. en om het even op ondernemers te betrekken, denk aan compagnons die uit elkaar gaan waarbij een van beide doorgaat met het bedrijf en de ander er alles aan doet om de ander stuk te maken. Denk aan investeerders, jou bekent, die list en bedrog uit de last halen om de ondernemer dwars te zitten en weg te pesten. Denk aan een overheidsdienaar die er alles aan doet om een ondernemer dwars te zitten, enz enz.
  6. Klopt, het is geen goed Engels, misschien is dat wel opzettelijk gedaan?
  7. Vandaag stilletjes gelanceerd, Go-Athlon, mijn nieuwe online sportcommunity speciaal voor mensen met psychische problemen. Het doel is om mensen met psychische problemen weer in beweging te krijgen door ze op een verantwoorde manier te laten beginnen met het beoefenen van een sport waar zij plezier aan beleven. Sport is goed voor je conditie, verhoogt je zelfvertrouwen en draagt bij aan een positief zelfbeeld. Sport werkt als katalysator bij het herstellen van psychische problemen. Go-Athlon is een onderdeel van de trainingsorganisatie Project Phoenix, waarvoor ik achter de schermen druk bezig ben met het uitwerken van de trainingsprogramma's.
  8. Vanmorgen Project Phoenix officieel bij de KvK ingeschreven. Ik realiseer me eigenlijk nu pas dat dat best een yes momentje is omdat het een belangrijke volgende stap is in een reeks op weg naar echte oplossingen voor mensen met ernstige psychische problemen.
  9. Vanmorgen bij de KvK geweest om Project Phoenix als officiele activiteit in te schrijven. De omschrijving luidt: "Ontwikkelen van trainingen voor psychische zorg". Komende weken nog druk met het uitwerken van hulpmethoden die ik al jaren gebruik maar nog niet echt in standaard handleiding heb uitgewerkt.
  10. @Christine Harde werker heeft gereageerd op 4 mei, het is vandaag 7 mei. Beetje overspannen om nu al moeilijk te gaan doen over het feit dat Harde werker nog niet heeft gereageerd al was het alleen maar omdat je niet eens weet waarom hij tot nu toe niet heeft gereageerd.
  11. @Harde werker Na het lezen van je bericht blijft bij mij de indruk achter dat er nog steeds veel zaken uit verleden spelen. Je hebt het over je financiële problemen en de daarmee verband houdende inkomens problemen. Maar ook over problemen die op het relationele vlak liggen. Aan het eind van het verhaal vraag je ons of het verstandig is om weer te beginnen als ondernemer in een markt waarde prijzen zwaar onder druk lijken te staan door de zware concurrentie. Je leidmotief is inkomen, echt leuk lijk je het niet te vinden. Omdat ik jou niet ken is het vrij lastig om een passend advies te geven al was het alleen maar omdat ik vind dat je mensen niet moet adviseren maar moet helpen zelf te komen tot de inzichten die leiden tot de passende beslissingen. Het verhaal wat je nu geschreven hebt roept bij mij nog zoveel extra vragen op dat ik op basis van bovenstaande informatie denk dat je nu beter af bent door eerst samen met een professionele hulpverlener aan de slag moet om eerst je verleden eens uit te spitten. Uit je verhaal komt naar voren dat je veel keuzes hebt gemaakt door voor jou niet bepaalt gunstig zijn uitgekomen. Beslissingen maken mensen meestal op basis van eerdere ervaringen. Reden waarom het mij belangrijk lijkt om samen met een professional op zoek te gaan naar de patronen die hierachter zitten zodat je verleden zich niet herhaalt in de toekomst. Je hebt al gemerkt dat ondernemerschap gepaard gaat met veel onzekerheden en dat lijkt me in je huidige toestand niet ideaal.
  12. Algemeen Voor die mensen die dit topic lezen en zelf behoorlijk in de knoop zitten, blijf niet aanmodderen, praat over je problemen en zoek hulp. Kun je geen goede hulp vinden, wordt je door de hulpverlener niet begrepen omdat je als ondernemer nu eenmaal anders denkt, stuur mij gerust een PM, dan kunnen we samen kijken wie jou kan helpen om jouw leven weer op orde te kunnen krijgen. Ik heb zelf ook ondervonden dat het leven soms bizarre wendingen neemt en je van de ene op de andere dag thuis, huis, partner, kinderen, bedrijf enz enz kwijt kunt raken. Doordat ik inmiddels redelijk makkelijk over die moeilijke en eenzame periode praat heb ik de afgelopen 6 jaar heel veel en heel uiteenlopende verhalen van anderen aan mogen horen. Ik merk daarbij in eerste instantie dat mensen bang zijn voor gek verklaard te worden als ze over hun gevoelens en gedachten praten, mensen denken dat hun verhaal te absurd is om geloofwaardig te klinken. Eenmaal in gesprek blijkt meestal al snel dat de verhalen meer overeenkomsten hebben dan dat ze verschillen vertonen, zie ook dit topic waarin veel mensen vertellen over hun tegenslagen.
  13. Je doet het nu overkomen alsof er kwade opzet in het spel is, alsof het een doelbewuste keuze is om de mensen om je heen op het verkeerde been te zetten. In werkelijkheid proberen mensen op deze manier hun kwetsbaarheid te verhullen, want kwetsbaar wordt je als het gevoel hebt dat er niets meer is dat je nog goed kunt en in alles faalt als mens, als ondernemer, als partner, als ouder, enz. Mensen die suïcidaal hebben het gevoel geen enkele controle te hebben over hun eigen leven. Emoties zoals onmacht, falen, schaamte enz maken dat mensen zich terugtrekken om zichzelf op deze manier te bescherm tegen de verwachte negativiteit die er kan komen als je aangeeft dat het niet goed gaat. En ja dat is een soort masker, een soort masker waar je in deze tijd weinig voor hoeft te doen want de kans mensen tegen te komen die oprecht in je geïnteresseerd zijn is redelijk klein. Het masker geeft rust, het houdt mensen op afstand zodat je geen vervelende vragen hoeft te beantwoorden. Het masker wordt gedragen vanuit het vertrouwen dat je er op een dag wel weer uitkomt, dat het leven weer staat voor vreugde in plaats van pijn en verdriet. Het masker 'beschermt' ook je omgeving die je, als je suïcidaal bent, niet wil belasten met nog meer zorgen. Sommigen lukt het door het masker om de draad weer op te pikken, voor anderen blijkt masker het drijfzand waar ze steeds verder in wegzakken en alleen maar vaster door komen te zitten. @Hans voor wat het waard is, ook al ken ik deze man niet, toch raakt het mij. Misschien omdat ik 6 jaar geleden zelf dichtbij het punt was om mijn kinderen zonder mij groot te laten worden, maar zeker ook omdat ik zo graag het verschil zou willen maken en er voor zou willen zorgen dat het 'falen' bespreekbaarder word zodat mensen deze onomkeerbare keus niet hoeven te maken.
  14. Deze column is geschreven met daarbij in het achterhoofd dat allerlei doelgroepen dit moeten kunnen lezen, niet specifiek voor mensen met problemen of het sociale netwerk rondom iemand met psychische problemen. Dat betekent dat ik tijdens het schrijven keuzes heb gemaakt in de hoop dat er voor ieder iets tussen staat. Ik ben daarom ook niet inhoudelijk ingegaan op de oplossingen die ik mensen aanbied, oplossingen die anders dan jij denkt te weten voor verder gaan dan alleen cognitief. Dit onderwerp draait om het bespreekbaar maken van en is niet bedoelt om inhoudelijk discussie te voeren over gekozen therapievormen. Daarvoor zijn er voldoende andere plekken om eens met mensen te filosoferen over behandelmethoden. Vwb onderzoek, ik heb afgelopen week gesprekken gevoerd met onderzoekers van diverse Nederlandse universiteiten. Mijn doel is om in de loop van dit jaar te kijken of er onderzoeken opgezet kunnen worden of anders in ieder geval data verzameld kan worden dat later kan dienen voor onderzoek. Voor de leesbaarheid is het prettig als de reacties weer gaan over de column en de persoonlijke verhalen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.