Jump to content

Ik ben hier net

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  R.
 • Last name
  de Jager
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  geen

Company info

 • Location
  NL
 1. Ik bezit 1/3 aandeel in bv. Heb zwart op wit afspraak mbt overdracht. Alleen gebeurt niets meer. zaken liggen bij notaris maar er volgt helemaal niets meer. Denk ook dat bv meer waard is dan gecommuniceerd maar dat is vers 2. Cijfers 2009 zijn gedeponeerd bij KVK zonder mijn goedkeur / handtekening (?) Ik wil zsm uit deze `mickey mouse` bv. DJ luc als even benaderd via PM maar die kon mij persoonlijk helaas niet verder helpen. Ondanks alle goede bedoelingen.
 2. Ik heb 1/3 aandeel in een bv. Deze is opgericht medio 2009. Inmiddels is van een vruchtbare samenwerking met de andere aandeelhouder geen sprake gebleken en heb ik medio juni laten weten het aandeel verkopen te willen tegen verrekening rekening courantschuld. Daar is toen positief op geregageerd (mondeling) door de DGA, hij zou de aandelen overnemen tegen verrekening rekening courantschuld. Uiteraard heb ik meermaals verzocht om de jaar- en ook kwartaalrekening van de bv. Zonder succes. Nu zijn we bijna een kwart jaar verder en komt men met een discutabel te noemen voorstel. Men wil de aandelen overnemen tegen slechts het zichtbaar eigen vermogen per 31-12-2009. Het moment waarop inderdaad nog geen omzet gegenereerd was. Na dato is wel omzet gegenereerd en ook een tweetal contracten met hoge potentie binnen gehaald. Ook is een niet nader te verklaren toename van de rekening courantschuld met ruim 10% geclaimd. Ik mag accord gaan met het voorstel zoals deze er nu ligt of opdraaien voor meer schuld (er is bv geen leenovreenkomst!) Wat is wijsheid. Gewoon even een pitch om meer inzicht te krijgen.
 3. Ik zit met de volgende vragen en hoop hier aan het juiste adres te zijn. Met 2 vennoten is begin 2009 een BV opgericht. Inmiddels heb ik besloten uit de samenwerking te stappen wat ook geaccepteerd is door de andere aandeelhouders. Eind juni 2010 heb ik officieel mijn aandelen ter overname aangeboden tegen verrekening van de rekeningcourantschuld. Dit is destijds ook zo aanvaard. Inmiddels heb ik een bevestiging ontvangen waarbij ik een heel summier overzicht ontvangen heb van het eigen vermogen per eind december 2009 en mijn deel in de vermeende schuld van de onderneming per die datum. Wat mij bevreemd is dat er uitgegaan wordt van de datum 31-12-2009 terwijl de verkoop van de aandelen nu pas plaatsheeft. Ook heb ik, ondanks toezegging geen jaarrekening oid ontvangen. Ik heb goede redenen om aan te nemen dat het eigen vermogen inmiddels is toegenomen in positieve zin. Tevens zijn enkele zeer waardevolle contracten met bedrijven gesloten welke mogelijk niet in de waardering van de aandelen is meegeneomen. Tevens wordt gesteld dat notariskosten voor rekening komt van beide partijen waarbij ik van mening ben dat deze normaal gesproken kosten koper zijn.
 4. Ruben, je hebt het al voorspeld. Bank stelt denk ik al vragen. Dit is zowaar een zichzelf wassend varkentje, kende je dat fenomeen al?
 5. Ruben dank je voor je heel uitgebreid antwoord. Ik heb je wat meer achtergrondinformatie via pm gestuurd Nog even ter aanvulling; BV heeft maar 1 werknemer. Dit is Bestuurder, algemeen directeur, zelfstandig bevoegd. Ik ben dus echt slechts aandeelhouder met 33%
 6. Dank je TwaBla! Je slaat wel de spijker op z'n kop. Hij rommelt in ZIJN voordeel en dat komt hem natuurlijk goed uit. Ik wacht even op inhoudelijk advies mbt juridische stappen of in elk geval advies.
 7. Nee, klopt helemaal. Zit (nog altijd) in opstartfase vanuit de andere BV. Er zit geen personeel in, allen hebben we ons inkomen uit bedrijf van de bestuurder. Als boel zou draaien zou er "overgestapt" gaan worden. Dat gaat dus niet meer lukken..... van opstarten komt nu niets Ik weet dat ik er niets uit zou kunnen halen tot er dividend zou komen of een inkomen. Daar hoor je me ook niet over hoor.
 8. 33% Natuurlijk ga ik eerst praten. Maar ik ga wel eerst bij een jurist langs. Er zit overigens al een aanzienlijk aantal uren in van mijzelf en kosten die ik gemaakt heb in de aanloop. Zo heb ik dealercontracten gesloten met buitenlandse bedrijven. Dat krijgen ze dan mooi kado. Ik denk dat de emotie daar even plaats moet maken voor een stukje rationeel denken om tot inzicht te komen. Ik ga het niet overnemen, geen denken aan.
 9. Nee, allemaal mondeling. De man weet volgens mij goed waar hij mee bezig is. Zijn eigen bedrijf gaat nu ten onder. Hij probeert nog wat te redden via exhorbitante huurvergoedingen aan zijn eigen bedrijf. Daarnaast had het natuurlijk zijn persoonlijke "redding" geweest als de gezamelijke BV winst zou genereren. De enige die dat doen kan dat ben ik op dit moment. Daarom probeert hij me op deze wijze onder druk te zetten, lijkt mij. Nu alleen de vraag nog; hoe kom je hier zo snel mogelijk vanaf zonder al te veel kleerscheuren. Is het raadzaam de man te laten weten weten (schriftelijk) dat ik het niet eens ben met de wijze van bestuur en besluitvorming? Kan dit best via een jurist?
 10. Wat ik hier heb zijn de afschrift statuten en afschrift levering van aandelen. Daar staat wel e.e.a. in. Bv dat meneer bestuurder is. Vergaderingen worden afgewezen en besluiten volkomen eenzijdig genomen. Wat doe je hieraan? Waar het mij met name om draait is in hoeverre meneer een huurovereenkomst kan aangaan met zijn eigen bedrijf nota ben en (omdat er geen inkomsten zijn) deze rekening aan mij prive wil doorsturen. En mij ook niet prive aansprakelijk kan stellen voor het "floppen" van de bv of te maken kosten etr vervanging van mijn persoon wegens mijn uitval (burn out).
 11. Dank je voor je reacktie! Wat voor professionele hulp moet ik dan aan denken? T.a.v. huur van pand en dergelijken is geen afspraken gemaakt. Ik zou zorg gaan dragen voor acquisitie. Daar is uiteraard niets van terecht gekomen door de ellende bij werkgever.
 12. Beetje lastig geval misschien. Ca anderhalf jaar geleden ben ik in dienst getreden bij huidige compagnon. Al snel hebben we het idee opgevat om samen een bv op te zetten voor een ander product. Hierbij is toen ook de zoon van compagnon ingestapt. Er zijn dus 3 aandeelhouders en compagnon (ook werkgever!) is bestuurder. Momenteel sta ik nog altijd gewoon op de loonlijst in bedrijf van compagnon. Dit omdat bedrijf in zwaar weer verkeert en met chronisch personeelstekort kampt. Dit resulteert er ook in dat de gezamelijk BV nog niet van de grond is gekomen. Compagnons stoppen er overigens ook geen tijd of energie in, zeggen er geen tijd voor te hebben (net als ik dus). Inmiddels ben ik ziek thuis komen te zitten, burn out. En wat gebeurt er nu; compagnon verwijt mij het stuklopen van de BV! Ik had er meer tijd en energie in moeten stoppen. Compagnon heeft nu verzonnen dat BV pand huurt van zijn bedrijf (voor teveel geld) en ik word verlangd dat ala minuut op te gaan hoesten. Ik ben ziek en dus verlangt comagnon nu dat ik maar voor een vervanger moet zorgen op eigen kosten om handel te genereren. Tevens stelt hij me nu al aansprakelijk voor alle schulden die er (mogelijk) gaan komen. Ik begrijp ook wel dat ik vanuit een BV niet als zodanig aansprakelijk gesteld kan worden. Waar ik wel mee zit is dat meneer dus verplichtingen aangaat zonder mij daarvan in kennis te stellen of ook maar inkomsten te genereren. Hij onderneemt zelf niets om de zaken lopende te houden in de BV en geeft geld uit aan bv een auto zonder overleg. Het moge duidelijk zijn, dit draait op niets uit en ik stap hier het liefst zo snel mogelijk uit. Dubbel probleem is dat terugkeer in oude baan niet meer mogelijk is. Ta.v. de Bv wordt alleen maar geroepen "jij lost het maar op". De vraag is wat zijn nu de juiste stappen om hier zo netjes, snel mogelijk vanaf te komen. Compagnon brult al van schadeclaims van tonnen maar is blijkbaar niet op de hoogte van de rechtsvorm BV en ook dat hij de bestuurlijke aansprakelijkheid draagt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept