Jump to content

ragnagort

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Voornamelijk RSS fee
 1. Niet zo zeer een ondernemersvraagje (alhoewel ik wel ZZP'er ben): Moet in de koopovereenkomst/akte van een woning de verdeling tussen mij en mijn partner al staan? (Ik dacht van niet, maar ik wil het zeker weten). Of kan dat ook alleen in de leveringsakte staan? Ik hoor 't graag ;-)
 2. OK. Dus dit kan ik blijven herhalen zolang ik wil zonder vermorgen op mijn balans hier voor nodig te hebben. Daarnaast hoef ik me ook geen zorgen te maken over een eventuele heffing(en) tussendoor, die komt pas zodra die lijfrente tot uitkering komt en kun je dus altijd betalen als je dit deel van de uitkering netjes parkeert? Klopt toch? Nee. Dat is niet aan de orde.
 3. Even ter verduidelijking: ik ben ZZP'er. Ik heb nu mijn FOR 2x volledig kunnen benutten en gestort op een normale (moneyou) spaarrekening. Als ik daar mee doorga zal ik volgend jaar deze regel overtreden: Nu heb ik twee vragen: 1) Wat geniet over het algemeen "jullie" voorkeur? Dit storten in banksparen of lijfrente? 2) Zodra het in banksparen of lijfrente zit, moet ik dan nog steeds aan die regel voldoen? Dat zou dus betekenen dat je het geld min of meer 'dubbel' moet reserveren (1x op de balans en 1x als spaarrekening/lijfrente/bankspaarrekening?
 4. Ik heb ook de volgende vraag als hoofdvraag toegevoegd: Draagt het lopen van meer risico in de vorm van resultaatverplichting ipv inspanningsverplichting bij als positieve beoordeling van de belastingdienst voor de VAR/DBA ?
 5. Ik heb ook de volgende vraag als hoofdvraag toegevoegd: Draagt het lopen van meer risico in de vorm van resultaatverplichting ipv inspanningsverplichting bij als positieve beoordeling van de belastingdienst voor de VAR/DBA ?
 6. wanneer die klant eenzijdig voor jou bepaalt dat jij meer risico moet accepteren, dan klinkt dat toch aardig als een gezagsverhouding. Normaliter bepaalt de ondernemer de prijs waarvoor hij bereid is een zeker risico te lopen. Voor hetzelde tarief overstappen van uurtarief naar fixed price zou voor mij reden zijn om de totaalprijs opnieuw te berekenen, waarbij ik uiteraard in m'n schattingen en prijsbepaling rekening hou met de onzekerheden. Kijk! Dat is een perfect argument! ;-)
 7. wanneer die klant eenzijdig voor jou bepaalt dat jij meer risico moet accepteren, dan klinkt dat toch aardig als een gezagsverhouding. Normaliter bepaalt de ondernemer de prijs waarvoor hij bereid is een zeker risico te lopen. Voor hetzelde tarief overstappen van uurtarief naar fixed price zou voor mij reden zijn om de totaalprijs opnieuw te berekenen, waarbij ik uiteraard in m'n schattingen en prijsbepaling rekening hou met de onzekerheden. Kijk! Dat is een perfect argument! ;-)
 8. Betaalt opdrachtgever A al niet heel veel meer dan opdrachtgever B als ik jouw openingsbericht goed lees? Jawel, maar hopelijk op lange termijn dus niet ;-) Kansen zat, maar vond het nou net leuk worden. Kun je dit nader toelichten, wat vind je tricky? Thx voor de tip van de emailforward & reactie-timing ;)!
 9. Betaalt opdrachtgever A al niet heel veel meer dan opdrachtgever B als ik jouw openingsbericht goed lees? Jawel, maar hopelijk op lange termijn dus niet ;-) Kansen zat, maar vond het nou net leuk worden. Kun je dit nader toelichten, wat vind je tricky? Thx voor de tip van de emailforward & reactie-timing ;)!
 10. Daar zit een beetje de crux. Deze maatregelen zijn opeens ontstaan na overname en inmenging moederbedrijf. Vlak daarvoor waren we bezig met een DBA model overeenkomst (Die net niet getekend is, alleen maar door het uitstel van DBA niet omdat een van de partijen niet wilde tekenen). Ik moet nu proberen moederbedrijf te overtuigen dat het wel DBA/VAR is.
 11. Daar zit een beetje de crux. Deze maatregelen zijn opeens ontstaan na overname en inmenging moederbedrijf. Vlak daarvoor waren we bezig met een DBA model overeenkomst (Die net niet getekend is, alleen maar door het uitstel van DBA niet omdat een van de partijen niet wilde tekenen). Ik moet nu proberen moederbedrijf te overtuigen dat het wel DBA/VAR is.
 12. Volgens mij lees je niet goed. Ik heb het voldoende onderbouwd: Met percentages, uren, afwezigheid van gezagsverhouding, werkzaamheden, etc. Ook geef ik aan wat niet belangrijk is en jij maakt het de boventoon van dit topic. Toch jammer.
 13. Volgens mij lees je niet goed. Ik heb het voldoende onderbouwd: Met percentages, uren, afwezigheid van gezagsverhouding, werkzaamheden, etc. Ook geef ik aan wat niet belangrijk is en jij maakt het de boventoon van dit topic. Toch jammer.
 14. Het gaat me om de switch omdat er een paranoide moederbedrijf is gegaan, terwijl het tot de overname wel kon. Ik ben qua inzet, werkwijze, verantwoordelijkheid niet veranderd. Ik voldoe aan de criteria van de VAR en DBA! Er is geen gezagsverhouding. Bepaal alles zelf. Mailboxen heb ik zelf genoeg. Maar soms behartig ik technische belangen en om dan mijn eigen mailadres te geven komt soms raar over, dat van de opdrachtgever is veel makkelijker. Het gedrag wordt geïnitieerd door de controller bij de moeder, maar helaas zijn de medewerkers van het bedrijf het gaan geloven. Ik zoek argumenten om ze anderzijds te overtuigen of me te verdedigen. @Ron, ik vind je "huilie huilie" ronduit beledigend, kun je je verder afzijdig houden uit dit topic a.u.b. Ik zou graag inhoudelijke reacties willen - ik gaf al aan dat de uitjes het niet/minder belangrijk vind.
 15. Het gaat me om de switch omdat er een paranoide moederbedrijf is gegaan, terwijl het tot de overname wel kon. Ik ben qua inzet, werkwijze, verantwoordelijkheid niet veranderd. Ik voldoe aan de criteria van de VAR en DBA! Er is geen gezagsverhouding. Bepaal alles zelf. Mailboxen heb ik zelf genoeg. Maar soms behartig ik technische belangen en om dan mijn eigen mailadres te geven komt soms raar over, dat van de opdrachtgever is veel makkelijker. Het gedrag wordt geïnitieerd door de controller bij de moeder, maar helaas zijn de medewerkers van het bedrijf het gaan geloven. Ik zoek argumenten om ze anderzijds te overtuigen of me te verdedigen. @Ron, ik vind je "huilie huilie" ronduit beledigend, kun je je verder afzijdig houden uit dit topic a.u.b. Ik zou graag inhoudelijke reacties willen - ik gaf al aan dat de uitjes het niet/minder belangrijk vind.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept