Rik W

Junior
  • Aantal berichten

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rik W

  1. De drie die ik noemde (Magento, osCommerce en PrestaShop) mag je gewoon gebruiken.
  2. Nick, Zoals gezegd zijn er verschillende mogelijkheden. Maar je hebt een budget van 150 euro zeg je. Dat is een erg laag budget, zeker voor een webwinkel. Je hebt altijd maandelijks of jaarlijks terug kerende kosten en soms ook eenmalige kosten (ligt er aan welk pakket je kiest). Hoeveel wil je besteden aan de periodieke kosten? Is die 150 euro voor het opzetten van het systeem, of moet daarvan een webwinkel bijvoorbeeld een jaar draaien? Heb je zelf enige technische ervaring? Pakketten als osCommerce, Magento of PrestaShop zijn gratis te downloaden, maar vergen bijvoorbeeld weer wat technische kennis.
  3. Lisbecks, Ik vind de twee sites niet op elkaar lijken hoor. Alleen de diamanten ringen komen echt op beide sites voor, maar wat wil je? Volgens mij maak je inbreuk op de copyright van een andere site als je bijvoorbeeld de tekst kopieert van hun site (al dan niet vertaald) of foto's overneemt van een andere site. Ook het 1:1 overnemen van (delen van) de site mag niet. Maar je door een layout laten leiden mag volgens mij weer wel. Het is echter niet zo dat jij je niet schuldig maakt omdat een andere het al gekopieerd heeft; je maakt je dan net zo goed schuldig als degene die het als eerste kopieerde.
  4. Magento is inderdaad redelijk zwaar, maar als je even zoekt naar een goede hoster hoeft het niet langzamer te zijn dan andere pakketten. Het werkt inderdaad voor geen meter op een shared hosting pakket, omdat de server toch wel wat geheugen nodig heeft om het te kunnen draaien. Magento is al wat sneller te maken door caching te gebruiken en enkele (gratis) modules te installeren. Je krijgt hosting inderdaad al voor 10 euro per jaar, maar 120 euro is niet overdreven duur hoor. Een groot voordeel van Magento vind ik is dat je meerdere webwinkels in één installatie kunt zetten. Dit is bijvoorbeeld handig als je producten hebt die in meerdere webwinkels verkocht worden plus dat het onderhoud scheelt. Verder is Magento erg in opmars (zoals al is gezegd) en worden er enorm veel (vaak gratis) modules voor gemaakt. De beste keuze voor een pakket maak je aan de hand van je eisen en wensen aan het pakket. Wil je bijvoorbeeld ook je voorraad er mee kunnen beheren? Wil je (in de toekomst) meerdere webwinkels gaan aanbieden? Wat is je budget? Hoeveel is snelheid je waard ten opzichte van functionaliteiten? Moeten klanten recensies kunnen plaatsen bij producten? Moeten ze zich eerst registreren alvorens ze kunnen bestellen, of kan een gast dat ook zonder zich te registreren? Heb je producten die in meerdere kleuren aan te bieden zijn? Die misschien wel een andere prijs hebben per kleur (de rode is 2 euro duurder dan de groene bijvoorbeeld)? Etc. etc. Een keuze kun je pas goed maken als je weet wat je nodig hebt en wat je wil. Kijk ook eens goed of het pakket ondersteuning biedt voor SSL, dus dat de verbinding beveiligd wordt als men zich wil registreren en wil gaan betalen. SSL is absoluut geen overbodige luxe en hoeft niet duur te zijn, maar steeds meer mensen stellen het toch wel op prijs dat hun gegevens niet "open en bloot" over de lijn gaan.
  5. Ik ken het dilemma; facturen eigenlijk te laag en bang extra kosten te maken terwijl je misschien wel niets krijgt. In het begin nooit een incassodienst er op gezet, omdat de bedragen te klein waren naar mijn idee. Maar uiteindelijk blijft er toch wel een aardig bedrag oninbaar. Uiteindelijk toch maar een incassodienst gezocht en die er op gezet. Je hebt tenslotte een overeenkomst die je netjes bent nagekomen (je hebt geleverd) en nu moeten zij volgens afspraak betalen. Er zijn incassodiensten die op basis van no cure no pay werken. Let daarbij wel goed op dat je geen abonnement moet afsluiten. Ikzelf heb een incassodienst gevonden die zonder abonnement op basis van no cure no pay werkt (bij interesse kun je me een berichtje sturen). Hoe dan ook, ik zou in ieder geval dreigen met een incassodienst (als je dat nog niet gedaan hebt) en daarbij aangeven dat je een incassodienst er op zet als het geld niet binnen 5 werkdagen op je rekening staat. En na 5 werkdagen ook echt meteen een incassodienst er op zetten. Krijgen ze het niet geïnd, dan heb je ook geen extra kosten gemaakt. Kunnen ze wel innen, dan betaalt de klant het bedrag dat de incassodienst er voor vraagt. De meeste incassodiensten kunnen je ook helpen bij een eventuele gang naar de rechter, maar daarvoor is dit bedrag waarschijnlijk te klein. Je moet dan namelijk wèl geld vooraf storten die je niet terugkrijgt bij een (voor jou) negatieve uitspraak van de rechter. Verder biedt de incassodienst die wij gebruiken de mogelijkheid om de klant (als ze geen geld van de klant hebben ontvangen) gedurende 5 jaar nog elk halfjaar een herinnering te sturen, zodat de factuur niet verjaard. Ook dat is op basis van no cure no pay.
  6. Tim, De site heeft erg veel last van de encoding zag ik; [*]op http://www.uniquearticles.nl/eonon-g1305e staan allemaal vreemde tekens in de tekst:  [*]op http://www.uniquearticles.nl/winkel staat "Categorieën" Staat een beetje slordig. Het BTW-nummer moet nog op de site gezet worden; het is wettelijk verplicht die er op te hebben. Ik kon het tenminste niet vinden? Ik vind het altijd zo vaag; mensen die een 06 nummer heel raar gaan schrijven. Vragen? bel ons nu! 065 - 3126834 Waarom niet gewoon het streepje waar het hoort te staan, dus na "06"? Voor de rest ziet het er wel aardig uit. Niet teveel rommel er om heen die je continu afleidt. Ik hoop dat je wat met bovenstaande punten kunt. In ieder geval; Succes er mee!
  7. Er is altijd wel iets op te vinden hoor, om het tóch bij elkaar te krijgen, als je maar wat budget hebt. Zijn het websites waar je moet inloggen? Of heb je er een programma voor geinstalleerd op je computer?
  8. Een postbus is voor ons toch een deel van de uitstraling die je wilt hebben. Daarbij is een groot pluspunt dat de post ook na een verhuizing gewoon op het goede adres blijft komen. Behalve de Belastingdienst dan; die schijnen het niet te snappen dat je een post- en een bezoekadres hebt. Verder hebben wij op deze manier de privé en de zakelijke post van elkaar gescheiden. Als laatste is het altijd raadzaam om in ieder geval je bezoekadres overal bij te vermelden. Mensen denken inderdaad dat je wat te verbergen hebt als je alleen je postbus vermeld. Dat een postbus niet toegankelijk is voor andere bestellers is niet waar. Ik krijg vaak genoeg post die bijvoorbeeld via Sandd verzonden is in mijn postbus. Pakjes bezorgd krijgen op je postbus door andere bestellers is vaak wel een probleem, maar veel (web)winkels die pakjes versturen via TNT doen hier vaak genoeg óók moeilijk over (ondanks dat het niets extra kost of zo).
  9. Er zijn natuurlijk altijd wel verschillen tussen hosting bedrijven. Als hosting bedrijf heb je natuurlijk wel werk aan het weer uit quarantaine halen van een domeinnaam. De ene partij heeft alles geautomatiseerd, de andere partij moet veel nog met de hand doen. Mag je de kosten die SIDN in rekening brengt officieel wel naar buiten brengen? Volgens mij was het hele idee dat de SIDN de tarieven niet meer openbaar maakte zodat elke partij zijn eigen tarieven kan stellen zonder dat de klant meteen zegt van "ja, maar jullie hoeven daar maar xx euro voor te betalen". Het is inderdaad wel een beetje vreemd dat de hoster zegt dat de domeinnaam tot 8 januari is geregistreerd en dat hij al op 7 januari er uit is gegooid. Bij ons wordt altijd wel vooraf gefactureerd, maar wordt een domeinnaam niet er uit gegooid als je op de dag van verlenging nog niet betaald hebt. Zeker bij .nl domeinnamen kost het de hosting partij vrijwel niets extra (99% van de gevallen zelfs helemaal niets extra). Maar van de andere kant; de hosting partij kan er niets aan doen als de mail in jouw SPAM-box terecht is gekomen. Tenzij de hosting partij de SPAM-filter voor jou instelt misschien. Je kunt je ook niet er achter schuilen dat je een rekening niet hebt gekregen omdat die meteen in de oud-papierbak gegooid is.
  10. De korting is gegeven op het product voor de bestellers in juni. En daar staat als voorwaarde bij dat je alleen die korting hebt als je binnen de betalingstermijn hebt betaald. Het is dus geen betalingskorting, maar een korting op de dienst.
  11. Beste mensen op Higherlevel, Ik heb pas geleden met mijn bedrijf een actie gehouden dat men 10% korting krijgt op het aanschafbedrag. Eén van de voorwaarden is dat de betaling binnen de betalingstermijn van 14 dagen plaatsvindt. Er is een factuur aangemaakt met daarin 10% korting vanwege de Zomer-actie. In het totaalbedrag van de factuur zit deze korting al verrekend. Nu heeft de klant na 3 weken nog niet betaald en willen wij een herinnering gaan sturen. Maar op de originele factuur staat dus dat er 10% korting op zit, maar omdat de betalingstermijn verstreken is geldt die niet meer. Hoe kan ik dit aangeven op de herinnering? Ik kan er een sticker of iets dergelijks op plakken dat de korting niet meer geldt, maar dan is het niet meer duidelijk wat de klant nu moet betalen. Daarbij is het voor de belastingdienst ook niet duidelijk dat de korting is ingetrokken. Ik kan ook een nieuwe factuur aanmaken waarop de oude wordt gecrediteerd en het volledige bedrag wordt berekend. Alleen is het totaalbedrag van die factuur dan laag (alleen die 10% korting die niet meer geldt) plus dat de klant weer een nieuwe betalingstermijn heeft van 14 dagen. Met andere woorden; wat is het slimste om de korting er van af te halen? En ook; zijn er slimmere oplossingen zodat je wel korting kunt geven maar dat ze automatisch vervallen (bijv. zoiets als "bij betaling voor mag u 10% korting () berekenen")?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.