Jump to content

Kees A.

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Noord Holland
 1. Dat is zeer zeker iets om goed op te letten (dat uitbetalen) Overigens nog even terugkerend op het met 3 partijen werken (en dan 3 partijen die frauderen)... Ik ken bedrijven die zo werken. Met 'zo' bedoel ik dat bedrijf 1 een klus heeft, bedrijf 2 hiervoor factureert maar niets aan de klus bijdraagt, en bedrijf 3 factureert voor precies hetzelfde bedrag aan bedrijf 2. Dit doen ze om te voorkomen dat bedrijf 1 weet wie bedrijf 3 is, of dat er ueberhaupt een bedrijf 3 bij betrokken is. Mag dit dan wel? Dus als het niet is ter verhulling van de voortzetting van een dienstverband?
 2. We spreken meer over weken dan over maanden. Minder dan 1 maand dus. Pragmatisch is het zeker, maar ik wilde ook gewoon weten hoe het precies zit. Risico's zijn er niet zoveel. In het verleden al vaker gemerkt dat de belasting alles prima vindt, zolang je maar betaalt. Maar ik wil ook niet echt frauderen.
 3. Stel, voor een klus staat € 1.000. Een bevriend bedrijf stuurt mijn oude werkgever een factuur voor dit bedrag. Vervolgens stuur ik weer dat bevriend bedrijf een factuur van € 1.000. Ik verricht de werkzaamheden bij mijn oude werkgever. Dit lijkt mij op ontduiking, maar is dit legaal?
 4. Dat is een situatie die we beiden niet meer willen. Zij niet omdat ze af willen van vaste contracten. Ze willen zo flexibel mogelijk zijn, en financieel verkeert het bedrijf in zwaar weer. Ik wil het ook niet meer, want doordat we soms niet aan het beoogde aantal uren kwamen in mijn specifieke functie, kreeg ik soms allerhande taken op mijn bord waar ik niet blij van werd. Maar die je toch doet uit loyaliteit en omdat je de slechte financiële situatie herkent en wil bijspringen.
 5. Maar hoe kijkt de belastingen hier tegenaan? Want ik ga precies hetzelfde doen als ik voorheen in loondienst deed.
 6. Er is op dit forum al het een en ander over geschreven, maar het meeste is al flink wat jaartjes oud. Vandaar dat ik het toch aandurf om het nogmaals te vragen. Naast mijn werk als ZZP'er was ik ook in dienst bij een bedrijf voor enkele dagen per maand. Het betrof een contract voor onbepaalde tijd. Doordat de specifieke werkzaamheden die ik deed afnamen, hebben we met wederzijds goedvinden het contract ontbonden. Maar ineens is het bedrijf gevraagd voor een aantal projecten waar ze mijn hulp voor nodig hebben. Ik (en het bedrijf ook) zijn echter in de veronderstelling dat dit niet mag. Iets met 3 maanden en 1 dag niet mogen werken voor je voormalige werkgever. Anderen zeggen weer 6 maanden. Maar eerlijk gezegd praten we als papegaaien anderen na, want we weten het gewoon niet. Wie weet precies hoe het juridisch zit?
 7. Goedemiddag medeforumleden, Binnenkort ga ik wat advieswerk verrichten voor een Amerikaans bedrijf. Ze zijn enkel gevestigd in de VS. Mijn werkzaamheden vinden plaats in Nederland. Ga het bedrijf niet bezoeken o.i.d. Zoals ik het begrijp zet ik op mijn factuur 0% BTW. Klopt dit? Dien ik nog op een of andere manier de Amerikaanse fiscus in te lichten? Dank reeds!
 8. Voor de producent kan dit voorstel (een percentage) zeer lucratief zijn. Allerhande kosten worden dan meegenomen. Ook die kosten die eigenlijk niets met de produktie zelf te maken hebben. Met als resultaat dat er een percentage van het weinige overgeblevene onder de streep afgedragen hoeft te worden. Dus als producent zou ik zeggen: Doen! Maar elke acteur die door een goede agent of management vertegenwoordigd wordt, zal zit wel uit zijn hoofd laten.
 9. No offense, maar de kans dat een format van een non-professional gerealiseerd wordt, is gelijk aan 0.1% En mocht het onverhoopt toch zo ver komen, reken jezelf dan niet rijk. Het gaat echt niet over tonnen, zelfs niet over tienduizenden euro's. De producent wil een deel, de zender een deel, en daar ga je dan.
 10. Daar valt geen zinnig woord over te zeggen. Heeft er alles mee te maken waar hij uitgebracht wordt. En dan niet alleen in welk land, maar ook via welk medium of welk station. Je zou het met een klein bedrag kunnen afkopen. Bijvoorbeeld met 20% van de gage die je in NL betaalt. Veel acteurs zullen hier tevreden mee zijn, want 'hebben is hebben'. En ook zij realiseren zich dat de kans dat iets in het buitenland op de markt komt, verdomd klein, zeg zelfs maar nihil, is.
 11. @T5-R Wat bedoel je met deze laatste zin Maar alleen al een KvK inschrijving kan voldoende zijn !! ? Doel je daarmee dat je als ondernemer je gewoon moet inschrijven en gewoon beginnen met verkoop en wel zien waar het schip strandt? Of dat de kopers over een inschrijving moeten beschikken?
 12. Volgens mij valt de Makro (en andere grote hypermarkten) onder de uitzonderingen die in bijna alle bestemmingsplannen gelden. Waaronder o.a. ook tuincentra, bouwmarkten, caravanhandels, autohandel etc. vallen. Dus hanteert de Makro een pasjessysteem vanwege de overheid? Of doet ze dit vanwege zelf opgelegde regels?
 13. Met alle respect, Henk, dat is geen antwoord op de vraag. De Makro kom je niet in zonder pasje,en als je er al inkomt, dan kun je in ieder geval niet afrekenen. Dus de Makro controleert wel degelijk en moet je ingeschreven zijn bij de KvK om een pasje te bemachtigen. Dat de controle niet waterdicht is, is vers 2. Dus nogmaals: Is er wel een verplichting om te controleren of iemand een bedrijf heeft, of bedrijfsmatig inkoopt? M.a.w. Als iemand graag een fiets wil kopen (bij een bedrijf dat gevestigd is op een bedrijventerrein waar het bestemmingsplan het niet toestaat dat er verkoop aan particulieren plaatsvindt) is het dan de verplichting van de verkoper om te controleren of de klant een bedrijf heeft?
 14. In een ander topic (over bestemmongsplannen) kwam het al terloops ter sprake: Het niet mogen verkopen aan particulieren op bedrijventerreinen en industriegebieden. Ook webwinkels mogen hier eigenlijk niet verkopen, zeker niet als er ter plekke uitgeleverd wordt. Maar los hiervan: Is het in zijn algemeenheid de plicht van een verkoper om te controleren of zijn klant daadwerkelijk een bedrijf is? M.a.w. Als ik een groothandel heb in fietsen (op een bedrijventerrein met een bestemmingsplan dat verkoop aan particulieren verbiedt) en er komt een klant die 1 fiets wil kopen, moet ik daar dan van na gaan of het hier daadwerkelijk om een ondernemer gaat?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept