MVproject

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MVproject

  1. Ja, Irritanter Kan Bijna Niet ;D Ik vraag me, los van het Engels af wat deze site gaat onderscheiden van andere (al bestaande) freelance platforms. Wat maakt juist jouw site zo aantrekkelijk? Een profiel maken kan ik nl overal. Hoe ziet jouw verdienmodel eruit? Gaan opdrachtgevers betalen voor een match? (Omdat je het reclame vrij wilt doen)
  2. Het is inderdaad best ingewikkeld om met werknemers te werken. Als kleinere ondernemer loop je een enorm risico. Als de overheid de werkloosheid wil verlagen denk ik dat daar best kansen liggen. Je kunt immers voor een tussenvorm kiezen en je "werknemers" bij een payrollbureau op de loonlijst zetten. Maar je betaalt je scheel, en die werknemer komt er meestal ook maar bekaaid vanaf, want de secundaire arbeidsvoorwaarden van die payrollbureaus zijn nogal beroerd. het zal vast wel niet kunnen in het kader van rechtsgelijkheid etc, maar aangepaste regels voor ondernemers met max 10 man personeel zouden volgens mij kunnen bijdragen aan economische groei. Die ondernemers krijgen de mogelijkheid om te groeien, en creëren daarmee banen. En als je als werknemer toch meer zekerheden wilt, heb je altijd de mogelijkheid om bij een groter bedrijf te solliciteren. Dat is los van je werknemersrechten toch al een afweging die je moet maken.
  3. MVproject

    10.000

    Gefeliciteerd!! 10.000 berichten is al heel wat, maar 10.000 berichten waarvan het overgrote deel echt ergens over gaat is een topprestatie!
  4. Je kunt dat ook het probleem van het UZB maken, als je met hen hebt afgesproken dat ze je 12 man leveren moeten zij maar zorgen dat er 12 man staan, dat is hun werk.
  5. Een goede arbeidsbemiddelaar (en dan laat ik even in het midden voor wat voor bureau die persoon werkt) kan je helpen bij dat soort vraagstukken, waardoor je dus ook uitkomt bij personeel dat goed bij je onderneming past. En het klinkt een beetje oneerbiedig maar is wel zo, het arbeidsethos van je medewerkers hangt ook een beetje af van de doelgroep. In laaggeschoolde banen is de groep potentiele uitvallers (met name op een maandag na een voetbalwedstrijd) nou eenmaal wat groter.
  6. Ik heb al redelijk wat info kunnen vinden via het forum maar omdat een aantal draadjes al van langere tijd terug zijn of over ondernemers met een BV gaan stel ik de vraag toch nog eens opnieuw. Mijn partner werkt naast zijn fulltime baan in loondienst een aantal uur per week mee in mijn bedrijf (EMZ). Zijn werkzaamheden varieren van administratief werk tot acquisitie (hij is commercieel handiger dan ik) tot af en toe meewerken voor een van mijn opdrachtgevers. Ik wil hem hier graag een vergoeding voor geven. Bijkomend voordeel is dat ik graag mijn inkomsten in de 52% schijf wat wil afromen en hij nog "ruimte" heeft binnen de 42% schijf. De Belastingdienst geeft dan 4 opties, waar in mijn optiek voor onze situatie het uitkeren van een arbeidsbeloning of een dienstverband uit over blijven. Wat zijn de fiscale verschillen tussen beide? Aan welke voorwaarden/vormvereisten moet worden voldaan? Ik haal uit een ander draadje dat in geval van een dienstverband bepaalde sociale premies niet worden ingehouden omdat er tussen partners geen gezagsverhouding bestaat. Wat is dan nog het verschil met het uitkeren van een arbeidsbeloning (waar ook IB over geheven wordt) Tevens moet een vergoeding dan "reëel en zakelijk" zijn. Zijn er nog richtlijnen waar dit nader gespecificeerd wordt?
  7. Klopt helemaal, er zitten meer kanten aan ondernemen en niet iedereen vind dat aantrekkelijk (mijn partner is ook zo) Die werkt overigens in de arbeidsbemiddeling en ik herken de verhalen die jij hierboven schetst dan weer totaal niet. Maar ben het wel met je eens dat het lastig is om goed personeel te vinden. Uiteindelijk gaat het erom dat iemand matcht met de functie én met je bedrijf. Klopt je eigen verwachting wel met wat een medewerker waar kan maken? Zoek je in je medewerker niet de eigenschappen van een ondernemer (en kan je in dat geval dus beter met ZZPers gaan werken)
  8. Sorry (waar is de blonT smiley :P) Het leek me bijna té simpel....?
  9. Is het mogelijk een nieuwe activiteit toe te voegen aan een bestaande EMZ of moet ik daarvoor een tweede bedrijf oprichten? De nieuwe activiteit (geven van trainingen) is namelijk niet rechtstreeks gelinkt aan wat ik nu doe. Gedeeltelijk werk ik er in samen met een andere ondernemer. Ik zal er ong. 4 tot 8 dagdelen per maand mee bezig zijn. Ik hoef er geen investeringen voor te doen. Een deel van de kosten valt samen met de kosten die ik nu al maak (kantoor en spreekruimte) en een deel zal specifiek voor deze activiteit zijn (zoals de website) Zijn er dingen waar ik op moet letten mbt belastingdienst en KvK?
  10. Toch even een update: De directe aanleiding voor het posten van dit verhaal was een "crisis" die maandag ontstond op de werkvloer. Tot mijn grote verbazing bleek donderdag dat mijn bestuurslid A) al op de hoogte was B) zonder verdere vragen vierkant achter mij bleek te staan (dat is voor eerst...) (zouden ze soms meelezen hier? :D) We hebben de afsprakenlijst nogmaals doorgelopen en op een aantal punten aangepast en deze punten worden nu vanuit het bestuur nogmaals naar de werkvloer gecommuniceerd. Ik heb aangegeven dat ik het tot oktober aan wil zien of dit de situatie verbeterd.
  11. Donderdag komt er iemand van de opdrachtgever langs voor een gesprek. Ik heb een aantal punten opgeschreven en naar aanleiding van bovenstaande adviezen kijk ik ook nog eens kritisch naar de lijst met werkafspraken. (Hans, jouw opmerking over verwachting heeft me ook aan het denken gezet over de verschillen die er bestaan in de verwachting die mijn bestuur van me heeft en die de werkvloer van me heeft) Ik denk dat daarmee dan alle middelen benut zijn. Als het niet het gewenste resultaat heeft is de enige optie om beleefd afscheid te nemen. In ieder geval is er dan de mogelijkheid geweest om er iets aan te doen.
  12. Dank voor jullie input, het is wel fijn als er iemand met net iets meer afstand naar kijkt soms. John slaat twee keer de spijker op z'n kop. Ik wil nog wel verder maar niet op deze manier. Wat ik me daarbij afvraag is of het haalbaar is om naar een situatie te komen die werkbaar is. Los van de discussies met het bestuur ben ik ook nogal klaar met het gedoe en geroddel op de werkvloer. Je slaat ook heel erg de spijker op met je opmerking dat men heel erg in details blijft hangen. Toen ik hier vorig jaar begon was dat mijn eerste constatering en bij het opruimen van het puin van mijn voorganger was dus ook het motto dat we gingen sturen op de processen en niet op de details. Driekwart jaar verder heb ik echter het gevoel dat ik weer op hetzelfde punt beland ben. In essentie vraag ik me af of je op dit punt gewoon moet stoppen en je energie ergens anders in moet steken, of dat ik mezelf moet ontwikkelen om beter met een dergelijke lastige klant om te kunnen gaan. Blijf je anders niet in dezelfde situaties terecht komen?
  13. De overeenkomst kent geen mogelijkheden om 'meerwerk' te factureren. De stichtingen werken op een vastgesteld subsidiebudget dus het heeft ook weinig zin. Ik denk dat zij mij harder nodig hebben dan ik hen. Er zijn wel kandidaten voor deze opdracht maar het budget is aardig krap. Ik kan het alleen maar doen doordat ik al een aantal soortgelijke stichtingen als klant heb waardoor ik een aantal processen gelijktijdig kan laten verlopen. Op die manier is de opdracht vorig jaar ook mijn kant uit gerold, er was niemand die kon werken voor het budget wat ze hadden. We hebben een opdrachtovereenkomst met daaraan gekoppeld een document met daarin de werkafspraken. Wat ik wel merk in de praktijk is dat men probeert deze werkafspraken heel erg ruim te interpreteren, tot het vervelende toe. Deels is dat onwetendheid, men staat zelf op afstand en heeft gewoon geen benul van de werkelijke urenbesteding ("je moet dat gewoon even doen") Ik ben nu een aantal keer op m'n strepen gaan staan en het begint vervelend te worden. Ergens wil de deur niet heel hard dichtgooien (het is ook een klein wereldje) maar ik wil ook niet op deze manier verder. En het gezeur op de werkvloer is echt heel erg vervelend en sfeerbepalend, zuigt energie. Ik merk dat het een beetje ten koste gaat van de tijd en aandacht voor mijn andere opdrachten en dat wil ik voor zijn. Ik zit te overwegen om de opdrachtgever in kennis te stellen dat ik (voornemens ben?) de opdracht per 1 okt op te zeggen. De overeenkomst spreekt van wederzijds goedvinden dus ze hebben de ruimte om er ja of nee op te zeggen. Als ze niet met mij verder willen hebben ze de ruimte om vervanging te zoeken en als ze wel met mij verder willen zullen ze zelf een aantal zaken moeten veranderen.
  14. Beste allemaal, misschien kunnen jullie wat advies geven als onbevooroordeelde buitenstaanders. Ik heb een aantal opdrachtgevers waarbij het vooral gaat om stichtingen met een bestuur op afstand. Ik verzorg voor hen het dagelijks reilen en zeilen en de besturen komen ca 4 keer per jaar bij elkaar. Van alle stichtingen is er vaak wel 1 bestuurslid dat zich wat meer met de inhoud bemoeit. De stichting legt weer verantwoording af aan een overheidsinstantie die ook de subsidie verstrekt. Bij 1 opdrachtgever heb ik al vanaf het begin problemen. Ik ben aan deze opdracht gekomen via een van mijn andere opdrachtgevers. De opdracht is een aantal jaar uitgevoerd door een grote organisatie maar de persoon die zij erop gezet hadden heeft er een zootje van gemaakt. Ik ben in eerste instantie aangetrokken om hem te helpen en toen het niet meer ging is na veel pijn en moeite de opdracht naar mij toe gegaan (er waren geen andere kandidaten die het konden leveren voor het beschikbare budget) Ik heb het gevoel dat men de problemen van mijn voorganger nog steeds meeneemt in mijn functioneren. Er worden continu stokken gezocht om de hond te slaan. Op zich kan ik dat nog wel handelen, het is ook wel een uitdaging om je zaken echt scherp op orde te hebben. Maar de extra werkdruk die dit met zich meebrengt heeft me al een inhuurkracht gekost. Daarnaast is er bij de overheidsinstantie waar ik mee samen moet werken een interne strijd gaande tussen verschillende afdelingen die elkaar in de haren vliegen en waar ze kunnen mij daarbij betrekken. De combinatie van deze twee zaken levert een niet zo prettige werkomgeving op. En los van het feit dat het veel energie kost, kost het ook veel tijd. Veel meer dan de uren die begroot zijn op basis van het budget. In feite spelen hier dus 3 zaken: 1) het bestuur trekt mijn integriteit in twijfel 2) werksfeer bij de instantie waar ik geplaatst ben is onder het vriespunt 3) door het extra werk dat dit met zich meebrengt lopen de uren ver boven de begroting op ad 1) Dit steekt me persoonlijk het hardst. Ik heb geprobeerd deze integriteit te verdienen door mijn werk zeer goed uit te voeren maar dat mag niet baten. Intussen ben ik zo vaak tegen de haren ingestreken dat mijn reserves op dit punt een keer op zijn. ad 2) Ik heb bij aanvang van de opdracht geprobeerd om een structureel overleg op de werkvloer vlot te trekken waarbij alle verschillende partijen aanwezig zijn. "Geroddel" kap ik regelmatig af. In onderling overleg lijkt het allemaal ok maar op alle momenten van besluitvorming merk je weer dat men elkaar onderling in de wielen zit te rijden. Ook mijn bestuur wordt hierbij betrokken en dit versterkt punt 1 weer, want zij rekenen het mij aan als een besluit niet de voor hen gunstige kant uitvalt. ad 3) Ik houd een urenadministratie bij waar de opdrachtgever maandelijks een overzicht van ontvangt. In eerste instantie heb ik "blanco" weergegeven hoeveel uren ik maak, daar is nooit reactie op gekomen. Dus heb ik vorige maand de opmerking erbij geplaatst dat de uren volgens de begroting niet uitkomen en dat ik daar graag een gesprek over wil aangaan. Hier geeft men het antwoord op dat het mijn probleem is omdat ik de opdracht heb aangenomen en men vindt de kous daarmee af. Zonder het "gedoe" is het krap maar wel haalbaar. Deze 3 dingen samen maken dat ik me ernstig afvraag wat ik aan het doen ben, ik kan mijn tijd en energie wel beter besteden. Tegelijkertijd wil ik dit wel netjes oplossen. De oplossing zit mede in de opstelling van het bestuur, zij hebben een rol in 1 en kunnen mij bij 2 buiten schot houden waardoor 3 zichzelf oplost. Ik kom er echter niet meer uit met de klant. Wat moet ik hiermee? De overeenkomst ontbinden (mogelijkheid zit er in - wederzijds goedvinden) of nog energie insteken?
  15. Een van de zinnen die er voor mij uitsprong in je verhaal is deze: Ik ben geen specialist in dit soort dingen, maar dit lijkt me een vrij makkelijke manier om meer bezoekers naar je site te generen, door te zorgen dat dit soort zaken goed op elkaar zijn afgestemd?
  16. Het is inmiddels duidelijk geworden dat Marietje beter thuis is binnen een wat grotere organisatie waar ze meer mogelijkheden heeft om in een wat breder team samen te werken, en meer directe begeleiding te krijgen bij haar werkzaamheden. Was wel weer een leermoment voor mijn rol als werkgever, maar het is goed dat de kogel door de kerk is.
  17. Wauw wat een hoop reacties al! Ik dacht al dat er vast wel handige mensen waren die al eens over dit probleem hadden nagedacht. Het idee achter de hierboven genoemde pogoplug spreekt me zo op het eerste gezicht het meest aan, omdat je dan de bestanden tenminste op je eigen harde schijf houdt. Ik kan op die manier toch ook heel simpel een ander toegang geven? Maar ik ga eens even rondklikken via de links die jullie gegeven hebben. Bedankt alvast!
  18. Hallo, bestaat er een fijne, betrouwbare service om op afstand je bestanden te kunnen bewerken? Of is er een andere manier om dit te regelen (ik ben een totale ICT-dummy, sorry!) Ik werk niet met heel spannende applicaties, het gaat gewoon om MS office bestanden. Op dit moment maak ik wel online back-ups, maar daarmee kan je niet bij de bestanden. Omdat er nu een freelancer wat administratieve/secretariele ondersteuning gaat leveren lijkt het me handig als ik een gedeelde map kan aanmaken zodat we samen in dezelfde bestanden kunnen werken (niet gelijktijdig uiteraard) of dat zij even een bestand kan versturen als ik zelf niet op kantoor ben. Hoe pak ik dat nou praktisch aan?
  19. Hoi Yannick, dank je voor je snelle reactie. Nou, die lunch was ook het eerste waar ik aan dacht en dat hebben we inmiddels een paar keer gedaan. Het haalt echter mijn gevoel nog niet weg dat ik als het ware nog niet de gehele "Marietje" heb gezien. Ook qua werk schiet ik op dit moment niet verder op met wat ik haar op dit moment kan bijbrengen. Een voorbeeld waar ik tegenaan loop: zolang ik een project aanlever waarvoor ik een duidelijk stappenplan heb uitgewerkt kan ze dit perfect uitwerken en is ze zeer nauwkeurig en levert ze goede dingen af. Maar moet ze het proces wat meer zelf uitzoeken dan raakt ze onderweg een beetje de weg kwijt en gaat ze tot detailniveau in op bijzaken terwijl ze de grote lijn eigenlijk is kwijtgeraakt. Ook al heb ik aangegeven dat ze tussentijds kan (en eigenlijk moet) komen sparren, door haar gedrevenheid wil ze me dan een kant en klaar eindproduct aanbieden. De eerste paar keer heb ik daar niet te zwaar aan getild en vooral de nadruk gelegd op het feit dat ze met haar vragen bij mij terecht kan, en dat ik haar graag wil leren hoe je zo'n proces nou goed aanpakt. Het blijft echter misgaan waardoor ik meer tijd in haar begeleiding moet steken dan ik me eigenlijk kan veroorloven. Misschien ben ik gewoon niet de juiste persoon om haar dit te leren? Ik weet zelf op dit moment niet hoe ik haar hierbij verder kan helpen dus vandaar mijn gedachte om er een externe partij bij te halen.
  20. Hallo, op dit moment heb ik 1 medewerker die mij ondersteunt bij een grote opdracht. In het werk loop ik met haar tegen een aantal zaken aan waarvan ik denk dat ze verbetering nodig hebben. Het gaat vooral om de manier hoe ze met bepaalde situaties omgaat, en ik krijg er niet altijd zo goed de vinger achter of het nu een uiting is van hoe ze als persoon in elkaar zit, of dat ze bepaalde vaardigheden nog niet goed onder de knie heeft. Wat het nog moeilijker maakt is het feit dat ze erg bang is om haar baan te verliezen. Ze is bij mij gekomen vanuit 3 maanden WW na een faillissement van haar vorige werkgever. Voor mij is het helemaal geen issue dat ik van haar af wil, inhoudelijk vind ik haar nl erg goed werk afleveren maar zijn gewoon bepaalde verbeterpunten waarvan het mij niet lukt om haar die binnen de dagelijkse werkzaamheden goed bij te brengen. Haar houding maakt echter wel dat ik het gevoel heb dat ze niet altijd open kaart speelt en me af en toe een antwoord geeft dat ik graag wil horen ipv hoe ze er werkelijk over denkt of voelt. Als ik dat door laat sudderen gaat het geheid een keer problemen geven. Als je gaat zoeken op coaches e.d. kan je door de bomen het bos niet meer zien. Ik zou graag een completer beeld van haar als persoon willen krijgen en van daaruit bepalen of er persoonlijke eigenschappen zijn waar zij en ik op een andere manier mee om kunnen gaan om haar werk te verbeteren, of dat ze bepaalde vaardigheden zou kunnen verbeteren waarvoor ik haar bijvoorbeeld een cursus kan aanbieden. Bij wat voor bureau zoek je zoiets?
  21. Naar aanleiding van de - interessante!- serie collumns over geiten en olifanten ga ik ook mijn hart maar eens luchten over wat me de laatste tijd bezig houdt. Ik heb een achtergrond bij diverse projectorganisaties. Mijn kracht heeft altijd gezeten in het kunnen runnen van een project, en op die manier ben ik ook op projecten van heel diverse aard ingezet, meestal als "troubleshooter". Vanuit dat gedetacheerd worden door een werkgever zijn ook mijn eerste freelanceopdrachten gekomen. Een van mijn freelance opdrachten van de afgelopen jaren is geweest om orde op zaken te stellen bij een aantal opdrachtgevers(4 in totaal) die zich bezig houden met de uitvoering van een publieke taak, elk van de opdrachtgevers voor hun specifieke regio. Dit gebeurt op basis van een meerjarig beleidsplan dat net vorig jaar weer vernieuwd is. Ik ben aangetrokken omdat de medewerker van het bestaande projectbureau het werk niet aankon waardoor zaken in het honderd liepen. Het was de bedoeling dat ik de man parttime zou ondersteunen totaan zijn pensionering, en die periode zou gebruiken om de chaos weer in goede banen te leiden zodat een eventuele opvolger in een gespreid bedje zou komen. Je voelt het al aankomen: inmiddels ben ik de opvolger en ben ik dus niet meer bezig met projectmatig orde op zaken stellen. Omdat ik het inhoudelijk erg interessant vindt ben ik wat dat betreft niet ontevreden over mijn plek hier. Omdat het om de uitvoering van een overheidstaak gaat, heb ik een stabiele basis en ik heb hier de mogelijkheid om veel inhoudelijke kennis op te doen. Ik zie dus voor mezelf een ontwikkelingsmogelijkheid en ben blij dat ik die heb aangegrepen. Waar ik meer moeite mee heb zijn twee dingen: ten eerste heb ik, ondanks mijn vier opdrachtgevers natuurlijk in feite gewoon een baan. Door de structuur van de opdrachtgevers willen zij heel bewust geen werkgeverschap en daardoor kiezen ze voor een projectbureau om de taken uit te voeren. ten tweede heb ik een medewerker aan moeten nemen, omdat ik deze taken ook niet in mijn eentje kan uitvoeren. Mijn eerste vraag op HL ging dan ook over het regelen van de praktische kant van zo'n werknemer. Ik ben nu een half jaar op deze manier onderweg, en merk dat ik vooral moeite heb met mijn nieuwe rol als "werkgever". Ik krijg soms het gevoel een beetje uit mijn jas te zijn gegroeid. Aan de ene kant vind ik het best een prettig idee dat er hier een stabiele basis ligt (ook financieel) waardoor ik tijd en energie kan steken in mijn eigen ontwikkeling door wat meer inhoudelijke projecten te gaan oppakken ipv de "troubleshoot"-projecten. Aan de andere kant zou ik prima tevreden kunnen zijn de komende jaren met uitvoeren van dit project onder het lopende beleidsplan, vanwege de ontwikkeling op de inhoud. Ik heb dus soms het gevoel dat ik het mezelf onnodig lastig maak. (maar misschien zit dat wel meer in mijn hoofd) Ik kan ook 1 opdrachtgever afstoten en freelance wat secretariële ondersteuning op piekmomenten zoeken, en dan kan ik het werk weer in mijn eentje aan. Heb ik nu zelf van mijn geiten een olifant gemaakt? Is dit gewoon koudwatervrees omdat ik uit mijn comfortzone ben gegaan? Zie ik gewoon beren op de weg die ik maar domweg moet afschieten?
  22. Filmpje niet alleen kijken, maar de speakers even vol draaien en even fysiek helemaal los gaan. (desgewenst op je bureau, maar dit kan ongewenste reacties van collega's oproepen :D ) En daarna gewoon beginnen en 1 ding per keer wegwerken, het wordt vanzelf donderdag.
  23. Hoe bepaal je als starter wat je geiten zijn en wat je olifanten zijn?
  24. Het is een beetje mosterd na de maaltijd, maar wilde toch nog even een bedankje neerzetten voor de mensen die hierboven gereageerd hebben. Een van de redenen was trouwens dat het nogal een tijd duurde voor ik doorhad hoe ik mijn eigen berichten terug kon zoeken (en ik ben niet eens blond...) Ik heb mijn werknemer na 3 maanden payroll inmiddels bij mijzelf op de loonlijst gezet, met een contract gelieerd aan een specifiek project (van 1 van de 4 stichtingen) en inderdaad een verzuimverzekering afgesloten, pensioen geregeld etc. Het bespaart me toch bijna E10.000,- per jaar, waarmee eigenlijk vanzelf al wat extra buffer wordt gegenereerd mocht er toch onverhoopt iets gebeuren. Ik moet nog wel wennen aan mijn nieuwe rol als werkgever (dat gaat immers verder dan het regelen van de administratie) maar dat staat wel tegenover dat ik niet meer continu alleen aan de lat sta voor de inhoudelijke verantwoordelijkheid van het werk, en dat ik nu ruimte heb om in andere projecten te steken.
  25. Hallo, omdat ik er met de zoekfunctie toch niet goed uit kom stel ik hier mijn vraag maar. Wat zijn de risico's van personeel voor een eenmanszaak, en wat is de slimste manier om deze goed af te dekken? Ik ben sinds 2 jaar werkzaam als freelancer/ZZP-er voor een aantal semi-overheids stichtingen. De stichtingen draaien op provinciale subsidie en huren voor het regelen van het dagelijks reilen en zeilen een ambtelijk secretaris in. Bestuur functioneert verder op afstand (bestuurders doen dit als nevenfunctie) De stichtingen/bestuurders willen heel bewust geen werkgeversrelatie aangaan, en hebben daardoor eerder al met een projectbureau gewerkt voor het voeren van het ambtelijk secretariaat, en werken nu dus met mij. De subsidies worden steeds voor 5 jaar vastgesteld, voor beide provincies waarin ik werkzaam ben is deze net weer voor 5 jaar verstrekt. Omdat de klus eigenlijk te groot geworden is voor mij alleen heb ik in de afgelopen maanden met een uitzendkracht gewerkt, die ik via een payrollbureau in dienst heb. Ik heb nu iemand gevonden die mij de komende 5 jaar bij deze klus kan ondersteunen. Idee daarbij is ook nog eens dat die persoon in het werk kan groeien, en ik op die manier zelf een keer kan overstappen naar een nieuwe klus, terwijl deze klus mij nog wel wat op blijft leveren. Zo kan ik naar de toekomst toe wellicht mijn bedrijf laten groeien. Ik vind dat er toch nog een aardig verschil zit tussen bruto werkgeverslasten en het payrolltarief (en volgens mij heb ik een scherp tarief bij het bureau waar ik nu zit) Echter, bij het idee dat je personeel in dienst neemt doet men het voorkomen alsof je dan bijna direct failliet gaat, wat volgens mij ook nog wel meevalt. Ik doe geen grote investeringen, het enige dat me kan gebeuren is dat de subsidiekraan onverhoopt toch dicht gaat en het me niet lukt om nieuwe opdrachtgevers te vinden. Zelf heb ik veel bij projectorganisaties gewerkt en had dan voor specifieke projecten altijd een contract waarin was opgenomen dat bij beëindiging van het project ook het contract standaard ontbonden wordt. Ik wil mijn nieuwe medewerker dus ook op deze manier aannemen om me er van te verzekeren dat ik straks niet met een probleem zit als het project afloopt. Is die werkwijze rechtsgeldig (of ben ik vroeger gewoon genaaid door mijn toenmalige werkgevers)? Het andere in het oog springende risico is dat van arbeidsongeschiktheid/verzuim. Is dat voldoende af te dekken met een verzuimverzekering, en kan iemand een indicatie geven van de kosten van zo'n verzekering? Of ben ik toch beter af met een payrolltarief van 1,675 x bruto loon (voor max 3 tijdelijke contracten... en daarna dan?) Op dit moment is het qua winst nog niet echt rendabel om BV te worden, scheelt me ca 10.000 per jaar volgens mijn accountant. Het gaat dan dus puur om het afdekken van risico's, en dan vind ik 10.000,- best veel geld. (Vooral omdat het m.i. zo'n "verjaardagenpraat" is dat je altijd beter af bent met een BV) De meest makkelijke weg is natuurlijk om de stichtingen van 1 van beide provincies af te stoten, waardoor ik het weer in mijn eentje aankan. Maar ja, als ik altijd de meest makkelijke weg zou willen was ik nooit ondernemer geworden ;-) Alvast dank voor jullie visie!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.