Ga naar inhoud

Liesbeth

Super Senior
 • Aantal berichten

  156
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

26

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 1. Klopt, mijn excuses, iets te snel gekopieerd. De rest van het verhaal had wel betrekking op de intracommunautaire levering, dus zou volgens mij gewoon moeten kloppen. Pas ik mijn vorig bericht aan om verwarring te vermijden voor lezers in de toekomst?
 2. Vrijstelling van BTW is mogelijk als: [*]EN uw klant een BTW-belastingplichtige is die 'als zodanig optreedt in een andere lidstaat' (bedoeld wordt : die de aankoop doet voor zijn beroepsactiviteit) [*]EN de goederen verzonden of vervoerd worden buiten België maar binnen de Europese Unie door u, de koper of voor rekening van één van uw beiden. Bron: http://www.bfak.be/intracommunautaire_levering.htm Ik neem aan dat voor Nederland hetzelfde geldt. Jij koopt aan binnen de EU en de verkoper verzendt het pakket ook binnen de EU. Hij moet kunnen aantonen dat het pakket inderdaad verzonden is naar een ander EU land, maar dat kan geen probleem zijn. De factuur gaat naar jou, volgens mij valt dit dus wel degelijk onder de intracommunautaire levering. Je klant moet uiteraard wel gewoon de Nederlandse BTW betalen, die jij op jouw beurt moet afdragen in Nederland.
 3. Particuliere klant koopt bij jou via het Internet, ja dus. Ondernemer is gevestigd in NL en draagt dus 19% BTW af in NL. Dat is ook wat er op de factuur naar de klant toe staat. Ik dacht begrepen te hebben dat het anders ligt wanneer je als ondernemer bijvoorbeeld vooral aan klanten uit Zweden zou verkopen, maar daar ben ik verder niet in thuis. Dat lijkt mij een intracommunautaire levering, gesteld dat beide bedrijven over een BTW nummer beschikken?
 4. Je moet kunnen aantonen dat mensen die je nieuwsbrief ontvangen zich daar effectief voor hebben aangemeld. Dat houdt in dat je eerst een bevestigingsmail stuurt naar het opgegeven emailadres, waar je klant dan op een link klikt en zo aangeeft dat hij/zij inderdaad ingeschreven wil worden. Ik heb me aangemeld voor jouw nieuwsbrief, maar heb dit niet moeten bevestigen. Door de eerste zin al: "Heeft u als bedrijf interesse...". Iets verder springt "wij leveren niet aan bedrijven buiten Nederland" in het oog. Er staat overigens "ik ben een nieuw" als titeltje (in plaats van "ik ben een nieuwe klant"), dat was me daarnet niet opgevallen, maar is misschien al gemeld. Ik vind hem niet wansmakelijk geschreven hoor, maar begrijp het verband tussen de verkleuring van het juweel en de allergie van degene die het juweel draagt gewoon niet. :)
 5. Spannend he, zo'n "keur mijn website" post? Ik vind de site op zich er elegant en verzorgd uitzien, met mooi fotomateriaal. Los van de spelfouten is dit wat mij nog opviel: [*] Ik kreeg een foutmelding bij het klikken op één van de foto's onder het bead bengel sleutelhangertje (URL not found) [*] Ik kan eender welk emailadres aanmelden voor de nieuwsbrief (geen dubbele opt-in) [*] Het lijkt alsof ik een aantal kan kiezen door de dropdown, maar dan blijkt dat die enkel de mogelijkheid "1" heeft (bij de oorbellen Tanzanite bijvoorbeeld). Is dat de bedoeling (omdat er bijvoorbeeld maar 1 paar meer in voorraad is)? Het komt een beetje vreemd over... [*] Bij het afrekenen lijkt het alsof je de focus vooral op bedrijven legt, dat kan verwarrend zijn. [*] Ik lees dit en stel me op slag een allergisch juweel voor, dat zwart of bruin wordt: "Een zilveren sieraad kan om diverse redenen zwart/bruin worden. Één van die redenen is de zuurgraad van uw huid. Dit verkleuren wil niet zeggen dat er een allergie is." Misschien ligt het aan het feit dat ik nog niet gegeten heb deze middag, maar ik snap niet goed wat het verkleuren van het juweel met een allergie van de drager ervan te maken heeft? Succes ermee!
 6. Niet als je dat netjes doet, zoals Google het zelf voorstelt in de richtlijnen voor webmasters. De naam van de link die bovenaan de zoekresultaten verschijnt is veranderd, waar vroeger Jolena stond heeft Google nu Suikerdraakje opgenomen (zie printscreen). Jolena staat er voorlopig ook nog, maar dat zal met de tijd veranderen.
 7. Toch is de "over ons" pagina vaak ook de eerste pagina die ik bezoek voor ik tot een aankoop overga. Voor wat contactlenzen betreft vind ik het bijvoorbeeld een geruststellend idee dat "mijn" verkoper online weet waar hij het over heeft. De site waar ik mijn lenzen bestel wordt uitgebaat door een optieker, de mensen die mijn bestelling afhandelen zijn specialisten. Mocht er zich een probleem voordoen met mijn lenzen, dan ga ik er van uit dat zij me deskundig advies zullen kunnen geven. Dat is wat je "over ons" moet uitstralen: "we weten wat we doen en we zijn er voor jou!" Hoeft niet veel werk te zijn, maar het schept vertrouwen. Je hebt de mogelijkheid een klantenbestand op te bouwen dat echt heel trouw is, een tevreden klant zal niet zo snel van optieker veranderen (ik vergelijk zelf geen prijzen meer, wegens heel tevreden bij de huidige lenzenleverancier). Eens je een klant gewonnen hebt, bestaat de kans dus dat die persoon jarenlang bij jou blijft kopen. Als je die ene klant kunt winnen door goede informatie en een betrouwbare "over ons", dan lijkt me dat toch het overwegen waard. Verder vind ik dat je het rustig over scherpe prijzen mag hebben, ik glimlach geregeld bij het lezen van de teksten op Nederlandse websites. Onze talen verschillen nu eenmaal toch wel wat, zonder dat de ene beter of minder goed is dan de andere. Je hebt een Belgisch bedrijf, niks mis mee. Het zou anders zijn wanneer je je vooral op Nederland zou richten, maar dat lijkt mij niet het geval. Wel opletten voor schrijffouten. "Onze aanbod" is gewoon fout, in België en Nederland. Wat de Nederlandse domeinnaam betreft: Een .nl is handiger voor de vindbaarheid in Google.nl. Mocht je je echt op de Nederlandse markt willen richten, dan kan een .nl dus zeker geen kwaad. BPost is een stuk goedkoper als je een contract hebt en bovendien een stuk klantvriendelijker. Klanten kunnen hun pakket namelijk gewoon afhalen in een postkantoor of postpunt bij afwezigheid, dat is goud waard! Op de tekst die hier verschijnt ("wij zijn niet verantwoordelijk") zou ik afhaken. Wettelijk gezien ben je altijd verantwoordelijk voor de zending, maakt niet uit op welke manier je verzendt. Succes!
 8. Dag Bas, Bedankt voor je reactie. Er is een categorie voorzien voor speelgoed (http://www.suikerdraakje.be/speelgoed-en-co-230/). Het gedeelte van de Jolena shop dat daar verder gaat bij Suikerdraakje (babyspeelgoed vooral) werd geredirect naar die categorie, op die manier verliezen we de bezoekers niet die vroeger bij Jolena terecht kwamen. Voor "Lilliputiens" scoort Jolena bijvoorbeeld zeer hoog in Google.be, die link gaat nu gewoon naar Suikerdraakje. Idem voor het eerste houten speelgoed en een paar andere merken. De rest van Jolena wordt op termijn volledig doorgelinkt naar de speelgoedcategorie bij Suikerdraakje, maar dat kan pas van zodra de uitverkoop achter de rug is en Jolena dus ook echt offline gaat. De klanten werden op de hoogte gebracht via de nieuwsbrief, Facebook, blog en op de website zelf. Aanvulling: je hebt me wel doen nadenken over de manier waarop ons aanbod gepresenteerd wordt. Misschien is het inderdaad beter om in plaats van "onze categorieën" en "onze merken" een indeling te maken als volgt op onze homepage: Doopsuiker & snoepgoed - geboortekaartjes - speelgoed. Aanvankelijk was er enkel doopsuiker, inmiddels is er veel meer. Bedankt voor het idee :-)!
 9. Inmiddels zijn wel alweer bijna een jaar verder, tijd voor een korte update. Suikerdraakje is in korte tijd enorm gegroeid, we hebben geïnvesteerd en hebben onze activiteiten uitgebreid met geboortedrukwerk. De laatste tijd viel het mij enorm moeilijk beide winkels te blijven combineren. Je kan een webwinkel ook niet zomaar eventjes loslaten, en de tijd om beide winkels te onderhouden ontbrak. We hebben dan ook de knoop doorgehakt en hebben besloten volledig te stoppen met Jolena. Enerzijds kan je dat jammer noemen (voelt toch een beetje vreemd aan na al die tijd), maar momenteel overheerst bij mij toch opluchting. Het stukje van het assortiment dat perfect aansluit bij Suikerdraakje (lees: babyspeelgoed) is daar opgenomen en doet het daar vrij goed, de rest wordt uitverkocht. Suikerdraakje ligt me beter, er is meer ruimte voor eigen creativiteit en persoonlijk contact met de klanten, voor mezelf toch belangrijk. Een overname van Jolena was geen optie, onze twee websites delen eenzelfde design en bovendien zouden we ons daar niet goed bij voelen. Zo... en wij gaan dus door in één branche, met 100% focus en veel zin in de toekomst :)
 10. Voor onze speelgoedwinkel is dat geen probleem, we leveren uit voorraad. Dat de prijs van houten speelgoed hoger ligt dan van plastic speelgoed is bekend, ik denk dat mensen die bewust voor houten speelgoed gaan andere vergelijkingen maken (lees: niet de prijs van hout ten opzichte van plastic, maar wel de prijs-kwaliteitsverhouding). Maar ik begrijp je standpunt. Onze tweede webwinkel richt zich op gepersonaliseerde artikelen en werkt gewoon totaal anders, een langere leveringstermijn is daar onvermijdelijk. Dat wordt uiteraard vooraf aangegeven, maar los daarvan lijkt het me interessant een eigen vragenlijst te kunnen opstellen. Wat voor onze ene winkel belangrijk is, is dat voor onze andere winkel iets minder. @Manon: ik kan me helemaal vinden in je ideeën en maak alvast een Basecamp projectje aan voor de mannen :D Tijd is zeker een factor die meespeelt, we gaan zelf steeds vaker toch zoeken naar een manier om niet helemaal opnieuw het warm water te moeten uitvinden (vandaar: Basecamp voor Suikerdraakje's ontwerpen, en niet een eigen gebouwd systeem). Maar een evaluatiesysteem dat echt voor onze beide winkels voldoet overwegen we toch nog steeds zelf te bouwen. In de loop van 2012... wie weet...
 11. Die gedachte hadden wij ook, het bouwen van een beoordelingssysteem (algemeen en op productniveau) staat dan ook al een poosje op de "things to do" lijst. Alleen stel ik mij wel de vraag of een eigen systeem hetzelfde effect heeft (betrouwbaarheid).
 12. Tja. Ik ben geen econoom, maar denk dat het niet zo zwart wit is allemaal. Hier was onlangs ook een betoging enerzijds (kan het manifest van de vakbonden even niet meer vinden) en een "wij staken niet" actie anderzijds. Dat het geld op is, is volgens de demonstranten waarschijnlijk de schuld van de overheid, de financiële instellingen, de "rijken", al degenen die er nu net niet voor zullen opdraaien. Of ze daar (helemaal) gelijk in hebben wil ik hier nog in het midden laten, ik ken de situatie in Griekenland niet goed genoeg. Maar het gevoel te moeten betalen voor de fouten van anderen brengt frustratie met zich mee. Werken om er als land doorheen te raken is constructiever dan de economie helemaal te verlammen (door winkels te slopen en te staken), maar je mag het emotionele aspect niet uit het oog verliezen. Ben je dom als je mee betoogt? Niet noodzakelijk. Welbedacht plan? Nauwelijks... Betogen is aangeven dat je de situatie anders wil zien. Imho niet de meest constructieve methode, besparen moet toch, of je nu op straat komt of niet. Maar het is ook geen geheel onbegrijpelijke reactie.
 13. Welke suggesties bedoel je dan? Ik denk niet dat iemand ernstig denkt dat TS met 3 woordjes Google-Zweeds een handelsrelatie met een Zweeds bedrijf kan opstarten, waarschijnlijk beseft hij dat zelf ook wel. Google kan een aanloop zijn om de markt (heel beperkt) te verkennen zonder dat je meteen iets anders moet ondernemen. Rustig wat aanmodderen dus (haha, en dat zomaar op een maandagochtend), tot de plannen misschien wat concreter worden. Dat daarna contact opgenomen moet worden met bedrijven lijkt me duidelijk, en dat kan dan ofwel in het Engels (geen idee of dat lukt in Zweden, daarvoor ken ik het land niet goed genoeg), ofwel (liefst) via een contactpersoon die de taal wel machtig is.
 14. Vertalen.nu geeft: "Lera" bad is ook bad. Maar geeft voor modderbad: Mud bath (Engels :-\) Moddertherapie is Gyttjeterapi en een modderbad is gyttjebad voor zover ik uit deze site kan afleiden :): http://www.estonianspas.eu/se/ravimeetodid/mudaravi
 15. Wellicht is het een idee de merken zelf te contacteren en hen te vragen waar hun verdelers voor Nederland zitten?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.