Jump to content

jaffang

Senior
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Mocht het niet meer heropend kan worden dan hou dit jaar privé en stel je voor als ik een nieuwe auto koopt volgende jaar? Dat kan dus ook nooit zakelijk worden opgevoerd? Ik zal dinsdag even lief vragen aan mij boekhouder.
 2. Bedankt voor je sneller reactie. Punt 1: Duidelijk -> prive ontrekking Punt 2: Jaarrekening is al afgesloten (boekhouder wilt niet meer heropenen) om vervolgens voor 1 april aangifte te kunnen doen. Dus niet meer mogelijk om gewoon voor 2013 wel zakelijk op te nemen? Ik snap de laatste stukje niet echt. Eerst prive en dan zakelijk niet mogelijk?
 3. Beste mensen, Ik heb veel vragen waar ik geen antwoorden op heb? - 1e vraag? In 2012, ik heb met een vriend samen een "VOF" gestart en nu hebben in 2012 € 30.000 als netto winst na belastingen. We willen dat graag uitkeringen aan ons. Nu is mijn vraag hoe ik de uitkering winstsaldo 2012 weg moet boeken in mijn boekhouding. ik denk zo: >winstuitkering € 15.000 @ aan bank € 15.000 Klopt dit? Verder bij aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers zie ik geen vakje winst betaling of is dit voor de belasting "als prive opname" gezien? 2e vraag: We hebben beiden een auto (prive) die we vorige jaar soms zakelijk gebruiken om clienten te bezoeken, maar dit jaar willen we liefst onze auto van prive naar zakelijk overzetten? Is dit mogelijk? of moeten we onze prive auto's verkopen en gaan leasen? Mocht het mogelijk zijn: wat is de waarde dat je in de boeken doet? Hoe ziet de boeking eruit? Thanks voor jullie hulp again. Jaffang
 4. Ik werk vanuit mijn holding en moet wel tijdelijk in duitsland (op locatie werken), misschien dat het problemen zal geven inzake ik geen werkvergunning heb in duitsland of maakt dat niets uit zolang ik vanuit de holding maar factureert.
 5. Dat is duidelijk! Ik mag dus wel als consultant aan het werk in Duitsland zolang ik mijn BTW maar verlegd. Ik heb toch 1 vraagje: Ik heb namelijk een verblijfsvergunning met bepaalde tijd (IND), maar met Arbeidsvrij en geen TWV vereist. Kan ik hiermee nog steeds in Duitsland mijn diensten aanbieden.
 6. Beste mensen, Ik heb sinds kort een holding opgericht en ik ben ook in dienst bij de holding. Nu heeft mijn holding een investering gedaan in een Duitse onderneming. Ik ben 10% eigenaar in de Duitse GmbH, maar de zakelijke partner in Duitsland wilt graag dat ik (de begin fase) kom helpen met het opbouwen van de onderneming en vorm te geven etc. We hebben een soort zzp contract opgesteld om mij per uur te betalen voor mijn diensten in Duitsland. Ik zal namens mijn holding hem dan facturen voor mijn diensten. Nu is mijn vraag: Mag dat? Welke documenten moet ik aantonen in Duitsland? Ik weet namelijk dat er in NL een VAR verklaring voldoende is, maar werkt dat ook in DE? Hoe werkt dat precies? Alvast bedankt voor jullie hulp.
 7. Beste Mensen, Ik heb een voorstel gekregen van een goede vriend. Hij wilt namelijk een aandeel in zijn BV aanbieden aan mij, zonder dat ik ervoor hoef te betalen. Mag dit? of moet het een symbolische bedrag zijn van € 1,- Zijn BV is tijdelijk getroffen door de financiele crisis dat hij nu zijn personeel een aandeel wilt geven in ruil voor steun (gewoon dat je weg gaat op naar een andere baan denk ik). Situatie is nu zo dat de BV genoeg geld heeft om een half jaar vol te houden, maar daarna is een ?. De vraag is: Doen of niet? Zo ja op mn eigen naam moet laten zetten, of in een BV (dat ik dan nog moet oprichten). Wat is de impact op belasting technisch of hoofdelijke aansprakelijkheid? Hoe zit het met aangifte hiervan? Moet ik de waarde ervan aangeven etc? Kost me dit geld als ik de waarde moet opgeven? Zoals je leest heel veel vragen waarmee ik zit. Ik wil heel graag mijn goede vriend helpen, maar ik wil ook niet met de gebakken peren zitten door mijn goedheid. Wie kan mij helpen, Jaffang
 8. Ze waren gesloten toen ik net wilde bellen. Morgen weer proberen! De waarde van merk is gewoon toch "Wat een gek voor wilt geven"?
 9. dat klopt! op een gegeven maar eigen administratie kantoor begonnen wegens ontevreden van vorige administratie kantoor in Hilversum
 10. Zit nu namelijk aan een verdienmodel te bedenken. Als ik een factuur stuurt aan mijn kanten voor advies & begeleiding, zal het dan niet raar overkomen. Ik steek er namelijk wel tijd en moeite in en ik moet ook mijn rekeningen betalen. De tussenpersoon verdient er aardig mee door mijn verwijzingen.
 11. Ik kan het beste met een tussenpersoon samenwerken? Dat is jouw tip!
 12. Beste mensen, Ik ben van plan om een logo en een product naam te kopen dat beide geregistreerd staan bij de Benelux merkenrecht bureau. Hoe werkt dat nou precies? Hoe bereken men de waarde van de merk? Of is het gewoon oude eigenaar uitschrijven en nieuwe eigenaar inschrijven bij de merkenrecht bureau en vervolgens de oude eigenaar een x bedrag betalen. Mvg
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept