Jump to content

sanderheering

Senior
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  innovatief onderneme
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Mijn vraag is eigenlijk: heb ik altijd toestemming nodig of kan ik ook eventueel een opmerking bij de klok toevoegen dat ik mijn uiterste best heb gedaan de rechthebbende te benaderen of zoiets? Ook is het zo dat omdat auteursrecht zo een grijs gebied is iemand mij kan adviseren hoe alle risico's ui5 te sluiten
 2. Geachte lezers, Een lastig verhaal hoor! Wat ik sinds een half jaar doe? Een half jaar geleden kwam ik, naar aanleiding van een mooie putdeksel in Groningen, op het idee om van deze maar ook andere putdekselsteden repica's te maken en deze te verwerken tot klok. Omdat ik wat vragen had omtrent auteursrecht heb ik Clinic ingeschakeld. Clinic heeft mij verteld dat ik auteursrecht heb op de putdekselklok maar op de afbeelding van de oorspronkelijke zit ook auteursrecht. Nu heb ik tot nu toe toestemming gekregen van ontwerpers en gemeentes om dit te doen maar niet alle gemeentes reageren. Ook is het onduidelijk hoe dit in andere landen zit. Kan iemand mij meer informatie geven over dit specifiek geval? Het is een nieuw, uniek product die ik aanbied maar het is wel een 100% replica van een echte putdeksel. Het origineel is gemaakt van gietijzer, ik maak hier een mal van en giet ze van hartformgips. Zie foto! Alle info is welkom want zoals de advocaat van clinic al zei: het blijft een grijs gebied. Alvast dank! Zoek putdekselklok op Facebook voor voorbeelden
 3. Dank Hans, ik heb het doorgenomen en de vragen bij de NVWA neergelegd. Wel denk ik dat je iets te moeilijk denkt. Het gripzakje is al jaren een begrip in de keuken om voedsel of iets van dien aard in op te slaan in de koelkast of vriezer. Dit zou dan ook moeten betekenen dat het product gripzak hiervoor jaren geleden al is goedgekeurd en dat de benodigde papieren bij de importeur zouden moeten zijn. Wat de bedrukking heb ik ook de nodige vragen en hierop hoop ik snel antwoord te krijgen van de nvwa.
 4. Het zakje zelf is veilig naar de inkt zal ik moeten nagaan......... maar de bedrukking is zoals ik al schreef niet noodzakelijk. Ik zal de voedsel en waren autoriteit een's benaderen of moet ik ergens anders zijn?
 5. Sorry voor de onduidelijkheid. Het is 0.023 euro per zakje. Dat is iets meer als 2 cent per stuk. Concurrent heeft als verkoopprijs 33 cent. Dat is een enorme marge. Metname voor het doel is de prijs aan de hoge kant. Na wat navraag zou 20 cent een meer acceptabele prijs zijn. De markt is groot voor zowel thuisgebruik alswel in de professionele markt. Wel denk ik dat de professionele markt niet zit te wachten op een merknaam op het zakje. Soms is less more. Dan is het meer de vraag hoe het professioneel te verpakken e.d. Ik ben het helemaal eens dat dit product het prima waard is om een gokje te wagen. De investering is nihil.
 6. Je hebt helemaal gelijk Ron. Ik moet wel zeggen dat de inkoopprijs de prijs is die ik betaal aan de Nederlandse importeur van de zakjes. Dat is dus incl invoer en btw. Doel is om het voor erbij te doen. Ik heb een reguliere baan. Het product is sinds kort op de markt ( 1 jaar) en wordt enthousiast ontvangen. Wel vindt men de prijs wat hoog van de huidige aanbieder. En terecht. De kosten zitten in de rol die gemaakt moet worden voor het bedrukken van de zakjes. Indien te hoog is het nog mogelijk om de verzendenveloppe op een unieke manier te bedrukken. De print opzet zakje is niet noodzakelijk voor het doel. De afmeting wel.
 7. Men spreekt over bpa en bps vrij plastic maar dat zijn alle gripzakjes dus daar is niks speciaals aan. Nee het gaat puur om een gripzakjes van een bepaalde maat en natuurlijk de merknaam die erop geprint moet worden. Ik heb het uitgezocht en dit bedrijf is de enige die dit product aanbied en dus is er ruimte voor nog een speler in de markt..Ik heb inmiddels een offerte aangevraagd en wacht deze maar even af.
 8. Het product is gemaakt voor de Amerikaanse markt. Het product wordt al geïmporteerd maar voor 18 zakjes betaal je dan 5.99 euro + 1.30 euro verzendkosten. Kostprijs van het zakje is om precies te zijn 0,023 cent exclusief bedrukking. Ik ben nog in afwachting van de drukprijs maar mij is verteld dat dit ongeveer 0,03 cent is. Kostprijs totaal is dus 0,053 cent. Dan kan ik beter concureren dan samenwerken. Wel zijn er overheadkosten voor een website maar het maken daarvan kan ik zelf dus dat scheelt.
 9. De merknaam is beschermd en men heeft een aanvraag voor een patent. Patent pending. Waarop is onduidelijk.
 10. Goedemiddag allemaal, ik heb een vraag waar ik mee zit en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Ik heb een product gevonden in de verenigde staten die ik graag, onder een eigen merknaam en eigen productie in China hier in Europa op de markt wil brengen. Het gaat om een simpel product die momenteel alleen te importeren is vanuit de VS waardoor de uiteindelijke verkoopprijs veel te hoog ligt. Ik kan het product in het kort wel verklappen. Het gaat om een plastic zakje met een gripsluiting met hierop een merknaam. (ik noem het zelf altijd een wietzakje). Het zakje is van een bepaalde grootte waardoor het een bepaalde functie krijgt. (ha ha, ik wil niets verraden) De zakjes zijn in de VS onder een merknaam te koop voor 6,- dollar voor 18 stuks. Dit terwijl de kosten als ik ze zelf laat maken in china rond de 0,03 cent per stuk zijn. Naar mijn idee is het zo dat er geen rechten zitten op een plastic zakje of op de gripsluiting. Alleen de afmeting maakt ze geschikt voor het doel. Ik wil dus ook een plastic zakje op de markt brengen met hetzelfde doel maar dan onder een andere merknaam. (mijn plastic zakje zal qua maat ook nog verschillen van het origineel!) Waar moet ik om denken en waar kan ik tegenaan lopen wat betreft eventuele rechten? Alvast dank voor uw antwoorden.
 11. Dank voor je antwoord. Zou dit wel willen maar is voor mij om financiële redenen niet mogelijk. Een container vol kleding is een grote investering en ik ben een kleine zelfstandige. Een betrouwbaar persoon uit Amerika die mij dozen zou kunnen doorsturen wel. Inmiddels zijn twee andere ideeen mede door higherlevel wel gelukt. Zie citytrike.nl en bierbandiet.nl. Voor mijn nieuwste idee is zeker een markt maar is omslachtiger. ( Ik zou met het aanbieden van deze producten buiten de VS de eerste zijn. ) Ook hiermee moet ik klein starten. Mijn doel? Een webshop starten die wereldwijd deze unieke producten levert aan particulieren maar ook (en ik denk dat dit een belangrijke kan zijn) aan gelijkende instituten elders in de wereld. Ik zou je graag meer details willen geven over de producten om te weten wat jou mening hierover is. Kan dit ook meer prive? De contacten met het bedrijf in Amerika zijn er. De catalogus met de producten is in mijn bezit. Een website kan een kwestie van weken zijn maar hoe krijg ik de producten het beste over de wereld? Eigenlijk zou het het makkelijkste zijn om dit idee uit te laten voeren door een amerikaan of een investeerder vinden die interesse heeft in deze markt en de durf heeft om een container over te laten komen. Hum, lastig! Zou het niet makkelijker voor mij zijn om een bedrijf te starten op Amerikaanse bodem, met een Amerikaanse bankrekening en deze producten wereldwijd aanbieden of zijn er betere oplossingen? Groeten, Sander
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept