Jump to content

jacpinksteren

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  google
 1. odeon: nee, daar blijf ik ruim onder. Peter: top, ik was al zo ver na je reacties, maar nu weet ik echt zeker dat ik goed zit :-) Bedankt.
 2. Ja, ik begrijp je punt. Wel ben ik me bewust van ervaringen van anderen, die dit misschien reeds in de praktijk "getoetst" hebben gekregen. Indien dat was mee- of tegengevallen, had ik een richting van wat "normaal gesproken" de norm is. Een nuance moet ik overigens aanbrengen: met enkel zakelijk bedoel ik me te houden aan minder dan 500km/jaar prive.
 3. Goed punt. Ik wil echter het zekere voor het onzekere nemen, omdat ik niet onbedoeld de fout in wil gaan volgens de belastingdienst. Voorbeeld om dit te onderbouwen: je gaat lunchen (frietje) met collega's, in de buurt, met de auto. De belastingdienst ziet dat als een gemengd karakter (dus: prive). Dat vind ik lastig, want het is onder werktijd en ik ben met collega's (dus: je bespreekt zaken, naast hoe het weekend was, uit interesse). Dat is ook iets wat je maar net moet weten... De proefrit case net zo, denk ik. Heb je (of iemand anders) hier ervaring mee of info over?
 4. Beste lezers, Ik blijf dit een interessant onderwerp vinden, temeer omdat ik zelf een auto lease en niet bijtel vanwege enkel zakelijk gebruik. Nu heb ik de volgende case: Over ± 5 maanden loopt het contract af en ik heb de mogelijkheid om dit weekend een proefrit te maken in een mogelijk opvolgende leaseauto. Is de rit naar de dealer dan zakelijk of prive? Ben benieuwd, bij voorbaat dank, Jac
 5. Toch niet onaardig om dit nog even met jullie te checken: Als ik vanaf mijn klant kom met de auto zonder bijtelling en ik rijd dat traject maanden lang elke dag op en neer, en vanaf nu 1x per week ga ik VIA de fysio. Ik rijd dus om, zeg, 10 kilometer. Als ik die 10km als prive omrijden noteer, gaat de belastingdienst dan gewoon akkoord? Met dus het gegeven dat de gehele rit van klant naar huis zakelijk is, minus 10km prive omrijden. Het is iets anders dan even omrijden voor het ophalen van een pakketje, je bent wel 30 minuten op je tussenstop... vandaar mijn vraag/twijfel.
 6. Allen hartelijk dank voor de waardevolle input. De bovenstaande conclusie zal ik gebruiken. Wanneer/indien ik antwoord krijg, zal ik dit terugkoppelen.
 7. Begrijp ik even niet, welke aangifte en hoe ben je proactief als je ten tijde van een aangifte hiermee komt?
 8. Er is hier duidelijk iets losgebarsten om mijn vraag :) Ook merk ik een verschil van insteek onderling. Volgens mij is de conclusie dat de inspecteur wel of niet in je voordeel kan beslissen, en dat weet je niet op voorhand. Motiveren met een briefje is een begin. En de eindstand is dat ik "de inspecteur" moet bellen om dit op voorhand af te spreken / vast te leggen. Dat wil ik graag doen, is dat effectief zo eenvoudig als de belasting bellen en dit voorleggen zodat ze een aantekening met beslissing maken? Of ga je dan al snel onder het vergrootglas?
 9. Akkoord dus eigenlijk geef je aan dat de inspecteur de fysio nooit als zakelijk zal zien, ook al is de behandeling direct werk gerelateerd. Klopt dat?
 10. Helder. En als de behandelend fysio een briefje schrijft waarin de oorzaak bij het werk wordt gelegd?
 11. Beste lezers, Ik heb er weer een bedacht die ik graag zou willen toetsen :-) Case: je leased een auto op je zaak zonder bijtelling. Je fysiotherapeut vertelt je dat je door jouw werkzaamheden (e.g. IT) last krijgt van je rug en daardoor eigenlijk wekelijks een speciale massage moet krijgen. Kun je dit dan zien vanwege oorzaak (werk) -> gevolg, als een zakelijke aangelegenheid? Ofwel: zakelijk je rit naar de fysio noteren? Ben benieuwd! Groet, Jac
 12. Beste lezer, Alvorens ik de navolgende rit ga maken, wil ik eerst zeker weten of dit wel mogelijk is en als zakelijk wordt gekenmerkt. Ik heb een klant: nee, prospect. Daar ga ik langs in de avond, om te praten over een nieuwe site. Daar komt bij dat ik bij deze zelfde klant een product koop dat hij verkoopt, voor mijzelf in prive. Dit is vrij duur dus zal ik pinnen (staat dus op mijn afschrift prive). Kan ik deze rit zakelijk boeken of is dat een "gemengd karakter" en dus al snel toch prive? Dit is naar mijn mening even iets anders dan "prive omgereden km" bijvoorbeeld. Aanvullend: het is maar helemaal de vraag of er zaken gedaan gaan worden, dat wil zeggen, of ik ooit deze klant/prospect een factuur zal kunnen sturen. Ik ben benieuwd naar jullie mening in deze, waarvoor alvast dank! Jac
 13. Ben het met je eens, ik zie ook geen probleem. Het is zoals het is en volstrekt duidelijk: 18k erin en er weer uit, dus die 18k moet ik weer aflossen. Klaar. Maarrr... Ik leerde dus vanmorgen dat, als je niet hoogstpersoonlijk vanaf je eigen prive rekening de 18k heb gestort initieel bij oprichting, je oprichting niet volledig correct is (ook al lijkt dat wel zo). En dan zit je dus fout, voor altijd, voor zover ik heb begrepen. Dat lijkt gezien bovenstaande antwoorden dus niet zo te zijn, maar het blijft een bijzonder verhaal..
 14. Hele stomme vraag misschien, maar telt het bijvoorbeeld ook als je een zakelijk diner prive cash afrekent en die bon in de boekhouding opneemt. Telt dat mee in deze?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept