s. leyal

Senior
  • Aantal berichten

    30
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door s. leyal

  1. Beste leden, Al een geruimde tijd ben ik bezig met het schrijven van een ondernemingsplan en aan het oriënteren voor de ontwikkeling voor een mobiele app en website welke zich zou richten tot de gehele groep binnen horeca branche. Tot mijn verbazing heb ik vandaag de ontdekking gedaan dat eenzelfde applicatie met exact hetzelfde naam, welke ik wilde gebruiken, sinds kort in gebruik is in het buitenland (niet Europees land) . Mijn vraag luidt dus als volgt. Mocht ik mijn bedrijfsplan en de ontwikkelingen hiervan voortzetten met hetzelfde naam, en hetzelfde structuur van werking. Wat zouden hier de gevolgen van kunnen zijn? En, is het mogelijk om mijn bedrijfsplan verder te ontwikkelen met een andere naam ? Alvast bedankt
  2. Dat is een niche en waarschijnlijk ook wel een interessante. Nadeel is dat gewilde toegangskaarten voor de volle prijs verkocht kunnen worden; die worden dus niet als deal aangeboden. Tenzij de verkoper stapelgek is. Of je een sponsor hebt die het verschil vergoedt. Dat is nou ook precies hetgeen waar we zo een beetje vastlopen. Bij het vinden van een sponsor. Hier hebben wij nog niet naar uitgekeken en dus blijft het een open optie. Maar er zijn natuurlijk ook dagelijkse aanbiedingen daarnaast.
  3. Dat klopt, Naast het te ontvangen fees, denken wij aan een abonnement vorm tot max. 100 euro p.m. voor de lage fee. Hierdoor krijgt de ondernemer de beschikken, indien gewenst, zelf zijn aanbiedingen te beheren. De ondernemer kan meedoen in advertenties die wij nemen. Dan hebben wij toch een beschikbaar vermogen voor een eventuele betaling aan affiliates. Is dit een mogelijke oplossing?
  4. Beste leden, Bedankt voor het meedenken en de reacties. Ik begrijp dat het niet jullie bedoeling is om mij af te kraken maar kritisch meedenken en op de feiten drukken. Wij zullen een unieke concept van marketing hanteren waarbij een win-win situatie ontstaat voor de koper en aanbieder. uiteraard zijn wij nog niet zo ver dat we over alle kennis beschikken en willen dat jullie graag meedenken. Maar om de vragen te beantwoorden die gesteld zijn; - Riekus Waar ga je je goederen vandaan halen? Connectie's bij grote webshops met teveel voorraad? antwoord: Over welke vorm van goederen kunnen we hier spreken en aan denken? -Jeroen Bakker Maar klanten krijgen en een duurzaam en substantieel bedrijf opzetten is zoveel moeilijker dan enkel een website inrichten, heb je daar je aandacht al op gericht? Antwoord: Is aan gedacht, Wij willen eerst een website inrichten en naarmate de klantenbestand groter wordt zullen we overgaan tot een volwaardig bedrijf. We hebben al een aantal gesprekken gehad met ondernemers die zeer positief gereageerd hebben over het concept. -Starterscoach - ben je een topverkoper? - ben je een goede marketeer? Antwoord: Het lukt me aardig. Wij werken op dit moment in de media en marketing van bekende groepen in Nederland. Binnenkort studeren er twee af aan de ''International Bachelor Communication and Media'' en dan willen de er de vaart in zetten. Maar contacten zijn er voor marketing. -DealSellers Misschien wil TS wat meer info geven over zijn concept, zodat we wat gerichter kunnen helpen / meedenken? Antwoord: - het is de bedoeling dat wij een gebruiksvriendelijk concept ontwikkelen voor de ondernemer die desgewenst of zijn actie kan wijzigen, stoppen( De gekochte deals gaan door), Later op de dag/week/maand indien gewenst met één druk op de knop weer online kan staan met zijn aanbieding. - Wij willen een Commissie fee hanteren van 15% of 10% per verkochte voucher. - Ruimere aanbiedingen termijn van max. 2 weken i.p.v. 1 dag of 2 dagen. -We zullen het hele jaar ( mocht het doorgaan) in diverse magazine en lifestyle bladen staan. -We zullen aanbieders zijn, van een op max. gestelde aantal, van toegangskaarten voor uitgaansgelegenheden welke heel gewild zijn. Dus in een aanbieding vorm. om even een globaal beeld te geven van de veranderende toepassingen in ons concept.
  5. Wat zou een soortgelijke website mogen kosten ?
  6. Beste Higherlevel leden, Graag stel ik jullie allen een vraag mbt het laten maken van een dagdeals website. een website die gebruiksvriendelijk, snel en makkelijk beheerd kan worden door de beheerders en ondernemers. Met functies zoals te denken aan; mailing, makkelijk je aanbiedingen beheren als ondernemer of wijzigen, gemiste deals etc Ik weet niet of ik namen mag noemen van de dagdeal websites, maar mocht er een voorbeeld genoemd moeten worden dan post ik dat wel even. Wat zijn nog meer de punten waar rekening mee gehouden moet worden bij een dagdeals website. Alvast bedankt groetjes, Seurdar [titel aangepast - mod]
  7. 1 tip is voldoende; niet aan beginnen. Dankjewel Wouter , waardevolle tip.
  8. Als ik het niet mis heb, gezien de werkwijze, fee-commissie en betalingsverkeer, is dit de franchisegever waarmee ik onlangs een oriënterend gesprek mee heb gehad. Het is wel zo dat het bedrijf waarmee ik gesproken heb pas gelanceerd is en eenzelfde werkwijze hanteert. Ik zal maar gelijk alle reacties gaan lezen i.p.v. een paar en zo in ieder geval voor mezelf wat tips meenemen.
  9. Hallo harm, Inderdaad mooi voodoo poppen. Mijn ontwerp zou dan ook in die richting moeten zijn. Ik zal je site zeker blijven volgen en je tips opnemen.
  10. bedankt Wesley. Je hebt inderdaad gelijk. Wel ben ik er van overtuigd dat het zal aanslaan op een heel breed publiek en de verkoop als een trein zal gaan. Na diverse keren een vragenvuur te hebben gehouden onder een breed publiek is er positief gereageerd. Maar je idee is inderdaad wel te gebruiken. Nogmaals bedankt.
  11. Dankjewel Twabla. Ik heb namelijk ook te maken met logo's van instellingen en voetbalclubs voor een soortgelijke gadget. wat kan ik hierin zoals tegenkomen in de rechtsvorm.
  12. Zo halverwege ergens. Dus heb ik het tweede bericht maar aangeplakt. ;D Ja ging perongeluk op enter drukken :P maar ik loop vast bij de vragen die ik gesteld hebt. of waar zou en moet ik opletten.
  13. Hallo higherlevel gebruikers, Graag wilde ik ideeën van de ervaren higherlevel gebruikers/aanwezigen die mij een stap verder kunnen helpen naar mijn plannen richting mijn eigen ontwerp. Ik heb een aantal ideeën die ik wens uit te stippelen maar kom er op bepaalde punten er niet uit. Kort zal ik het als volgt uitleggen en hopen dat jullie mij verder kunnen helpen waar nodig. Mijn ontwerp die ik wens te vermarkten is als het ware een messenblok set. Dit zal uiteindelijk moeten plaatsvinden in de doelgroep ''funny '' maar wel de nodige kwaliteit met zich meebrengen. Het messemblok zou uiteindelijk uitzien als bekende personen of andere bekende categories. Het is een niet al te grote product maar één van een messenblok met 4 á 5 messen. Ik richt me dan in de verkoop van €25 tot €50 euro met de messen inclusief. het plan is dan om eerst te beginnen met een beperkt aantal van 100 stuks. Mijn vraag: 1-Omdat ik te maken hebt met bekende gezichten en personen wil ik graag weten of ik te maken heb met auteursrechten ? 2-Waar is de mogelijk om voor een laag maar kwalitatief mogelijk te laten produceren? BV: azie of bestaat de mogelijkheid ook in Nederland. 3- Kunnen er in het buitenland ook kwaliteit controleurs zijn die jou product inspecteren 4- wat zijn de stappen als het ware die ik kan zetten en doen. Hoop dat jullie mij kunnen helpen
  14. Hallo higherlevel gebruikers, Graag wilde ik ideeën van de ervaren higherlevel gebruikers/aanwezigen die mij een stap verder kunnen helpen naar mijn plannen richting mijn eigen ontwerp. Ik heb een aantal ideeën die ik wens uit te stippelen maar kom er op bepaalde punten er niet uit. Kort zal ik het als volgt uitleggen en hopen dat jullie mij verder kunnen helpen waar nodig. Mijn ontwerp die ik wens te vermarkten is als het ware een messenblok set. Dit zal uiteindelijk moeten plaatsvinden in de categorie ''funny & gadgets'' maar wel de nodige kwaliteit met zich meebrengen. Het messemblok zou uiteindelijk uitzien als bekende personen of andere bekende categories. Het is een niet al te grote product maar één van een messenblok met 4 á
  15. Hallo beste leden en een ieder, Graag zou ik meer informatie willen hebben betreffende patent en auteursrecht wat ik zelf niet heb kunnen lezen in mijn geval. Ik zal het heel kort houden en mijn vraag gelijk stellen. Ik heb een bezoek gebracht naar Turkije en ik heb daar een Food-sector( jamin, snoep achtig iets) ondekt wat erg gewild en aanspreken is. Deze bedrijf wil zich in de toekomst uitbreiden in het buitenland en zich openstellen voor franchise. Na een uitgebreid onderzoek heb ik gezien dat zo een concept in Nederland niet bestaat en ik weet haast zeker dat het een succes zal worden. Echter is de vraag mag ik deze in nederland gebruiken onder andere naam maar wel met hetzelfde producten ? Is het kopieeren van deze producten strafbaar ? Zou het wel min of meer exact hetzelfde producten willen verkopen zoals het er ook uitziet en wordt gemaakt. Hoe kan ik er achter komen of deze wel in Nederland zijn rechten heeft ? Ik bedank een ieder vriendelijk.... Seurdar
  16. Aangezoen uw ervaringen zou ik graag uw mening willen hebben betreffende het toekemsbeeld van de tabaks en gemaks zaken. Wat is uw persoonlijke beeld in de toekomst van dit zaken. Het is niet wat het is 10-20 jaar terug geweest is. Zijn er nog mogelijkheden om wat van deze zaken te kunnen maken en jezelf een goed boterham te geven. Of ?
  17. Nou wat geduld hebben dus. Zijn dat de starterscoach's van deze site of elders. kan bv de starterscoach iemand ook bijstaan bij de gesprekken met de franchise bedrijf en alle andere zaken ? Of wat doen ze nog meer.
  18. nee, ik zit in de voedingssupplementen, ik heb juist lage traffic met hoge marges. ik kom regelmatig in een goedlopende gemakswinkel (ook Primera) waar het inderdaad ook vaak beredruk is. hij is onlangs ook verkoop/oplaadpunt voor het OV geworden en heeft er een TNT balie bij, lijkt mij een goede manier om de klanten naar je winkel te krijgen. Ik weet uit tweede hand (zijn zus) dat hij er goed van kan leven. Ik denk dat er wel een hoop er goed van leven aangezien er nog zoveel personeel rondloopt in het winkel. Wel een leuke branch van je in neem an dat het V.S is toch. En hoe zit het nou eigenlijk geregeld met het aflossen van je bankschuld. Laten we zeggen dat je een banklening aangaat, In dit geval van primera tusssen de 150.000-180.000, en je zou dit meer moeten aflossen. Gaat het aflossen dan van je netto maandinkomen af ? Of gaat dit anders ? Moeten er nog kosten uit van de netto maandelijks inkomen zoals: huur, gas.elec. Huis, etc etc ga zo mar door. Mischien een idee
  19. Heb je nog wat kunnen ontvangen Rene. Of is hetgeen wat je hieronder hebt gezet hetgeen waar je op wachtte.
  20. Het is namelijk wel verstandig om een onafhankelijk derden bij te hebben. Een starterscoach is een goede. Voornamelijk ben ik wel bezig met het verzamelen met alle voor en andelen. Ik ga ook een aantal winkels na vragen hoe het bij hen zit. Ben jezelf ook franchisenemer in hetzelfde branch ?
  21. Bedankt Rene. Na wat site's te bezoeken heb ik ook gelezen dat het een lage marge heeft. Het is een dubbele nadenken waard nu ik zoveel gelezen en gezien hebt betreffende de cijfers. WIl je een goede boterham verdienen is als enige uitgangspunt dat je een goed locatie en een drukbezochte winkel moet hebben. Je zou dan wel een torenhoge omzet moeten draaien wil je wat overhouden en niet modaal leven om je schulden af te lossen. IK woon zelf in rotterdam maar daar zit het al namelijk vol van de tabak gemakzaken. Zoetermeer lijkt me wel een mooie plek om wat te beginnen. Moet maar eens rondkijken of er een uniek plek vrij is. Of toch in rotterdam een goed lopende zaakje overnemen mocht die er zijn. Bedankt allemaal. PS: Ik zal zeker geen pakjes sigaretten meer opsturen. :)
  22. Oke rene. Ik hoop dat je mij meer kan vertellen. Ik wacht erop af. alvast bedankt.
  23. Voor mij zijn voornamelijk de verkoopswaren. Het zijn nogal de spullen die we ( grootendeels dan ) in ons leven nodig hebben. Zoals de pennen, snoepswaren, tijdschriften, sigaretten, fotos, tnt, etc... veel heb ik ook gezocht naar andere franchise winkels in deze branch. Wel kwam ik uit op het resultaat dat primera wel over een goeie naam beschikt in deze branch en de grootste zijn en maar verder groeien. Dit is voor mij informatie opdoen en kijken wat de voor en nadelen zijn en een overzicht hebben. een ding is zeker...ondernemen wil ik wel.( hopen dat het lukt )
  24. Geeft niks hoor. (Welkom op HL trouwens). 1 tip. Zorg dat je in contact komt iemand die zich als ondernemer bewezen heeft en die je hierin kan helpen en die je al kent/die je vertrouwd. Primera lijkt mij een integere organisatie maar ik zou je adviseren dat je zo'n traject ingaat met iemand die 100% aan jouw kant staat. Het ontbreekt je simpelweg aan ervaring om dit soort contracten inhoudelijk te beoordelen (heel begrijpelijk hoor). Als je een zaak gaat overnemen zal met name de overnamesom voor zaken als inventaris, voorraad een belangrijk onderwerp zijn. Daarnaast het (waarschijnlijk) huurcontract. Op de betere locaties wordt veel gewerkt met 5 jaars contracten (een opstart met 1 of 2 jaar kan contractueel ook). Daarnaast wordt je lid van Primera. Dit zijn toko's met hoge omzet, lage marge, heel veel kleine kassa-aanslagen, iedere dag een paar honderd man voor je neus (kraslot van 2,50 , wenskaart 2,95 , doosje sigaren 7,50 etc). 6 dagen per week werken. Om 8.30 uur open (hehe, blij dat je open bent, mijn sigaretten zijn op) en om 18.00 uur dicht. Misschien nog een of enkele koopavonden per week. Daarvoor kun je een mooie boterham verdienen. (op de verkeerde locatie verdient een slechte ondernemer misschien 1000 euro per maand, op de juiste locatie verdient een goede ondernemer een directeurssalaris) Als je het contractueel goed in elkaar zet dan kun je naar mijn idee hier heel veilig aan beginnen zonder dat je in enorme problemen kunt komen. Belangrijkste punt van aandacht ben je eigenlijk zelf. Ben jij de juiste persoon om zo'n toko te bemannen. Een stevige persoonlijkheid met een gezond gevoel voor humor. Ben je gezond genoeg om 6 dagen per week flink aan te poten. Kun je tegen slappe teksten (wat een weer he, al die sneeuw)? Ben je genoeg, maar niet teveel sociaal werker? etc hehe ik stuur je wel een pakje sigaret op. Leuk om hier te zijn bedankt. Ik zal morgen weer verder tikken met weer verdere vragen hoop ik. bedankt allemaal. en tot morgen.
  25. Oke, ik hoop dat zij u veel meer kunnen vertellen over hun zaakje zodat ik het weer kan overnemen van u. Het is namelijk wel zo dat ik voor het eerst stap in dit ondernemings boot. Ik ben totaal geen expert en een ervare. Met als jullie tips die ik hier kan krijgen kan ik een schets voor me maken van de voor en nadelen. Bedankt .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.