Jump to content

mercury

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Higherlevel.nl
 1. Niet doen. Maar dan moet je geen gebruik maken van de kleine ondernemersregeling. Ok, zolang ik er maar geen problemen me krijg ;D. Voor afgelopen kwartaal zal ik er dus 21% bij optellen (6,30) en aangeven in de juiste rubriek.
 2. Tnx! Ik tel er dus 21% bij op (6,30) en geef dit aan in de juiste rubriek? Ik heb het echter van geheel 2013 niet gedaan; ik kan dat dus nog invullen bij de nieuwe aangifte of kan ik dat beter niet doen aangezien het saldo toch 0,- is?
 3. Goedemiddag, Misschien iemand die hier ervaring mee heeft: Hoe doe ik aangifte van een Adobe-factuur. Komt uit Ierland en heeft bovendien btw verlegd... Ik kom er niet erg uit... Hier een printscreen: factuur Alvast dank!
 4. Als ik het mezelf dus makkelijk maak: ik boek dus het totaalbedrag (incl. de btw dus 20,57) als kosten en doe verder niets met de btw? Dan foe ik toch niets fout en loop alleen de eventueel terug te vragen btw mis?
 5. Bedankt voor het antwoord. De volgende gegevens heb ik: iStockphoto LP, Suite 200 - 1240 20th Ave SE Calgary, Alberta T2G 1M8 Canada VAT ID#: EU826013185
 6. Hallo, Ik heb bij IStockPhoto een aantal foto's gekocht. Deze heb ik met mijn credit card betaald en ook een factuur van ontvangen. Deze factuur is 17,00 + 21% btw (3,57) dus in totaal 20,57. Hoe boek ik dat en aan wie draag ik de btw af? Aan IStockPhoto in Canada of aan onze Nederlandse belastingdienst? Heb geprobeerd te zoeken maar kwam alleen topics tegen met 0% btw.... ;)
 7. Het zou wel kunnen maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan. De licentie staat op naam en moet dan bij de fabrikant (Adobe) ook worden overschreven naar de nieuwe eigenaar. Doordat het nieuwe 'cloud' pakket aanbied is de prijs van het oude pakket natuurlijk ook drastisch gedaald. Dus ja, het is uiteindelijk (met veel omwegen en voor minimale prijs) verkoopbaar.
 8. Bedankt voor de snelle inhoudelijke reactie! De software staat op een prive-pc (pc al in mijn bezit voor de start van mijn eenmanszaak). Ik haal daar dus de bestaande software vanaf. Hier zit trouwens dan als ik de software op een andere prive-pc zet (die ik verder niet voor mijn bedrijf gebruik)?
 9. Hallo, Ik zit met het volgende: Heb in 2011 een software pakket gekocht van Adobe. Deze sdhrijf ik af in 5 jaar. Nu heeft Adobe een nieuwe cloudservice die werkt met maandeljkse abonnementen. Hier wil ik van gebruik gaan maken en dit zal het eerder gekochte pakket vervangen. Schrijf ik dan nog steeds de resterende jaren af of mag dat in een keer omdat het pakket is vervangen door iets soortgelijks waardoor het geen waarde meer heeft? Misschien dat iemand het weet?
 10. Hoi, De bank heeft kosten voor 2011 in rekening gebracht en op 1 januari 2012 afgeschreven. Boek ik dit nog voor 2011 of voor 2012?
 11. Mmmm.... ik moet bij mijn IB mijn winst als 'Inkomsten uit overige werkzaamheden' opgeven... Mag ik dan evengoed de laptop als 'keuzevermogen' opnemen op mijn bedrijfbalans (ongeacht gebruik prive/zakelijk)? Neem me mijn naiviteit niet kwalijk, maar als ik zo nu en dan om me heen hoor doen ondernemers vaak 'makkelijk' als het zaken als laptops, iPads e.d. betreft en wordt veel 'van de zaak' gedaan... Zoals ik eerder zei; ik ben er niet op uit om de BD te omzeilen, maar misschien ben ik wel te 'braaf'...?
 12. Hallo, Naast mijn baan heb ik dus een eenmanszaak (kleinschalig, 'inkomsten uit overige werkzaamheden', omzet 2011 ca € 4.000,-). Nu wil ik graag een laptop (€ 449) aanschaffen en verwacht deze zo rond de 90% zakelijk en 10% prive te gaan gebruiken. Maar het kan natuurlijk straks zomaar zijn dat die balans een andere kant opslaat (laat zeggen 50% om 50%). Krijg je hier dan 'gedonder' mee met de belastingdienst, of zie ik spoken? M.a.w. hoe streng is de belastingdienst hiermee en hoe controleren ze dat? Ik ben er niet op tijd om de belastingdienst om de tuin te leiden, maar ik wil geen verrassingen achteraf... Iemand een idee?
 13. Bedankt voor het duidelijke antwoord. Het betreft Adobe software (photoshop e.d.), zonder abonnement.
 14. Maar ik mag geen investeringsaftrek toepassen omdat ik mijn inkomsten bij de aangifte moet aangeven als ´Inkomsten uit overige werkzaamheden´ waardoor ik geen ondernemer ben... Ps. wat houdt dat ´activeren´ in? Is dat een eerste melding op de balans maken?
 15. Bedankt voor de link. Ik kan hier dus uit opmaken dat het een bedrijfsmiddel en dus het geheel in vijf jaar mag afschrijven zonder restwaarde (dus elk jaar ca. 365,- van de winst afhalen)? En geen gebruik kan maken van investeringsaftrek?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept