Ik denk dat je met een goede voorbereiding een heel eind kan komen. Maar ook ik ben van mening dat je echt ervaring moet hebben met het werk.
Niet alleen voor jezelf maar ook voor je klanten. Die eerste paar weken dat je net open bent kunnen de meeste klanten wel begrip op brengen voor je onervarenheid maar op een gegeven moment gaat het tegen je werken.
Het kan nu wel heel leuk lijken en je bent behoorlijk enthousiast maar wie weet vindt je het werk verschrikkelijk of kun je niet wennen aan het feit dat je er altijd moet zijn enz.
Als je nog niks hebt gehoord van die ene zaak ga het eens bij een ander proberen (en vertel niet de locatie waar je iets wilt beginnen, haha) Dit zou ik sowieso doen voordat ik met een horecagroothandel zou gaan praten. Voordat je het in de gaten hebt heb je van alles gekocht wat je nog helemaal niet nodig hebt.
Er wordt gesproken over het rendement van je bakwand, een hr-rendement is super maar is misschien nog helemaal niet nodig, zeker met verse friet is je baktijd een stuk korter dus kun je meerdere hoeveelheden in kortere tijd bakken en een hr-wand is meteen een hele grote investering.
Kijk eens op de diverse veilingsites, vaak kun je daar goede apparatuur kopen tegen een leuke prijs. Mijn bakwand komt via een veiling, geen hr maakt bakt met gemak gemiddeld 250 kilo friet per week weg. En dat geldt voor een hele hoop zaken.
Heb je niemand in je vrienden of kennissenkring die contacten heeft met iemand met een cafetaria? Misschien kun je daar eens gaan praten.
En anders zet je al je praktische vragen op papier en kom je een dag naar Den Bosch. Ik had geen enkele ervaring met ondernemen maar wel een hoop werkervaring. Ik had gelukkig een hoop contacten waar ik met mijn vragen terecht kon maar ik zat gedeeltelijk met dezelfde vragen als waar jij mee zit.
Succes!