Spannie

Junior
  • Aantal berichten

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Female

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Noord Brabant

Spannie's trofeeën

  1. Ik denk dat je met een goede voorbereiding een heel eind kan komen. Maar ook ik ben van mening dat je echt ervaring moet hebben met het werk. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je klanten. Die eerste paar weken dat je net open bent kunnen de meeste klanten wel begrip op brengen voor je onervarenheid maar op een gegeven moment gaat het tegen je werken. Het kan nu wel heel leuk lijken en je bent behoorlijk enthousiast maar wie weet vindt je het werk verschrikkelijk of kun je niet wennen aan het feit dat je er altijd moet zijn enz. Als je nog niks hebt gehoord van die ene zaak ga het eens bij een ander proberen (en vertel niet de locatie waar je iets wilt beginnen, haha) Dit zou ik sowieso doen voordat ik met een horecagroothandel zou gaan praten. Voordat je het in de gaten hebt heb je van alles gekocht wat je nog helemaal niet nodig hebt. Er wordt gesproken over het rendement van je bakwand, een hr-rendement is super maar is misschien nog helemaal niet nodig, zeker met verse friet is je baktijd een stuk korter dus kun je meerdere hoeveelheden in kortere tijd bakken en een hr-wand is meteen een hele grote investering. Kijk eens op de diverse veilingsites, vaak kun je daar goede apparatuur kopen tegen een leuke prijs. Mijn bakwand komt via een veiling, geen hr maakt bakt met gemak gemiddeld 250 kilo friet per week weg. En dat geldt voor een hele hoop zaken. Heb je niemand in je vrienden of kennissenkring die contacten heeft met iemand met een cafetaria? Misschien kun je daar eens gaan praten. En anders zet je al je praktische vragen op papier en kom je een dag naar Den Bosch. Ik had geen enkele ervaring met ondernemen maar wel een hoop werkervaring. Ik had gelukkig een hoop contacten waar ik met mijn vragen terecht kon maar ik zat gedeeltelijk met dezelfde vragen als waar jij mee zit. Succes!
  2. En dan vergeet ik antwoord te geven op je voornaamste vraag. Het is heel moeilijk om nu in te schatten hoeveel geld je nodig hebt om te kunnen starten. Dat hangt van een hoop zaken af. Hoe groot is de zaak? Wil je alles nieuw? Hoe wordt het pand opgeleverd? En ga zo maar door. Ik hoop voor je dat je wat antwoorden op je vragen krijgt van de diverse leden en als ik iets voor je kan beteken dan laat het maar weten. Succes!
  3. Ik word helemaal enthousiast van je verhaal! Zeker als de gemeente met je mee wilt werken klinkt het als een mooie kans. Heb je helemaal geen ervaring in de horeca? Het is wel heel verstandig om eerst eens wat ervaring in een cafetaria op te doen om te kijken of het werk je wel ligt. Ik ben nu bijna een jaar geleden begonnen en heb deze zaak overgenomen van mensen die heel enthousiast zijn begonnen maar allebei geen ervaring hadden. Uiteindelijk bleek het dus niet hun 'ding' te zijn... Je woont waarschijnlijk te ver weg maar anders had je hier wel een weekje mee kunnen draaien. Maar met de praktische zaken kan ik je misschien wel helpen.
  4. Een klein Yes-moment dat bewijst dat een Facebook pagina voor de zaak wel degelijk werkt! (Voor mij dan hè, haha) Er zijn vandaag 5 nieuwe klanten binnengekomen die bij hun vrienden reacties hadden gelezen over mijn producten! YES! Mijn kringetje wordt steeds groter.
  5. Hoi Wilco, Ik heb mijn post even doorgelezen en snap de verwarring.Het lijkt inderdaad alsof ik een vraag over mijn eigen situatie had. Ik stelde mijn vraag aan de TS en heb mijn voorbeeld erbij gepakt om aan te geven dat ik geen horecavergunning heb. Toch bedankt voor je uitleg ;)
  6. Dit is de eerste keer dat ik reageer, ik weet niet nog niet precies hoe het werkt, sorry als het onduidelijk is. Misschien een domme vraag maar waarom heb je een horeca-vergunning nodig als het alleen afhaalcatering wordt? Ik heb per 1 maart een cafetaria zonder horecavergunning overgenomen, we vallen onder detailhandel. Je mag bij ons binnen niks consumeren, het is dus alleen een afhaal-cafetaria. Ik weet niet hoe de vorige eigenaren de vergunningen hebben geregeld maar misschien kun je het op die manier proberen?
  7. Hallo allemaal, Ik lees al een hele tijd mee en het wordt tijd me even voor te stellen. Ik ben Marleen, 32 jaar en woon in Den Bosch. Sinds 1 maart ben ik de nieuwe eigenaar van de cafetaria waar ik al werkte. Mede dankzij dit geweldige forum heb ik de stap durven zetten! Bedankt voor alle informatie en al jullie kennis!! Nu het begin is gemaakt zullen jullie me wel vaker hier gaan tegenkomen ;) Groetjes Marleen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.