Jump to content

kakafoon

Super Senior
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hoe zit het dan met Conservatoir beslag, dit mag toch gedaan worden voordat er een uitspraak is ?
 2. het is volgens mij alleen nog interessant als de BV verrekenbare verliezen heeft, moet je volgens mij wel iemand vinden die in dezelfde branch zit of er ongeveer hetzelfde mee gaat doen (dacht iK)
 3. Misschien kijken naar factoring voor je detacherings toko ?
 4. stomme vraag maar kan het niet (goed) vinden op het internet. Ik heb een online game en als iemand credits koopt dan genereer ik een factuur. hier zet ik zijn voor en achternaam op zoals die bij ons bekend zijn, echter heb ik geen adres van de gebruiker. Mag ik dit doen of mag dit niet van de wet / BD ? de gebruiker krijgt de factuur gewoon digitaal.
 5. LS, Ik ben bezig met de oprichting van een aantal BV's. nu raadpleeg ik op korte termijn natuurlijk een expert echter wil ik beslagen ten ijs komen. De situatie is als volgt: ik heb nu een eenmanszaak waarvanuit ik consultancy doe (winst ongeveer 80K) dit doe ik fulltime. ik heb hiernaast een online spel gemaakt in mijn vrije tijd. deze wil ik gaan exploiteren via een BV structuur (holding en werkmij). Op termijn (tussen nu en 6 maanden) wil ik de eenmanszaak ook overzetten in de structuur (nieuwe werkmji onder holding). de verwachtingen zijn dat ik na 1 jaar ook fiscaal voordeel kan halen uit de structuur (prognose winst van online spel + consultancy inkomsten). Ik lees op internet dat als je bijv partime werkt en het DGA salaris minder dan 5K is je dan geen salaris hoeft uit te betalen. De online game daar werk ik ook fulltime aan (savonds en in het weekend). Nu zit ik nog met wat onduidelijkheden/vragen: Als er echte winst komt in de BV moet ik mijzelf dan ook gebruikelijk loon toekennen (terwijl ik nog fulltime werk voor mijn eenmanszaak). zo ja, is dat dan gebaseerd op fulltime werk dus de volle 100% of kan ik ook zeggen 10% bijv omdat ik al fulltime werk. Als de game af is zorgt deze automatisch voor inkomsten. vallen deze inkomsten onder "verrichte arbeid" van de DGA M.A.W heb ik last van de afroomregeling. zo ja, als ik iemand aanneem voor een helpdesk/ondersteunende functie voorkom ik dan de afroomregeling. en als laatste, als mijn holding BV in een jaar tijd bijv 80K betaald aan mijn salaris en er blijft 220K over die ik laat staan voor latere investeringen (dus geen divident uitkering) mag dat of zien ze dat voor de afroomregeling echt als winst.
 6. je bent dat niet verplicht, vooral niet in slechte tijden, het moet alleen verdedigbaar zijn naar de BD.
 7. Ik kan een lening bij een familie lid afsluiten waarbij een onderpand gewenst is, ik zou graag mijn auto als onderpand instellen, echter heb ik deze gefinancierd (via financial lease). mag dat ? ik lees namelijk dat je niet altijd juridisch eigenaar bent van de auto (pas als je de laatste betaling heb gedaan). in het geval dat het niet mag en je doet het toch, ben je dan ook strafbaar of en kan de lease maatschappij de auto terugvorderen van het familielid ? natuurlijk komt het niet zover aangezien ik de lening gewoon ga afbetalen maar ik wil het graag even zeker weten.
 8. de BV moet nog opgericht worden, het idee was een 'flex-bv' iig niet met de 18K vermogen. maar wel contant geld dus geen inbreng in natura
 9. nou ja deels, aan de ene kant of dat goed kan/mag , aan de andere kant of ik het server/licentie gedeelte uberhaupt moet inbrengen in de BV of dat ik dat gewoon later kan doen in de NV. Ik begrijp niet helemaal waarom het in de BV moet als ik het in mijn eigentijd en/of voordat de BV er was maakt. er zijn dus geen kosten of wat dan ook zakelijk gemaakt. Of stel dat ik een soort game licentie afneem van iemand anders dan mijzelf(DGA) dan moet het toch ook kunnen en is die persoon toch ook niet verplicht in mijn BV onder te brengen ?
 10. ik wil in NL geld verdienen via de BV wat gewoon in verhouding staat van het aanbieden van de client, de support naar klanten etc etc. daarnaast wil ik de licentie in de Ezone zodat ik minder/geen VPB heb. over de trust/SPF ben ik nog niet uit. waarschijnlijk komt de NV op de antillen gewoon onder mijn persoonlijke holding. dan kan ik het geld gewoon via divident uitkeren en belasting over betalen.
 11. Heren en Dames, Ik ben een aantal maanden bezig met het ontwikkelen van een digitaal spel (naast mijn ZZP werkzaamheden). dit spel is nu bijna af en ik sta klaar om live te gaan. het spel bestaat uit 2 delen: de client (flash applicatie) de server (custom made software) nu is het zo dat de client is ontwikkeld door een andere partij in opdracht van mij, deze partij is door mijn bedrijf betaald (eenmanszaak). de game-server heb ik helemaal zelf ontwikkeld waarbij ik geen kosten heb gemaakt (alleen veel tijd). Als de game draait dan wil ik die graag Hosten in de EZONE. ik heb echter gelezen dat je niet zomaar deze spullen uit je eigen toko mag onttreken, je hebt natuurlijk daar alle kosten etc gemaakt. dus dit zou een markt-conforme prijs moeten zijn. ik wil deze game echter alleen daar hosten als ik substantiele omzet heeft welke de administratieve rompslomp en extra kosten goed maakt. als ik dus later beslis om het te doen is de game ook redelijk wat waard. nu is mijn idee om de client welke dus zakelijk betaald is in Nederland in mijn zaak te laten (word dan wel een BV), ook omdat klanten die de game spelen met een nederlandse toko te maken hebben en nederlands recht. en daarnaast vanuit de nederlandse toko mij als prive persoon een X bedrag per maand betaald voor het gebruik van de gameserver (welke in mijn vrije tijd is ontwikkeld) als het heel goed loopt wil ik de licentie voor het gebruik van de gameserver dan verplaatsen naar de EZONE. Mag dit ?
 12. het is nu vrij stil, zou hij de reclame aan het implementeren zijn of toch aan het leren ? :-)
 13. als alles is afgedekt met verzekeringen, hoeveel premie betaal je dan wel niet ? en hiernaast wat bedoel je met p.p ? per persoon ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept