Jump to content

zoep

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. dit lijkt nu de meest interessante keuze! door omstandigheden heb ik de mogelijkheid om de bestaande winkel te behouden (met behoud van mijn vaste klanten, en als het meezit kan ik nog steeds quitte draaien) en ben nu aan het kijken naar een 2e locatie die wel winstgevend kan worden.
 2. dit klinkt interessant! heb gegoogled op opportuniteit, maar kwam niet veel verder dan dat het synoniem is voor alternatief (opportuniteitskosten = kosten van een (gemiste) alternatief). kun je iets meer vertellen over deze theorie?
 3. Hoi Bazzio, wat goed om te weten! Dat had ik niet verwacht. Dank, echt iets om rekening mee te houden dus.
 4. Hi Maarten, heb via Cosara een link gekregen naar zo'n onderzoek. Ik kende het helemaal niet, top tip! Ik volg je denkwijze en ben er helemaal mee eens, bedankt!
 5. Hi, hier heb ik inderdaad ook aan gedacht. Heb diverse pop-ups gedaan in het verleden. Tis zaak om een locatie te vinden waarvan de eigenaar dat goed vindt. Zeker een optie, dankje!
 6. Hoi Joost, zeker! Ben er helemaal mee eens! En dank voor de tip van investeringsbegroting, ga er aan zitten. Hier een super interessant onderzoek waarom je als winkelier juist bij je concurrenten moet zitten https://www.planetizen.com/node/65765
 7. Hi Highio, Dank voor het meedenken. Ik had niet door dat er weinig mode-ondernemers op HL zitten, maar misschien wel andere winkeliers? Ik heb heel veel dingen ondernomen om op de huidige locatie te kunnen blijven. Social media, events en workshops, webshop tot zelfs een compleet nieuwe productlijn opgezet en die elders verkopen tbv schaalvergroting. Na al die jaren moet ik concluderen dat de moeite die ik moet stoppen in deze locatie, de verdiensten niet loont. Het aantrekken van andere goede winkeliers is een gevecht met de huurbaas die het weinig lijkt te schelen wie huurt als ze maar de huur betalen. Ik heb hier geen puf en geduld meer voor. Ik heb de hele zomer hiervoor gevochten (dit is een ander verhaal), en nu is het klaar. Ik wil mijn energie steken in echt ondernemen! Ik heb de afgelopen periode diep in mijn ziel gekeken waarom ik voor deze locatie heb gekozen en als ik eerlijk ben was ik gewoon te schijterig om op een A-locatie te zitten omdat ik bang was dat ik de huur niet kan betalen. Ik was onzeker over mijn producten. Maar nu heb ik zoveel bewijs dat ik goede spullen verkoop en kan steunen op een grote trouwe klantenkring, dat ik de sprong wil wagen. Sterker nog, ik heb besloten dat ik MOET. Lang genoeg in een vissenkom rondjes gezwommen, tijd voor de grote zee ;D Maar hoe groot moet de sprong zijn..dat is ook afhankelijk van hoeveel investeringsgeld ik bij elkaar kan krijgen (verbouwing, verhuizing, misschien extra voorraad als het een veel grotere pand wordt). Zo hardop denkend, denk ik dat ik een exploitatiebegroting moet opzetten. Ik heb enkele buurten in A'dam waar ik graag wil zitten (A'dam omdat ik dan fietsend naar mijn werk kan ;) ). Thanks!
 8. Hi, ja, ik ben in onderhandeling met de verhuurder. Ze zijn zeer redelijk en lijken me tegemoet te willen komen met eerdere opzegging dan 1 jaar.
 9. Er is geen vereniging voor dit stuk van de straat. De gemeente is niet blij met de situatie en er lopen ook al rechtszaken tegen enkele huurders. Dit loopt al zo lang, dat ik er niet meer op wil wachten. Overigens, er waren panden vrij gekomen in het verleden maar wederom trok het weer partijen aan die niet van plan zijn een echte winkel te runnen dankjewel voor de links, ik ga me hierin verdiepen!
 10. Hi Highio - voornamelijk uit de buurt - yes, maar de webshop is verwaarloosbaar qua verkoopkanaal. Het is wel een noodzaak omdat mensen vaak online oriënteren voordat ze naar de winkel komen quote en antwoorden gescheiden
 11. Hallo! Ik sta op het punt een grote sprong te wagen voor verdere groei van mijn bedrijf maar vind het enorm lastig te bepalen hoe groot die sprong moet zijn (en ben ook wat schijterig :-/ ) Heeft iemand ervaring met het verhuizen van een winkelpand naar een betere locatie en tips voor mij wat je kan verwachten qua omzet groei? Ik heb nu 4 jaar een kledingwinkel in een dode winkelstraat ver buiten het centrum van Amsterdam. Er is absoluut geen loop. Er zijn winkels die bijna nooit open zijn (het is algemeen bekend dat er illegale activiteiten plaatsvinden o.a. witwassen en airbnb), een belwinkel en enkele speciaalzaken uit de oude tijd waarvan de eigenaren wachten op hun pensioen. Mijn winkel is modern en heeft een onderscheidend aanbod. De buurt is flink veranderd de afgelopen 10 jaar, er wonen expats en gezinnen met veelal 2-verdieners. Dit was 1 van de redenen voor mij om hier te vestigen. Daarnaast is het een prachtig pand waar ik in zit en had ik de naïeve hoop dat er meer moderne winkels als de mijne zich in de straat gingen vestigen. Maar het oude rot blijkt lastig te verwijderen. Ik wil verhuizen naar een betere locatie. Met meer loop. Maar de huren zijn gelijk 4x zo hoog (populaire winkelstraten vragen €5000 p/mnd in Amsterdam, toplocaties €6000- €8000, dan heb ik niet over de kalverstraat waar je 10k neertelt). Daar schrik ik erg van. Ik heb wel het vertrouwen dat mijn producten het goed zullen doen (ik draai al 4 jaar op een slechte locatie en jaarlijks stijgt de omzet. echter de groei is veel te langzaam en ik moet heel veel investeren in marketing en events om mensen te blijven trekken naar mijn winkel). Maar hoe bepaal je of je winkel succes heeft op een betere locatie? Is er een vuistregel voor x voorbijgangers per uur = x converterende klanten of iets dergelijks? Ik probeer in te schatten hoeveel omzet je redelijkerwijs kan verwachten op een locatie met huur xyz. Zodat ik kan bepalen wat het risico is dat ik kan nemen. Dit is onafhankelijk van de initiële investering (verhuizing, verbouwing en opstarten van de winkel om bekend te raken, ik schat 3 maanden aan reserves). Echter, hoe ga ik te werk? Ik heb heel veel gegevens van verkopen van 4 jaar (gemiddelde verkoopprijzen, aantal verkopen, aantal klanten nieuw vs vast etc). Of denk ik helemaal verkeerd? Ervaringen, adviezen en tips zijn super welkom! Alvast bedankt voor het meedenken!
 12. Volgens http://www.ondernemersplein.nl/regel/alcohol-verkopen/ heb je geen vergunning nodig als je geen sterke drank verkoopt. Kennis heeft volgens mij alleen een hygiene certificaat, nodig om alcohol te schenken.
 13. eenmalige event. Ja inderdaad, dacht er ook aan om de gemeente te bellen. Maar heb ze wel eens eerder gevraagd over vergunningen inz. nieuw beleid en het lijkt alsof zij het zelf ook niet weten - afhankelijk welke medewerker je te pakken krijgt. Op het einde hebben ze me verwezen naar een beleidsnota die ik zelf op het internet heb gevonden.. In ieder geval bedankt voor het meedenken!
 14. Hoi Roel J, de winkel is gewoon open. Maar alleen mensen die zich hebben aangemeld (en betaald) doen mee met de proeverij. De proeverij is in een hoek van de winkel. Hoi TwaBla, heb inderdaad gelezen over blurring...en het blijft een blur :-( Ik vraag me namelijk af, omdat ik zelf niet de proeverij verzorg en de winst gaat volledig naar de kennis, mag ik dan wel de ruimte laten gebruiken door hem? Helaas, Hans, mijn kennis weet het ook niet..
 15. Hallo allemaal, Ik heb een non-food winkel (geen alcohol vergunning dus). Een kennis is een wijnhandel begonnen (hij heeft de benodige hygiene certificaat) en wilt een wijnproeverij houden waarbij mensen tegen een kleine toegangsprijs verschillende wijnen en hapjes proeven. De opbrengst van de proeverij gaat volledig naar mijn kennis. Mijn bedrijf heeft daar niets mee te maken. Mijn vraag: mag ik mijn winkel ter beschikking stellen voor deze eenmalige wijnproeverij? Ik lees dat gemeenten het gedogen dat er alcohol wordt geschonken in non-food winkels en in amsterdam zelfs een pilot voor alcohol verkoop in non-food winkels is. Maar wat is nu de actuele status? Krijg ik problemen als ik mijn ruimte ter beschikking stelt? Alvast hartelijk dank voor elk inzicht in dit voor mij onduidelijk onderwerp!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept