Jump to content

Higherbridge

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Geert Arend
 • Last name
  Hoogerbrug
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.mkb.nl
  www.deza
 1. Oke, bedankt. Ik ga ermee aan de slag!
 2. Dus dan zou ik per meest kansrijke branche een omschrijving moeten maken, klopt dat?
 3. Voor het maken van een ondernemingsplan voor een startend incassobureau is het van belang een afnemersanalyse te maken. Echter, wij willen eigenlijk elke MKB'er in heel Nederland kunnen helpen. Hoe moet mijn afnemersanalyse er dan uit komen te zien, denken jullie?
 4. Klopt, maar dat probleem heb je met brieven ook wel, denk ik. Behalve als je elk schrijven aangetekend verzend.
 5. @ FRM: Vallen eventuele toekomstige wetswijzigingen ook onder deze externe analyse?
 6. Bedankt voor je reactie. Ik doelde eigenlijk meer op zaken als een afnemersanalyse, concurrentieanalyse en marktanalyse schrijven. Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet ik zeker op letten? Ik ben inderdaad bezig een eigen incassobureau op te starten met een aantal anderen. Hoe denk jij over maatschappelijk verantwoord ondernemen? Bijvoorbeeld het niet werken met brieven, maar met e-mail, uiteraard correct ondertekend. Het maakt het ingebrekestellen wellicht minder hard, maar in andere branches is oa. facturering via de e-mail met een IDEAL-button een groot succes. Waarschijnlijk is dit de toekomst. Of denk jij daar anders over?
 7. Weet iemand wellicht wat belangrijke aandachtspunten zijn voor het maken van een externe analyse voor een nog op te zetten incassobureau?
 8. Wat zou jou overhalen met een specifiek incassobureau in zee te gaan?
 9. Hoe denk je dat dat het best te realiseren is?
 10. Wat zou voor jullie de volgorde van redenen zijn om in zee te gaan met een incassobureau? 1. Het mag me niks kosten. 2. Het incassobureau moet een goede naam hebben. 3. Het moet me, los van de vordering, extra geld opleveren (denk aan rente of een deel van de wettelijke boete). 4. Het incassobureau moet zich in mijn regio bevinden. 5. Het incassobureau dient sociaal en correct te handelen. 6. Het incassobureau dient zakelijk te zijn. 7. Het incassobureau dient commercieel te handelen jegens mijn klanten.
 11. Voor kantoorartikelen, printers, faxapparaten, koffieapparaten en dergelijken...
 12. Als ik het goed begrijp heb je op dit moment nog geen werk of zie ik dat verkeerd? Zo wel, welke werkzaamheden verricht je dan?
 13. Typisch Nederlands is met name het jagen op de 35% kortingssticker. Iets waarmee ik me regelmatig bezighoud.
 14. Er zullen in elk geval invoerrechten betaald moeten worden. Met wereldwijd afgesproken indelingsregels krijgen goederen die bijvoorbeeld in het vrije verkeer worden gebracht, een goederencode toegekend. Deze code moet u in de aangifte vermelden. Op basis van die goederencode, kan de Douane de aangifte controleren op de juiste toepassing van fiscale en niet-fiscale maatregelen. Een fiscale maatregel is de heffing van belastingen bij invoer. De Douane beoordeelt met de goederencode of u het goede percentage aan belastingen bij invoer gebruikt, en of u het goede bedrag aan belastingen betaalt. Bij de toepassing van niet-fiscale maatregelen kunt u denken aan: •maatregelen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu •handels- of landbouweconomische maatregelen (bijvoorbeeld de verplichting een invoervergunning te overleggen) De goederencode is gebaseerd op een internationale standaard, het Geharmoniseerd Systeem. Het Geharmoniseerd Systeem is uitgewerkt in een Europese standaard, de Gecombineerde Nomenclatuur. Hierdoor gebruiken alle landen van de EU bij de aangifte van goederen dezelfde goederencodes. U kunt de goederencode die u op uw aangifte moet invullen vinden in Gebruikstarief. Daar vindt u ook: •de bijbehorende goederenomschrijving •de rechten en/of andere belastingen bij invoer die u moet betalen, en •de eventuele bijzondere verplichtingen en formaliteiten waarmee u bij de invoer rekening moet houden * Bron: www.douane.nl
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept