Jump to content

Saskia80

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Mijn vader werkt bij een transportbedrijf op Schiphol, en hij is hele dagen bezig met Douane en geschikte papieren! Ik hoop dat dat gaat lukken! Ik ga er vanuit dat ook de Leverancier in Engeland weet hoe het een beetje werkt, en dat er niet straks een pak van mij achter de Douane staat waar ik niet bij kan ;) We wachten het af ;)
 2. Geven we jou toch gewoon weer snel antwoord! ;D Goederen uit China kunnen inderdaad onderwerp van douanerechten zijn. Dit is afhankelijk van de aard van de goederen en de totale waarde. Die zijn dan bij binnenkomst in de EU verschuldigd. Informeer bij de leverancier hoe zij de goederen bij je gaan aanleveren. Mogelijkheden zijn: 1) Direct van China naar jou toe --> Jij bent als ontvanger douanerechten en BTW verschuldigd. 2) Ingeklaard vanuit Engeland naar jou toe --> douanerechten zijn dan betaald in engeland, BTW verrekening als per reguliere aankoop van goederen. 3) Onder transit vanuit Engeland naar jou toe --> acht deze kans niet zo groot, maar het zou kunnen. In dit geval zijn de douanerechten en BTW nog niet voldaan. Die zijn dan alsnog voor jouw rekening. Super Wilco ;) dankjewel! We gaan voor optie 2. Dat begrijp ik wel, anders moet de leverancier 'alles' betalen, en extra verzendkosten van hem naar mij. Dus het komt uit China naar mij. Hoe moet ik dat regelen? Kan ik dat inklaren event. zelf? (kan via het bedrijf van mijn vader) Hoe regel ik dat?!
 3. Overtuig de leverancier over de mogelijkheden die jij ziet en de inspanningen die je gaat leveren om hun product te slijten binnen het aan jou aan te wijzen gebied. Geef aan dat je investeert en beargumenteer dat dat tegenover die investering een zekere mate van zekerheid hoort (dus het aangewezen krijgen van een specifiek gebied). Wijs hen erop dat jullie beiden een belang hebben bij jouw succes. Leg de afspraken goed vast. Ik ben inderdaad in overleg met de leverancier, en ik hoop dat het wat gaat worden! Kunnen jullie me nog helpen met hoe ik bijvoorbeeld invoerrechten en inklaren enzo moet regelen? Het product wordt in China gemaakt, en dan hierheen verscheept. Dan moet ik wel invoerrechten betalen? En als het uit de EU komt niet?! beetje jammer dat er nu een andere vraag door mijn topic heenloopt >:(
 4. Er is geen Duitse importeur ;) Ik ben de eerste winkel op het vasteland van Europa dat het product verkoopt!
 5. Afspraken maken met de producent is hiervoor de enige oplossing. Waarschijnlijk ben je dan wel gebonden aan minimum afnames etc maar je zou dan op de NL markt als distributeur kunnen optreden. Dat lijkt me wel een mooi idee, ik hoop dat dit haalbaart is voor mij!
 6. Het is niet jouw idee. Het is simpelweg een product dat jij importeert. Iedereen kan een product importeren en verkopen. Waar komt het vandaan? Heb je exclusieve rechten voor de Europese vrijhandelzone? Ga je heel Europa bedienen? Of zijn er meer importeurs? Zijn de merkrechten hier beschermd? Wie is eigenaar? Kan de vorm, de kleur of het materiaal vastgelegd worden als merk? Is het makkelijk na te maken? Ik ben niet bang dat iemand het idéé pikt, maar wel dat iemand anders het product gaat importeren uit de UK en verkopen in Nederland
 7. Dank voor de snelle reactie! Het bedrijf zit in de UK. Voor inklaren e.d. van producten heb ik contact met het bedrijf van mijn vader. Ik ben niet bang dat iemand het idéé pikt, maar wel dat iemand anders het product gaat importeren uit de UK.
 8. Ik heb de zoekfunctie van het form al wat gebruikt, maar kan alleen maar antwoorden vinden op een specifiek product. Ik ben bezig importeur te worden van een hondenspeeltje (mijn branche) Ik heb het ding inmiddels geïntroduceerd in Nederland, en hoop dat het net zo'n succes wordt als in de UK. Waar ik nu bang voor ben is dat ik het geïntroduceerd heb, en straks iemand anders met de eer gaat strijken/ veel geld aan mijn 'idee' en activiteiten gaat verdienen. Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken? Ik heb al wat overlegd met de fabrikant, en hij staat er op zich voor open, we hebben nog een specifieke condities afgesproken. Het transportbedrijf waar mijn vader werkt kan ervoor zorgen dat het product ingeklaard word enzo. Waar moet ik aan denken? Waar moet ik rekening mee houden? Het idee is dat ik hiermee ook op beurzen wil gaan staan e.d Ik hoop dat jullie me kunnen en willen helpen! Dankjewel! [titel aangepast - mod]
 9. Ik heb inmiddels viavia iets bij taobao besteld, en ben erg benieuwd wat er binnenkomt straks. Ik heb een vermakelijke avond gehad door te kijken wat voor 'gekkigheid' die Chinezen verkopen (en dus ook kopen!) voor hun huisdieren! de bestelling was voor 46 dollar, dus dat kan ik nog wel trekken mocht het nooit aankomen 8) Ook heb ik weer contact met het bedrijf in Amerika, farfetchedinc. Mijn soggydogs zijn gisteren verzonden, en wanneer ik een grotere order wil plaatsen, en deze dingen ook wil verkopen voor winkels in Nederland kan dat, en kunnen we nog over de prijs praten! Dank voor alle wijze raad en advies, en ik laat zéker weer wat van me horen als ik de Chinese spullen binnen heb!
 10. Onderscheiden zeker, maar je moet zeker naar hun strategie kijken. Ze winnen niet voor niets award na award ;) Fouten moet je inderdaad niet overnemen, maar wel design en dat soort zaken dat moet er gelikt uit zien! Grotere webshops hebben al een naam en een reputatie, die hoeven zich niet altijd meer 'te bewijzen'. Als je nieuw begint dan moet je nog laten zien dat je het kunt en dat het er in ieder geval veilig uitziet om te bestellen!
 11. Waar lees jij nieuws 2 maart? Ik heb er wel op staan wat er nieuw binnen komt op 2 maart. Of valt dit onder hetzelfde? er staat dit: 1 Maart 2011 - Nieuw Binnen Kleding - Wij hebben al .... Dat is toekomst en tegenwoordige tijd door elkaar! Misschien meer van : 1 maart komt blabla binnen...
 12. Ook ik dacht op het eerste gezicht "ziet er goed uit" maar al lezende kwam ik helaas tekst- en taalfouten tegen. Dat zou mij persoonlijk ervan weerhouden om iets te kopen. Persoonlijk vind ik het ook een beetje vreemd staan dat er staat: Nieuws 2 maart. Dan ben je een soort voorspeller ;) Misschien kan er beter staan: Op 2 maart komen er....
 13. Ik kan moeiteloos taobao gebruiken het te vertalen door een translator en ik ben echt geen rocket scientist. Het kost tijd om zo'n website te begrijpen en ermee te leren om te gaan. Wie deze tijd niet wil investeren kan altijd nog andere mensen vragen om daarmee te helpen, taobao is een van (if not) China's beste producten van deze tijd. Dit is precies mijn punt, Marco (avatar1967) heeft eerder bericht dat hij al enige tijd in China woont en ervaring heeft met zowel taobao als het verzenden van pakketten. Nog belangrijker: hij gaf aan bereid te zijn om te helpen. Waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden, dit is precies waar netwerken en het HL medium voor bedoelt is? Gebruik het! Bestel eens voor de grap dat product van taobao voor een paar euro, kijk of het kwalitatief van vergelijkbare kwaliteit is. Uw winstmarge kan potentieel verdubbelen terwijl u er niet op kwaliteit hoeft in te leveren, ik zou persoonlijk niet twijfelen. Mocht het een succes blijken dan kent Marco, Paul, ik of iemand anders misschien wel iemand (in China) die het product kan bestellen en op uw deurmat kan afleveren voor relatief weinig. You never know unless you try, dat is mijn motto. Als ik tabao translate is de gehele bovenbalk nog altijd in het chinees ;) Enige wat vertaald is is het product maar voorwaarden etc etc zijn dan niet vertaald ;) Geachte Heren en Dames? Want zelfs dát weet ik niet van de meesten u. Ik kwam hier met de vraag hoe ik erachter kon komen of een bedrijf in China betrouwbaar is of niet. Het antwoord op die vraag heb ik inmiddels: geen idee, daar kun je nauwelijks achter komen, alleen door ervaring. Nu zijn er hier op het forum een aantal mensen die iets voor mij willen bestellen in China. Hardstikke aardig, maar En het enige dat ik van sommige van deze personen weet is een emailadres. Wat vaak 'ook nog' een gmail of hotmailaccount is. En dan zou ik nu dus ook een 'wildvreemde Nederlander' iets voor mij laten bestellen? Dat zou ik nét zo eng vinden als bestellen op taobao in het Chinees denk ik! Wat ik wil zeggen: waarom zou ik nou juist U moeten vragen om deze bestelling in China voor mij te doen? Ik ga ervan uit dat hier op het forum allemaal mensen zitten die het beste met me voor hebben, maar iemand waar ik enkel een emailadres van weet, is voor mij net zo 'onbetrouwbaar' als een vage Chinese website! (ik zeg hier dus niet dat u allen hier per definitie een oplichter is, helemaal niet zelfs! Maar hoe weet ik dat een Nederlander geen oplichter is.... ;D)
 14. Nou, ik ben een hele avond bezig geweest, maar heb nog niets besteld, want kan niet 'inloggen' ofzo. Moet een telefoonnummer opgeven, en dat kan alleen in China e.o ??? Heeft iemand tips en ervaring hoe ik dit kan oplossen?!
 15. :-\ Jazeker. En dan houd ik er ook nog rekening met het tijdsverschil van een uur of 8
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept