Jump to content

aria

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  aria
 • Last name
  tehrani
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. ik word er wel gek van, mensen om mij heen begaan allemaal de zelfde fouten in een korte periode,, ik snap het ook niet meer, die van een vriend van mij ? hij heeft het al betaald
 2. Beste adviseurs, Mijn oudere broer is in dienst van mijn ouders, en werkt in de winkel van mijn ouders. Mijn ouders zijn twee keer per jaar in het buitenland. Afgelopen zomervakantie heeft mijn oudere broer zonder toestemming van mijn ouders en zonder hun op de hoogte te stellen, een vriend laten helpen in de winkel. Dat is op een normale dag door de inspectie geconstateerd, en vast gelegd als ZWART werknemer. Later hebben mijn OUDERS een boete gekregen van 12.000,- euro. voor mij is nu de vraag of dit kan? Mijn ouders waren in de tijden van het hele gebeuren niet in Nederland en dat is aantoonbaar. Aldus geen van de beide eigenaren waren aanwezig. Mijn broer is zelf als WERKNEMER in dienst en heeft totaal geen bevoegdheden om mensen aan te nemen. Graag jullie mening, advies en oplossing voor deze kwestie. Bij voorbaat dank.
 3. Het komt door dat ze al eerder een waarschuwing hadden gekregen. Maar als ze een faillissement aanvragen, zitten ze dan nog wel aan hun huurcontract van de winkel vast ? want dat is ook een van de zorgen.
 4. Beste lezers en experts. Een goede kennis van mij heeft een VOF waarvan hij en zijn vrouw de vennoten zijn. verder hebben ze hun zoon als werknemer in dienst genomen. Afgelopen zomer heeft de zoon uit onwetendheid voor een dag een vriend in de winkel laten meehelpen.Per toeval was de belastingdienst op die dag bezig met uitgebreide controle. Als gevolg daarvan heeft de VOF een boete van € 25.000 gekregen die op dit moment definitief is geworden. De druk van de schulden bij de bank en de bijkomende boete is zo hoog dat een faillissement zo goed als zeker is. Het feit dat de schulden bij de bank en de boete van de belastingdienst zullen blijven bestaan is al bekend. De vraag is: Hoe moeten zij de schulden en de boetes hierna betalen. ? Wachten de belastingdienst en de bank tot dat deze mensen aan hun bijstandsuitkering aangesloten zijn? Wordt de aflossingspremie van de bank aangepast, omdat de hoogte van inkomsten naar een bijstand uitkering daalt? Graag wacht ik uw antwoorden en reacties af. alvast heel erg bedankt.
 5. Excuses voor mijn onoplettendheid. Bedankt voor je reactie.
 6. Beste lezers en experts. Als de broertje in de garage van de broer meehelpt. (rond 16 uur per week) moet hij dan in loondienst of is het familieverband in dit geval vrijgesteld van de verplichtingen m.b.t. loondienst en loonbelasting? Alvast bedankt voor uw tijd en hulp.
 7. Bedankt . Ik begrijp de zaken omtrent LB wel. Alleen vraag ik me af. als ik EEN feest ga organiseren in twee maanden. ga ik voor die ene fest op facebook een oproep doen dat ik bijvoorbeeld 8 mensen nodig heb voor EEN avond en dus eenmalig. verder wil ik die mesnen ook niet meer in dienst hebben. verder wil ik z eniet ZWART betalen maar gewoon netjes wit. Wordt dat ook echt als loon gezien of is het meer een vergoeiding wat zij zelf later op hun IB-aangifte kunnen doorgeven? Lijkt me beetje raar als ik voor die ene avond al die mensen onder contract en LB etc moet nemen.
 8. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb net een paar offertes aangevraagd bij diverse payroll organisaties. ik wacht deze even af. Echter vroeg ik mij af of ik de benodigde werkzaameden omtrent mijn personeel zelf kan doen of niet. Dit om toch de bijkomente payroll kosten te besparen. Of zeggen jullie het is te complex en dus beter om het aan payroll te overlaten ? Bedankt
 9. Beste lezers ! Allereerst bedankt voor jullie tijd. Ik ga binnenkort evenementen organiseren. Daarbij ga ik gebruik maken mensen die EEN avond voor mij willen werken als (kassamedewerker, garderobe medewerker, promotor, etc.). Aldus ben ik niet opzoek naar vast personeel. Mijn vraag: hoe zou ik deze mensen beste kunnen uitbetalen met de minste fiscale gedoe en verplichtingen? (loonbelasting etc.) Dit geldt ook wel voor de artiesten. Veel DJ's zijn niet aangesloten bij een agentschap en dus werken zij als freelancer. Ik bedankt jullie bij voorbaat voor jullie tijd en antwoorden.
 10. goede dag. Hoe boek je crediteuren af die niet meer bestaan. met namen in de volgende situaties. 1. crediteuren waarmee onenigheden zijn ontstaan. De betalingen zijn gestaakt en vanuit de management is besloten om deze volledig weg te boeken. 2. Crediteur die door de wetgeving is gedwongen per direct te stoppen. Aldus geen verplichtingen meer naar deze crediteru. in beide gevallen is er geen spraken van een creditfactuur om deze tegenover de openstaande nota te boeken. Alvast bedankt voor uw tijd. groeten
 11. Beste lezers. Ondernemen was iets wat ik altijd gewild had. dus heb ik er werk van gemaakt Dat heb ik in 2009 gedaan. Als DJ en music producer ben ik een onderneming begonnen met het doel zoveel mogelijk organisaties als klant te winnen en vervolgens optredens binnen te halen. afgelopen tijd heb ik kleine en grote omzet kunnen draaien. Verder heb ik geïnvesteerd in apparatuur zoals een DJ set en een laptop. Natuurlijk heb ik de btw daarvan, allemaal van de belastingdienst terug gekregen. nu ben ik afgestudeerd en met twee andere medestudenten willen wij een VOF starten die gerelateerd is aan onze studie. Aldus wil ik mijn eigen eenmanszaak staken. Mijn vraag is heb ik nu nog wat te verrekeneen met de fiscus omdat ik gedurende mijn ondernemerschap genoten heb van de BTW teruggaaf? Dit heb ik wel op internet geprobeerd te zoeken. ik heb wel hoop informatie gevonden. Echter heb ik paar tegenstrijdige antwoorden waargenomen die mij in de war brengen. Vandaar dat ik het op deze website nog eens even post. ! Alvast bedankt voor uw aandacht en moeite. ! gr Aria
 12. bedankt voor je snelle reactie. Als ik mij niet vergis ben ik een winst genieter dan ondernemer. Veranderd dan heel veel voor mij ?
 13. Als student heb ik in het jaar 2010 stage gelopen en natuurlijk ook wel bijbaantjes gehad, daarnaast heb ik mijn eigen bedrijfje, met twee activiteiten. 1. Als DJ en artists op de evenementen optreden + verhuren van andere Dj's 2. Het bezorgen van de licht alcoholische drank na sluitingstijd ( twee verschillende activiteiten maar dat is nu even niet belangrijk) ik moet mijn aangifte jaar 2010 nog indienen. *ik heb inkomsten in de vorm van bijbaan + stagevergoeding *ik heb inkomsten uit mijn bedrijfje ( maar hierover heb ik wel verlies gedraaid. Dit vanwege inkopen van de drank en investering die ik gedaan heb in de vorm van een DJ draaitafel en het uitbetalen van de artiesten die via mijn bedrijfje op diverse feesten hebben opgetreden.) mijn vragen zijn: Hoe kan ik het beste mijn aangifte indienen? Hoe moet ik deze twee inkomsten met elkaar mixen en bij de fiscus neerleggen? Op welke wijze wordt mijn verlies meegenomen? Per kwartaal heb ik wel mijn btw aangifte ingediend. moet ik daar rekening mee houden ?
 14. oja. het klopt. ik zie mijn fout al in, ik zou hem dan beter als volgt kunnen boeken: 1.voorraad 2.te betalen btw 3.aan bank klopt het ?
 15. Hallo Als student ben ik ook bezig met de boekhouding van een bedrijf. ik ben bezig met het inboeken van de bankboek. ik zie dat bepaalde terug betalingen aan de debiteuren i.v.m. canceling van de order. ook de creditnota's zijn wel aangemaakt en naar de klanten gestuurd. normaliter zou ik boeken: bank aan debiteuren dat is weer onmogelijk voor dit bedrijf omdat de debiteurenbeheer niet individuel per klant plaatsvindt, maar in batches. bij het inboeken vraagt het systeem naar factuurnummer en debiteur nummer. Die twee ontbreken omdat ze nooit in het systeem zijn ingeboekt. nou is mijn vraag? kan ik een grootboekrekening aanmaken en de debiteuren die op de bankafschrift als terug betaald staan vermeld tegen die grootboekrekening wegboeken? zo ja ? hoe zou ik deze grootboekrekening als beste kunnen benoemen. Ik bedankt u voor uw tijd.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept