Jump to content

Anoniem_22-10-2019

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Is er een portal waar ik pending patent applicaties kan vinden voor de USA?
 2. Ik verkoop sinds kort handschoenen. Ik probeer nu te bepalen welke garantietermijn ik redelijkerwijs moet bieden aan de klant. De twee jaar die in Nederland geloof standaard geld lijkt mij erg lang voor een handschoen. Bedankt!
 3. Enkele vragen over het importeren van textiel uit China 1. Weet iemand het huidige import tarief voor het importeren van textiel uit China? 2. En of er eventuele variabele categorieën binnen de textiel importtarieven bestaan? 3. Waar kan ik vinden wat import quota op textiel is in Nederland voor dit jaar? 4. Is de huidige textiel quota van Nederlands reeds overschreden voor het lopend jaar? 5. Zo ja, wat houdt dit exact in? Import blokkade / hogere heffing ? Thanks alvast voor jullie hulp!
 4. Hier heb ik geen verstand van helaas maar is denk ik belangrijk te weten of je in gemeenschap van goederen bent getrouwd of niet, danwel of jouw vriendin in NL in staat zou zijn je iets aan te doen als ze erachter komt. Geen vriendin of vrouw? ga je gang, ik denk dat je er mee wegkomt. Zo en nu stap ik in de tuut naar Shekou Ga je naar de Terrace jongen? Enjoy!
 5. Haha, hoe ik ze kan vinden is geen punt ;) gaat me puur om het juridisch aspect..
 6. Die laatste paragraaf.. hilarisch hahaha Chinese stagaires die de markt kennen, veel succes! Ik kan 10 miepen op kantoor zetten achter de msn en skype en al maak ik er 20 van dan nog bakken die er minder van dan 1 goede, met echte ervaring, echt loon en echte resultaten. Verrassend? Nee. want zo werkt het overal ter wereld. Hiernaast; Hongkong is geen China... dat zou een legendarische vergissing zijn. Heb je de huren en salarisen daar al eens ingezien ? Ik heb een 40m2 appartementje daar en betaal al meer dan 1000 euro per maand op het eiland. En dat is goedkoop! Salarissen? reken maar op 700-1100 euro per maand voor een standaard persoon, niets speciaals en geen special skills. Van afstand aansturen? Sorry, ik waardeer en respecteer het enthausiasme maar voor U zijn al velen gevallen en nooit meer opgestaan door grove onderschattingen en onkunde, ook al bedoel ik dit negatief maar meer als spiegel voor je om te stoppen met dromen, of je geld weloverwogen, professioneel te investeren in de toekomst ipv het overwegen stagaires aan te nemen. Dat wordt een dra-ma. Zeker als je in China wil verkopen. Ooit wel eens een honkie over mainland-chinese horen praten? Over het algemeen hebben de mensen in HK geen benul van hoe zaken in China werken, laat staan hoe ze het moeten aanpakken en als ze hier achter komen dan is de conclusie vaak dat ze de kennis en kunde niet bezitten hier effectief iets mee te doen. De goedkoopste oplossing is altijd de juiste persoon op de juiste plaats. kosten qua loon etc zijn dan onrelevant. Zeker in China. [/quote Hi Paul! Thanks voor je tips. Heb zelf een jaar in Shenzhen gewoond en heb een joint venture met een fabrikant in Shenzhen. Daarnaast kom ik geregeld in HK, weet uiteraard dat HK geen China is ;). Anyways, wat ik uit eigen ervaring geleerd heb is dat het zeker van waarde is om een native Chinees op kantoor te hebben in Nederland, ipv op afstand. Ik wil namelijk een ideale blend creëren tussen onze kennis en kunde op het gebied van online sales/marketing en de Chinese kijk en ervaringen hierop. Wij opereren hoofdzakelijk online via de sociaal/nieuwe media, het is dan ook van belang om jongen natives aan te nemen (bij voorkeur niet ouder dan 25 jaar). Een hoge opleiding is niet van belang, inzicht in de online sales/marketing is van belang, maar dat leer je niet per definitie op school. Kortom ik ben nog steeds zoekende naar native Chinese stagiaires die bij mij op kantoor in Nederland stage komen lopen en niet in China. Wat is de snelste weg hierin?
 7. Thanks voor de tips. Is er geen overheidsinstantie waar "customized deals" gemaakt kunnen worden voor start-ups in dergelijke situaties? Vergelijkbaar het de onderhandelingen mogelijkheden die er zijn op het gebied van vennootschapsbelasting en minimum loonregeling?
 8. Thans voor de feedback. Om de vraagstelling nog even te nuanceren en moeilijker te maken. Ik wil een native Chinese stagiaire stage laten lopen in mijn bedrijf in Nederland. Ik ben in contact met een Chinese die het Engels werkelijk beter beheerst dan een gemiddelde Nederlander, heeft aan Oxford gestudeerd, maar is toch native Chinees, heeft haar hele leven verder in Shenzhen gewoond. Ze heeft net haar Master afgerond en gaat in September verder studeren voor haar PhD. Zij wil graag bij mijn bedrijf stage komen lopen, om ervaring op te doen. Omdat ze pas in September aan haar PhD kan beginnen, heeft ze dus 12 een gap van 12 maanden. Wij willen haar aannemen voor +- 300 euro per maand en dat is ook het bedrag waar zij vanuit gaat. Hoe kan ik dit juridisch het beste inpassen? - Op de payroll op mijn Hong Kong limited en dan maandelijks op werkbezoek in Nederland? - Op de payroll op mijn Hong Kong limited en detacheren in Nederland? - Stageregeling, uitzondering aanvragen bij de IND?
 9. Heeft iemand tips of advies over het onderstaande, ik wil graag een Chinese stagiaire aannemen voor de online verkoop in China. Online verkopen in China is een van de top prioriteiten van mijn bedrijf GETPOWERAD™. Ik ging er vanuit dat het aannemen van de geschikte mensen hiervoor niet moeilijk zou zijn, aangezien dat naast mijn bedrijf de Nederlandse overheid hiermee ook haar vruchten kan plukken van de enorme groeimarkt China. Als serie ondernemer investeer ik doorlopend in nieuw technologieën, zo startte ik ruim een jaar geleden het bedrijf GETPOWERPAD. GETPOWERPAD ontwikkeld draadloze laders voor onder andere mobiele telefoons. Een moeder holding in Nederland met verkoopkantoor in Hong Kong, 1 + 1 = 3 voor de Nederlandse staatskas. Internet maakt het mogelijk om als Nederlands bedrijf online te verkopen aan een Chinese klant, terwijl het grootste gedeelte van de vennootschapsbelasting keurig in Nederland wordt afgedragen. Slimme zet zou je zeggen, blijkbaar denkt de Nederlandse overheid er anders over. De Nederlandse overheid zegt dat voor iedere open vacature in het binnenland moet gekeken worden voor werknemers met de Nederlandse nationaliteit, maar voor online verkoop in China heb je simpelweg native Chinezen nodig met actuele kennis van de markt. Wanneer ik een native Chinees wil aannemen in Nederland voor de online verkoop in China, dan moet ik minimaal € 50K per jaar betalen. Niet echt start-up vriendelijk voor een land dat haar economie grotendeels te danken heeft aan MKB. Een native Chinees die kan verkopen en de Chinese markt begrijpt, hoeft geen PHD of Master te hebben en al helemaal geen € 50k per jaar te kosten. Start-ups hebben een inkomstenstroom nodig en dit komt door sales en niet door het aannemen van dure kennismigranten. Wat mij betreft kan het allemaal heel simpel gemaakt worden, ik wil Chinese stagiaires kunnen aannemen zonder rompslomp in real-time en tegen normaal stage tarief. Hiermee zorg ik voor vennootschapsinkomsten voor Nederland en de overheid zorgt dat ik binnen enkele dagen stagiaires uit China kan aannemen. Want iemand die de lokale markt van China kent en weet hoe je in China verkoopt is in ieder geen native Nederlander, laten we elkaar niet langer voor de gek houden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept